defacer Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 1 minute ago, NemeSis1990 said: οχι δεν μιλαω για τα δανεικα , και φυσικα δεν φταινε οι γερμανοι για τα χαλια μας Για ποια ακριβώς μιλάς; Τα λεφτά που έτρωγε ο πολύς κόσμος, ffs δημόσιοι υπάλληλοι και φοροφυγάδες, 80s και 90s νομίζεις πως ήταν από το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας ή από κερδοφόρα επιχειρηματική δραστηριότητα;
NemeSis1990 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, defacer είπε Για ποια ακριβώς μιλάς; Τα λεφτά που έτρωγε ο πολύς κόσμος, ffs δημόσιοι υπάλληλοι και φοροφυγάδες, 80s και 90s νομίζεις πως ήταν από το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας ή από κερδοφόρα επιχειρηματική δραστηριότητα; καταλαβαινω τι εννοεις αλλα τα χρηματα που εβγαιναν τοτε απο σκληρη δουλεια δεν ειναι κατα αναγκη τα δανεικα μας. πχ τα λεφτα απο τον τουρισμο 1
Alexandros7474 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 30 λεπτά πριν, citelis είπε Μια χαρά βρίσκω να βγάζει κάποιος λεφτά χωρίς να δουλεύει! Οι περισσότεροι δουλεύουν γιατί χρειάζονται χρήματα και δεν έχουν άλλο τρόπο να τα βγάλουν και όχι επειδή θεωρούν την εργασία κάτι ανώτερο. Αν μπορούσαν να κάθονται και να εισπράττουν θα το έκαναν! Σχετικά είναι όλα φίλε . Εγω τους καλύτερους μου φίλους τους εχω κάνει στην δουλειά . Τις καλύτερες γκόμενες που εχω πάρει είναι από την δουλειά . Τα καλύτερα ταξίδια τα εχω κάνει με την δουλειά . Και στο τέλος της μέρας νιώθω ότι εχω κάνει κάτι με τα απαυτα μου και όχι με τα λεφτά του μπαμπά . τωρα αν πιστεύεις ότι ο άνθρωπος ωριμάζει η βελτιώνετε με το να τρώει τα λεφτά του μπαμπά , καλύτερα μπορεί να στο εξηγήσει κάποιος που το έχει κάνει και έχει φτάσε στα 50 . Εχω φίλο που το έχει κάνει που εινΙ πολύ καλο παιδί και έξυπνο και θεωρεί τον εαυτό του αποτυχημένο . 58 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Xαίρομαι που απενοχοποιείται ο πλούτος στην Ελλάδα σιγά - σιγά. Έλεος με τους χριστιανούληδες του φετίχ με την εργασία. Αποτυχημένος είναι όποιος δεν καλοπερνά στη ζωή του, κανείς άλλος. Φίλε ούτε ενοχοποιείτε ούτε ενοχοποιείτε κάτι στην Ελλάδα . Είμαστε ότι να ναι
defacer Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 2 hours ago, NemeSis1990 said: στο πάρτυ που γίνονταν στην Ελλάδα 5 minutes ago, NemeSis1990 said: καταλαβαινω τι εννοεις αλλα τα χρηματα που εβγαιναν τοτε απο σκληρη δουλεια δεν ειναι κατα αναγκη τα δανεικα μας. πχ τα λεφτα απο τον τουρισμο Α ναι, πως δεν το είχα σκεφτεί αυτό. Ξέρεις τι σκληρή δουλειά είναι να μη κόβεις αποδείξεις; Προσωπικά δεν είχα ποτέ τουριστική επιχείρηση οπότε μόνο να φανταστώ μπορώ.
