Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι γνώμη έχετε για τα Loyalty Προγράμματα των Τραπεζών; Θεωρείτε ότι υπερέχει κάποιο απ τα υπόλοιπα;

Προσωπικά χρησιμοποιώ περισσότερο την €πιστροφή της Eurobank γιατί μου φαίνεται το πιο άμεσο, μιας και δεν χρειάζεται να μαζεύεις πόντους και να κάνεις διατριβή στις προσφορές της κάθε συνεργαζόμενης επιχείρησης για να καταλάβεις που και πως μπορείς να εξαργυρώσεις. Μαζεύεις "πραγματικά" λεφτά και όταν θες τα εξαργυρώνεις.

Βέβαια μέσα στην πάροδο του χρόνου τα προνόμια μειώνονται, δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται οτι πλέον περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν κάρτες ή αν απλά οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις κλοτσάνε γιατι δεν θέλουν να δίνουν εκπτώσεις. Παλιά είχε Carrefour, Σκλαβενίτη, Βερόπουλο με 3%, το οποίο είναι αξιοπρεπές ποσοστό αλλά πλέον έχει μείνει μόνο ο Σκλαβενίτης με 1% το οποίο ουσιαστικά είναι τίποτα. Στα Βενζινάδικα Aegean, Avin είχε 3%, οπού για ένα γέμισμα ας πούμε 70€ έπαιρνες 2€ πίσω, αλλά πλέον το πήγαν και αυτό στο 1%. Όποτε πλέον μια από τις λίγες περιπτώσεις που πραγματικά συμφέρει είναι όταν έχουν προωθητικές ενέργειες με 10% σε ΙΚΕΑ, ΠΛΑΙΣΙΟ και άλλους μεγάλους, που αν υποθέσουμε οτι θα πας στοχευμένα για κάποια αγορά που χρειαζόσουν να κάνεις πχ 100€ τσιμπάς ένα 10€.

Η Alpha πάλι, με το πρόγραμμα Bonus είναι κάθε πέρυσι και καλύτερα, αφού αλλάζουν τις προσφορές και τα όρια εξαργύρωσης εις βάρος του καταναλωτή.

Με Yellows έχω ασχοληθεί ελάχιστα, αλλά πάλι με πόντους μπλέκεις, οπότε δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστικό.

Και σαν να μην έφταναν οι παραπάνω αλλαγές, έχεις κι άλλους σκοπέλους να προσπεράσεις, καθώς είτε λόγω μη-εκπαίδευσης του προσωπικού είτε λόγω οδηγίας από τις διευθύνσεις για να αποφεύγουν τις εκπτώσεις σου κάνουν τη ζωή δύσκολη για να εξαργυρώσεις. Για €πιστροφή συγκεκριμένα, αν σου περάσει ανέπαφα τη συναλλαγή δεν εμφανίζει καν μενού για εξαργύρωση. Σε Σκλαβενίτη μου έχει τύχει να μου πει η υπάλληλος οτι δεν ξέρει πως να περάσει την εξαργύρωση επειδή ήταν καινούργια, αλλά και μια βδομάδα μετά την ίδια απάντηση μου έδωσε. Στον ΑΒ χθες, η ταμίας επέμενε να μου κάνει εξαργύρωση 2500 πόντους - 5€ αντί για 5000 πόντους - 10€ γιατί μόνο αυτό την άφηνε το μηχάνημα μου είπε, αλλά δεν ήθελε να πάει με τα βελάκια προς τα κάτω για να φανούν και οι υπόλοιπες επιλογές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση, γιατί ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες, ωστόσο προσωπικά έχω παρατηρήσει ότι τα πολυδιαφημισμένα προγράμματα επιβράβευσης (Go4more, Bonus, Yellow και €πιστροφή) είναι και τα πιο "αναξιόπιστα", με την έννοια ότι οι όροι τους τροποποιούνται συχνά, με αποτέλεσμα να μην ξέρεις αν θα σε συμφέρουν σε 1-2-6 μήνες. Επιπλέον, είναι "περίπλοκα", με την έννοια ότι κάθε επιχείρηση θέτει τους δικούς της όρους και προϋποθέσεις εξαργύρωσης των πόντων, οπότε πρέπει διαρκώς να υπολογίζεις που συμφέρει να εξαργυρώσεις τους πόντους και που δεν σε συμφέρει. Σίγουρα σε σχέση με τα υπόλοιπα γνωστά προγράμματα ανταμοιβής, το πρόγραμμα €πιστροφή είναι το πιο απλό, αλλά το βασικό του αρνητικό είναι ότι σε επιβραβεύει μόνο σε επιλεγμένες επιχειρήσεις και όχι σε κάθε σου αγορά. Επομένως, θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με κάρτες* που έχουν ακόμα πιο απλά προγράμματα επιβράβευσης, τα οποία μάλιστα να σε επιβραβεύουν σε ΚΑΘΕ σου αγορά και χωρίς να θέτουν "στόχους" του στιλ "μάζεψε 3.000 πόντους για να έχεις 5% έκπτωση". Αυτά τα προγράμματα επιβράβευσης μπορεί να μην τα (πολυ)διαφημίζουν οι τράπεζες, αλλά συμφέρουν αρκετά και οι τροποποιήσεις των όρων τους είναι (πιο) σπάνιες, συνεπώς έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. *Τέτοιες κάρτες είναι για παράδειγμα οι εξής: Dynamic American Express, Energy MasterCard, Diners Club International, Cosmote MasterCard, Reward World MasterCard, Yes Visa, LifeCard Visa, κ.λπ..

Επεξ/σία από pluss
  • Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ στα περι πολυπλοκότητας, γιαυτό χρησιμοποιώ την Επιστροφή, καθώς δεν μπλέκεις με πόντους και στα χρόνια που τη χρησιμοποιώ έχω εξαργυρώσει εκατοντάδες ευρώ εύκολα και απλά. Χρησιμοποιώ και Cosmote MasterCard που ουσιαστικά κι αυτή είναι συνδεδεμένη με την Επιστροφή.

Κατα τ' άλλα, κουβέντα να γίνεται...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...