Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Με δεδομένο ότι στα φόρα, παίζουν τύποι που προτείνουν ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ AMD , ακόμη και την εποχή των τρισάθλιων FX, των χειρότερων επεξεργαστών ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,

όντως καλύτερα να μην ρωτάει . 

Δε διαφωνώ, το έχω παρατηρήσει εκτεταμένα στον adtakhs και του την έχω πει αρκετές φορές για τα κολλήματα του με την ΑΜΔ. Ωστόσο ας είμαστε ρεαλιστές. Αυτή τη στιγμή η αναβαθμιση σε Ιντελ ειναι ασύμφορη. Η αδυναμία να καλύψει την ζήτηση η Ιντελ εκτίναξε τις τιμές στα 190+ για τον 8400, στα 290 για τον 8600Κ και στα ~380 για τον 8700Κ. Με 100€ λιγότερα παίρνεις τον εξίσου ικανό 2700Χ και με 215€ τον 2600Χ. Στα 200€ κάθεται ο 1700 που ειναι πολυ VFM για το 8/16 του. 

Όποτε ναι, αυτή τη στιγμή η ΑΜΔ συνδιάζει το best bang for the buck. Και από τη στιγμή που η 2η γενια δεν εξαρτάται τόσο από τις b-die όσο η πρώτη την καλή ελκυστική επιλογή 

6 λεπτά πριν, adtakhs είπε

- Κουτί: AEROCOOL Aero-500 Midi Tower (White)  (25€)

- Κάρτα γραφικών: Sapphire RX 470 Nitro 4GB  (160 - 170€)

- SSD: Samsung 850 EVO (250GB) (35-40€)

- Επεξεργαστής: intel i5 6500 3.2GHz  (80-85€)

- Τροφοδοτικό: Thermaltake 530W Hamburg W0392RE (25€)

- RAM: Kingstone HyperX Fury 8GB (40€)

- Μητρική: Asus B150-PRO GLAN Audio (35-40€)

=================================================

400-425€ 

Χαχαχαχαχα ................... Είσαι απίθανος .... 

Οχι να του πούμε να πάει να αγοράσει I5 8400 στα 200€ με παράδοση τρεις εβδομάδες και για ετοιμοπαράδοτος στα 250€ ........... την στιγμή που υπάρχουν δυνατότερα cpu με -25% - 35% σε κόστος ....

Ασχολείσαι με άνθρωπο που προτείνει αγορά Καινούργιου 6700Κ στα 280. Εντάξει στου κουφού την πόρτα...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Δε διαφωνώ, το έχω παρατηρήσει εκτεταμένα στον adtakhs και του την έχω πει αρκετές φορές για τα κολλήματα του με την ΑΜΔ. Ωστόσο ας είμαστε ρεαλιστές. Αυτή τη στιγμή η αναβαθμιση σε Ιντελ ειναι ασύμφορη. Η αδυναμία να καλύψει την ζήτηση η Ιντελ εκτίναξε τις τιμές στα 190+ για τον 8400, στα 290 για τον 8600Κ και στα ~380 για τον 8700Κ. Με 100€ λιγότερα παίρνεις τον εξίσου ικανό 2700Χ και με 215€ τον 2600Χ. Στα 200€ κάθεται ο 1700 που ειναι πολυ VFM για το 8/16 του. 

Όποτε ναι, αυτή τη στιγμή η ΑΜΔ συνδιάζει το best bang for the buck. Και από τη στιγμή που η 2η γενια δεν εξαρτάται τόσο από τις b-die όσο η πρώτη την καλή ελκυστική επιλογή 

Ασχολείσαι με άνθρωπο που προτείνει αγορά Καινούργιου 6700Κ στα 280. Εντάξει στου κουφού την πόρτα...

Όταν ο μικρός της παρέας δίνει προιόν έστω και ελαφρά ανώτερο για την τιμή του , τότε πάντα θα προτιμώ τον μικρό για να υπάρχει ανταγωνισμός. 

Σημεία κλειδιά για την επιλογή μου να προτείνω AMD .

1) Υψηλότερη επεξεργαστική ισχύ ανά €€€.  

2) Εγγυημένα αναβαθμίσιμη πλατφόρμα.

3) Ύπαρξη καλής μαμά ψύκτρας.

4) Ξεκλείδωτοι επεξεργαστές σε όλη την σειρά.

5) Περισσότερα PCI-E lanes από το CPU και native USB 3.1 G2.

6) Καλό efficiency και ύπαρξη SMT σε όλους άνω των 100€.

Δεν μπορώ να δεχτώ πως για 8-9 ολόκληρα χρόνια το HTTing το πληρώναμε από 100 έως 130€ επάνω σε κόστος και σήμερα που δίνεται ελεύθερο και σε ξεκλείδωτα CPU  από τον ανταγωνισμό το περνάμε στα αζήτητα ... 😉

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, adtakhs είπε

Όταν ο μικρός της παρέας δίνει προιόν έστω και ελαφρά ανώτερο για την τιμή του , τότε πάντα θα προτιμώ τον μικρό για να υπάρχει ανταγωνισμός. 

Σημεία κλειδιά για την επιλογή μου να προτείνω AMD .

1) Υψηλότερη επεξεργαστική ισχύ ανά €€€.  

2) Εγγυημένα αναβαθμίσιμη πλατφόρμα.

3) Ύπαρξη καλής μαμά ψύκτρας.

4) Ξεκλείδωτοι επεξεργαστές σε όλη την σειρά.

5) Περισσότερα PCI-E lanes από το CPU και native USB 3.1 G2.

6) Καλό efficiency και ύπαρξη SMT σε όλους άνω των 100€.

Δεν μπορώ να δεχτώ πως για 8-9 ολόκληρα χρόνια το HTTing το πληρώναμε από 100 έως 130€ επάνω σε κόστος και σήμερα που δίνεται ελεύθερο και σε ξεκλείδωτα CPU  από τον ανταγωνισμό το περνάμε στα αζήτητα ... 😉

Δεν κατάλαβες, εγώ μαζί σου είμαι πάνω σε αυτό το θέμα, δηλαδή στο συγκεκριμένο τόπικ έτσι όπως έχει διααμορφωθεί η αγορά αυτή τη στιγμη που μιλάμε. Αν οι τιμές ήταν φυσιολογικές και στους ιντελ αν ερχόταν κάποιος και μου έλεγε θέλω gaming καθαρό pc θα του πρότεινα Intel. Αν μου ελεγε gaming + streaming/render κλπ θα τον παρέπεμπα στην AMD. Κακά τα ψέματα ο 8400 δίνει περισσότερα FPS (εκτος και αν θυμαμαι λαθος) και αυτον που θα παίζει αποκλειστικά παιχνίδια μόνο αυτό θα τον ενδιαφέρει. Ωστόσο, αυτη τη στιγμη που μιλαμε με τον 8400 στα 190 ευρω και σιγουρα θα σπάσει το φράγμα των 200€ αρνούμαι να προτείνω Intel οταν υπάρχουν οι σαφώς οικονομικότεροι έτσι οπως έχει διαμορφωθεί το πράγμα AMD που ειναι παραπάνω από σοβαρή λύση.

Απλά γενικότερα προτείνεις μονόπλευρα AMD στις περισσότερες αν όχι όλες σου τις απαντήσεις. Στο κάτω κάτω δεν είναι διαγωνισμός ή κόντρα, απλά προτείνουμε hardware βάση των αναγκών του καθενός και των τιμών της αγοράς

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Απλά γενικότερα προτείνεις μονόπλευρα AMD στις περισσότερες αν όχι όλες σου τις απαντήσεις. Στο κάτω κάτω δεν είναι διαγωνισμός ή κόντρα, απλά προτείνουμε hardware βάση των αναγκών του καθενός και των τιμών της αγοράς

Δεν προτείνω hardware για συγκεκριμένη έκδοση εφαρμογης. 

Προτείνω με βάση την επεξεργαστική ισχύ και μόνο, μιας και τα συστήματα τα κρατάμε χρόνια και θέλουμε να τραβάνε και στο σήμερα και στο αύριο σε πολλαπλά σενάρια χρήσεων κ.λ.π. 

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Κακά τα ψέματα ο 8400 δίνει περισσότερα FPS.

Όταν συνδυαστεί με κάρτα γραφικών 1070ti και πάνω....

• Like 1
Δημοσ.

Μια απάντηση προς όλους επειδή μερικοί πάτε να δημιουργείτε χαμό για το τίποτα.

1. Για αρχή δεν με καίει να το δώσω κι αν το δώσω έχω βρει άνθρωπο σε περίπτωση που αποφασίσω να το δώσω, φυσικά δεν είναι από το insomnia αλλά από δικό μου κύκλο έξω από το forum. Η αρχική ερώτηση τιμής ήταν από περιέργεια και ομολογώ πως μετάνιωσα διότι γνωρίζω τι στομάχι χρειάζεται μια τέτοια ερώτηση, κυρίως η δεύτερη φορά που ρώτησα ήταν για το φίλο που τόσο έντονα μου είπε για το γεγονός που έχει χαθεί η αξία.