YourTrueLegend Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, defacer said: Για ποια ακριβώς μιλάς; Τα λεφτά που έτρωγε ο πολύς κόσμος, ffs δημόσιοι υπάλληλοι και φοροφυγάδες, 80s και 90s νομίζεις πως ήταν από το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας ή από κερδοφόρα επιχειρηματική δραστηριότητα; Ισοπεδωνεις και τσουβαλιαζεις επικινδυνα. Ακομα κι αν η προελευση των χρηματων που διοχετευονταν εκεινες τις εποχες στην Ελλαδα ηταν απο δανεικα (κι αγυριστα) ή ακομα κι απο το εθνικο σπορ της φοροδιαφυγης, εχει σημασια πώς διαχειριζοταν ο καθενας το μεριδιο που περναγε απο τα χερια του. Υπηρχαν λοιπον αυτοι που ειχαν πρωταρχικο σκοπο τη διασκεδαση, την καλοπεραση και την επιδειξη. Ειναι σε ενα σεβαστο ποσοστο οι σημερινοι φτωχομπινεδες (ή τα παιδια τους). Και υπηρχαν κι εκεινοι που ως οντα που ξεχωριζουν απο τα υπολοιπα θηλαστικα, χρησιμοποιησαν τη λογικη τους και ξοδεψαν αυτα τα χρηματα με τροπο που θα μπορουσε μελλοντικα να εξασφαλισει το ψωμι της οικογενειας τους. Φανταζομαι λοιπον οτι ο Nemesis1990 μιλαει για αυτες τις 2 περιπτωσεις και μια χαρα τα λεει. Ασχετως που στην Ελλαδα το εισοδημα και η ιδιοκτησια ειναι του 666 για τον μεσο Ελληνα σοβιετολαγνο. Ο δε κληρονομος ιδιοκτησιας, κανονικα πρεπει να μπαινει φυλακη με την γεννηση του... Γενικα ακομα κι αυτα τα δανεικα ή τα λεφτα απο τη φοροδιαφυγη τα χρησιμοποιουσε ο Ελληνας με πιο μακροπνοη λογικη, ισως η χωρα να μην ειχε φτασει στο ιδιο σημειο. Ειναι αλλο πχ να παιρνει με τις κομπινες του δανειο ο Ελληνας για να παρει bmw/mercedes/cayenne (να στελνει δηλαδη το χρημα εξω), κι αλλο αν πχ τα επενδυε στον τουρισμο (δηλαδη στην εσωτερικη οικονομια που στο μελλον θα εφερνε και συναλλαγμα). Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2018 από YourTrueLegend 3 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Αυτό που ξεκινάτε να μιλάτε για όσους έφυγαν στο εξωτερικό και καταλήγετε στο πως τρώει ο καθένας τα λεφτά του με ξεπερνάει.
NT1G Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, elorant είπε Αυτό που ξεκινάτε να μιλάτε για όσους έφυγαν στο εξωτερικό και καταλήγετε στο πως τρώει ο καθένας τα λεφτά του με ξεπερνάει. Insomnia.gr 🤷♂️
YourTrueLegend Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 4 minutes ago, elorant said: Αυτό που ξεκινάτε να μιλάτε για όσους έφυγαν στο εξωτερικό και καταλήγετε στο πως τρώει ο καθένας τα λεφτά του με ξεπερνάει. Αυτο που παραπονιεσαι για το offtopic χωρις να λες κατι ontopic ειναι που πρεπει να σε ξεπερασει ακομα περισσοτερο.
defacer Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 @YourTrueLegend καταλαβαίνω τι λες και καταλαβαίνεις και συ ότι είναι περίπου δέκα χιλιάδες φορές πιο προφανές από όσο θα έπρεπε για να περάσει απαρατήρητο. Δεν είχα σκοπό να τα πω αυτά αλλά αφού χρειάζεται ας είναι. Πρώτον, όταν ξεκινάμε λέγοντας "αποτυχημένος όποιος δεν πήρε ακίνητα με το πάρτι", νομίζω ότι είναι φανερό για τι πράγμα μιλάμε. Δεν το είπα μόνος μου. Δεύτερον, ασχέτως το τι ειπώθηκε ή όχι, όλοι (τουλάχιστον όσοι γεννήθηκαν 70s όπως εγώ) ξέρουμε τι συνέβαινε εκείνη την εποχή. Δε νιώθω ότι υπάρχει θέμα αν αφήσω αμνημονευτο το ξέρω γω 1% του πληθυσμού που απλά συνυπήρχε και ενώ μπορούσε να τρώει δεν έτρωγε. Τελευταίο και σημαντικότερο, για να απαντήσω ευθέως σε αυτό που έγραψες εσύ. Όταν κάποιος λέει πως εκμεταλλεύτηκε, και τα κέρδη-προϊόντα εκμετάλλευσης τα επένδυσε στο μέλλον, είναι το ίδιο καταπτυστος από εκείνον που τα έφαγε στα μπουζούκια. Και για μένα, δυστυχώς γιατί και εδώ διαφωνούμε με τον nemesis, αποτυχημένος στη ζωή είναι ο καταπτυστος παρτάκιας. Όχι αυτός που δεν είναι οικονομικά τόσο σώφρων όσο άλλοι.
Fortistis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, tritonas00 είπε Θα υπερθεματισω. Ελαχιστους ξερω που ειχαν μυαλο τοτε και τωρα κανουν ζωαρα. Οι περισσοτεροι, σαν κλασικοι ελληναραδες/ξεντεδες, τα εφαγαν και τωρα ψωμολυσανε και τους φταιει η Γερμανια Εάν παρατηρήσεις τις λεπτομέρειες, θα δεις ότι ο συγκεκριμένος δεν λέει για τους ανθρώπους που ήτανε συνετοί και φρόντισαν για το μέλλον τους, αλλά έχει κάνει παντιέρα του τα όσα κληρονόμησε. Δηλαδή, δεν νομίζω να βρεις κάποιον λογικό που να διαφωνήσει ότι είναι καλή πρακτική το να φέρεσαι συνετά και φρόνιμα. Όμως, αυτό είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό από το να λες «εμένα οι γονείς μου μου άφησαν διαμερίσματα για αυτό είμαι καλύτερος από τους άτυχους και όσους δεν τα βρήκαν έτοιμα, και ας μην έχω καταφέρει τίποτα στη ζωή μου». Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2018 από Fortistis 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, kolumvitis είπε Είδα ένα ποστ στο φβ το οποίο έβγαζε αρκετή χολή για τους πτυχιούχους που έφυγαν στο εξωτερικό προσπαθώντας να βρουν μια δουλειά ώστε να αξιοποιήσουν τα προσόντα τους και όχι να έχουν (αν έχουν) μισθούς των 550 ευρών. Ποια η γνώμη σας; Μην δίνετε δεκάρα στον κάθε κακομοίρη ελληνάκο που είτε δεν έχει τα προσόντα, είτε δεν προσπάθησε και δεν πάλεψε όσο έπρεπε, είτε είναι τεμπέλης, είτε ζηλόφθονος και χαιρέκακος και κάθεται να κράζει ή να κατηγορεί το οτιδήποτε για όποιον ήθελε να φύγει από την ζούγκλα και την χαβούζα της Ελλάδας. Καλά έκαναν και έφυγαν. 30 λεπτά πριν, NemeSis1990 είπε καταλαβαινω τι εννοεις αλλα τα χρηματα που εβγαιναν τοτε απο σκληρη δουλεια δεν ειναι κατα αναγκη τα δανεικα μας. πχ τα λεφτα απο τον τουρισμο Αυτό που λες μπορεί να ισχύει αλλά με προϋποθέσεις. Πχ. εφόσον για να ανοίξει επιχείρηση ένας επιχειρηματίας έπρεπε να πάρει δάνειο και τα λεφτά δεν είχανε προέλθει από την δουλειά και τον κόπο του, εφόσον τα χρήματα που έδινε ο πελάτης για να πληρώσει το προϊόν, τον καφέ ή το σουβλάκι ήταν και αυτά από κάποιο δάνειο, γενικά εφόσον τα περισσότερα λεφτά που έπεσαν τότε στην οικονομία προερχόντουσαν από δανειοδοτήσεις σε φυσικά και σε νομικά πρόσωπα, τότε θα μπορούσαμε να πούμε οτι και τα λεφτά που΄εβγαζε ο εργάτης, ο σερβιτόρος, ο ντελιβεράς ο οποιοσδήποτε μισθωτός του ιδιωτικού τομέα, κατά ένα ποσοστό και αυτά οφειλόντουσαν στα δάνεια που έπεφταν. Αυτό δεν το λέω για να κατηγορήσω ούτε να προσάψω κάτι μεμπτό σε αυτόν που προσπαθούσε να ζήσει από έναν μισθό και μια σκληρή δουλειά.
defacer Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Επειδή βλέπω ότι χρειάζεται, για όσους δεν το έχουν υπόψη: Ο εντερπρενέρ είναι account που σατιρίζει σαρκαστικά (και πολύ πετυχημένα) συγκεκριμένες καταστάσεις, τις οποίες αν είστε εκτός του χώρου της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων που βασίζονται σε αυτή πιθανότατα αγνοείτε, οπότε η όποια κρίση πάνω σε αυτά που λέει θα είναι πιθανότατα λάθος. Στην προκειμένη ξεκινήσαμε να μιλάμε για "κείμενο που βγάζει χολή" ενώ πολλοί δεν έχουν καταλάβει ποιο ακριβώς πράγμα σατιρίζει. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 33 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε Γενικα ακομα κι αυτα τα δανεικα ή τα λεφτα απο τη φοροδιαφυγη τα χρησιμοποιουσε ο Ελληνας με πιο μακροπνοη λογικη, ισως η χωρα να μην ειχε φτασει στο ιδιο σημειο. Ειναι αλλο πχ να παιρνει με τις κομπινες του δανειο ο Ελληνας για να παρει bmw/mercedes/cayenne (να στελνει δηλαδη το χρημα εξω), κι αλλο αν πχ τα επενδυε στον τουρισμο (δηλαδη στην εσωτερικη οικονομια που στο μελλον θα εφερνε και συναλλαγμα). Το οποίο συνάλλαγμα θα το έστελνες στην Γουαδελούπη γιατί έτσι έχεις μάθει λόγω πρότερου βίου φοροδιαφυγής. Καταλαβαίνω την ανάγκη να στηλιτεύσουμε όσους τα έτρωγαν στα μπουζούκια και τις Porsche αλλά δεν νομίζω όιτ είναι και χειρότεροι από τους άλλους που έστηναν επιχειρήσεις και δεν πλήρωναν το ΙΚΑ ή τους φόρους τους. Όλοι τα ίδια σκατά είναι.
Tilemaxx Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Ειρωνικό είναι το πόστ του Εντερπρενέρ προφανώς.
YourTrueLegend Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, elorant said: Το οποίο συνάλλαγμα θα το έστελνες στην Γουαδελούπη γιατί έτσι έχεις μάθει λόγω πρότερου βίου φοροδιαφυγής. Καταλαβαίνω την ανάγκη να στηλιτεύσουμε όσους τα έτρωγαν στα μπουζούκια και τις Porsche αλλά δεν νομίζω όιτ είναι και χειρότεροι από τους άλλους που έστηναν επιχειρήσεις και δεν πλήρωναν το ΙΚΑ ή τους φόρους τους. Όλοι τα ίδια σκατά είναι. Ισοπεδωσης, τσουβαλιασματος και αυθαιρετων συμπερασματων συνεχεια. 1. Πώς προκυπτει οτι ενας που εχει ενοικιαζομενα δωματια σε ενα νησι, και τα δουλευει 4-5 μηνες το χρονο, εισπρατει και στελνει Γουαδελουπη το συναλλαγμα; 2. Πώς προκυπτει οτι υπαρχει αναγκη να στηλιτευθουν οι καλοπερασακηδες; 3. Πώς προκυπτει οτι οσοι εστηναν επιχειρησεις δεν πληρωναν ΙΚΑ και φορους; 4. Πώς προκύπτει οτι "ολοι τα ιδια σκατα ειναι;" Και κυριως 5. Πώς καταφερες και χωρεσες ολες τις παραπανω αοριστιλογιες και ταξιτζηδικες γενικευσεις μεσα σε 2 σειρες; Βασικα τωρα που το ξανασκεφτομαι μονο ετσι στεκονται τετοιου τυπου "αναλυσεις": Χωρις καμια τεκμηριωση (εκει απλως καταρεουν), οποτε λογικες και οι 2 σειρες. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2018 από YourTrueLegend 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις