Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 minute ago, Γιάννης Platano said:

Για αποψε 4-5 τσιπουρακια αλλα αυριο σε γιατρο ...

Θα την πάρει ο ύπνος με τόσα τσίπουρα και θα χάσει το ραντεβού 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Ison_ είπε

Προσποιήσου μέχρι να το πιστέψεις ότι δε σε νοιάζει τι ώρα και αν θα κοιμηθείς.

το ξερω οτι αυτη ειναι η καλυτερη λυση.. :( 

• Like 1
Δημοσ.

Αν και λόγω μικρής ηλικίας δεν μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα ( γιατί έχεις πολύ ενέργεια ) , προτείνω :

1. Κόψε μαχαίρι τους καφέδες ( ανεβάζουν τους παλμούς της καρδιάς , συν πως μπορεί να είσαι αγχωμένη με άλλα πράγματα , μπορεί να είναι ο λόγος της αυπνίας σου ) .

2. Βρες μια αθλητική δραστηριότητα ( όχι χαλαρή , να σε κουράζει πολύ , πολεμική τέχνη - γυμναστήριο ) .

3. Πιάσε ένα βιβλίο , διάβασε το όλο πριν τον ύπνο .

4. Δες καμία ταινία που σου αρέσει για να χαλαρώσεις .

Αν τα παραπάνω δεν πιάσουν , δες το θετικά , κοίταξε να εκμεταλλευτείς τον χρόνο σου

και δεν κάνω πλάκα , μιλάω πολύ σοβαρά , οι περισσότεροι στο χώρο αυτό είναι κουκουβάγιες - νυχτοφύλακες - κοράκια B)

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιθανότατα τρολλοπόστ, αλλά δε γαμιέται.

Αρχικά, προβλήματα στον ύπνο πάνε χέρι-χέρι με ΓΑΔ και άγχος γενικά. Αν δεν το αντιμετωπίζεις, έστω με συμβουλευτική, καν'το άμεσα.

Για τον ύπνο τώρα, το πιο σημαντικό: Τα σερί κομμένα. Εκτός από τεράστιο σοκ στον οργανισμό, το πιο πιθανό είναι αν το κάνεις συνήθειο σε βάθος χρόνου να σου σκίσουν το βιολογικό ρολόι.

Η μελατονίνη μπορεί να βοηθήσει, από την εμπειρία μου όμως θέλεις δόση 3-6mg, όχι βραδείας αποδέσμευσης (όχι Circadin δηλαδή), τα οποία θα παίρνεις γύρω στις 19:00. Αν την πάρεις αργότερα θα δράσει σε λάθος ώρα. Είναι περίεργος ο μηχανισμός της, αλλά σε εμένα που έχω γερό θέμα βοήθησε αρκετά.

Αποφεύγεις καφεϊνη (καφέ και αναψυκτικά με καφεϊνη) μετά τις 18:00, καθώς και έντονη άσκηση μετά τις 21:00. Sex not included for different reasons. Προσοχή στο τι τρως το βράδυ, αλλά και στην ποσότητα. Μακριά επίσης από αλκοόλ, μπορεί να σε κοιμίσει πιο εύκολα, αλλά η ποιότητα του ύπνου σου θα είναι σκατά.

Σε κάθε περίπτωση, αν υποψιάζεσαι πως το πρόβλημα επιμένει και σε εμποδίζει τόσο στην καθημερινότητα σου, κλείσε ένα ραντεβού σε εξειδικευμένο γιατρό. Με τον ύπνο ασχολούνται κυρίως νευρολόγοι και ψυχίατροι. Το Αττικό έχει πολύ καλό εργαστήριο μελέτης ύπνου, αλλά μπορείς να πας και ιδιωτικά. Πμ αν θέλεις πρόταση γιατρού.

Τέλος, σωστά δεν δίνουν ηρεμιστικά για το παραμικρό, αλλά γιατρός που σου είπε «ηρέμησε και μην το σκέφτεσαι» χωρίς έστω να σε εξετάσει ή να σε παραπέμψει κάπου, είναι απλά καραγκιόζης.

Επεξ/σία από akpe
Δημοσ.

Θες μια σίγουρη λύση; 😛 Tavor των 2.5mg. 

Η γιγαγιά μου είχε σοβαρό ψυχιατρικό πρόβλημα, έβλεποε φαντάσματα από τον εμφύλιο, ότι την σφάζουν και γενικώς είχε πολλά περάσει η καημένη (συγχωρεμένη να είναι).  Ο πατέρας μου επί δυο ημέρες δεν είχε ύπνο, έσφιξε ένα και κοιμήθηκε σαν πουλάκι. Δεν καταλάβαινε τίποτα. 😛

Πέρα από την πλάκα, δεν σε προτρέπω να πα΄ρεις tavor (δεν τα γράφουν άλλωστε, θέλει κόκκινη ειδική συνταγή), απλά πήγαινε σε έναν ειδικό και θα σε βοηθήσει.

Δημοσ.

αν δεν τρολλαρεις τοτε κανε οτι λεει ο ss13 παραπανω:

α) κομμενα μαχαιρι καφεδες, ενεργειακα ποτα, ξυδια, χαπια κλπ

β) εντονη σωματικη ασκηση: το καλυτερο και φθηνοτερο αντικαταθλιπτικο, εγγυημενο!

γ) διαβασμα βιβλιων πριν τον υπνο, κομμενη μαχαιρι η τηλεοραση, λαπτοπ, παιχνιδομηχανη κλπ

δ) συχνη και ποιοτικη ερωτικη δραστηριοτητα, φαρμακο!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...