2. Ουδέποτε ρώτησα τι σύστημα και τι hardware να βάλω. Πως κατέληξε εκεί η κουβέντα ένας θεός (αν υπάρχει) το ξέρει.Το αν μερικοί έχετε κάποια ψύχωση και δεν δέχεστε την άποψη του άλλου, sorry κιόλας δικά μου χρήματα είναι θα τα επενδύσω όπως εγώ νομίζω καλύτερα. Οπότε, intel και απαξιώ για τις προθέσεις σας κι ας είστε προσβλητικοί κάποιοι χωρίς να υπάρχει λόγος.

3. Καλό είναι οι επιτήδειοι (δεν αναφέρομαι προσωπικά σε κάποιον) να αξιολογούν τα πράγματα όπως πραγματικά έχουν, δυστυχώς όλα σ αυτή τη ζωή έχουν κάποιο τίμημα. Οπότε στην περίπτωση μιας πώλησης παίζει ρόλο: η χρήση, το κόστος, τα μεταφορικά, το κατάστημα, η εγγύηση, τα κουτιά, τα χαρτιά, ο τρόπος πληρωμής, όλα τα πάντα. Δεν καταλαβαίνω γιατί αρπάζεστε ορισμένοι. Δηλαδή χαλαρώστε λιγάκι με τη ζωή σας. Εάν κάτι δεν σας αρέσει, υπάρχουν αλλού επιλογές και φυσικά και τα καινούργια ποιος διαφώνησε σε αυτό και ποιος ανάγκασε κάποιον κάπου να αγοράσει μεταχειρισμένο και όχι καινούργιο.

Μπορεί η επόμενη σύνθεση μου να είναι με τα διπλάσια χρήματα απ`αυτά που είχα δώσει, μπορεί και στα ίδια, μπορεί να μην δώσω μία και να κρατήσω ότι έχω. Δεν υπάρχει λόγος για οποιαδήποτε παρεξήγηση. 

Υ.Γ ποτέ δεν είχα FX ούτε AMD, φίλος πήγε από 1700Χ σε 8700Κ προφανώς θα μπορούσε να βάλει το αντίστοιχο της AMD, τώρα εάν είναι τελειωμένος επειδή δεν έβαλε Ryzen ΟΚΕΙ 😅

Αυτά. Τις καλησπέρες μου, γεια σας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, d4mage είπε

Μια απάντηση προς όλους επειδή μερικοί πάτε να δημιουργείτε χαμό για το τίποτα.

1. Για αρχή δεν με καίει να το δώσω κι αν το δώσω έχω βρει άνθρωπο σε περίπτωση που αποφασίσω να το δώσω, φυσικά δεν είναι από το insomnia αλλά από δικό μου κύκλο έξω από το forum. Η αρχική ερώτηση τιμής ήταν από περιέργεια και ομολογώ πως μετάνιωσα διότι γνωρίζω τι στομάχι χρειάζεται μια τέτοια ερώτηση, κυρίως η δεύτερη φορά που ρώτησα ήταν για το φίλο που τόσο έντονα μου είπε για το γεγονός που έχει χαθεί η αξία.

2. Ουδέποτε ρώτησα τι σύστημα και τι hardware να βάλω. Πως κατέληξε εκεί η κουβέντα ένας θεός (αν υπάρχει) το ξέρει.Το αν μερικοί έχετε κάποια ψύχωση και δεν δέχεστε την άποψη του άλλου, sorry κιόλας δικά μου χρήματα είναι θα τα επενδύσω όπως εγώ νομίζω καλύτερα. Οπότε, intel και απαξιώ για τις προθέσεις σας κι ας είστε προσβλητικοί κάποιοι χωρίς να υπάρχει λόγος.

3. Καλό είναι οι επιτήδειοι (δεν αναφέρομαι προσωπικά σε κάποιον) να αξιολογούν τα πράγματα όπως πραγματικά έχουν, δυστυχώς όλα σ αυτή τη ζωή έχουν κάποιο τίμημα. Οπότε στην περίπτωση μιας πώλησης παίζει ρόλο: η χρήση, το κόστος, τα μεταφορικά, το κατάστημα, η εγγύηση, τα κουτιά, τα χαρτιά, ο τρόπος πληρωμής, όλα τα πάντα. Δεν καταλαβαίνω γιατί αρπάζεστε ορισμένοι. Δηλαδή χαλαρώστε λιγάκι με τη ζωή σας. Εάν κάτι δεν σας αρέσει, υπάρχουν αλλού επιλογές και φυσικά και τα καινούργια ποιος διαφώνησε σε αυτό και ποιος ανάγκασε κάποιον κάπου να αγοράσει μεταχειρισμένο και όχι καινούργιο.

Μπορεί η επόμενη σύνθεση μου να είναι με τα διπλάσια χρήματα απ`αυτά που είχα δώσει, μπορεί και στα ίδια, μπορεί να μην δώσω μία και να κρατήσω ότι έχω. Δεν υπάρχει λόγος για οποιαδήποτε παρεξήγηση. 

Υ.Γ ποτέ δεν είχα FX ούτε AMD, φίλος πήγε από 1700Χ σε 8700Κ προφανώς θα μπορούσε να βάλει το αντίστοιχο της AMD, τώρα εάν είναι τελειωμένος επειδή δεν έβαλε Ryzen ΟΚΕΙ 😅

Αυτά. Τις καλησπέρες μου, γεια σας.

Εκ μέρους όλων των Συμμετεχόντων σου ζητώ ταπεινά συγνώμη.

Ps1: Το ξέρεις ότι είσαι εκτός τόπου και χρόνου ? Τι όχι ? 

Ανοίγεις ένα θέμα στην ειδική κατηγορία Νέα Συστήματα & Αναβαθμίσεις (στα αγγλικά new systems & upgrades ίσως είναι ποιο κατανοητό τώρα). Τι περιμένεις να σου απαντήσουν αυτοί που προσπαθούν να βοηθήσουν ? 

Αν τελικά ήθελες να μάθεις μόνο την αξία της ρουκέτας σου, μπορούσες κάλλιστα να απευθυνθείς εδώ:

• Like 4
Δημοσ.

Όταν ρωτάμε κάτι εδώ μέσα και γενικότερα σε ένα φόρουμ μάλλον θα πρέπει να σεβόμαστε την γνώμη κάποιων.Αναποφευκτα θα γίνουν συγκρίσεις γιατί το κόστος της αλλαγής θα πρέπει τα ληφθεί υπόψιν.Αλλα ρε ts τι μας λες?ότι δεν έχεις χρησιμοποιήσει σχεδόν 2 χρόνια καθόλου το συστημα σου και θέλεις αναβάθμιση?Και αν όντως θέλεις για χ,ψ λόγους το ξέρεις εσύ καλύτερα από όλους.

Κάποιοι άλλοι ας κοστολογούν με την ίδια λογική που πουλάνε κιόλας ;) Γενικά μιλαω

Και γενικά κλείστε το θέμα γιατί απλά δεν έχει νόημα.

• Like 3
Δημοσ.

Να μην κανεις ακομη αναβαθμιση η αλλαγη. Και εγω εχω εναν 6600K που δεν εκανα ποτε OC μαζι με μια GTX 970 και οτι κ αν χω παιξει 3 χρονια τωρα το χω κατευχαριστηθει. Αν και συ δεν εχεις θεμα με 1080p αναλυση η δεν προκειται στο αμεσο μελλον να παρεις 4Κ οθονη, τσαμπα λεγτα θα δωσεις.

Επισης μην αποκλειεις τους Ryzen χωρις να το σκεφτεις λιγο. Καμια σχεση με τους Bulldozer πριν 3-4 χρονια η τη σειρα FX πιο παλια, ακομη και η ιδια η amd αποφευγει να χρησιμοποιησει τον ορο APU  για να μη συνδεονται με την αποτυχια της τοτε. Ειναι τιμιοτατες εναλλακτικες σε σχεση με την Intel ακομη και για καθαρο gaming.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, leros2004 είπε

Όταν συνδυαστεί με κάρτα γραφικών 1070ti και πάνω....

Και κυρίως με NVIDIA κάρτα γραφικών .... 

Ο λόγος είναι εδώ και έχει να κάνει με τους drivers της Nvidia και το optimization .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Προσωπικά προτιμώ να αμδ με αμδ σε cpu/gpu ανάλογα το μπατζετ 

Στην ουσία το βίντεο αναφέρεται στις διαφορές του software scheduler της nvidia και του hardware scheduler της amd στις GPU και στο γεγονός πως ο software scheduler της nvidia έχει άμεση εξάρτηση από το optimization των οδηγών για την εκάστοτε αρχιτεκτονική CPU που σετάρεται η κάρτα . 

Η Nvidia πχ. στους τελευταίους Ripper αλλά και στους πρώτους, είχε τραγικά αποτελέσματα. Έβγαλε πριν λίγες ημέρες έναν νέο οδηγό που βελτίωσε λίγο την κατάσταση. Μάλλον δεν έχει κάνει optimization στους όδηγούς για το CCX και το Fabric , ούτε για το NUMA στον βαθμό που έχει κάνει για την Core αρχιτεκτονική της Intel. 

Επεξ/σία από adtakhs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...