mindreader Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Είναι υγιεινά, σε σύγκριση με άλλα. και νόστιμα και όλοι το ξέρουμε. Μπορούμε να συζητήσουμε διάφορα σχετικά με τα γλυκά του κουταλιού. Για αρχή όμως, θα ήθελα να ρωτήσω: έχουν τελικά ημερομηνία λήξης τα γλυκά του κουταλιού; Η ζάχαρη, θεωρείται από τα πολύ παλιά χρόνια (όπως και το αλάτι), ως ενας φυσικος και αποτελεσματικος τροπος συντηρησης τροφιμων. Φυσικα, στα νεοτερα χρονια, σχεδον παντου βαζουν συντηρητικα. Ανακάλυψα κάπου ξεχασμένα στο εξοχικό σπίτι, παλιά γλυκά του κουταλιού-πολλων ειδων, και μερικα πρεπει να ειναι και δυσερευτα, όχι σπιτικά, αλλά αγορασμένα. Φυσικά δεν μπορω να τα χαρακτηρισω και ως 'βιομηχανοποιημενα'. Ειναι ολα σφραγισμένα, δεν εχουν ανοιχτει ποτε. Είδα, αν και ειναι αληθεια οτι δεν το περιμενα, οτι ειχαν καρτελακι με ημερομηνιες ληξης. Φυσικα, ολα ληγμενα, πριν πολλα πολλα χρονια... Τελικα ομως οντως ληγουν-χαλανε τα γλυκα του κουταλιου; Τα σπιτικα; Αυτα που φτιαχνουν βιοτεχνιες-συνεταιρισμοι; Τελικα τι ισχυει;
ELTASSOS Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Την ληξη την βαζουν υποχρεωτικα απο το νομο και ας μην ληγει ποτε...πχ μελι γλυκα κουταλιου αλατι...μπορεις να τα καταναλωσεις αφοβα ομως με μετρο στην ποσοτητα διοτι εχουν γλυκοζη. 1
zio10 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Αν δεν έχουν ανοιχτεί έχω την εντύπωση ότι δεν χαλάνε. Μου αρέσουν πολύ, βύσσινο, σταφύλι, σύκο και καρύδι νομίζω είναι τα αγαπημένα μου! 19 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε Την ληξη την βαζουν υποχρεωτικα απο το νομο και ας μην ληγει ποτε...πχ μελι γλυκα κουταλιου αλατι...μπορεις να τα καταναλωσεις αφοβα ομως με μετρο στην ποσοτητα διοτι εχουν γλυκοζη. Δεν έχουν όλα γλυκόζη, ακόμα και από τα έτοιμα. 2
mindreader Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Κι εγω αυτη την εντυπωση εχω, αυτο ηξερα παντα, οτι δεν χαλανε. Θυμαμαι την αειμνηστη γιαγια μου, τα παλια χρονια, στο χωριο της, που δεν υπηρχε καν ηλεκτρικο ρευμα. Εκει, ηθελε να εχει παντα στο ντουλαπι της γλυκο του κουταλιου. Ολα τα αλλα γλυκα, σχεδον (εξαιρω κατι ταψιου-αλα ραβανι), ηθελαν ψυγειο! Ενω του κουταλιου, τιποτε! Απλα να ειναι σκιερο το μερος. Μου λεγε οτι θελει να εχει παντα, ωστε αν ερθει καποιος επισκεπτης, να του φτιαξει ενα καφε, να του βαλει ενα γλυκο. Σιγα μην ηξεραν πριν δεκαετιες, για ημερομηνιες ληξης σε γλυκα κουταλιου, μην πω και γενικοτερα...αμα δεν μυριζε ή δεν φαινονταν χαλασμενο, μια χαρα τα ετρωγαν, και μια χαρα ηταν... Αλλα τωρα επεσα πανω σε μια τετοια στοιβα γλυκων κουταλιου, και προβληματίστηκα. 3
ikaruga24 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Σύκο, κολοκύθι και μήλο απλά ψοφάω. Δεν τα χορταίνω με τίποτα.
