Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, πριν από δύο χρόνια έφτιαξα την παρακάτω σύνθεση, το pc εκτός από 10 ταινίες, 3 games ( rise of the tomb raider, far cry4 και 1 online L2 interlute ) δεν έχει ζοριστεί σε τίποτα παραπάνω.

Ότι ήταν να γίνει από χρήση έγινε τον πρώτο χρόνο και ούτε, έπειτα για λόγους εργασίας απλά το έτρωγε η σκόνη ( περιττό να σας πω, πως πριν μερικές ημέρες το άνοιξα μετά από 3 μήνες για μια ώρα και άλλη μία πριν μέσα στο καλοκαίρι απλά για να πάρω το τροφοδοτικό και να το μεταφέρω στο pc της δουλειάς επειδή είχε καεί, το νέο που αγόρασα τελικά μπήκε στο pc του σπιτιού και όχι στο μαγαζί.

Ας πάμε στο hardware: 

Οι φίλοι μου γνωρίζουν πως το pc είναι απλά καινούργιο, κυριολεκτικά όταν το ανοίγω μυρίζει καινούργιο, ειδικότερα τώρα που αντικατέστησα το thermaltake με ένα https://www.skroutz.gr/s/11394987/Corsair-TX-M-Series-TX550M.html. Πραγματικά το τροφοδοτικό δεν έχει δουλέψει ούτε 2 ώρες.

Μου το αγοράζουν άλλα δεν αξίζει να το σκοτώσω, άλλωστε πόσο να το έδινα; Σκέφτομαι να φτιάξω ένα νέο σύστημα, πάλι με intel αυτή τη φορά όμως με Nvidia.

Αξίζει να κάνω το βήμα ή να κάτσω στα αυγά μου;

Από οθόνη έχω μια FHD 24" της LG, ήξερα και ξέρω τι θέλω από το pc μου, δεν απαιτώ κάτι περισσότερο σε ανάλυση, μέχρι τώρα ότι και να παίξω το παίζει τέρμα. Αν εξαιρέσουμε το gaming σε όλα τα άλλα το pc δουλεύει, τι να πω; Ένα 10% άλλα μπα πολύ είναι για youtube, google και κάνα yts.

Να κάνω τώρα την αλλαγή πριν χάσω κι άλλο σε αξία μεταπώλησης ή θα μου βγάλει παραπάνω από 3 χρόνια;

Για πείτε γνώμες!

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, d4mage είπε

Λοιπόν, πριν από δύο χρόνια έφτιαξα την παρακάτω σύνθεση, το pc εκτός από 10 ταινίες, 3 games ( rise of the tomb raider, far cry4 και 1 online L2 interlute ) δεν έχει ζοριστεί σε τίποτα παραπάνω.

Ότι ήταν να γίνει από χρήση έγινε τον πρώτο χρόνο και ούτε, έπειτα για λόγους εργασίας απλά το έτρωγε η σκόνη ( περιττό να σας πω, πως πριν μερικές ημέρες το άνοιξα μετά από 3 μήνες για μια ώρα και άλλη μία πριν μέσα στο καλοκαίρι απλά για να πάρω το τροφοδοτικό και να το μεταφέρω στο pc της δουλειάς επειδή είχε καεί, το νέο που αγόρασα τελικά μπήκε στο pc του σπιτιού και όχι στο μαγαζί.

Ας πάμε στο hardware: 

Οι φίλοι μου γνωρίζουν πως το pc είναι απλά καινούργιο, κυριολεκτικά όταν το ανοίγω μυρίζει καινούργιο, ειδικότερα τώρα που αντικατέστησα το thermaltake με ένα https://www.skroutz.gr/s/11394987/Corsair-TX-M-Series-TX550M.html. Πραγματικά το τροφοδοτικό δεν έχει δουλέψει ούτε 2 ώρες.

Μου το αγοράζουν άλλα δεν αξίζει να το σκοτώσω, άλλωστε πόσο να το έδινα; Σκέφτομαι να φτιάξω ένα νέο σύστημα, πάλι με intel αυτή τη φορά όμως με Nvidia.

Αξίζει να κάνω το βήμα ή να κάτσω στα αυγά μου;

Από οθόνη έχω μια FHD 24" της LG, ήξερα και ξέρω τι θέλω από το pc μου, δεν απαιτώ κάτι περισσότερο σε ανάλυση, μέχρι τώρα ότι και να παίξω το παίζει τέρμα. Αν εξαιρέσουμε το gaming σε όλα τα άλλα το pc δουλεύει, τι να πω; Ένα 10% άλλα μπα πολύ είναι για youtube, google και κάνα yts.

Να κάνω τώρα την αλλαγή πριν χάσω κι άλλο σε αξία μεταπώλησης ή θα μου βγάλει παραπάνω από 3 χρόνια;

Για πείτε γνώμες!

Ευχαριστώ.

Το σύστημά σου μπορεί να είναι αχρησιμοποίητο αλλά δεν είναι και ότι δυνατότερο πλέον. Ενας κλειδωμένος I5 4CORE/4 THREADS είναι.

Πχ. με τα RYZEN στην αγορά έχεις επιδόσεις I7 6850K (6c/12t) από έναν επεξεργαστή των 145€ ( AMD RYZEN R5 1600) και επιδόσεις I7 6900Χ (8core/16 threads) από έναν επεξεργαστή AMD R7 1700 των 200€ .

Αυτό σημαίνει πως το σύστημά σου σε αξία χρήματος έχει χάσει πολύ.

Η καρτα γραφικών είναι αυτή που σώζεται .  Δεν έχουν γίνει αλλαγές στις κάρτες γραφικών εδώ και 2+ χρόνια οπότε η 470 κρατάει την αξία της σε ένα επιπεδο σχετικά υψηλό για μεταχειρισμένη. 

Το νέο σύστημα σε περίπτωση που πουλήσεις αυτό που έχεις γιατί χρήση το προορίζεις ?

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Το σύστημά σου μπορεί να είναι αχρησιμοποίητο αλλά δεν είναι και ότι δυνατότερο πλέον.

Πχ. με τα RYZEN στην αγορά έχεις επιδόσεις I7 6850K (6c/12t) από έναν επεξεργαστή των 145€ ( AMD RYZEN R5 1600) και επιδόσεις I7 6900Χ έναν επεξεργαστή AMD R7 1700 των 200€ .

Αυτό σημαίνει πως το σύστημά σου σε αξία χρήματος έχει χάσει πολύ.

Η καρτα γραφικών είναι αυτή που σώζεται .  

1) ποτέ δεν ήταν ότι δυνατότερο

2) ποτέ δεν θα έβαζα Ryzen

3) έχει χάσει δεκτό, έχει χάσει ΠΟΛΥ με τίποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, d4mage είπε

Ο INTEL I3 8100 που κοστιζει 110€ σαν επεξεργαστής καινούριος, είχε φτάσει να κοστίζει 98€)  είναι ίδιος και λίγο καλύτερος από τον δικό σου.

https://www.skroutz.gr/s/12979209/Intel-Core-i3-8100-Box.html

Επίσης μπαίνει στις νέες μητρικές που είναι αναβαθμίσιμες σε 6-πύρηνους .

Οπότε βάλε κάτω πως εσύ πουλάς κάτι παλαιότερο από 8100 και μεταχειρισμένο σε μητρική που ΔΕΝ έχει αναβαθμισιμότητα και δες .... πόσο αξίζει σήμερα σε χρήμα το σύστημά σου. 

Όσο για τους Ryzen είναι μακράν η καλύτερη επιλογή για all around σύστημα ανά κόστος.  

8100.JPG

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, adtakhs είπε

Ο INTEL I3 8100 που κόστιζε 110€ σαν επεξεργαστής καινούριος  είναι ίδιος και λίγο καλύτερος από τον δικό σου.

Επίσης μπαίνει στις νέες μητρικές που είναι αναβαθμίσιμες σε 6-πύρηνους .

Οπότε βάλε κάτω πως εσύ πουλάς κάτι παλαιότερο από 8100 και μεταχειρισμένο και δες ....

Όσο για τους Ryzen είναι μακράν η καλύτερη επιλογή για all around σύστημα ανά κόστος.  

Το θέμα δεν είναι το πόσο θα πουλήσω, το θέμα είναι αν αξίζει να κάνω τώρα την αναβάθμιση. Όσο για τους Ryzen είναι απλά η προσωπική σου γνώμη, εγώ πάλι Intel θα έβαζα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, d4mage είπε

Το θέμα δεν είναι το πόσο θα πουλήσω, το θέμα είναι αν αξίζει να κάνω τώρα την αναβάθμιση. Όσο για τους Ryzen είναι απλά η προσωπική σου γνώμη, εγώ πάλι Intel θα έβαζα.

Σε ότι αφορά το θέμα μας .

Όχι δεν αξίζει να δώσεις το σύστημά σου. Έχει ακόμα χρηστική αξία αρκετή, ενώ σαν χρηματική αξία έχει ήδη χάσει την αξία του. 

Οπότε κράτησέ το όσο πάει.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι, ωραία, και εξακολουθώ να λέω πως ΑΝ φτιάξω νέα σύνθεση, θα είναι INTEL. Ξαναλέω λοιπόν πως το θέμα δεν είναι τι harware θα βάλω, άλλα αν αξίζει να κάνω τώρα μια αλλαγή ή αργότερα. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο θα αυξηθεί και αν αυξηθεί ο χρόνος που θα μπορώ να κάθομαι στο pc άλλα λέμε τώρα... Έχω αναφέρει τι χρήση κάνω, πόσο χρόνο αφιερώνω πλέον στο προσωπικό μου pc άλλα και τι απαιτήσεις έχω από αυτό. 

Δεν με καίει άμεσα, απλά είναι μια σκέψη στο μυαλό μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Σε ότι αφορά το θέμα μας .

Όχι δεν αξίζει να δώσεις το σύστημά σου. Έχει ακόμα χρηστική αξία αρκετή, ενώ σαν χρηματική αξία έχει ήδη χάσει την αξία του

Οπότε κράτησέ το όσο πάει.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
1 ώρα πριν, adtakhs είπε

ενώ σαν χρηματική αξία έχει ήδη χάσει την αξία του. 

Να σε ρωτήσω επειδή επεξεργάστηκες το κείμενο και είδα τα επιπλέον που έγραψες άλλα και επειδή τονίζεις τη χαμένη αξία του hardware.

Για τι τιμή μιλάς; Όλα μαζί, το pc με το κουτί όπως είναι χωρίς πληκτρολόγια και οθόνη, μόνο κουτί. Πόσα θα έδινες για το pc μου.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, d4mage είπε

Να σε ρωτήσω επειδή επεξεργάστηκες το κείμενο και είδα τα επιπλέον που έγραψες άλλα και επειδή τονίζεις τη χαμένη αξία του hardware.

Για τι τιμή μιλάς; Όλα μαζί, το pc με το κουτί όπως είναι χωρίς πληκτρολόγια και οθόνη, μόνο κουτί. Πόσα θα έδινες για το pc μου.

δεν εχει νοημα αυτο, πρεπει να μαθεις να αξιολογεις μονος σου.τα βηματα ειναι απλα

1. φτιαχνεις μια συνθεση με καινουργια πραματα και βλεπεις ποσο κοστιζει ενα καινουργιος υπολογιστης με παρομοια δυναμη

2. αρχιζεις να αφαιρεις απο αυτο το ποσο ωστε να κανεις τον αλλο να προτιμησει το δικο σου αντι για τον καινουργιο

πχ. εστω οτι εχεις καποια πραγματα ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ με αποδειξεις, εγγυησεις, κλπ, γιατι καποιος να τα παρει απο σενα και οχι απο καποιο καταστημα? αρα θα πρεπει να κοψεις ενα 10ρικο απ το καθενα.

μ αυτη τη λογικη σκεψου πως να κανεις να αξιζει η παλιοτερη αρχιτεκτονικη, μηδενικη αναβαθμισοτητα, μεγαλυτερη καταναλωση, λιγοτερη ή καθολου εγγυηση, κουτια και αποδειξεις, οι φθορες, κλπ

3. απο το ποσο το οποιο κατεληξες κοψε κι αλλο γιατι ειμαστε κατα βαθος λαμογια και υποσυνειδητα το φουσκωνουμε. γι αυτο το λογο δεν πιανει το "εγω τοσο θα το αγοραζα αρα τοσο το πουλαω", ειναι ψεμα, ποτε δε θα το αγοραζαμε τοσο

Δημοσ.
3 ώρες πριν, d4mage είπε

Το ποτέ δε θα έβαζα Ryzen ειναι στενομυαλο και δείχνει ποσό άσχετος είσαι με τo system building. Αν ειναι να απαντάς σε κάποιον ποτέ δε θα έβαζα ryzen, μην ανοίγεις νέο τοπικ και κάνε ο,τι καταλαβαίνεις μόνος σου. Δεν υπάρχει λόγος να σπαταλας το χρόνο κανενός.

Αναλογα με τη χρήση που κανεις, καταλαβαίνεις αν χρειάζεσαι ένα φρεσκο αέρα στο σύστημα σου. Το PC ειναι ικανό, μπορείς να αλλάξεις GPU και να σου βγάλει 2-3 χρόνια σίγουρα.

• Like 3
Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή οι i7 6700K έχουν 280 ευρώ του κουτιού. Και χωρίς oc που δεν γίνεται στη μητρική σου, είναι ισχυρότερος από τον i5 6500 . 

Αν βρεις να δώσεις τον i5 6500 150 ευρώ , θα ήταν καλή αναβάθμιση του υπάρχοντος, με επιπλέον 130 ευρώ συν μία ψύκτρα των 25 ευρώ . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, d4mage είπε

400

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Το ποτέ δε θα έβαζα Ryzen ειναι στενομυαλο και δείχνει ποσό άσχετος είσαι με τo system building. Αν ειναι να απαντάς σε κάποιον ποτέ δε θα έβαζα ryzen, μην ανοίγεις νέο τοπικ και κάνε ο,τι καταλαβαίνεις μόνος σου. Δεν υπάρχει λόγος να σπαταλας το χρόνο κανενός.

Πιθανόν να μην θέλει amd ποτέ ξανά.  Γιατί είχε κάποτε ... fx ... ή athlon xp+ ή κανά phenom ...

Το δις (ή τρις)  εξαμαρτείν ... 

Επεξ/σία από Dr_73
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Κουτί: AEROCOOL Aero-500 Midi Tower (White)  (25€)

- Κάρτα γραφικών: Sapphire RX 470 Nitro 4GB  (160 - 170€)

- SSD: Samsung 850 EVO (250GB) (35-40€)

- Επεξεργαστής: intel i5 6500 3.2GHz  (80-85€)

- Τροφοδοτικό: Thermaltake 530W Hamburg W0392RE (25€)

- RAM: Kingstone HyperX Fury 8GB (40€)

- Μητρική: Asus B150-PRO GLAN Audio (35-40€)

=================================================

400-425€ 

6 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Με δεδομένο ότι στα φόρα, παίζουν τύποι που προτείνουν ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ AMD , ακόμη και την εποχή των τρισάθλιων FX, των χειρότερων επεξεργαστών ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,

όντως καλύτερα να μην ρωτάει . 

Χαχαχαχαχα ................... Είσαι απίθανος .... 

Οχι να του πούμε να πάει να αγοράσει I5 8400 στα 200€ με παράδοση τρεις εβδομάδες και για ετοιμοπαράδοτος στα 250€ ........... την στιγμή που υπάρχουν δυνατότερα cpu με -25% - 35% σε κόστος ....

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...