Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εξηγήστε μου λιγο,το ECDL τι ειναι.

Ειναι κατι ξεχωριστο ή εχει υποκατηγοριες ξερω γω excel,word,access,ολα αυτα δηλαδη ειναι του ECDL?

Βλεπω δηλαδη αυτο εδω και εχει αυτες τις υποκατηγορίες Office 2016 (Windows, Word 2016, Excel 2016, Internet 2016, PowerPoint 2016, Access 2016) ,αυτες απαρτιζουν το ECDL ή στα διδασκουν επειδη ετσι τους καπνισε,δηλαδη εχουν χρηση μεν αλλα δεν αφορα το ECDL?

https://online.edu.gr/programs/ecdl/

Εδω (κατω) ας πουμε μιλαει γενικα

http://www.ecdl.gr/el/programmes/ECDL-Profile/Pages/What-is-ECDL-Profile-Certification-Programmes.aspx

Τυχαια λινκ δεν κανω καμοια διαφημιση,και συγνωμη για τις χαζες ερωτησεις θα επρεπε να ξερω καλυτερα αλλα  τι α κανς

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι ξέρουν όλοι;; 🤣

Βάλε τον μέσο χρήστη υπολογιστή να σου βάλει μια απλή αρίθμηση σελίδας στο word ή να σου αθροίσει 2 κελιά στο excel και έλα να μας πεις πως θα το κάνει

Όλοι ξέρουν απο ινσταγκραμ μάλλον ήθελες να πεις

Για το ECDL δεν ξέρω να σου απαντήσω καθώς εμένα προσωπικά δεν μου χρειάστηκε ποτέ σαν χαρτί

Αλλά το ότι έμαθα πράγματα έμαθα οπότε θεωρώ πως πιάσαν τόπο τα λεφτά :P

Επεξ/σία από aggelos87
  • Like 5
  • Thanks 3
Δημοσ.

Ecdl είναι η εταιρία βέβαια. Εγώ έβγαλα το Κέμπριτζ αν θυμάμαι καλά (πριν καμία 10ρια χρόνια) και αυτό γιατί το ecdl μου είπαν ότι θέλει κάθε 3-4 χρόνια να ξανά δώσεις πιστοποίηση. Άχρηστα χαρτιά..

Δημοσ.
3 ώρες πριν, NemeSis1990 είπε

μια βλακεια  για να μας παιρνουν τα λεφτα. ολοι ξερουν word και internet τωρα πια.

Σιγα που ξερουν ολοι, ουτε καν πολλοι δεν ειναι αυτους που θα ελεγα "μεσους χρηστες η/υ και ψηφιακων μεσων", εχω την εντυπωση οτι οι πιο πολλοι Ελληνες δεν ξερουν πως να ανοιξουν τις ρυθμισεις σε εναν φυλλομετρητη ή να βαλουν μια αριθμιση σελιδας σε κειμενογραφο ή να κανουν μια μορφοποιηση σε κελια σε λογιστικα φυλλα.

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, DYEL είπε

Εξηγήστε μου λιγο,το ECDL τι ειναι.

Ειναι κατι ξεχωριστο ή εχει υποκατηγοριες ξερω γω excel,word,access,ολα αυτα δηλαδη ειναι του ECDL?

Βλεπω δηλαδη αυτο εδω και εχει αυτες τις υποκατηγορίες Office 2016 (Windows, Word 2016, Excel 2016, Internet 2016, PowerPoint 2016, Access 2016) ,αυτες απαρτιζουν το ECDL ή στα διδασκουν επειδη ετσι τους καπνισε,δηλαδη εχουν χρηση μεν αλλα δεν αφορα το ECDL?

https://online.edu.gr/programs/ecdl/

Εδω (κατω) ας πουμε μιλαει γενικα

http://www.ecdl.gr/el/programmes/ECDL-Profile/Pages/What-is-ECDL-Profile-Certification-Programmes.aspx

Τυχαια λινκ δεν κανω καμοια διαφημιση,και συγνωμη για τις χαζες ερωτησεις θα επρεπε να ξερω καλυτερα αλλα  τι α κανς

1. Εσύ μαθαίνεις αγγλικα με οποιο τρόπο, ξέρεις καλα αγγλικά.
  2. Εγω μαθαίνω βασικα αγγλικά που μου χρειάζονται να ρίχνω τουριστριες.
  3. Εστω αγγελία για δουλεια που ζητά αγγλικά και υποβάλουμε και οι δυο αιτηση και λέμε και οι δυο οτι ξέρουμε αγγλικα (αλλα στην πραγματικότητα μονο εσυ ξερεις)
  4. Το εκει αφεντικο μπορει να κάνει δυο πράγματα. Είτε να μας κάνει συνεντευξη και εξετάσεις στα αγγλικά ή να ζητήσει κάποιο χαρτί-πιστοποιιηση οτι ξέρουμε αγγλικά και σε ποιο επιπεδο.
  5. Τέτοιο χαρτί παιρνουμε απο διάφορους ΦΟΡΕΙΣ δινοντας λεφτά και εξετάσεις, ενδεικτικά το βρετανικο συμβουλιο, το πανεπιστημιο Μισιγκαν,  το ελληνικο υπουργειο παιδείας, κ.α.
  6. Αν λοιπον έχουμε τετοιο χαρτί, "πιστοποιείται" οτι ξέρουμε ή οχι αγγλικα και σε ποιο επιπεδο.

Σε ολα τα παραπάνω αντικατέστησε τα αγγλικά με τις γνώσεις υπολογιστών και θα καταλαβεις τι ειναι το ecdl (και τα ισοδυναμα με αλλες ονομασίες)

• Like 2
Δημοσ.

Σε ιδιωτικό εργοστάσιο/αποθήκες?

Τι αλλάζει?λογικά Excel δεν θα θέλουν να ξέρεις?

Δεν μιλάω για συγκεκριμένη δουλειά σε υπολογιστή,αλλά όταν ζητάνε ένα γενικό "γνώσεις η/υ" 

Δημοσ.

Το παραδειγμα νωρίτερα ήταν σαφες. Αν θελει μπορει να στο ζητήσει εφοσον εχει αμφιβολίες για τις δηλωμένες γνώσεις σου. 

Αυτο μπορει να το καταλάβει και απο τις προηγουμενες δουλειες στο βιογραφικο. Αν πχ βλεπει δουλειες γραφείου, αρα σιγουρα ξέρεις τα βασικά και απο υπολογιστές. 

Γνώσεις η/υ μπορει να ειναι οτιδήποτε αναλογα με τη δουλεια. Π.χ. να ξερεις να το χειρίζεσαι για να εκτυπώνεις τιμολογια ή να βλέπεις και να απαντας emails. 

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Προσπαθώ να αξιοποιήσω κάπως παραγωγικά τον ελεύθερο χρόνο που έχει προκύψει πλέον και σκέφτομαι να ασχοληθώ με κάποια πιστοποίηση περί Η/Υ.
Μπορεί κάποιος να με κατευθύνει; 

Γνώσεις Η/Υ έχω και μάλιστα είναι αρκετά περισσότερες από τους μέσους χρήστες Η/Υ (την στιγμή που 1/10 20χρονους δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα format) .

Παρόλα αυτά πώς μπορώ να αποδείξω σε κάποιον μελλοντικό εργοδότη μου τις γνώσεις αυτές.
Πέρα από το ECDL υπάρχει κάτι πιο "δυνατό" σαν χαρτί.
Αξίζει εν τέλη το ECDL ή κάποια παρόμοια πιστοποίηση, σε κάτι πέρα από τις προκηρύξεις για το δημόσιο;  Η όσο περνάνε τα χρόνια οι εργοδότες θεωρούν δεδομένο ότι μπορείς να χειριστείς τον Η/Υ με μια Α ευχέρεια .

*Σημείωση: Σπουδάζω Ναυτιλιακά και οι μεταπτυχιακές σπουδές που σκοπεύω να παρακολουθήσω θα είναι γύρω από το αντικείμενο αυτό ή των κλάδο τον οικονομικών.
Μήπως τελικά να ασχοληθώ πρώτα με μια 2η ξένη γλώσσα και να το αναβάλω για 2-3 χρόνια το ECDL ??

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Ace Of Spades είπε

Προσπαθώ να αξιοποιήσω κάπως παραγωγικά τον ελεύθερο χρόνο που έχει προκύψει πλέον και σκέφτομαι να ασχοληθώ με κάποια πιστοποίηση περί Η/Υ.
Μπορεί κάποιος να με κατευθύνει; 

Γνώσεις Η/Υ έχω και μάλιστα είναι αρκετά περισσότερες από τους μέσους χρήστες Η/Υ (την στιγμή που 1/10 20χρονους δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα format) .

Παρόλα αυτά πώς μπορώ να αποδείξω σε κάποιον μελλοντικό εργοδότη μου τις γνώσεις αυτές.
Πέρα από το ECDL υπάρχει κάτι πιο "δυνατό" σαν χαρτί.
Αξίζει εν τέλη το ECDL ή κάποια παρόμοια πιστοποίηση, σε κάτι πέρα από τις προκηρύξεις για το δημόσιο;  Η όσο περνάνε τα χρόνια οι εργοδότες θεωρούν δεδομένο ότι μπορείς να χειριστείς τον Η/Υ με μια Α ευχέρεια .

*Σημείωση: Σπουδάζω Ναυτιλιακά και οι μεταπτυχιακές σπουδές που σκοπεύω να παρακολουθήσω θα είναι γύρω από το αντικείμενο αυτό ή των κλάδο τον οικονομικών.
Μήπως τελικά να ασχοληθώ πρώτα με μια 2η ξένη γλώσσα και να το αναβάλω για 2-3 χρόνια το ECDL ??

Αφού σπουδάζεις , θα ρωτήσειςστην γραμματεία αν εκδίδει χαρτί ότι γνωρίζεις από Η/Υ , μην μου το κάνεις σαν κάποιους που τελείωσαν αυτοματισμό και πήραν και ECDL στο καπάκι. Είναι προτιμότερο να κάνεις σεμινάρια για προγράμματα ναυτιλιακά , αφού το word και το excel είναι πιο γενικής φύσης.

@Dyel επίσης και για σένα , σεμινάρια για προγράμματα αποθήκης και λογιστικά , το excel πολύ σπάνια χρησιμοποιείται.

Δημοσ.

Το είχα κάνει το 2006 που ήμουν ανήλικος, δεν με κάλυπταν τα word και αυτά ήθελα κάτι πιο σκληρό. Ευτυχώς βάλαμε internet και γνώρισα την black metal (προγραμματισμό). Πάντα ξεκινάς με Maiden και φτάνεις να μιλάς λατινικά (χεχε)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...