sstratos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Γλυκό κεράσι κλασικά αν και τελευταία τα έτοιμα που εχω δοκιμάσει είναι χωρίς γεύση.... Σύκο εαν δεν έχει πολύ κανέλα... Σταφύλι είναι τέλειο 1
theoritikos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Στα τυποποιημένα γλυκά (ή όσα εγώ έχω δοκιμάσει) η ημερομηνία λήξης ισχύει αν ανοιχτούν. Δεν είμαι και τόσο οπαδός τους όμως, καθώς έχουν αδιάφορη γεύση, Τα σπιτικά αν ζαχαρώσουν , επανέρχονται αν τα βράσεις. Αν μουχλιάσουν, απλά πετάς το κομμάτι που έπιασε μούχλα. Καρπούζι γλυκό, έχετε φάει ποτέ; Έχει διαδικασία να το φτιάξεις, αλλά το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! 2
~mxls~ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Το σπιτικό με σύκο δεν έχει αντίπαλο, αρκει να ξέρει η νοικοκυρά. Βύσσινο, σταφύλι επίσης ωραία. Αν ανοιχτούν, συνήθως πρώτα πιάνει το καπάκι μούχλα. 2
zio10 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, theoritikos είπε Στα τυποποιημένα γλυκά (ή όσα εγώ έχω δοκιμάσει) η ημερομηνία λήξης ισχύει αν ανοιχτούν. Δεν είμαι και τόσο οπαδός τους όμως, καθώς έχουν αδιάφορη γεύση, Τα σπιτικά αν ζαχαρώσουν , επανέρχονται αν τα βράσεις. Αν μουχλιάσουν, απλά πετάς το κομμάτι που έπιασε μούχλα. Καρπούζι γλυκό, έχετε φάει ποτέ; Έχει διαδικασία να το φτιάξεις, αλλά το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Πολύ ωραίο το καρπούζι όντως, το είχα ξεχάσει! (Η φλούδα συγκεκριμένα). 1
deesnider Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, zio10 είπε Κολοκύθι δεν έχω φάει. Έχει περάσει πια η μόδα του, πολύ συνηθισμένο... ...η τάση τής εποχής στα γλυκά κουταλιού, για όσους θέλουν να είναι μέσα στα πράγματα, είναι πλέον το ραπανάκι, το σκόρδο, το χωριάτικο λουκάνικο και το χταπόδι... ...κολοκύθι γλυκό, ρε κανίβαλοι; Τρομερή έμπνευση! Παίρνεις οτιδήποτε, το βράζεις μαζί μ' ένα τενεκέ ζάχαρη και τελείωσες... Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2018 από deesnider
mp123 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Χωρις παρεξηγηση 😋 το συκο ειναι κορυφη. Μετα μελιτζανακι με καρυδι, περγαμοντο, κερασι.τι να λεμε τωρα ολα ωραια ειναι. Οχι τα τυποποιημενα. Αυτα που ειναι απο συνετερισμους φυσικα. Ειδικα με παγωτο ζαχαροπλαστειου καραμελα και λιγο καλο γλυκο κουταλιου απο πανω. δεν υπαρχει καλυτερο. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2018 από mp123 3
Dannie Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Εγω ψηφιζω κιτρο αντε και νεραντζι.Μερικες φορες αν ειναι μεγαλο κομματι το πλενω να φυγει το πολυ σιροπι.
EvilEyes Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Για μένα κορυφαίο είναι το γλυκό κάστανο. 1
papoys1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Εγώ είμαι λάτρης του γλυκού βύσινου. Κάθε καλοκαίρι θα πάρω 4-5 κιλά βύσινο από mart (πρώην makro - το lidl δεν φέρνει) και θα το φτιάξω με τον παραδοσιακό τρόπο.Ίση ποσότητα φρούτου ίση ζάχαρη λίγη βανίλια , ένα φύλλο αμπαρόριζα ή λίγο τζίντζερ για άρωμα. Καλό σφράγισμα σε γυάλινα σε γιάλινα βαζάκια με το κλασικό αναποδογύρισμα και στο ντουλάπι.Αν δεν ανοιχτούν δεν παθαίνουν τίποτε.Έχει τύχει να ανοίξω και μετά από δύο χρόνια και ήταν μια χαρά.Τώρα αν έχουν λήξει αυτά που βρήκες πριν 4-5-6- χρόνια τι να πούμε.Προσωπικά δεν θα τα έτρωγα. 1 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα