Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως κάποιοι από εσάς έχετε πάει για επισκευή μητρική Desktop υπολογιστή, στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, και φύγατε ευχαριστημένοι από την όλη διαδικασία (ποιότητα επισκευής, χρόνος παράδοσης, τιμή);

Δεν ζητάω κάποιον που ακούσατε πως έχει καλό όνομα, αλλά κάποιον που είχατε συναλλαγή μαζί του. Αν είναι και μέλος του forum ακόμα καλύτερα.

Έχω μια αρκετά καλή μητρική με πρόβλημα (LGA 775), σε 2ο υπολογιστή, που δεν θέλω να αντικαταστήσω με κάποια άλλη αν επισκευάζεται.

Δημοσ.

Και να θελήσεις να αντικαταστήσεις μητρική με 775 socket είναι από δύσκολο έως και ασύμφορο πλέον.
Tί πρόβλημα έχει η παλιά ;

• Like 1
Δημοσ.

Η μητρική έπαθε βλάβη, ταυτόχρονα με κάποιο τροφοδοτικό μάλλον καλής ποιότητας, δεν γνωρίζω ποιό πήρε το άλλο μαζί του.
Με άλλο τροφοδοτικό που δοκίμασα λειτουργούν μόνο οι ανεμιστήρες και κάποια led επάνω της.

• Moderators
Δημοσ.

Δυστηχως τόσο παλιό socket δεν αξίζει να ασχοληθείς για επισκευή, βρίσκεις κι; το λειτουργικη στις αγγελίες με κάνα 20 αρικο Μαξ και αγοράζεις (πάλι με ρίσκο σε άγνωστο χρόνο να βγάλει πρόβλημα)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, filipN είπε

Η μητρική έπαθε βλάβη, ταυτόχρονα με κάποιο τροφοδοτικό μάλλον καλής ποιότητας, δεν γνωρίζω ποιό πήρε το άλλο μαζί του.

Θα σου έλεγα να το ξεχάσεις.
Δυστυχώς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για την παρότρυνση, επιθυμώ όμως-για πολλούς λόγους-πριν τα παρατήσω να ακούσω πρώτα τη γνώμη ενός τεχνικού επισκευών που θα την ελέγξει πριν κάνει διάγνωση.

Η μητρική είναι σε ένα σύστημα με πολύ χρήσιμα προγράμματα, που αν και χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο, εξακολουθεί να είναι χρήσιμο.

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ.

Αυτό που αναφέρουν τα παιδιά είναι πως δεν προτείνεται η επισκευή καθώς δεν είναι βέβαιη η επιτυχία και με το ίδιο κόστος μπορείς να βρεις μεταχειρισμένη, την οποία θα χρησιμοποιήσεις στο υπάρχον σύστημα.

Δημοσ.
On 17/09/2018 at 13:22, filipN said:

Μήπως κάποιοι από εσάς έχετε πάει για επισκευή μητρική Desktop υπολογιστή, στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, και φύγατε ευχαριστημένοι από την όλη διαδικασία (ποιότητα επισκευής, χρόνος παράδοσης, τιμή);

Δεν ζητάω κάποιον που ακούσατε πως έχει καλό όνομα, αλλά κάποιον που είχατε συναλλαγή μαζί του. Αν είναι και μέλος του forum ακόμα καλύτερα.

Έχω μια αρκετά καλή μητρική με πρόβλημα (LGA 775), σε 2ο υπολογιστή, που δεν θέλω να αντικαταστήσω με κάποια άλλη αν επισκευάζεται.

όπως αναφέρουν και οι απο πάνω.

Ασύμφορο.

Το να την πας σε τεχνικό να την ελέγξει δεν θα σου πάρει λεφτά? με την καλή του την καρδιά θα το κάνει?

Μόνο και μόνο να ασχοληθεί να "βγάλει" τα μάτια του,

φτιάξει δεν φτιάξει θα σε χρεώσει παραπάνω γι αυτή την εργασία ( και χωρίς καμία εγγύηση λειτουργίας) απτό να πάρεις μια μεταχειρισμένη.

Μόνο αν έχει τίποτα εμφανές (φουσκωμένους πυκνωτές κτλ) αλλά και πάλι δέν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητοί φίλοι,

αν μπορείτε να μου βρείτε μητρική LGA775 που να δέχεται 16GB μνήμη, να έχει 2 PCI Express x16 slots, 2 x PCI Express x4 και 2 x PCI slots, όπως και "DualBIOS" και τουλάχιστον 6 x SATA connectors (η δική μου έχει παραπάνω), θα την αγοράσω με μεγάλη ευχαρίστηση στα 20 ευρώ και θα σας κάνω το τραπέζι στο καλύτερο ψητοπωλείο της περιοχής μου!

