Nemogr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Καλημέρα, είμαι ιδιοκτήτης σε ένα κατάστημα και έχω στο μπροστά μέρος του μαγαζιού εγκατεστημένο το router της Cosmote(24mbps). Έχω κάνει όμως στο πίσω μέρος μια αποθήκη που εκεί έχω έναν ακόμα υπολογιστή αποθήκης και χρειάζομαι internet, έτσι έβαλα ένα καλώδιο από το μπροστά μέρος του μαγαζιού στο ρουτερ μέχρι πίσω στην αποθήκη (50 μέτρα κουλούρα). Το πρόβλημα είναι ότι η ταχύτητα του internet στον υπολογιστή της αποθήκης είναι πάρα πολύ χαμηλή λογικό θα μου πείτε με 50 μέτρα καλώδιο αλλά τι θα μπορούσα να κάνω για να πιάνω έστω και μια φυσιολογική ταχύτητα; να αλλάξω το καλώδιο με οπτική ίνα και να το μικρύνω; να βάλω πομπό δέκτες στην πρίζα για wifi;
georgerov Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 50 λεπτά πριν, Nemogr είπε Καλημέρα, είμαι ιδιοκτήτης σε ένα κατάστημα και έχω στο μπροστά μέρος του μαγαζιού εγκατεστημένο το router της Cosmote(24mbps). Έχω κάνει όμως στο πίσω μέρος μια αποθήκη που εκεί έχω έναν ακόμα υπολογιστή αποθήκης και χρειάζομαι internet, έτσι έβαλα ένα καλώδιο από το μπροστά μέρος του μαγαζιού στο ρουτερ μέχρι πίσω στην αποθήκη (50 μέτρα κουλούρα). Το πρόβλημα είναι ότι η ταχύτητα του internet στον υπολογιστή της αποθήκης είναι πάρα πολύ χαμηλή λογικό θα μου πείτε με 50 μέτρα καλώδιο αλλά τι θα μπορούσα να κάνω για να πιάνω έστω και μια φυσιολογική ταχύτητα; να αλλάξω το καλώδιο με οπτική ίνα και να το μικρύνω; να βάλω πομπό δέκτες στην πρίζα για wifi; 50 μέτρα δεν είναι πολλά για ethernet καλώδιο, αν σκεφτείς ότι μερικοί έχουν αξιοπρεπείς ταχύτητες ακόμα και στα 100. Το πρόβλημα σου μάλλον είναι η διαδρομή που ακολουθεί το καλώδιο, πχ. υπάρχει κάποια άλλη συσκευή στην πορεία του που μπορεί να κάνει παρεμβολές;; Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις να κρεμάσεις προσωρινά το καλώδιο στο ταβάνι η κάπου ψηλά και να δεις αν βελτιώνεται η κατάσταση, το δεύτερο καλύτερο είναι να αγοράσεις powerline.
Nemogr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Το καλώδιο δεν περνάει κοντά από άλλες συσκευές, απλά κάνει αρκετές γωνίες ..
donblunts Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 50μέτρα Ethernet είναι νορμάλ, ακριβώς στα μισά του μάξιμουμ. Να υποθέσω πως το Ethernet που πέρασες είναι απλό UTP CAT5 ; η κάποιο με "προστασία" εσωτερική για τις παρεμβολές; Πιθανώς απο εκεί που το πέρασες να περνάνε και ρεύματος (?)
Nemogr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Ναι είναι το πιο απλό καλώδιο της αγοράς. Φαντάσου ότι το έχω περάσει πάνω από την ψευδοροφή και έχει απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρο από τους μετασχηματιστές των φωτιστικών
jkoukos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Εξηγείς τι εννοείς αναφέροντας χαμηλές ταχύτητες; Αναφέρεσαι στο διαδίκτυο και πόση διαφορά υπάρχει με έναν άλλον υπολογιστή συνδεδεμένο στον ίδιο router; Μήπως μιλάς για μεταφορά αρχείων μεταξύ υπολογιστών;
donblunts Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Υπάρχει δυνατότητα να δοκιμάσεις με το καλώδιο χύμα στο πάτωμα η απο κάπου αλλού, Μακρυά απο ηλεκτρικές συσκευές και καλώδια ρεύματος για να κάνεις τις μετρήσεις σου ;
Nemogr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 χαμηλές ταχύτητες εννοώ ότι την αρχική του facebook κάνει 10 λεπτά να την ανοίξει πλήρως. μόλις άλλαξα το καλώδιο και το απομάκρυνα από οτιδήποτε άλλο περιμένω να δω πως θα πάει
jkoukos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Η δοκιμή ταχύτητας είναι στον ίδιο υπολογιστή; Τι ταχύτητα σου δείχνει στο tray ότι έγινε η σύνδεση με τον router;
Nemogr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Από ότι βλέπω μάλλον ήταν θέμα καλωδίου και τοποθέτησης γιατί τώρα δεν έχει καμιά σχέση με πριν. Όλα ανοίγουν κανονικότατα και γρήγορα. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
donblunts Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Nemogr είπε Από ότι βλέπω μάλλον ήταν θέμα καλωδίου και τοποθέτησης γιατί τώρα δεν έχει καμιά σχέση με πριν. Όλα ανοίγουν κανονικότατα και γρήγορα. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Για να το σιγουρεψεις, μπες www.speedtest.net και μετρα και την ταχυτητα σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα