Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα στηρίζεται ακόμα, άμεσα ή έμμεσα, στην όποια ανάπτυξη ή «ανάπτυξη» υπήρξε πριν 20-30-40 χρόνια. Αλλιώς θα είχε γίνει επανάσταση...

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Προηγείται η ευημερία του ατόμου, κι ύστερα του κοινωνικού συνόλου. Κι ας εξαρτάται η πρώτη από τη δεύτερη. Δε μπορώ να κακολογήσω κανέναν που κάνει το φυσιολογικό, δηλαδή να κοιτάει πρώτα την πάρτη του, κι ύστερα το καλό των υπολοίπων.

• Like 1
Δημοσ.

@YourTrueLegend

Δεν έχω καταλάβει γιατί σε όλα τα posts απαντάς με ένα διαρκώς τσαντισμένο κι επιθετικό ύφος. Έχεις πρόβλημα με τον αντίλογο γενικώς, σε βαράει στο υπογάστριο να έχει κάποιος διαφορετική άποψη και πρέπει με κάποιο τρόπο να τον μειώσεις. Τεσπά, αυτά ανήκουν σε διαφορετική επιστήμη από την δική μου οπότε θα μείνω εντός θέματος. Έγραψες προηγουμένως

"Γενικα ακομα κι αυτα τα δανεικα ή τα λεφτα απο τη φοροδιαφυγη τα χρησιμοποιουσε ο Ελληνας με πιο μακροπνοη λογικη, ισως η χωρα να μην ειχε φτασει στο ιδιο σημειο. Ειναι αλλο πχ να παιρνει με τις κομπινες του δανειο ο Ελληνας για να παρει bmw/mercedes/cayenne (να στελνει δηλαδη το χρημα εξω), κι αλλο αν πχ τα επενδυε στον τουρισμο (δηλαδη στην εσωτερικη οικονομια που στο μελλον θα εφερνε και συναλλαγμα). "

Όπου λες ότι αυτός που φοροδιαφεύγει και τα επενδύει ας πούμε στον τουρισμό, είναι καλύτερος από τον άλλο που τα έτρωγε σε αμάξια. Και σε ρωτάω, γιατί προεξοφλείς ότι κάποιος που φοροδιαφεύγει όταν θα ανοίξει ένα τουριστικό μαγαζί δεν θα συνεχίσει να φοροδιαφεύγει; Ρεαλιστικά μιλώντας το πιθανότερο είναι ότι αυτός που φοροδιέφυγε μια φορά θα φοροδιαφεύγει και τις επόμενες δέκα. Άρα και τα λεφτά θα τα βγάζει στο εξωτερικό (με pos από τράπεζες της Βουλγαριίας) και το ΙΚΑ δεν θα πληρώνει και χίλια δυο άλλα.

Αυτά με τους ταξιτζήδες μου τα έχεις ξαναπεί και σου έχω απαντήσει και τι δουλειά κάνω και όλα. Πάλι θα τα ξαναλέμε;

Δημοσ.

Δεν έχω κάτσει να διαβάσω όλα όσα γράψατε αλλά θέλω να πω πως όταν βλέπετε ακραία ποστ facebook/twitter καλύτερα να κοιτάτε το προφιλ αν είναι μποτ, δλδ 1-2 φωτογραφίες, ποστ σχετικα με πολιτική και άλλα τέτοια. αυτοι πληρώνονται για να τα γράφουν αυτα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, frozex είπε

Δεν έχω κάτσει να διαβάσω όλα όσα γράψατε αλλά θέλω να πω πως όταν βλέπετε ακραία ποστ facebook/twitter καλύτερα να κοιτάτε το προφιλ αν είναι μποτ, δλδ 1-2 φωτογραφίες, ποστ σχετικα με πολιτική και άλλα τέτοια. αυτοι πληρώνονται για να τα γράφουν αυτα.

το οτι ειναι τρολ το ποστ δεν σημαίνει οτι δεν προκύπτουν σκεψεις για επιπλεον κουβεντα

• Like 1
Δημοσ.

Είναι τουλάχιστον ενοχλητικό για μένα, να λένε ότι τα καλύτερα μυαλά έφυγαν στο εξωτερικό και εδώ έμειναν οι "λιγότερο καλοί".

Καλά έκαναν όσοι έφυγαν και μακάρι να πετύχουν όσα θέλουν στην καριέρα τους, αλλά η αληθεια ειναι οτι υπάρχουν και εδώ άξιοι επιστήμονες που τα καταφέρνουν στις συνθήκες που ζούμε.Και σκεφτειται πιο έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας: Να μεταναστεύσεις σε μια ξένη χώρα που θα έχεις πιο πολλές ευκαιρίες ή να μείνεις και να παλέψεις εδώ?

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 minutes ago, Haldol said:

Προηγείται η ευημερία του ατόμου, κι ύστερα του κοινωνικού συνόλου. Κι ας εξαρτάται η πρώτη από τη δεύτερη. Δε μπορώ να κακολογήσω κανέναν που κάνει το φυσιολογικό, δηλαδή να κοιτάει πρώτα την πάρτη του, κι ύστερα το καλό των υπολοίπων.

Μπορείς να κακολογήσεις κάποιον που κοιτάει πρώτα να πάρει κότερο για την πάρτη του και ύστερα το καλό εκείνου που δεν έχει ψωμί να φάει;

Μπορείς να κακολογήσεις κάποιον που δρέπεται τους καρπούς μιας ομαδικής προσπάθειας χωρίς να προσφέρει σε αυτήν όπως οι άλλοι;

Στην τελική, μπορείς να κακολογήσεις αυτόν που όταν κερνάει η παρέα πίνει αλλά ο ίδιος δεν κερνάει ποτέ ενώ έχει τη δυνατότητα;

Αυτό το τελευταίο σίγουρα μπορείς να το κάνεις. Και να πω την αλήθεια, το τι πιστεύει ο καθένας από μας δεν έχει σημασία. Αλλά το ότι αν οι άνθρωποι δε μπορούσαν να συνεργαστούν θα ζούσαμε ακόμα σε σπηλιές, και η συνεργασία είναι αδύνατη χωρίς εμπιστοσύνη και ομαδικό πνεύμα, αυτό δεν είναι προς συζήτηση.

Προς συζήτηση είναι μόνο το τι λέει ο καθένας εκεί που ξέρει ότι δε θα έχει συνέπειες. Όποιος δε με πιστεύει μπορεί να πάει στην παρέα του να πει ότι δεν κερνάω ποτέ γιατί κοιτάω πρώτα τον εαυτό μου και να δει τι θα γίνει.

ΥΓ σε περίπτωση που δεν είναι ξεκάθαρο: άλλο το πρώτα θα φάω εγώ και μετά θα δώσω στο γείτονα, κι άλλο το "οι κανόνες σας δε μου επιτρέπουν πρακτικά να κάνω αυτό που μόνος μου αποφάσισα ότι θα κάνω οπότε τους γράφω στα τέτοια μου". Αλλιώς κι αυτοί που τα στήνουν στην παραλιακή καλά κάνουν.

Επεξ/σία από defacer
Δημοσ.

δεν σχολιαζω το αν  αυτοι που εφυγαν η που φευγουν εξω επραξαν καλως η κακως απο ηθικης πλευρας, ξερω ομως οτι η μεταναστευση γενικα σημερα απο οποιας εθνικοτητας γινεται σε μια αλλη χωρα, ειναι μια ταση τυχοδιωκτισμου και αποτυχιας (τουλαχιστον απο οικονομικης σκοπιας) και θα δωσω επιχειρημα, συγκρινεται η μεταναστευση των δεκαετιων 50-60 και 70 οταν αμορφωτοι του δημοτικου πηγαιναν μουτσοι στα καραβια η και λανζτεριδες και φερνανε συναλλαγμα απο εξω με τη σεσουλα και χτιζανε σπιτια? σημερα τι προοπτικες εχει ενας πτυχιουχος να παει εξω γερμανια-σουηδια-αμερικη και σε 10 χρονια να εχει κανει δικη του περιουσια, δηλαδη το αμερικανικο ονειρο του χτες με το σημερα μετατραπηκε σε  λιγο παραπανω μισθος ζωντας στο ενοικιο με πτυχια εναντι των τοτε μη μορφωμενων, τιποτα αλλο, αν αυτο δεν ειναι ορισμος οικονομικης αποτυχιας και τυχοδιωκτισμου τοτε τι ειναι?

• Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, μπουρτζοβλαχος είπε

δεν σχολιαζω το αν  αυτοι που εφυγαν η που φευγουν εξω επραξαν καλως η κακως απο ηθικης πλευρας, ξερω ομως οτι η μεταναστευση γενικα σημερα απο οποιας εθνικοτητας γινεται σε μια αλλη χωρα, ειναι μια ταση τυχοδιωκτισμου και αποτυχιας (τουλαχιστον απο οικονομικης σκοπιας) και θα δωσω επιχειρημα, συγκρινεται η μεταναστευση των δεκαετιων 50-60 και 70 οταν αμορφωτοι του δημοτικου πηγαιναν μουτσοι στα καραβια η και λανζτεριδες και φερνανε συναλλαγμα απο εξω με τη σεσουλα και χτιζανε σπιτια? σημερα τι προοπτικες εχει ενας πτυχιουχος να παει εξω γερμανια-σουηδια-αμερικη και σε 10 χρονια να εχει κανει δικη του περιουσια, δηλαδη το αμερικανικο ονειρο του χτες με το σημερα μετατραπηκε σε  λιγο παραπανω μισθος ζωντας στο ενοικιο με πτυχια εναντι των τοτε μη μορφωμενων, τιποτα αλλο, αν αυτο δεν ειναι ορισμος οικονομικης αποτυχιας και τυχοδιωκτισμου τοτε τι ειναι?

Πολλές

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε όλα υπάρχουν 2 όψεις. 

Υπάρχουν αυτοί που πήραν το ρίσκο γιατί πιστεύανε ότι το εργασιακό περιβάλλον της Ελλάδας δεν πρόσφερε πολλά. Προφανώς δεν είναι όλα ρόδινα στο εξωτερικό αλλά η προοπτική μιας εξέλιξης οικονομικής/επαγγελματικής είναι αρκετά πιο ελκυστική από την αντίστοιχη ελληνική πραγματικότητα.

ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ

Υπάρχουν αυτοί που μείνανε με το ρίσκο να διατηρήσουν μια επιχείρηση/δουλειά και να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο που δε θα δουλεύουν με συνεταίρο το κράτος. Επιπλέον δίνουν και μεροκάματα ούτως ώστε να μη μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα γερόντων.

ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ

Δεν τάσομαι υπερ κανενός γιατί δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι μόνο επιλογές. 

Επεξ/σία από becoming_I
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NT1G είπε

Πολλές

δεν μας ενδιαφερουν οι ελαχιστες εξαιρεσεις μεταναστων που απασχολουνται σε υψηλες καιριες διοικητικες θεσεις, τραπεζων, τεχνολογικων εταιριων, δικηγορικων γραφειων κ.λ.π αυτοι ειναι η μειοψηφια, αλλα η κοινη θνητη μαζα που απασχολειται σε εστιατορια, σερβιτοροι, βοηθοι. τεχνιτες, τραπεζοκομοι, μουσικοι, ετσι τη μαζα βλεπουμε οχι τον εναν απο το μετσοβο και ενας αλλος απο τα καμενα βουρλα

Δημοσ.
30 minutes ago, Weiss said:

Είναι τουλάχιστον ενοχλητικό για μένα, να λένε ότι τα καλύτερα μυαλά έφυγαν στο εξωτερικό και εδώ έμειναν οι "λιγότερο καλοί".

Καλά έκαναν όσοι έφυγαν και μακάρι να πετύχουν όσα θέλουν στην καριέρα τους, αλλά η αληθεια ειναι οτι υπάρχουν και εδώ άξιοι επιστήμονες που τα καταφέρνουν στις συνθήκες που ζούμε.Και σκεφτειται πιο έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας: Να μεταναστεύσεις σε μια ξένη χώρα που θα έχεις πιο πολλές ευκαιρίες ή να μείνεις και να παλέψεις εδώ?

Αρχικά ο βαθμός δυσκολίας που ανεφέρεις, είναι εντελώς άτοπο κι άσχετο με το θέμα. Εκτός αν είσαι μαζόχας και σου αρέσουν να παίρνεις τα ίδια αποτελέσματα με τον δύσκολο τρόπο.

Τώρα, για τα "καλύτερα μυαλά", δεν έκατσε κανείς να κάνει μια μέτρηση βάσει IQ ή γνώσεων και να βγάλει συμπεράσματα. Απλά, όταν 10 άτομα κάνουν συνέντευξη για μιά δουλειά στο εξωτερικό, η εταιρία προφανώς και θα επιλέξει τον καλύτερο, γιατί το βλέπει ως επένδυση να πάρει έναν μετανάστη και να τον εκπαιδεύσει/πληρώσει/περιμένει. Σίγουρα υπάρχουν κι εξαίρετα μυαλά πίσω και ίσως καλύτερα από αυτά που έφυγαν. Όμως, βάσει στατιστικών, ένα μεγάλο ποσοστό όσων φύγαμε, έχουμε πτυχία, εμπειρία, γνώσεις. Δεν εκτιμήθικαν αυτά στη χώρα μας και φύγαμε. Τόσο απλό.

Μπορείς να δεις και την έρευνα της Κάπα Research εδώ με αναλυτικά στοιχεία. (η "ροή" που λέει ότι έχει μειωθεί, ερμηνεύετε λάθος, αφού ο ρυθμός παραμένει υψηλότερος από τις προ-μνημονίων καταστάσεις. Απλά φύγαμε μαζεμένοι αρκετοί και τώρα φεύγουν κι άλλοι)
http://www.voria.gr/elfinder/ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 2018.pdf

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, μπουρτζοβλαχος είπε

δεν μας ενδιαφερουν οι ελαχιστες εξαιρεσεις μεταναστων που απασχολουνται σε υψηλες καιριες διοικητικες θεσεις, τραπεζων, τεχνολογικων εταιριων, δικηγορικων γραφειων κ.λ.π αυτοι ειναι η μειοψηφια, αλλα η κοινη θνητη μαζα που απασχολειται σε εστιατορια, σερβιτοροι, βοηθοι. τεχνιτες, τραπεζοκομοι, μουσικοι, ετσι τη μαζα βλεπουμε οχι τον εναν απο το μετσοβο και ενας αλλος απο τα καμενα βουρλα

Καλά.

Άλλωστε οι Έλληνες μετανάστες είτε θα είναι «σε υψηλες καιριες διοικητικες θεσεις...» είτε θα «...απασχολειται σε εστιατορια, σερβιτοροι, βοηθοι. τεχνιτες, τραπεζοκομοι,...», δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, elorant said:

@YourTrueLegend

Δεν έχω καταλάβει γιατί σε όλα τα posts απαντάς με ένα διαρκώς τσαντισμένο κι επιθετικό ύφος. Έχεις πρόβλημα με τον αντίλογο γενικώς, σε βαράει στο υπογάστριο να έχει κάποιος διαφορετική άποψη και πρέπει με κάποιο τρόπο να τον μειώσεις. Τεσπά, αυτά ανήκουν σε διαφορετική επιστήμη από την δική μου οπότε θα μείνω εντός θέματος. Έγραψες προηγουμένως

"Γενικα ακομα κι αυτα τα δανεικα ή τα λεφτα απο τη φοροδιαφυγη τα χρησιμοποιουσε ο Ελληνας με πιο μακροπνοη λογικη, ισως η χωρα να μην ειχε φτασει στο ιδιο σημειο. Ειναι αλλο πχ να παιρνει με τις κομπινες του δανειο ο Ελληνας για να παρει bmw/mercedes/cayenne (να στελνει δηλαδη το χρημα εξω), κι αλλο αν πχ τα επενδυε στον τουρισμο (δηλαδη στην εσωτερικη οικονομια που στο μελλον θα εφερνε και συναλλαγμα). "

Όπου λες ότι αυτός που φοροδιαφεύγει και τα επενδύει ας πούμε στον τουρισμό, είναι καλύτερος από τον άλλο που τα έτρωγε σε αμάξια. Και σε ρωτάω, γιατί προεξοφλείς ότι κάποιος που φοροδιαφεύγει όταν θα ανοίξει ένα τουριστικό μαγαζί δεν θα συνεχίσει να φοροδιαφεύγει; Ρεαλιστικά μιλώντας το πιθανότερο είναι ότι αυτός που φοροδιέφυγε μια φορά θα φοροδιαφεύγει και τις επόμενες δέκα. Άρα και τα λεφτά θα τα βγάζει στο εξωτερικό (με pos από τράπεζες της Βουλγαριίας) και το ΙΚΑ δεν θα πληρώνει και χίλια δυο άλλα.

Αυτά με τους ταξιτζήδες μου τα έχεις ξαναπεί και σου έχω απαντήσει και τι δουλειά κάνω και όλα. Πάλι θα τα ξαναλέμε;

Η πρωτη παραγραφος ειναι τυπικοτατη ενδειξη αδυναμιας να μιλησεις τεκμηριωμενα και επι του θεματος, οποτε εχουμε ηδη προετοιμαστει για το τι τεκμηριωση (δεν) μπορει να ακολουθησει σε ενα ποστ που ξεκινα με προσωπικη επιθεση.

Και πραγματι. Δεν απαντας σε τιποτα απο οσα ρωτησα προηγουμενως , αλλα απαντας σε κατι που δεν ειπα, ειτε επειδη υπαρχει θεμα κατανοησης γραπτου λογου, ειτε επειδη πρεπει απο καπου να πιαστεις για να δειξεις οτι εχεις valid επιχειρηματα για τα τσουβαλιασματα σου. Διοτι το "ακομα και απο φοροδιαφυγη να ειναι" που εγραψα, αφ´ενος μεν δεν σημαινει οτι το εννοω για ολους (οπως κανεις εσυ με το τσουβαλιασμα σου) , αφ´εταιρου δε , αποτελει συμβιβασμο σε αυτο που ειπε ο defacer για διευκολυνση της συζητησης. Αλλιως δε θα ξεκιναγα την προταση με το "ακομα και αν" . Πρεπει να ξαναπροσπαθησεις αν πιστευεις οτι μπορεις να τεκμηριωσεις κατι απο οσα ειπες προηγουμενως. Κι αυτη τη φορα ειναι καλη ιδεα να συγκεντρωθεις στο πως θα δικαιολογησεις το mass τσουβαλιασμα που κανεις, αντι να σπαταλας φαια ουσια στο τι θα γραψεις για αυτον που σου ειπε οτι τσουβαλιαζεις σε βαθμο υπερθετικο...

Επεξ/σία από YourTrueLegend
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, μπουρτζοβλαχος είπε

Ακόμα και από αυτή την πλευρά να το εξετάσεις με όσους πηγαίνουν έξω για μια δουλειά του ποδαριού και μισθό ίσα που βγαίνουν για το ενοίκιο και τις βασικές βιοτικές ανάγκες, το εξωτερικό φαίνεται να έχει καλύτερες προοπτικές και γενικότερα η καλύτερη νοοτροπία του κόσμου εκεί ωθεί και αυτά τα κομμάτια του πληθυσμού στην μετανάστευση και τα αποτρέπει να γυρίσουν πίσω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...