Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, elorant είπε

Ένα νέο παιδί που κάνει καγκουριές μέσα στο δρόμο με μηχανή μεγάλου κυβισμού είναι δημόσιος κίνδυνος. Προφανώς και δεν μου καίγεται καρφί που σκοτώθηκε με άδικο τρόπο, όπως δεν του καιγοταν κι αυτού όταν έκανε αυτά που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες. Αν από την άλλη είχε καρφωθεί πάνω σε μια στάση λεωφορείου κι έχει σκοτώσει δυο-τρεις νοματαίους τώρα θα λέγαμε άλλα. Ε εγώ και τότε και τώρα λέω τα ίδια. Όσοι οδηγούν σαν κάφροι στους δρόμους τους αξίζουν τα χειρότερα. Ακόμα κι όταν δεν φταίνε οι ίδιοι. Τώρα δεν έφταιξε, κάποια άλλη φορά έφταιξε.

Εντελώς άσχετο με το θέμα αυτό το σχόλιο.

Πρώτον δεν μιλάμε για κάγκουρα αλλά για εργαζόμενου που κάνει δουλειά και προφανώς επειδή την έχει ανάγκη, γιατί κανένας δεν πρόκειται να κάτσει να δουλεύει σε μηχανάκι με οτι να ναι μέτρα ασφαλείας χωρίς ένσημα και να πληρώνει βενζίνες ή ζημιές για 400 ευρώ/μήνα.

Δεύτερον, δημόσιος κίνδυνος είναι και ένα εκατομμύριο άλλα πράγματα που μπορεί να κάνεις εσύ, εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος χωρίς να προσέχει, ακόμα και το κάπνισμα σε κλειστό χώρο ή το να κυκλοφορείς σε ΜΜΜ άρρωστος με ίωση χωρίς να φοράς μάσκα αποτελεί δημόσιο κίνδυνο.

Τρίτον. Τον άνθρωπο τον χτύπησε άλλος, απ' οτι φαίνεται δεν ήταν δική του απροσεξία. Η αναζήτηση ευθυνών και αποσαφήνιση των συνθηκών του ατυχήματος είναι δουλειά των αρχών και της αστυνομίας.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στην ίδια χώρα δεν ζούμε; Δεν τα βλέπουμε κάθε μέρα στον δρόμο; Δεν έχουμε το θλιβερό προνόμιο της χώρας με τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα επειδή ο καθένας λειτουργεί με γνώμονα την πάρτι του αδιαφορώντας για τους πάντες. Κάποιος που κάνει έντο στη μέση του δρόμου είναι εν δυνάμει εγκληματίας. Πόσες φορές το δοκίμασε για να καταφέρει να το πετύχει; Εκατοντάδες. Εκατοντάδες φορές που θα μπορούσε να του έχει φύγει η μηχανή και να έχει σκοτώσει κάποιον άλλο. Εκατοντάδες φορές που σε κάποιο δημόσιο δρόμο οδηγούσε σαν μαλάκας γιατί "έτσι". Για τον ίδιο λόγο που οδηγούν και όλοι οι υπόλοιποι. Τους αξίζει ο θάνατος; Δεν ξέρω, αλλά δεν θα κάτσω να σκάσω κιόλας. Έχω βαρεθεί την ασυδοσία σε αυτή την χώρα.

Δημοσ.
28 minutes ago, elorant said:

Ένα νέο παιδί που κάνει καγκουριές μέσα στο δρόμο με μηχανή μεγάλου κυβισμού είναι δημόσιος κίνδυνος. Προφανώς και δεν μου καίγεται καρφί που σκοτώθηκε με άδικο τρόπο, όπως δεν του καιγοταν κι αυτού όταν έκανε αυτά που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες. Αν από την άλλη είχε καρφωθεί πάνω σε μια στάση λεωφορείου κι έχει σκοτώσει δυο-τρεις νοματαίους τώρα θα λέγαμε άλλα. Ε εγώ και τότε και τώρα λέω τα ίδια. Όσοι οδηγούν σαν κάφροι στους δρόμους τους αξίζουν τα χειρότερα. Ακόμα κι όταν δεν φταίνε οι ίδιοι. Τώρα δεν έφταιξε, κάποια άλλη φορά έφταιξε.

Θεωρησα οτι θα μπορουσες να παραδεχθεις πως το 1ο σου ποστ ηταν απλα αστοχο. Φευ...

Απο 1 φωτο εχεις βγαλει αρκετα συμπερασματα, σε καποια εκ των οποιων υπαρχει πιθανοτητα να κανεις λαθος. Σημασια ομως εχει οτι βαση αυτων δικαζεις και καταδικαζεις σε θανατικη ποινη ενα ηδη νεκρο παιδι, μιλωντας για θανατο που τον χρωσταγε.

Ακομα κι αν θεωρησουμε οτι οσα συμπερασματα εβγαλες απο τη φωτο ειναι ολοσωστα, το ποστ σου χαρακτηριζεται απο ενστικτα τετραποδων, διοτι το να επιζητας το θανατο του αλλου -και εχθρος σου να ειναι- δεν ειναι αντρικιο, ντομπρο και ανθρωπινο συναισθημα.

Ωστοσο το ποιον σου, η ανθρωπια σου κλπ ελαχιστα με αφορουν αν και ειναι προδηλα με ποστς σαν το παραπανω.

Αυτο ομως που εχει ιδιαιτερο ενδιαφερον ειναι οτι αφηνεις την εντυπωση του αριστου, διοτι πως αλλιως θα ερχοσουν να μοιρασεις θανατικες ποινες για 1 φωτο που ενας πιτσιρικας κανει εντο σε 1 στενο; Συμπεραινουμε λοιπον εμμεσα οτι εσυ ποτε δεν εχεις υποπεσει σε αναλογα σφαλματα, σε καμια φαση της ζωης σου. Το προβλημα ομως ειναι οτι ο τροπος σκεψης σου φανερωνει οτι τα "παθη σου" (το λεω ευγενικα, γιατι ο σωστος προσδιορισμος ειναι αλλος), ειναι αρκετα περισσοτερα και χειροτερα απο αυτα που καταλογιζεις στον πιτσιρικα. Ειναι δηλαδη αντιφατικο ενας "αριστος" να ευχεται θανατους... Και σιγουρα ειναι πολυ πιο επικινδυνη παστα απο τον υποτιθεμενο καγκουρα. Ισως οχι στους δρομους, σιγουρα ομως στην κοινωνια.

• Like 1
Δημοσ.

@Βασίλης_29

Μιλάμε για την τελευταία φωτογραφία του άρθρου που τον δείχνει να κάνει έντο στην μέση του δρόμου με το ένα χέρι. Αυτό σχολίασα, όχι το πως πέθανε.

@ΥourTrueLegend

Είσαι σε μόνιμο ignore οπότε άδικα μου απευθύνεσαι. Κουβαλάς απωθημένα από άλλο post και ψάχνεις διαρκώς αφορμές για προσωπικές επιθέσεις. Γι αυτό πλέον δεν πρόκειται να σχολιάσω οτιδήποτε κι αν πεις. Απλά σε ενημερώνω για να μην χάνεις τον χρόνο σου. Over and out.

Δημοσ.
15 minutes ago, lazkalai said:

στο 8ωρο βγάζω γύρω στα 40€ και παραπάνω κάθε μέρα μαζί με τα τιπς. τα 350 που λες καταλαβαίνεις πόσο άκυρο ποσό είναι έτσι. δεν καταλαβαίνω επίσης και ποιες είναι οι εξευτελιστικές συνθήκες εργασίας που αναφέρεις. αν εννοείς τους δρόμους της Ελλάδας τότε ναι ισχύει. γενικά μια χαρά δουλειά είναι αν θέλεις να βγάλεις άμεσα λεφτά και το πιο σημαντικό είναι πως υπάρχει πάντα ζήτηση. 

Προφανώς το ότι εσύ βγάζεις ένα σεβαστό ποσό δε σημαίνει πως όλοι έχουν την ίδια τύχη. Τα στοιχεία παραπάνω έγραψα πως τα βρήκα σε άρθρο σχετικά, με αρχική πηγή μελέτη του ΣΕΠΕ το 2002. Το άρθρο εδώ. Προσωπικά έχω γνωστούς που δουλεύουν σε οικογενειακά σουβλατζίδικα και είναι μια χαρά, ξέρω όμως και άτομα που δούλευαν παλαιότερα (ο ένας σε πιο κατάστημα καφέ, ο άλλος σε μπεργκεράδικο) και πέρναγαν τα πάνδεινα. 

Στις συνθήκες σίγουρα βάζω μέσα και τους δρόμους, βάζω και τα όσα αναφέρει το άρθρο παραπάνω, αλλά και όσα διαβάζουμε συχνά πυκνά σε καταγγελίες, όπως βρήκα εδώ και εδώ. Τα ίδια ισχύουν βέβαια σε πολλούς εργασιακούς κλάδους, ζώα εργοδότες υπάρχουν παντού. Με τη διαφορά όμως πως ο ντελιβεράς πρακτικά εργάζεται στο δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ξαναλέω, κανείς δεν λέει πως όλοι του επαγγέλματος τρώνε τα ίδια μανίκια, μεγάλη μερίδα τους όμως δυστυχώς τα τρώει. Όχι ότι αυτό δικαιολογεί κάτι στην οδηγική συμπεριφορά τους βέβαια.

Τέλος, το ότι μια δουλειά έχει μόνιμα ζήτηση, δεν σε βάζει σε σκέψεις για το γιατί; ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, elorant said:

@Βασίλης_29

Μιλάμε για την τελευταία φωτογραφία του άρθρου που τον δείχνει να κάνει έντο στην μέση του δρόμου με το ένα χέρι. Αυτό σχολίασα, όχι το πως πέθανε.

@ΥourTrueLegend

Είσαι σε μόνιμο ignore οπότε άδικα μου απευθύνεσαι. Κουβαλάς απωθημένα από άλλο post και ψάχνεις διαρκώς αφορμές για προσωπικές επιθέσεις. Γι αυτό πλέον δεν πρόκειται να σχολιάσω οτιδήποτε κι αν πεις. Απλά σε ενημερώνω για να μην χάνεις τον χρόνο σου. Over and out.

Την μπαλα στην εξεδρα τυπακο, απωθημενα απο αλλα ποστ και μπουρδες.

^Ποστ στα οποια κατα βαση εσπαγα πλακα με το να σε εκθετω και παραλληλα να μου μειναν και απωθημενα χλωμο. Μαλλον κρινεις εξ'ιδιων.

Εδω ομως δεν σπαω καθολου πλακα. Κι επιπλεον, δεν ειμαι ο μονος που διαφωνει με τα ανεγκεφαλα σχολια στα ορια της βλασφημιας που εχεις κανει για ενα παιδι που τον παρεσυρε και σκοτωσε οχημα που ετρεχε με υπερβολικη ταχυτητα.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, lazkalai είπε

στο 8ωρο βγάζω γύρω στα 40€ και παραπάνω κάθε μέρα μαζί με τα τιπς. τα 350 που λες καταλαβαίνεις πόσο άκυρο ποσό είναι έτσι. δεν καταλαβαίνω επίσης και ποιες είναι οι εξευτελιστικές συνθήκες εργασίας που αναφέρεις. αν εννοείς τους δρόμους της Ελλάδας τότε ναι ισχύει. γενικά μια χαρά δουλειά είναι αν θέλεις να βγάλεις άμεσα λεφτά και το πιο σημαντικό είναι πως υπάρχει πάντα ζήτηση. 

Αύριο χτύπα ξύλο σκοτώνεσε. Θα πάρει χρήματα η οικογένεια σου; Αν ναι από ποιον

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, akpe είπε

Τέλος, το ότι μια δουλειά έχει μόνιμα ζήτηση, δεν σε βάζει σε σκέψεις για το γιατί; ;)

Γιατί ο κλάδος της εστίασης είναι ο μόνος που βγήκε κερδισμένος από την κρίση. Ανοίγουν μαγαζιά σαν τα μανιτάρια.

Δημοσ.

Καλά σίγουρα αυτό, το συζητάνε και στο άλλο τοπικ. Αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω και το γεγονός πως συχνά διαβάζουμε καταγγελίες για τον κλάδο. Δεν το λέω ως αναλογία, αλλά μου θυμίζει τις εταιρείες τύπου teleperformance που κάθε δεύτερη μέρα ζητάνε άτομα γιατί, όπως λένε σχεδόν όλοι που δοκίμασαν, είναι απίθανο να αντέξει άνθρωπος εκεί. Με τη διαφορά βέβαια πως στη συγκεκριμένη είναι σχεδόν αδύνατο να τύχεις σε φυσιολογικό εργασιακό περιβάλλον όπως ο lazkalai.

Δημοσ.

Γενικότερα πάντως ο κλάδος της εστίασης είναι προβληματικός, είτε σε επίπεδο συνθηκών εργασίας, είτε σε επίπεδο παροχών. Τα περισσότερα καφέ/μπαρ για παράδειγμα δεν πληρώνουν ΙΚΑ. Κι αυτό ίσχυε ανέκαθεν, όχι ειδικά τώρα με την κρίση.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, NemeSis1990 είπε

Αν αύριο χάσεις κάποιον ΔΙΚΟ ΣΟΥ άνθρωπο το τελευταίο που θα σε νοιάζει είναι αν και από ποιον θα πάρεις χρήματα...

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, NemeSis1990 είπε

Απ' οτι ξέρω, μόνο αν το θύμα είχε κάνει κάποιου είδους ασφάλειας ζωής για περίπτωση θανάτου.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, DZ-Photographer είπε

Αν αύριο χάσεις κάποιον ΔΙΚΟ ΣΟΥ άνθρωπο το τελευταίο που θα σε νοιάζει είναι αν και από ποιον θα πάρεις χρήματα...

Τα χρήματα είναι για το γαμωτο

Δημοσ.

Αν έχεις σύζυγο ή ανήλικα παιδιά παίρνουν σύνταξη αν είσαι ασφαλισμένος σε κάποιο δημόσιο φορέα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DZ-Photographer είπε

Δεν συμφωνώ, εξαρτάται ποιος άνθρωπος θα είναι αυτός που θα πεθάνει, σε τι οικονομική κατάσταση  βρίσκεσαι κι αν υπάρχει άμεση σχέση οικονομικής εξάρτησης με τον θανόντα. Το λέω γιατί εγώ έχασα τον πατέρα μου στα 14 (οχι από ατύχημα) και μετά το πρώτο σοκ, τις στεναχώριες το κλάμα, το οικονομικό κομμάτι μας άγχωσε και μας απασχόλησε πολύ για χρόνια μέχρι να βρούμε κάποια σταθερή πηγή εισοδήματος και να μπουν τα πράγματα σε μια γραμμή.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...