Τώρα όσον αφορά τον πραγματικό κόσμο:
- Οι εταιρίες χρεώνουν 10-15 ευρώ για τον έλεγχο, το πρόβλημα δεν είναι εκεί.

- Παρακαλώ λοιπόν, αν κάποιος έκανε επισκευή μητρικής σε τεχνικό που έχει εργαστήριο και τα απαραίτητα μηχανήματα και έμεινε ευχαριστημένος από την όλη διαδικασία να με ενημερώσει. Δεν ψάχνω τον φθηνότερο, αλλά ούτε με ελκύουν τα αρπακτικά και οι παραμυθάδες.

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ.

Φοβαμαι οτι δυσκολα θα βρεις λυση.

Αν η μητρικη σου ψηθηκε απο το τροφοδοτικο  πολυ δυσκολα θα επισκευαζεται.Και ακομα πιο δυσκολο να βρεις τεχνικο να φαει ωρες πανω στην μητρικη.Και αν βρεις δεν θα το κανει για 10 ευρω.Αρα ασυμφορο 

Μεταχειρισμενη και με τα specs που θες στο 20αρι παλι υπαρχει δυσκολια να βρεις.Τουλαχιστον τα 2πλα θες και με τον φοβο αν λειτουργει και δεν εχει κανα κουσουρι.

Οπως λενε τα παιδια.Οπτικα η μητρικη πως ειναι?Εχει μαυριλες σαν να ειναι καμμενο?Οι πυκνωτες ειναι οκ?

Ξεκινα απο εκει η αν μπορεις τραβα μια φωτο την μητρικη να δουμε.

Δημοσ.
1 hour ago, filipN said:

Τώρα όσον αφορά τον πραγματικό κόσμο:
- Οι εταιρίες χρεώνουν 10-15 ευρώ για τον έλεγχο, το πρόβλημα δεν είναι εκεί.

Δεν θα το αναλάβει κανείς το ξέρω οτι δεν σου αρέσει σαν απάντηση αλλά είναι η πραγματικότητα σου.

Η μόνη σου ελπίδα είναι κανένας hobbyστας να το κάνει για research λόγους.

1)το πάς σε μαγαζί επισκευών και σου λένε θα το ελένξουν.

2)το ελένχουν στα βασικά (όπως και εσύ)

3)το αφήνουν 5 μέρες στο ράφι και σε ειδοποιούν οτι δεν επισκευάζεται

4)15 euro χαράμι.

On 17/09/2018 at 16:49, filipN said:

Η μητρική είναι σε ένα σύστημα με πολύ χρήσιμα προγράμματα, που αν και χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο, εξακολουθεί να είναι χρήσιμο.

ποιο εύκολη λύση παίρνεις τον δίσκο σου και τον κάνεις inject σε άλλο pc με ότι έχει μέσα.

• Like 1
Δημοσ.

- Φυσικά και κοιτάω για αγγελίες και θα συνεχίσω να κοιτάω.
- Η μητρική είναι σε άψογη εμφανισιακή κατάσταση.
- Αν ήταν θέμα πυκνωτή, δεν θα έμπαινα στον κόπο να γράψω εδώ...
- Το πιθανότερο είναι να έκανε αυτή τη ζημιά στο τροφοδοτικό, όχι το αντίθετο. http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1_1_1&lv0=1&lv1=54&no=75

- Καλώς ή κακώς, γνωρίζω πως ο έλεγχος της μητρικής από τεχνικό με τις απαραίτητες γνώσεις και τα κατάλληλα μηχανήματα είναι θέμα ολίγων λεπτών. Ξέρω επίσης ότι οι περισσότεροι τεχνικοί λειτουργούν όπως ακριβώς λέει ο Leleouras, γι αυτό γράφω εδώ.
- Αν δεν με πειράζει να δώσω 15 ευρώ για τη "διάγνωση" της βλάβης, γιατί να θέλω να δώσω ως 10 ευρώ για την επισκευή; Θέλω όμως να ξέρω πριν ακούσω την τιμή, το είδος της βλάβης και τον τρόπο επισκευής.
- Τέλος, τεχνικές γνώσεις έχω, εργαλεία για να κάνω λεπτομερή έλεγχο δεν έχω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...