Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είδα ένα ποστ στο φβ το οποίο έβγαζε αρκετή χολή για τους πτυχιούχους που έφυγαν στο εξωτερικό προσπαθώντας να βρουν μια δουλειά ώστε να αξιοποιήσουν τα προσόντα τους και όχι να έχουν (αν έχουν) μισθούς των 550 ευρών. Ποια η γνώμη σας;

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kolumvitis είπε

Είδα ένα ποστ στο φβ το οποίο έβγαζε αρκετή χολή για τους πτυχιούχους που έφυγαν στο εξωτερικό προσπαθώντας να βρουν μια δουλειά ώστε να αξιοποιήσουν τα προσόντα τους και όχι να έχουν (αν έχουν) μισθούς των 550 ευρών. Ποια η γνώμη σας;

Ε βάλε και το ποστ να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, kaliakman είπε

Ε βάλε και το ποστ να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη 

ε το ψάχνω τόση ώρα και το δεν το βρίσκω και δεν ξέρω πως να το ξαναβρώ :P

Όπως και να χει το ποστ περιέγραφε μια μίζερη πραγματικότητα για αυτά τα άτομα ότι προσπαθούν να το παίξουν ότι βρήκαν καλά και να πλασάρουν τη ζωή στον εξωτερικό ως επιλογή τους ενώ δεν ήταν. Έλεγε ότι ζουν με συγκάτοικους, ότι δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν αυτοκίνητο και γενικά ότι είναι εξαθλιωμένοι. Έλεγε επίσης ότι λέμε πτυχιούχους αλλά απλά έχουν τελειώσει πάντειο (δηλαδή ειρωνευόταν αυτό το πανεπιστήμιο) και ότι γενικά μια χαρά ευκαιρίες έχει στην Ελλάδα αλλά είναι ανικάνοι.

Επεξ/σία από kolumvitis
Δημοσ.

Μάλλον άλλη μια περίπτωση του όσα δεν φτάνει η αλεπού...

Δεν ξέρω αν αυτοί που έφυγαν εξωτερικό είναι ανίκανοι, προδότες, λιποτάκτες (!) και λοιπά χαριτωμένα που ακούω συχνά-πυκνά, ξέρω όμως πως όποιος βγάζει χολή για αυτούς επειδή τόλμησαν και ρίσκαραν και είτε πέτυχαν είτε ακόμα προσπαθούν για κάτι παραπάνω, μάλλον υποφέρει από αυτό που οι ψυχολόγοι ονομάζουν «προβολή».

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικα θα ηταν απο τιποτα θρεφταρια που ζουν απο τον καλο πατερουλη, το κρατος. Ειτε αμεσα ειτε σε μεσα που ζουν χαρη στην αφθονη κρατικη διαφημιση.  

Η Ελλαδα ειναι τελειωμενη υποθεση. Καλυτερα στο σερβιτορος στο Μοναχο και να συγκατοικεις για 2-3 χρονια μεχρι να ορθοποδησεις, παρα "στελεχος" επιχειρησης στην Ελλαδα με βαρυγδουπο τιτλο εργασιας και να βαρας 12ωρα για €700-750 τωρα, με προοπτικη να παιρνεις €800 σε 5 χρονια, τετοια μισθολογικη αναπτυξη υπαρχει. 

Γενικα, οσοι πηγαν εξω με ορεξη να δουλεψουν και δεν εχουν καποιο σοβαρο λογο που να τους τραβαει πισω (π.χ. οικογενεια), δε θα γυρισουν ποτε. Λογικο αλλωστε, αφου η Ελλαδα μετα απο μια δεκαετια κρισης ακομα συζηταει μηπως τη σκαπουλαρει και δεν κοψει συνταξεις. 

Φυγετε απο το γιδοτοπο οσο μπορειτε...

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι ευλογια τα ανοιχτα Ευρωπαϊκα συνορα και η πληθωρα επιλογων

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα πω ότι πρέπει να εχετε αποτύχει στη ζωή σας ή οι γονείς σας, αν τόσα χρόνια στο πάρτυ που γίνονταν στην Ελλάδα δεν αγοράσατε σπίτια. Εγώ έχω σπίτια που νοικιάζω και το χρήμα μπαίνει κάθε μήνα τσέπη. Και φυσικά δεν μένω Ελλάδα αλλά το κουμάντο μου το έκανα.

Και ναι είναι μεγάλη αποτυχία να ζεις σαν πλεμπα στο εξωτερικό, έχω γνωστό που του στέλνει ο μπαμπάς λεφτά για να βγαίνει ο μήνας στην Σουηδία. Για γέλια και για κλάματα. Και ο τύπος μένει με άλλους 3 στην τρύπα του.

Επεξ/σία από NemeSis1990
  • Like 2
  • Confused 4
  • Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, NemeSis1990 είπε

Εγώ θα πω ότι πρέπει να εχετε αποτύχει στη ζωή σας ή οι γονείς σας, αν τόσα χρόνια στο πάρτυ που γίνονταν στην Ελλάδα δεν αγοράσατε σπίτια. Εγώ έχω σπίτια που νοικιάζω και το χρήμα μπαίνει κάθε μήνα τσέπη. Και φυσικά δεν μένω Ελλάδα αλλά το κουμάντο μου το έκανα.

Σπιτια ηταν συμφερον να αγορασει καποιος πριν το 2003-4. Μετα οι τιμες πηγαν στο θεο και οσοι αγορασαν βρεθηκαν πνιγμενοι στα χρεη.

2 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Ειναι ευλογια τα ανοιχτα Ευρωπαϊκα συνορα και η πληθωρα επιλογων

Ας τα εκμεταλλευτουμε για οσο τα εχουμε ακομα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ProponitisTouKanape είπε

Σπιτια ηταν συμφερον να αγορασει καποιος πριν το 2003-4. Μετα οι τιμες πηγαν στο θεο και οσοι αγορασαν βρεθηκαν πνιγμενοι στα χρεη.

Μιλαει 20-30 χρονια πισω

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, kolumvitis είπε

Όπως και να χει το ποστ περιέγραφε μια μίζερη πραγματικότητα για αυτά τα άτομα ότι προσπαθούν να το παίξουν ότι βρήκαν καλά και να πλασάρουν τη ζωή στον εξωτερικό ως επιλογή τους ενώ δεν ήταν. Έλεγε ότι ζουν με συγκάτοικους, ότι δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν αυτοκίνητο και γενικά ότι είναι εξαθλιωμένοι

Τι θες δηλαδή να σου έχουνε σουίτα για να μείνεις ( οι παπούδες μας λες όταν πήγαν να τους είχαν τζακούζι ; ) ; Όπως είπε πολύ σωστά ο ProponitisTouKanape , η Ελλάδα είναι τελειωμένη υπόθεση ( εαν δεν έχεις καλή δουλειά ή Back Up από τους γονείς σου ) , επίσης οι οικονομολόγοι λένε πως θέλουμε 30 χρόνια για να ορθοποδήσουμε σαν χώρα , επίσης το καμπανάκι του Capital Control απλά δεν μας είπαν πως έχουμε πτωχεύσει σαν χώρα ( όποιον ξέρω από 30.000 ευρώ και πάνω , κανείς δεν έχει τα χρήματα του στην Ελλάδα ) άρα οι τράπεζες στερεύουν από χρήμα , δάνεια ο κόσμος δεν παίρνει γιατί είτε φοβάται να πάρει είτε δεν του δίνουν , οπότε οι λύσεις είναι 2 :

Α. Κάθεσαι εδώ εφόσον παίζουν κάποιοι παράμετροι ( σπίτι δικό σου , οικονομική άνεση ή καλή δουλειά ) .

Β. Βρίσκεις άκρη να φύγεις Αγγλία , Γερμανία ή Αμερική ( με το όποιο κόστος ) , που έχουν και θα έχουν καλές οικονομίες , τουλάχιστον σε 5 χρόνια εσύ θα έχεις κάνει κάτι , ο αντίστοιχος στην Ελλάδα θα παίρνει 500 ευρώ το μήνα ακόμα .

Εδώ άνθρωποι που έχουν χρήμα ( 500.000 ευρώ εννοώ , όχι 50.000 ευρώ ) δύσκολα επενδύουν κάπου , εκτός από τα Airbnb που είναι σωστή σαν κίνηση αλλά τα έχουν προλάβει άλλοι ( πιο γρήγοροι ) B)

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, kolumvitis said:

Είδα ένα ποστ στο φβ το οποίο έβγαζε αρκετή χολή για τους πτυχιούχους που έφυγαν στο εξωτερικό

Post στο Facebook που βγάζει χολή; Ε πώς όμως θα μπορέσουμε να συζητήσουμε πάνω σε αυτό το απόγειο της φιλοσοφημένης σκέψης άμα δεν το διαβάσουμε;

• Like 2
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, takatakaros είπε

Λογικά σε αυτό εδώ το post θα αναφέρεται ο TS.

Ρε μπράβο το βρήκες! Και το έψαχνα το έψαχνα :P

48 λεπτά πριν, NemeSis1990 είπε

Και ναι είναι μεγάλη αποτυχία να ζεις σαν πλεμπα στο εξωτερικό, έχω γνωστό που του στέλνει ο μπαμπάς λεφτά για να βγαίνει ο μήνας στην Σουηδία. Για γέλια και για κλάματα. Και ο τύπος μένει με άλλους 3 στην τρύπα του.

Κοίτα υπάρχουν οικογένειες που μια μάνα μεγάλωνε μόνη της το παιδί, υπάρχουν οικογένειες εργατών κτλ. Δεν γίνεται όλη σε μια χώρα να έχουν την άνεση που περιγράφεις. Και επίσης ανάλογα τι κάνεις στο εξωτερικό. Άλλο να πας για post-doc και άλλο να πας για εργάτης.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...