Επισκέπτης Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, kon1to είπε και διαβάζεις επιλεκτικά το άρθρο... και δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα.. δεν λέει μόνο ένας μισθωτός, αλλά μόνο ένας μισθωτός ορισμένης ειδικότητας Σύμφωνα με την διάταξη, για τους μισθωτούς του Δημοσίου και ΝΠΔΔ, των επιχειρήσεων ή εκμεταλλεύσεων του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ ή Κοινής Ωφέλειας, καθώς επίσης και σε επιχειρήσεις που απασχολούν ένα (1) μόνο μισθωτό ορισμένης ειδικότητας Το ρεζουμέ είναι ότι υπάρχουν νομοθετικές ρυθμίσεις που προβλέπουν 7ημερη εργασία και σε άλλες περιπτώσεις. Ειναι η εξαιρεση ρε φιλε μπορει μια επιχειρηση να εχει μονο εναν μαγειρα πχ και δεν μπορει να πληρωσει αλλον αν δουλευουν και αλλα ατομα της ιδιας ειδικοτητας τοτε θεωρειται παρανομο.Τι πας να μου δικαιολογησεις τις π@@στιες που κανει ο καθε εξυπνακιας στην Ελλαδα ? Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
keravnos21 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Στην εταιρια που δουλευω βαλανε αγγελια για γρμματειακη υποστηριξη, 185 βιογραφικα σε 20 λεπτα μαζεψανε,νομιζω οτι σε καλυψα. 3
Camal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, inson είπε Ειναι η εξαιρεση ρε φιλε μπορει μια επιχειρηση να εχει μονο εναν μαγειρα πχ και δεν μπορει να πληρωσει αλλον αν δουλευουν και αλλα ατομα της ιδιας ειδικοτητας τοτε θεωρειται παρανομο.Τι πας να μου δικαιολογησεις τις π@@στιες που κανει ο καθε εξυπνακιας στην Ελλαδα ? Για πενθήμερο / οκτάωρο δυστυχώς ή ευτυχώς πρέπει να σπουδάσεις, να το κυνηγήσεις, και να είσαι τυχερός. Αν λείπει κάτι από αυτά, απλά ακολουθείς την αγορά. Μπορείς να δοκιμάσεις αν θέλεις να ανοίξεις και δική σου επιχείρηση αν είσαι νέος απόφοιτος ΤΕΙ/ΑΕΙ ... υπάρχουν επιδοτήσεις. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2018 από Camal
mp123 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Με το συμπαθιο δλδ αλλά πολλοί εργατοπατερες μαζευτικατε εδώ. Με αυτές τις απόψεις φτάσαμε εδώ. Στον ιδιοτικο τομεα δουλεύω για να μην υπάρχει παρανόηση όσων γράφω. Δεν είμαι βολεμένοι στο δημόσιο.
kon1to Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, inson είπε Ειναι η εξαιρεση ρε φιλε μπορει μια επιχειρηση να εχει μονο εναν μαγειρα πχ και δεν μπορει να πληρωσει αλλον αν δουλευουν και αλλα ατομα της ιδιας ειδικοτητας τοτε θεωρειται παρανομο.Τι πας να μου δικαιολογησεις τις π@@στιες που κανει ο καθε εξυπνακιας στην Ελλαδα ? δεν παω δικαιολογησω κατι, προσπαθώ να σε φέρω στην πραγματικότητα. Και σου μιλάω με γεγονότα, μιας και κάνω αυτή τη δουλειά χρόνια, δεν μιλάω με υποθέσεις όπως εσύ. Ένα Ξενοδοχείο που δουλεύει όλο το 24ώρο, 365 μέρες το χρόνο, δεν μπορει να αντιμετωπίζεται από το νομοθέτη σαν ενα γραφείο που δουλεύει Δε-Παρ 09:00-17:00. Δεν ειναι παράνομο να δουλευεις 7ημερο, παράνομο είναι να μην παίρνεις αυτά που ορίζει ο νόμος (Κυριακές, Αργίες κτλ) 1 λεπτό πριν, mp123 είπε Με το συμπαθιο δλδ αλλά πολλοί εργατοπατερες μαζευτικατε εδώ. Με αυτές τις απόψεις φτάσαμε εδώ. Στον ιδιοτικο τομεα δουλεύω για να μην υπάρχει παρανόηση όσων γράφω. Δεν είμαι βολεμένοι στο δημόσιο. Σε ποιες απόψεις αναφέρεσαι; Γιατί το βασικό debate είναι αν είναι νόμιμο ή οχι να δουλεύεις παραπάνω από 5 ημέρες. Δεν σχολιάζουμε αν αυτό είναι καλό ή κακό. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2018 από kon1to
Κάβουρας Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Και γω εδώ που δουλεύω με βάρδιες εφτά ήμερο και υπερωρίες όλα πληρωμένα όλα νόμιμα.12x5 και 8x2 Δεν τίθεται Θέμα αν παίρνεις αυτά που πρέπει. Υ. Γ. Γίνονται και έλεγχοι
tsioulak Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, Κάβουρας είπε Και γω εδώ που δουλεύω με βάρδιες εφτά ήμερο και υπερωρίες όλα πληρωμένα όλα νόμιμα.12x5 και 8x2 Δεν τίθεται Θέμα αν παίρνεις αυτά που πρέπει. Υ. Γ. Γίνονται και έλεγχοι Αθηνα; Ρωταω επειδη τελευταια ολο και ακουω για ελεγχους της επιθεωρησης εργασιας στην Αθηνα.
Lelouch Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Alexandros7474 είπε Πληρώνονται υπερεργασία αγαπητέ μου φίλε μου αν δουλέψουν παραπάνω . Αυτό που επιμένω και θα συνεχίσω να επιμένω εινια ότι υπάρχει νομοθεσία που κατωχειρωνει πενθήμερο και οκτάωρο . οσο αφορά τα εργοστάσια ΠΑΟ πενθήμερο δουλεύουν εκτός αν πιστεύεις ότι υπάρχει μια βάρδια και δουλεύουν οι διότι άνθρωποι 7 μέρες Και οι υπάλληλοι καταστημάτων πενθήμερο δουλεύουν . Αν δουλέψουν Σάββατο παίρνουν ρεπό άλλη μέρα Πρώτον στην αρχή είπες ότι είναι παράνομο και τώρα ότι πληρώνονται υπερεργασία. Άρα δεν είναι παράνομο, απλώς πληρώνονται παραπάνω, όπως ακριβώς έγραψα. Εσύ γράφεις ανακρίβειες λοιπόν. Δεύτερον ναι υπάρχει κόσμος σε μονάδες παραγωγής που δουλεύει 7 μέρες συνεχόμενα (ότι μέρες και να πέφτουν) και μετά έχει 2 μέρες άδειας. Ο κύκλος εργασίας δηλαδή είναι 9 μέρες, με 7 μέρες δουλειάς και δυο μέρες άδειας. Όπως καταλαβαίνεις πέφτει συχνά δουλειά και το ΣΚ εκτός αν κάτσει έτσι ο κύκλος εργασίας. Και είναι ΝΟΜΙΜΟ. Μην μας λες ότι είναι παράνομο λοιπόν. 1
overpower Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 11 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν ισχύει αυτό, γνωρίζω μερικά και μάλιστα μεγάλα μαγαζιά που την Κυριακή δεν λειτουργούν. Εξαήμερα είναι αρκετά αλλά και πάλι οχι όλα. Κατάστημα θεωρείται και ένα καφέ και ένα εστιατόριο που δουλεύει 7 μέρες. Όλα τα άλλα δουλεύουν τουλάχιστον 6.
lightsout Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 59 λεπτά πριν, mp123 είπε Με το συμπαθιο δλδ αλλά πολλοί εργατοπατερες μαζευτικατε εδώ. Με αυτές τις απόψεις φτάσαμε εδώ. Στον ιδιοτικο τομεα δουλεύω για να μην υπάρχει παρανόηση όσων γράφω. Δεν είμαι βολεμένοι στο δημόσιο. Όχι φίλε μου, με το κατέβασμα των βρακιών, το ρουφιανιλίκι και το ρουσφέτι φτάσαμε ως εδώ, όχι με το ζητούν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν ανθρώπινα. Έλεος. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 34 λεπτά πριν, tsioulak είπε Αθηνα; Ρωταω επειδη τελευταια ολο και ακουω για ελεγχους της επιθεωρησης εργασιας στην Αθηνα. Τι ελεγχος ρε φιλε οταν ο αλλος δουλευει χρονια full time και του βαζουν μισα ενσημα?Δηλαδη πως θα παει μπροστα αυτη η χωρα με ολα αυτα που γινονται με ολες αυτες τις κλεψιες?
Alexandros7474 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 23 λεπτά πριν, Lelouch είπε Πρώτον στην αρχή είπες ότι είναι παράνομο και τώρα ότι πληρώνονται υπερεργασία. Άρα δεν είναι παράνομο, απλώς πληρώνονται παραπάνω, όπως ακριβώς έγραψα. Εσύ γράφεις ανακρίβειες λοιπόν. Δεύτερον ναι υπάρχει κόσμος σε μονάδες παραγωγής που δουλεύει 7 μέρες συνεχόμενα (ότι μέρες και να πέφτουν) και μετά έχει 2 μέρες άδειας. Ο κύκλος εργασίας δηλαδή είναι 9 μέρες, με 7 μέρες δουλειάς και δυο μέρες άδειας. Όπως καταλαβαίνεις πέφτει συχνά δουλειά και το ΣΚ εκτός αν κάτσει έτσι ο κύκλος εργασίας. Και είναι ΝΟΜΙΜΟ. Μην μας λες ότι είναι παράνομο λοιπόν. 1) δεν έχει άδεια έχει ρεπό . Άδεια είναι κάτι διαφορετικό 2) Δεν ισχύει το δουλεύω 7 μέρες και παίρνω 2 μέρες ρεπό βάση νομοθεσίας . Η νομοθεσία ορίζει ότι δουλεύω 5 μέρες και παίρνω 2 μέρες ρεπό η αλλιώς όπως το λες δουλεύω 10 μέρες και παίρνω 4 μέρες ρεπό κτλ 3) Δεν εγραψα ποτέ περί παρανομίας . Εγραψα και θα συνεχίσω να γράφω ότι είναι κατοχυρωμένο το πενθήμερο και το οκτάωρο . Για να το αναπτύξω λίγο υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για υπερεργασία και υπερωρία
logistoulis Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, phanispal είπε Κάτι τέτοιο δεν παίζει να υπάρχει, αν υπάρχει κάτι είναι να κατοχυρώνει τις 40 ώρες τη βδομάδα, κι αυτό υπό προϋποθέσεις. Πάντως νομίζω πως (υποτίθεται ότι) υπάρχει όριο στις υπερωρίες/υπερεργασία. Δε νομίζω πως προβλέπεται από κάπου να δουλεύει κάποιος π.χ. 250 ώρες/μήνα. στις υπερωρίες υπάρχει όριο, στην υπερεργασία δεν υπάρχει κανένα για αυτό, ξαναλέω, το να δουλεύεις 6*8 είναι απόλυτα νόμιμο να γίνεται για πάντα Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2018 από logistoulis
Lelouch Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 vasivouzouko και μορφωμένος να είσαι καταλαβαίνεις τι σημαίνει προσφορά και ζήτηση. Αν είσαι δύσκολος εργαζόμενος σου λένε εδώ είναι η πόρτα περιμένουν άλλοι δέκα στην ουρά. Το ότι κατηγορείς τους εργαζομένους μου φαίνεται αδιανόητο. Κάποιοι μπορεί να μην έχουν καθόλου λεφτά ή να έχουν οικογένεια. Μακάρι όλοι να διαλέγαμε τη δουλειά μας. 1
Vasivouzoukos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Lelouch είπε Αν είσαι δύσκολος εργαζόμενος σου λένε εδώ είναι η πόρτα περιμένουν άλλοι δέκα στην ουρά. Το ότι κατηγορείς τους εργαζομένους μου φαίνεται αδιανόητο. Κάποιοι μπορεί να μην έχουν καθόλου λεφτά ή να έχουν οικογένεια. Γιατί δεν μου απαντάς σε μια απλή ερώτηση: Αν δεν περίμεναν 10 εξαθλιωμένοι στην πόρτα κάνοντας και κωλοτούμπες για 200 ευρώ το μήνα, θα αναγκάζονταν τα ''αφεντικά'' να προσφέρουν περισσότερα ή όχι; Στο κάτω κάτω αν δεν μπορούν να έχουν υπάλληλο με αξιοπρεπή μισθό να το δουλεύουν μόνοι τους το μαγαζάκι τους 25 ώρες την ημέρα και να έχουν και μια πάπια πάνω στην καρέκλα της ταμειακής μηχανής. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα