Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκινώντας να διευκρινίσω το εξής. Κατανοώ ότι τα φόρουμ αποτελούν ατομική ιδιοκτησία εντός της οποίας έχει απόλυτη δικαιοδοσία ο ιδιοκτήτης. Εκείνο που με ενοχλεί σαν πελάτη-αναγνώστη-καταναλωτή είναι όταν ένα φόρουμ επιχειρεί να περάσει πλασματική εικόνα προς τα έξω και προς τα μέλη του. Οι επιχειρήσεις έχουν ελευθερία να προσφέρουν αυτό που θέλουν και ο πελάτης έχει επίσης ελευθερία να εκφράζει τη γνώμη του για αυτές.

Γράφτηκα στο εν λόγω-μάλλον πολύ γνωστό-φόρουμ πριν κανα δίμηνο γιατί με ενδιέφερε ένας συγκεκριμένος διαγωνισμός. Αρχικά μου έκανε εντύπωση ότι τα πάντα τελούσαν υπό ασφυκτικό έλεγχο. Κάτι που δεν είχα ξανασυναντήσει αλλού. Το email που στέλνεις για εγγραφή απαιτεί έλεγχο, όπως επίσης και κάθε μήνυμα που δημοσιεύεις(ακόμα και για παλιά μέλη όπως διαπίστωσα έμμεσα). Επίσης δεν επιτρέπεται η επικοινωνία μεταξύ των μελών του φόρουμ( !!!!! ). Όχι ΠΜ.

Το πρώτο μου μήνυμα αφορούσε τεκμηρίωση σχετικά με κάποια θέματα του διαγωνισμού που άλλοι ισχυρίζονταν ότι ήταν εκτός ύλης. Δεν έγινε δεκτή η δημοσίευσή του και σκέφτηκα ότι έφταιγε ένα λινκ που παρέθεσα προς ένα μη ανταγωνιστικό site που ανέλυε κάποια θέματα. Το αντικατέστησα με πλάγια αναφορά και ούτε τότε έγινε δεκτό. Ζήτησα πολύ ευγενικά εξηγήσεις και δεν πήρα καμία απάντηση. Ούτε μπορούσα ποτέ να δω σε λίστα τις μη εγκεκριμένες αναρτήσεις μου όπως συνέβαινε με τις εγκεκριμένες.

Αργότερα ένα μέλος έκανε προκλητικούς ισχυρισμούς για το βαθμό του και την ευκολία των θεμάτων και συνάντησε τη δυσαρέσκεια και τη δυσπιστία από άλλα μέλη. Όταν του επεσήμανα τι έγραφε σε άλλο φόρουμ(χωρίς να το αναφέρω φυσικά) μου απέρριψαν τη δημοσίευση. Άντε να το πεις προσωπική επίθεση. Αργότερα έγραψα τους λόγους που θα υπήρχε καθυστέρηση έκδοσης αποτελεσμάτων λόγω μεγαλύτερης βαρύτητας σε άλλη προκύρηξη και πάλι δεν μου εγκρίθηκε η δημοσίευση. Πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έχω καταλάβει. Χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης. Απλά μια εξήγηση ήθελα να δώσω.  Φυσικά μηδέν επικοινωνία από τους moderators.

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν μέλος του φόρουμ με ρώτησε γιατί δεν περιλαμβάνω το προαναφερθέν άτομο σε κάτι εκτιμήσεις που έκανα. Σκόπευα να του απαντήσω ότι το θεωρώ αναξιόπιστο(καμία βρισία ή υποτιμητικό υπονοούμενο) βάσει παλαιότερων δημοσιεύσεών του και ότι δεν μπορώ να επεκταθώ περαιτέρω λόγω των κανόνων του φόρουμ(ακριβώς έτσι). Υπονοώντας πάρα πολύ έμμεσα τη λογοκρισία που υπάρχει. Όπως καταλαβαίνετε δεν δημοσιεύτηκε ποτέ. Δεν μπορούσαν να ανεχτούν ούτε καν κάτι τόσο αφηρημένο. Και με την απαγόρευση αποστολής πμ κρατάνε όλα τα μέλη στο σκοτάδι σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει.

Δεν με απασχολεί αν θα υπάρξει συζήτηση επί του θέματος. Εγώ απλά όφειλα να ενημερώσω για ανθρώπους που παίζουν με τη νοημοσύνη των πελατών τους. Δημόσια δεν πρόκειται να αναφερθώ στο εν λόγω forum-site. Θα το καταλάβετε άλλωστε αν επιχειρήσετε να γραφτείτε. Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλοι με τέτοιες πρακτικές. Αντιμετωπίστε τους όπως τους αρμόζει.

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δεν σου αρέσει μείνε μακριά.

Πολύ σωστά. Απλά το ανέφερα προς ενημέρωση όσων το επισκεφτούν και συναντήσουν τα πρώτα ύποπτα δείγματα που συνάντησα και εγώ. Να είναι υποψιασμένοι.

Άλλωστε και όταν δεν γουστάρεις το Iphone ή το Samsung π.χ. μένεις μακριά. Γιατί όμως να μην μπορείς να πεις τη γνώμη σου ελεύθερα γι'αυτό και να ενημερώσει άλλους για τα προβλήματα που σου παρουσίασε. Απαγορεύεται από κάποια νομοθεσία;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Πολύ σωστά. Απλά το ανέφερα προς ενημέρωση όσων το επισκεφτούν και συναντήσουν τα πρώτα ύποπτα δείγματα που συνάντησα και εγώ. Να είναι υποψιασμένοι.

Άλλωστε και όταν δεν γουστάρεις το Iphone ή το Samsung π.χ. μένεις μακριά. Γιατί όμως να μην μπορείς να πεις τη γνώμη σου ελεύθερα γι'αυτό και να ενημερώσει άλλους για τα προβλήματα που σου παρουσίασε. Απαγορεύεται από κάποια νομοθεσία;

Κάτι μάλλον δεν εχεις καταλάβει

Μπορείς να πεις ελεύθερα τη γνώμη σου και δεν θα σου διαγράψει κανένας το μήνυμά σου, αν πεις ότι αυτή η κάρτα δεν κάνει για το pc σου αλλά κάνει κάποια άλλη κάρτα.

Μην ξεχνάς ότι εδώ είναι ένα τεχνολογικό φόρουμ.

.

Μπορείς να πας στο capital.gr και εκεί να γράψεις τις πολιτικές σου απόψεις, δεν θα σου διαγράψει κανένας το μήνυμα

.

Αν όμως γράφεις πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με το περιεχόμενο του κάθε φορούμ ή εισαι αγενείς, επόμενο είναι να διαγράφεις

.

Έδω σε κάτι αυτοκινητιστικά Forums γράφεις ας πούμε οτι η μάρκα που υποστηρίζε το forum είναι μάπα και σε διαγράφουν χαχαααααα

Τι να λέμε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@NikosKallithea

Νίκο διάβασε προσεκτικά όσα έγραψα παραπάνω και μην χρησιμοποιείς τη φαντασία σου, σε παρακαλώ. Γιατί οι Έλληνες πλάθουμε γενικά σενάρια. Τίποτα υποτιμητικό, προσβλητικό και τίποτα εκτός θέματος δεν έγραψα.

Σκέψου απλά ότι υπήρξαν άτομα που τα έχωσαν στην ψύχρα στον συγκεκριμένο τύπο(πιο πάνω) λέγοντάς του ωμά ότι είτε τρολάρει, είτε του έδωσαν έτοιμες απαντήσεις. Και οι δημοσιεύσεις τους δεν λογοκρίθηκαν. Σκέψου ότι έγραψα μια στιγμή ότι η δική μας προκύρηξη θα πάει πίσω γιατί προέχει η 3Κ/2018 για προσωπικό καθαριότητας στους Δήμους. Ό,τι τους "καίει" στην κυβέρνηση, γιατί θα προκύψει πρόβλημα με τα σκουπίδια αν λήξουν οι συμβάσεις των τωρινών υπαλλήλων, πράγμα που ανέφεραν και ποικίλα site. Και δεν μου την ενέκριναν. 

Σκέψου επίσης για ποιό λόγο ένα φόρουμ δεν επιτρέπει τα προσωπικά μηνύματα μεταξύ των μελών(ενώ υπάρχει σχετική λειτουργία). Τι φοβάται;

Παλιότερα, στο συγκεκριμένο φόρουμ δεν υπήρχε moderation της προκοπής(από παλιότερα θέματα που κοίταξα). Πίστεψα λοιπόν ότι όσα έκαναν τα έκαναν για να βελτιώσουν την ποιότητά τους. Αμ δε.

Όταν στους όρους χρήσης γράφεις ότι αποτελείς βήμα έκφρασης απόψεων(κόσμιων, μη ανταγωνιστικών, νόμιμων κτλ.) και πέφτει φίλτρο παντού(όπως στους κρατούμενους των φυλακών), τότε παραπλανείς τον κόσμο. Μερική έγκριση απόψεων και αδυναμία επικοινωνίας των μελών είναι διαστρέβλωση απόψεων και εμφάνιση πλασματικής εικόνας.

Επεξ/σία από pirmen56
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...