Lelouch Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 10 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε Γιατί δεν μου απαντάς σε μια απλή ερώτηση: Αν δεν περίμεναν 10 εξαθλιωμένοι στην πόρτα κάνοντας και κωλοτούμπες για 200 ευρώ το μήνα, θα αναγκάζονταν τα ''αφεντικά'' να προσφέρουν περισσότερα ή όχι; Στο κάτω κάτω αν δεν μπορούν να έχουν υπάλληλο με αξιοπρεπή μισθό να το δουλεύουν μόνοι τους το μαγαζάκι τους 25 ώρες την ημέρα και να έχουν και μια πάπια πάνω στην καρέκλα της ταμειακής μηχανής. ΑΝ δεν περίμεναν ναι, αλλά το θέμα δεν είναι υποθετικό. Είναι τι συμβαίνει. ΑΝ δεν είχαμε κρίση θα περνούσαμε γαμάτα, χαίρω πολύ. Επειδή λοιπόν δεν κοιτάμε το "αν" αλλά το τι γίνεται, η αλήθεια είναι αυτή. Ο εργοδότης θα δώσει το χαμηλότερο ποσό που μπορεί να δώσει για το συγκεκριμένο skill. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η μείωση της ανεργίας αλλά δυστυχώς το κράτος μας 8 χρόνια τώρα είναι επικεντρωμένο σε λάθος στόχους. Το θέμα είναι να βρεθεί μια sustainable λύση στο πρόβλημα. Το να κατηγορείς τους άλλους εργαζομένους επειδή δουλεύουν για λιγότερα είναι λάθος πολιτική, δεν ξέρεις τις ανάγκες του καθενός. Αν κάποιος χρειάζεται επειγόντως λεφτά θα του τα δώσεις εσύ; 1
Αντώνης Τ. Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Έχω την εντύπωση ότι το θέμα είναι οι 40ωρες/εβδομάδα. Αυτό είναι κατοχυρωμένο πια μόνο. Τώρα αν θα συμπληρωθούν σε 2 μέρες η 7 αυτό είναι (δυστυχώς) στην ευχέρεια του εργοδότη. Σίγουρα όμως όταν αυξάνονται οι ώρες πέραν των 40 πρέπει να αμείβονταν ως υπερεργασία η να δίνονται ως ρεπό. Ολα αυτά ξεχειλώνονται ανάλογα τον κλάδο, και το μαγαζί. Τείνω να πιστέψω ότι στις μεγάλες εταιρίες τα πράγματα είναι καλύτερα από τους λεγόμενους «μικρούς». για το φίλο που θέλει 5x8 μόνο αν έχει τα προσόντα η τα «προσόντα» για να μπει σε Τράπεζα.
Diskimpex Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Εγω παντως δεν ξερω πολλους να δουλευουν αυστηρα σταθερα το ωραριο στον ιδωτικο τομεα .Ουτε να πληρωνονται υπερωριες
uesugi1989 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Όπως είπαν κ άλλοι, ελεύθερη αγορά έχουμε κ ισχύει ο νόμος της προσφορά και της ζήτησης. Ειδικά για ανιδεικευτη εργασία, η προσφορά είναι πολύ μεγαλύτερη της ζήτησης όποτε ο κάθε εργοδότης προφανώς κ θα κοιτάξει το συμφέρον του. Μπορεί να σε πάρουν κάπου για δουλειά Κ να δεις τα γνωστά ελληνικά, δηλ 4ωρος δηλωμένος και να καθεσαι εκεί 10ωρα, ένσημα τα μισά, υπερωρίες υπέρ πίστεως κ πατρίδος κ πολλά άλλα. Μπορείς να κάνεις καταγγελία? Φυσικά κ μπορείς Αλλά μετά μην περιμένεις να ξαναβρείς δουλειά στον ίδιο κλάδο στην περιοχή σου, μη σου πω κ γενικότερα αν πρόκειται για μικρη κοινωνία
tsioulak Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, logistoulis είπε στις υπερωρίες υπάρχει όριο, στην υπερεργασία δεν υπάρχει κανένα για αυτό, ξαναλέω, το να δουλεύεις 6*8 είναι απόλυτα νόμιμο να γίνεται για πάντα Υπαρχει οριο στην υπερεργασια, 5 ωρες την εβδομαδα (σπασμενες στις 5 μερες, δηλαδη μια ωρα την ημερα) για οσους εργαζονται πενθημερο και 8 ωρες την εβδομαδα (σπασμενες στις 6 μερες, δηλαδη μια ωρα και 20 λεπτα την ημερα) για οσους εργαζονται 6ημερο, και δυστυχως πλεον δεν εχεις δικαιωμα να αρνηθεις την υπερεργασια και εχει μονο 20% προσαυξηση. Επισης σε περιπτωση πενθημερης εργασιας, η υπεργασια μπορει να γινει το Σαββατο αλλα με 30% προσαυξηση. Οι ωρες κατα υπερβολη των παραπανω ειναι υπερωρια. Η υπερωρια εχει επισης οριο τις 120 ωρες ετησιως και (θεωριτικα παντα) ο εργαζομενος, στον ιδιωτικο τομεα, μπορει να τις αρνηθει (στο δημοσιο ειναι διαφορετικα τα πραγματα μιας και μπορει να συντρεχει "αναγκη της υπηρεσιας"), και αμοιβεται με 40% προσαυξηση και 60% προσαυξηση αν εχουν ξεπεραστει οι 120 ωρες ετησιως. Φυσικα η εργασια, υπερεργασια και υπερωρια τις Κυριακες, αργιες, βραδυνα κτλ εχει και αλλες προσαυξησεις. ΥΓ. Οπως ηδη αναφερθηκε, σε καποια ειδη επιχειρησεων (πχ ξενοδοχεια) τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα. 2 ώρες πριν, inson είπε Τι ελεγχος ρε φιλε οταν ο αλλος δουλευει χρονια full time και του βαζουν μισα ενσημα?Δηλαδη πως θα παει μπροστα αυτη η χωρα με ολα αυτα που γινονται με ολες αυτες τις κλεψιες? Χαλαρωσε ρε συ, δεν ειπα οτι ολα ειναι μια χαρα, απλα ρωτησα κατι επειδη ακουω φημες δεξια και αριστερα.
alexander23 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Παντός φίλε μου,εγώ που εργάζομαι σε αποθήκη αναγκάζομαι μερικές φορές και δουλεύω Σάββατο, Οι απολαβές άστο καλύτερα και έχω 2 παιδιά,αλλά από την άλλη να καταλάβεις ότι μερικές φορές είμαι στην στάση εγώ με με έναν άλλο γείτονα και οι άλλοι 10-12 είναι αλλοδαποί για να μην πω μαύροι και πακιστανοί,οι οποίοι από ότι έχω μάθει τα αφεντικά τους πληρώνουν οπότε θέλουν και όσο θέλουν, Η απολαβές στις εργασίες σχεδόν όλες τις χειρωνακτικές έχουν πέσει δραματικά λόγω των αλλοδαπών και λόγω ότι τα περισσότερα ΑΦΕΝΤΙΚΆ έχουν γίνει δουλέμποροι, Και εμείς συνεχίζουμε και τους ανεχόμαστε όλους πληρώνοντας ότι μας ζητήσουν οι εκαστωτε κυβερνήσεις,οι οποίες ενεργούν εις βάρος του εργάτη.
defacer Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 19 minutes ago, alexander23 said: Η απολαβές στις εργασίες σχεδόν όλες τις χειρωνακτικές έχουν πέσει δραματικά λόγω των αλλοδαπών και λόγω ότι τα περισσότερα ΑΦΕΝΤΙΚΆ έχουν γίνει δουλέμποροι Με αφορμή αυτό, να πω κάτι φωναχτά. Το γεγονός ότι οι ημεδαποί είναι διατεθειμένοι τελικά να δουλέψουν με όρους που είναι εκμεταλλευτικοί και στεγνά παράνομοι, επειδή βρίσκονται σε ανάγκη, είναι διαφορετικό από αυτό που είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι αλλοδαποί; Γιατί ευθύνονται οι αλλοδαποί και οι εργοδότες, αλλά δεν ευθύνονται οι τίμιοι Έλληνες μεροκαματιάρηδες με παιδιά που κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα όταν βρεθούν στην ίδια (βασικά σε μικρότερη) ανάγκη; Δεν απευθύνεται σε σένα η ερώτηση, γενικά το λέω. 8 1
tsioulak Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 10 λεπτά πριν, defacer είπε Με αφορμή αυτό, να πω κάτι φωναχτά. Το γεγονός ότι οι ημεδαποί είναι διατεθειμένοι τελικά να δουλέψουν με όρους που είναι εκμεταλλευτικοί και στεγνά παράνομοι, επειδή βρίσκονται σε ανάγκη, είναι διαφορετικό από αυτό που είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι αλλοδαποί; Γιατί ευθύνονται οι αλλοδαποί και οι εργοδότες, αλλά δεν ευθύνονται οι τίμιοι Έλληνες μεροκαματιάρηδες με παιδιά που κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα όταν βρεθούν στην ίδια (βασικά σε μικρότερη) ανάγκη; Δεν απευθύνεται σε σένα η ερώτηση, γενικά το λέω. Και τα δυο λαθος ειναι, το ζητημα ειναι οτι, μερικες φορες, η αφιξη αυτων σε αναγκη αλλοδαπων δημιουργει ξαι αναγκη στους ημεδαπους, οι οποιοι με την σειρα τους μπορει να μεταναστευσουν για αλλου και να γινουν αυτοι οι σε αναγκη αλλοδαποι δημιουργοντας προβλημα στους εκει ημεδαπους κοκ.
defacer Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 2 minutes ago, tsioulak said: Και τα δυο λαθος ειναι, το ζητημα ειναι οτι, μερικες φορες, η αφιξη αυτων σε αναγκη αλλοδαπων δημιουργει ξαι αναγκη στους ημεδαπους, οι οποιοι με την σειρα τους μπορει να μεταναστευσουν για αλλου και να γινουν αυτοι οι σε αναγκη αλλοδαποι δημιουργοντας προβλημα στους εκει ημεδαπους κοκ. Να πω το ίδιο πράγμα που λες με διαφορετικά λόγια επιλεγμένα επίτηδες αλλά νομίζω 100% το ίδιο νόημα; "Εγώ ήρθα πρώτος". Και πάλι, δεν απαντώ προσωπικά σε σένα.
tsioulak Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, defacer είπε Να πω το ίδιο πράγμα που λες με διαφορετικά λόγια επιλεγμένα επίτηδες αλλά νομίζω 100% το ίδιο νόημα; "Εγώ ήρθα πρώτος". Και πάλι, δεν απαντώ προσωπικά σε σένα. Δεν καταλαβες, δεν λεω το ποιος ηρθε πρωτος, λεω οτι η μεταναστευση (ειτε νομιμη ειτε παρανομη) χωρις ελεγχο δηνιουργει εναν πολυ ασχημο κυκλο.
Moderators stormrain Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Ειναι δυσκολο εως αδυνατο να ζητησεις κατι τετοιο στη συνεντευξη ειδικα για αυτη τη δουλεια. Βασικα μπορεις ανετα να το ζητησεις, δεκτο δεν παιζει να γινει, τους λογους τους ειπαν παραπανω. Η δικη μου εμπειρια παντως λεει πως στη συνεντευξη πουλας τον εαυτο σου με βαση αυτο που θελουν να "αγορασουν" για τη θεση με σκοπο να κερδισεις και την εν λογω θεση. Απο κει και επειτα, διεκδικεις αυτο που ζητας οντας ηδη εργαζομενος εκει. Απλα πρεπει να το κερδισεις, να γινεις απαραιτητος, οποτε να σου δινουν αυτο που θελεις επειδη το εχεις κερδισει. Σ' εμενα τουλαχιστον παντα ετσι λειτουργουσε. 3
defacer Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 32 minutes ago, tsioulak said: Δεν καταλαβες, δεν λεω το ποιος ηρθε πρωτος, λεω οτι η μεταναστευση (ειτε νομιμη ειτε παρανομη) χωρις ελεγχο δηνιουργει εναν πολυ ασχημο κυκλο. Έχω πολλά να πω επί τούτου, αλλά θα πάει πολύ off topic. Το αφήνω εδώ.
Vasivouzoukos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, stormrain είπε Απο κει και επειτα, διεκδικεις αυτο που ζητας οντας ηδη εργαζομενος εκει. Απλα πρεπει να το κερδισεις, να γινεις απαραιτητος, οποτε να σου δινουν αυτο που θελεις επειδη το εχεις κερδισει. Σ' εμενα τουλαχιστον παντα ετσι λειτουργουσε. Μόνο που σε τέτοιες δουλειές είσαι πλήρως αναλώσιμος και σε διώχνουν για πλάκα. Οπότε δεν υπάρχει το ''γίνομαι απαραίτητος''. Που να γίνεις απαραίτητος; Στους καφέδες που θα σερβίρεις, στα προϊόντα που θα βάζεις στο ράφι ή στα τηλέφωνα που θα σηκώνεις; Για όλα αυτά φταίει το ανύπαρκτο και άθλιο κράτος πάντως, αν γίνονταν συνέχεια έλεγχοι και πέφταν βαρβάτα πρόστιμα να δεις πως όλοι μετά θα ήταν τύπος και υπογραμμός.
logistoulis Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tsioulak είπε Υπαρχει οριο στην υπερεργασια, 5 ωρες την εβδομαδα (σπασμενες στις 5 μερες, δηλαδη μια ωρα την ημερα) για οσους εργαζονται πενθημερο και 8 ωρες την εβδομαδα (σπασμενες στις 6 μερες, δηλαδη μια ωρα και 20 λεπτα την ημερα) για οσους εργαζονται 6ημερο, και δυστυχως πλεον δεν εχεις δικαιωμα να αρνηθεις την υπερεργασια και εχει μονο 20% προσαυξηση. Επισης σε περιπτωση πενθημερης εργασιας, η υπεργασια μπορει να γινει το Σαββατο αλλα με 30% προσαυξηση. Οι ωρες κατα υπερβολη των παραπανω ειναι υπερωρια. όριο εννοώ μες στο έτος (όπως οι υπερωρίες).. όπως λες και εσύ ο ίδιος είναι 8 ώρες/βδομάδα για τον 6ημερο, συνεπώς στην πράξη μπορείς να δουλεύεις 6 8ωρα για πάντα Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2018 από logistoulis
Moderators stormrain Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 21 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε Μόνο που σε τέτοιες δουλειές είσαι πλήρως αναλώσιμος και σε διώχνουν για πλάκα. Οπότε δεν υπάρχει το ''γίνομαι απαραίτητος''. Που να γίνεις απαραίτητος; Στους καφέδες που θα σερβίρεις, στα προϊόντα που θα βάζεις στο ράφι ή στα τηλέφωνα που θα σηκώνεις; Για όλα αυτά φταίει το ανύπαρκτο και άθλιο κράτος πάντως, αν γίνονταν συνέχεια έλεγχοι και πέφταν βαρβάτα πρόστιμα να δεις πως όλοι μετά θα ήταν τύπος και υπογραμμός. Δεν συμφωνω. Φιλος δουλευει σερβις σε ξενοδοχειο και εχει καταληξει να ειναι η "βιτρινα" του ξενοδοχειου, οι πελατες τον αναζητουν, γενικα ρε παιδι μου "το χει". Μαντεψε τι του ειπαν οταν τους ειπε να του μειωσουν το ωραριο (για προσωπικους λογους που δεν εχουν σημασια) 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα