Liverpool89 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Εκει που δουλευω ηρθε ενας για συνεντευξη που δουλευε γερμανια. Του λεει δουλευεις 15:00-23:00 ή 23:00-07:00 την πρωινή βαρδια ξεχνα την, την κανει μονο ένας παλιος(ισχυει) και δουλευεις 6ημερο μετα δυο μέρες ρεπο. Αλλα ολο το μηνας Σαββατοκύριακο συν αργιες που πληρωνονται σαν μια κανονική εργασιμη μερα. Μπορει να αλλαξεις στα καπακια βαρδια απο 23:00-07:00 σε 15:00-23:00. Τα ακουει ολα αυτα ο υποψηφιος, του κανει την ποιο αθωα ερωτηση, διαλλειμα ποτέ κανουμε; Και του απανταει που νομίζεις οτι βρισκεσαι σε καμια γερμανια; Εδω διαλλειμα δεν εχει. Εκατσε μονο 5 ωρες και εφυγε. Στους 45 εργαζομενους που εχει το εργοστάσιο μονο οι μηχανικοι ειναι ελληνες και δυο στο λογιστηριο που παιρνουνε το ζορι 4 ρεπο το μηνα, ολοι οι αλλοι αλλοδαποι και δουλευουν ολες τις μέρες του μηνα, χωρις καμια αντιρρηση και λενε εμεις είμαστε εργατες το αφεντικο εχει δικιο. 6
kon1to Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, Alexandros7474 είπε 2) Δεν ισχύει το δουλεύω 7 μέρες και παίρνω 2 μέρες ρεπό βάση νομοθεσίας . Η νομοθεσία ορίζει ότι δουλεύω 5 μέρες και παίρνω 2 μέρες ρεπό η αλλιώς όπως το λες δουλεύω 10 μέρες και παίρνω 4 μέρες ρεπό κτλ εχεις δικιο, δεν ισχύει! Όλοι όσοι το κάνουν ζουν ένα ψέμα. Και το Κράτος είναι τόσο μπανανία που το αφήνει να συμβαίνει κάτι από τη μύτη του.
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, alexander23 είπε Παντός φίλε μου,εγώ που εργάζομαι σε αποθήκη αναγκάζομαι μερικές φορές και δουλεύω Σάββατο, Οι απολαβές άστο καλύτερα και έχω 2 παιδιά,αλλά από την άλλη να καταλάβεις ότι μερικές φορές είμαι στην στάση εγώ με με έναν άλλο γείτονα και οι άλλοι 10-12 είναι αλλοδαποί για να μην πω μαύροι και πακιστανοί,οι οποίοι από ότι έχω μάθει τα αφεντικά τους πληρώνουν οπότε θέλουν και όσο θέλουν, Η απολαβές στις εργασίες σχεδόν όλες τις χειρωνακτικές έχουν πέσει δραματικά λόγω των αλλοδαπών και λόγω ότι τα περισσότερα ΑΦΕΝΤΙΚΆ έχουν γίνει δουλέμποροι, Και εμείς συνεχίζουμε και τους ανεχόμαστε όλους πληρώνοντας ότι μας ζητήσουν οι εκαστωτε κυβερνήσεις,οι οποίες ενεργούν εις βάρος του εργάτη. Δεν φταίνε οι αλλοδαποί για αυτό το φαινόμενο. Πολλά χρόνια πριν την κρίση οι έλληνες δεν προτιμούσαν αυτές τις δουλειές και ήθελαν δουλειές γραφείου ή γενικά δουλειές που δεν ήταν κουραστικές, την συντριπτική πλειοψηφία τέτοιων εργασιών λοιπόν τις έπαιρναν εδώ και τρεις δεκαετίες οι αλλοδαποί, αλβανοί, βούλγαροι, ρουμάνοι κοκ. Τα τελευταία 10-15 χρόνια όμως αυξήθηκαν έντονα οι ροές και άλλων μεταναστών από Ασία και Αφρική οι οποίοι είναι ακόμα πιο εξαθλιωμένοι ενώ ταυτόχρονα επειδή οι δουλειές γραφείου ή οι λιγότερο κουραστικές δουλειές μας τελείωσαν αρκετοί έλληνες αναζητούν και τέτοιες δουλειές, τις δουλειές θα τις πάρουν οι αλλοδαποί είτε μας αρέσει είτε οχι διότι υπάρχει εδώ και δεκαετίες μια παγιωμένη κατάσταση που δεν αλλάζει, τα αφεντικά έχουν μάθει και έχουν συνηθίσει να απασχολούν ξένους σε τέτοιες δουλειές χωρίς ένσημα και με οτι καθεστώς τους γουστάρει. 6 ώρες πριν, Lelouch είπε vasivouzouko και μορφωμένος να είσαι καταλαβαίνεις τι σημαίνει προσφορά και ζήτηση. Αν είσαι δύσκολος εργαζόμενος σου λένε εδώ είναι η πόρτα περιμένουν άλλοι δέκα στην ουρά. Το ότι κατηγορείς τους εργαζομένους μου φαίνεται αδιανόητο. Κάποιοι μπορεί να μην έχουν καθόλου λεφτά ή να έχουν οικογένεια. Μακάρι όλοι να διαλέγαμε τη δουλειά μας. Αδιανόητο είναι για σένα, οχι για μένα και για πολλούς άλλους. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε οχι, μερίδιο συνυπευθυνότητας σε αυτή την κατάσταση έχουν και οι εργαζόμενοι που δεν κάθονται να πιέσουν ή να διαπραγματευθούν τίποτα και ανέχονται αδιαμαρτύρητα τον κάθε εργοδότη. Τα περι αναγκών είναι περισσότερο δικαιολογία. Αν δεν προσπαθήσεις να απαιτήσεις να ψάξεις και να διεκδικήσεις κάτι έστω και λίγο καλύτερο για σένα μην περιμένεις να βελτιωθεί κάτι στην ζωή σου. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2018 από Βασίλης_29 4
tsioulak Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, logistoulis είπε όριο εννοώ μες στο έτος (όπως οι υπερωρίες).. όπως λες και εσύ ο ίδιος είναι 8 ώρες/βδομάδα για τον 6ημερο, συνεπώς στην πράξη μπορείς να δουλεύεις 6 8ωρα για πάντα Ναι μπορει να συμβει, η προσαυξηση ειναι μικρη οποτε μπορει σχετικα ευκολα να γινει. 1
Vasivouzoukos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, stormrain είπε Δεν συμφωνω. Φιλος δουλευει σερβις σε ξενοδοχειο και εχει καταληξει να ειναι η "βιτρινα" του ξενοδοχειου, οι πελατες τον αναζητουν, γενικα ρε παιδι μου "το χει". Μαντεψε τι του ειπαν οταν τους ειπε να του μειωσουν το ωραριο (για προσωπικους λογους που δεν εχουν σημασια) Φαντάζομαι καταλαβαίνεις με αυτό που μου λες ότι είναι η έκδοση του ''και εμένα ο παππούς μου έζησε μέχρι τα 90 και κάπνιζε κάθε μέρα''. Ο φίλος σου ήταν η εξαίρεση δυστυχώς, αν πεις στα περισσότερα αφεντικά ''αν δεν μου καλυτερεύσεις τις συνθήκες φεύγω'' αυτοί θα απαντήσουν ''ώρα καλή στην πρύμνη σου'' Θα πρέπει να είσαι ειδικός στο αντικείμενο για να μπορείς να απαιτήσεις. Φυσικά αν είσαι οικονομολόγος ή μαρκετίστας ή κάτι παρεμφερές παίζεις σε άλλο επίπεδο και θα είσαι εσύ σε θέση να διαλέξεις και όχι να σε διαλέγουν. Εδώ μιλάμε για γκαρσόνια και πωλητές ρούχων όμως που στην συντριπτική τους πλειονότητα τους διώχνεις και μέσα σε 1 ώρα έχεις 100 σαν και αυτούς.
Moderators stormrain Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε Φαντάζομαι καταλαβαίνεις με αυτό που μου λες ότι είναι η έκδοση του ''και εμένα ο παππούς μου έζησε μέχρι τα 90 και κάπνιζε κάθε μέρα''. Ο φίλος σου ήταν η εξαίρεση δυστυχώς, αν πεις στα περισσότερα αφεντικά ''αν δεν μου καλυτερεύσεις τις συνθήκες φεύγω'' αυτοί θα απαντήσουν ''ώρα καλή στην πρύμνη σου'' Θα πρέπει να είσαι ειδικός στο αντικείμενο για να μπορείς να απαιτήσεις. Φυσικά αν είσαι οικονομολόγος ή μαρκετίστας ή κάτι παρεμφερές παίζεις σε άλλο επίπεδο και θα είσαι εσύ σε θέση να διαλέξεις και όχι να σε διαλέγουν. Εδώ μιλάμε για γκαρσόνια και πωλητές ρούχων όμως που στην συντριπτική τους πλειονότητα τους διώχνεις και μέσα σε 1 ώρα έχεις 100 σαν και αυτούς. Κοιτα δεν ειναι ακριβως ετσι, διοτι κι εγω προσωπικα σε οσες δουλειες ειχε τυχει να κανω, φροντισα και ταχτοποιησα τις συνθηκες οπως τις ηθελα στην πορεια. Και γενικα ξερω και πολυ κοσμο που εχει λειτουργησει ετσι, ειτε ως εργοδοτης είτε ως εργαζομενος. Αλλα δεν νομιζω να λεω και κατι παραλογο, εισαι εργοδοτης σε καταστημα ρουχων πχ και ο υπαλληλος σου σου κανει τρελο τζιρο καθε μερα. Ε προφανως θα εισαι παραλογος αν δεν ικανοποιησεις καποια απο τα αιτηματα του και τον κανεις να φυγει και παρεις στη δουλεια τον Σωτηρακη που τον ειχες πριν, που το μονο που εκανε ειναι να απαντα στην ερωτηση "Ποσο κανει αυτο;" και "υπαρχει στο νουμερο;". Αρα αυτο λεω, πρεπει να αποδειξεις (εχοντας παρει τη δουλεια) πως δεν εισαι σαν τους 100 που θα σκασουν σε μια ωρα και ειχαν σκασει και 1 ωρα πριν πας εσυ. Εννοειται πως ολο αυτο δεν εχει καμια μα καμια εφαρμογη αν εισαι οντως σαν τους 100. Θελω να πω, πως αν εισαι καλος στη δουλεια σου, μπορεις να ζητας και να παιρνεις, επειδη κυριως δινεις εσυ και παιρνει ο εργοδοτης. Δεν ειναι καμια φοβερη φιλοσοφια αυτη, κοινη λογικη ειναι, γενικα οσους ξερω που ειναι καλοι στη δουλεια τους, απο δικηγορους μεχρι σερβιτορους σε ολο το φασμα, αν ζητησουν κατι το παιρνουν, οχι επειδη εχει απαραιτητα φιλοτιμο ο εργοδοτης ή επειδη ειναι καλος ανθρωπος, αλλα επειδη εχουν ενα ατομο που τους αποφερει κερδος και θελουν να συνεχισουν να εχουν το ιδιο κερδος διχως ρισκα. Επισης φυσικα και δε λες "Αν δεν... τοτε γεια σας", γενικα δεν δινεις τελεσιγραφα γιατι εκει παιζεις σε συναισθηματικο επιπεδο και δε θελει πολυ να χτυπησεις εγωισμο και να παρεις οντως ποδι οσο καλος κι αν εισαι. Κανεις δε θελει στην επιχειρηση του, οποια κι αν ειναι αυτη, καποιον που το παει εκβιαστικα κυριως γιατι δεν ειναι, επαγγελματικο και δεν ξερεις και που θα το φτασει, οποτε εχεις ρισκο. 3
arisopc Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 παντως σκεψου σοβαρα να δουλεψεις σε ενα club 2-3 μερες την εβδομαδα θα δουλευεις 4-5 θα ξεκουραζεσαι... παντωσ χρονια εχω να εργαστω κατω απο 50 ωρεσ την εβδομαδα και δυσκολα αδειεσ κτλ γιατι ζω σε μικρη κοινωνια.. περυσι τον αυγουστο δουλευα 15-00 με 23-30 σπιτι μπανιο φαι 00-30 με 7-30 το πρωι .. και οχι μονο εγω δουλεια να καθεσαι και να πληρωνεσαι δεν υπαρχει.. και εσυ αν ειχεσ επιχειρηση 4ωρα ενσημα θα κολαγες και θα τον εβαζες να δουλευε 9ωρο... Παντωσ σε μια μεγαλη αποθηκη επαιρνα βαρεα ενσημα διοτι 20< κιλα σακια δουλευαμε 8-4+15 και παρασκευη σχολαγεσ 3.. αν επρεπε να καθομασταν παραπανω καπια μερα σχολαγαμε νωριτερα.. το αρνητικο τησ δουλειασ αυτης ητανε με απελυσαν πριν κλεισω χρονο με βασικο μισθο κατω τον 23.. 1 εβδομαδα ακριβως μεν δουλευα ταυτοχρονα delivery τα βραδια 1 1
tsioulak Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, stormrain είπε Κοιτα δεν ειναι ακριβως ετσι, διοτι κι εγω προσωπικα σε οσες δουλειες ειχε τυχει να κανω, φροντισα και ταχτοποιησα τις συνθηκες οπως τις ηθελα στην πορεια. Και γενικα ξερω και πολυ κοσμο που εχει λειτουργησει ετσι, ειτε ως εργοδοτης είτε ως εργαζομενος. Αλλα δεν νομιζω να λεω και κατι παραλογο, εισαι εργοδοτης σε καταστημα ρουχων πχ και ο υπαλληλος σου σου κανει τρελο τζιρο καθε μερα. Ε προφανως θα εισαι παραλογος αν δεν ικανοποιησεις καποια απο τα αιτηματα του και τον κανεις να φυγει και παρεις στη δουλεια τον Σωτηρακη που τον ειχες πριν, που το μονο που εκανε ειναι να απαντα στην ερωτηση "Ποσο κανει αυτο;" και "υπαρχει στο νουμερο;". Αρα αυτο λεω, πρεπει να αποδειξεις (εχοντας παρει τη δουλεια) πως δεν εισαι σαν τους 100 που θα σκασουν σε μια ωρα και ειχαν σκασει και 1 ωρα πριν πας εσυ. Εννοειται πως ολο αυτο δεν εχει καμια μα καμια εφαρμογη αν εισαι οντως σαν τους 100. Θελω να πω, πως αν εισαι καλος στη δουλεια σου, μπορεις να ζητας και να παιρνεις, επειδη κυριως δινεις εσυ και παιρνει ο εργοδοτης. Δεν ειναι καμια φοβερη φιλοσοφια αυτη, κοινη λογικη ειναι, γενικα οσους ξερω που ειναι καλοι στη δουλεια τους, απο δικηγορους μεχρι σερβιτορους σε ολο το φασμα, αν ζητησουν κατι το παιρνουν, οχι επειδη εχει απαραιτητα φιλοτιμο ο εργοδοτης ή επειδη ειναι καλος ανθρωπος, αλλα επειδη εχουν ενα ατομο που τους αποφερει κερδος και θελουν να συνεχισουν να εχουν το ιδιο κερδος διχως ρισκα. Επισης φυσικα και δε λες "Αν δεν... τοτε γεια σας", γενικα δεν δινεις τελεσιγραφα γιατι εκει παιζεις σε συναισθηματικο επιπεδο και δε θελει πολυ να χτυπησεις εγωισμο και να παρεις οντως ποδι οσο καλος κι αν εισαι. Κανεις δε θελει στην επιχειρηση του, οποια κι αν ειναι αυτη, καποιον που το παει εκβιαστικα κυριως γιατι δεν ειναι, επαγγελματικο και δεν ξερεις και που θα το φτασει, οποτε εχεις ρισκο. Καταλαβαινω τι λες, αλλα δεν μπορω να συγκρατηθω... Λογικο ειναι να μην θελουν καποιον που να δινει τελεσιγραφα και να εκβιαζει, αυτα μονο το αφεντικο μπορει να τα κανει. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το λογικο ειναι οτι στη πρωτη επαφη ξεκαθαριζονται οι απαιτησεις και το τι προσφερει το καθε μερος της συμφωνιας. Εφοσον το βιογραφικο η οι συστασεις ειναι καλες και μιλωντας για εμπειρια σε οποιαδηποτε σπανια εξειδικευση ζηταει ο καθενας οτι θελει και μπορει να γινει ισως αποδεκτο η εστω να γινει το σχετικο "παζαρι". Μιλωντας για οποιαδηποτε δουλεια που ο καθενας μπορει να αντικατασταθει αμεσ η υπαρχει υπερπροσφορα, δε νομιζω οτι τετοιες πολυτελειες γινονται δεκτες Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2018 από Επισκέπτης Προσθηκη
Moderators stormrain Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, tsioulak είπε Καταλαβαινω τι λες, αλλα δεν μπορω να συγκρατηθω... Λογικο ειναι να μην θελουν καποιον που να δινει τελεσιγραφα και να εκβιαζει, αυτα μονο το αφεντικο μπορει να τα κανει. Κοιτα, προσωπικα αντιπαθω τα τελεσιγραφα και τους εκβιασμους απο οποιαδηποτε πηγη. Φυσικα και ο εργοδοτης δε θελει καποιον που να δινει τελεσιγραφα και να εκβιαζει, οπως και ο εργαζομενος δε θελει καποιον εργοδοτη που να του δινει τελεσιγραφα και να τον εκβιαζει. Αυτο που εγραψα εγω ειχε να κανει καθαρα με τον τροπο που (δεν) ειναι σοφο να χειριστει την κατασταση ενας εργαζομενος. Εννοειται πως αν ειχαμε thread απο εργοδοτη για κατι αναλογο, το ιδιο θα ελεγα, μην δινεις τελεσιγραφα στους εργαζομενους σου γιατι δεν προκειται να ειναι αποδοτικοι μετα. 1
Constant1ne Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, arisopc είπε δουλεια να καθεσαι και να πληρωνεσαι δεν υπαρχει.. και εσυ αν ειχεσ επιχειρηση 4ωρα ενσημα θα κολαγες και θα τον εβαζες να δουλευε 9ωρο... Όχι ρε φίλε σιγά μη δικαιολογήσουμε και τον εργοδότη επειδή κάθε γιδοβοσκός είχε 100 χιλιάδες ευρώ και είπε να γίνει επιχειρηματίας. Να μην την ανοίγουν την επιχείρηση αν δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τα νόμιμα και τα προβλεπόμενα. Δε θα λείψει από την Ελλάδα άλλο ένα μπαρ και ένα σουβλατζίδικο. Και δεν είναι φαινόμενο της κρίσης. Συστηματικά εργοδότες σε καλές εποχές δε γούσταραν να πληρώνουν και έπρεπε να σου βγάλουν την πίστη μέχρι να το κάνουν πχ. Όπως συστηματικά άτομα που είχαν λεφτά δεν πλήρωναν ΤΕΒΕ, δεν πλήρωναν εφορία και δεν πλήρωναν τα δάνεια τους και τώρα τρέχουν κάτι τύποι να τους υπερασπιστούν όταν βγαίνουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό. Αν εσύ νομίζεις ότι κάθεσαι δουλεύοντας 40 ώρες την εβδομάδα μια ζωή θύμα θα είσαι. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2018 από Constant1ne 3
polaki Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Πιστεύω το όλο τοπικ έχει χιλιοσυζητηθεί, και αποτέλεσμα εμείς εδώ μέσα δεν θα βγάλουμε και σίγουρα δεν θα φέρουμε την αλλαγή. Αν κάποιος πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι αυτό που έξω λένε FAILED STATE, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να σηκωθεί να φύγει. Αν μπορεί. Αν δεν μπορεί, ατύχησε. Σταματήστε επιτέλους τα κλαματα και τα δάκρυα για ένα καθεστως που δεν θα αλλάξει επειδή 10 νοματαίοι γκρινιάζουν για τα ηθικά, τα ανήθικα, τα νόμιμα και τα παράνομα. Προσπαθείστε ο καθένας να κάνει το καλύτερο που μπορεί για να κοιμάται το βράδυ με 5 ευρω στην τσέπη. Χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ ή να φανεί ότι μιλάω προσωπικά, μάλλον κάποιοι δεν έχουν ακόμα καταλάβει ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από αυτό που προσφέρουν δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποι τους. Είσαι ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ. Νιώστο, και βάλε το μυαλό σου να δουλέψει. Τα χέρια πέθαναν. Στην εποχή μας το μυαλό πάει μπροστά. Και όσο είσαι αναλώσιμος και αναζητάς χειρονακτικές εργασίες (που τις κάνει ενας αλλοδαπός ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ και σίγουρα με λιγότερη γκρίνια), μην περιμένεις να βρεις το δίκιο σου σε νόμους. Δεν το βρήκες ούτε με την πιο λαϊκίστηκη κυβέρνηση, ξέρεις αυτή που θα έσκιζε μνημόνια και τέτοια. Δεν θα το βρεις ΠΟΤΕ. 1 1
tsioulak Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, stormrain είπε Κοιτα, προσωπικα αντιπαθω τα τελεσιγραφα και τους εκβιασμους απο οποιαδηποτε πηγη. Φυσικα και ο εργοδοτης δε θελει καποιον που να δινει τελεσιγραφα και να εκβιαζει, οπως και ο εργαζομενος δε θελει καποιον εργοδοτη που να του δινει τελεσιγραφα και να τον εκβιαζει. Αυτο που εγραψα εγω ειχε να κανει καθαρα με τον τροπο που (δεν) ειναι σοφο να χειριστει την κατασταση ενας εργαζομενος. Εννοειται πως αν ειχαμε thread απο εργοδοτη για κατι αναλογο, το ιδιο θα ελεγα, μην δινεις τελεσιγραφα στους εργαζομενους σου γιατι δεν προκειται να ειναι αποδοτικοι μετα. Ναι ρε συ, καταλαβα απο την αρχη, απλα δεν μπορεσα να κρατηθω. 1
Constant1ne Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 49 λεπτά πριν, polaki είπε Πιστεύω το όλο τοπικ έχει χιλιοσυζητηθεί, και αποτέλεσμα εμείς εδώ μέσα δεν θα βγάλουμε και σίγουρα δεν θα φέρουμε την αλλαγή. Αν κάποιος πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι αυτό που έξω λένε FAILED STATE, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να σηκωθεί να φύγει. Αν μπορεί. Αν δεν μπορεί, ατύχησε. Σταματήστε επιτέλους τα κλαματα και τα δάκρυα για ένα καθεστως που δεν θα αλλάξει επειδή 10 νοματαίοι γκρινιάζουν για τα ηθικά, τα ανήθικα, τα νόμιμα και τα παράνομα. Προσπαθείστε ο καθένας να κάνει το καλύτερο που μπορεί για να κοιμάται το βράδυ με 5 ευρω στην τσέπη. Χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ ή να φανεί ότι μιλάω προσωπικά, μάλλον κάποιοι δεν έχουν ακόμα καταλάβει ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από αυτό που προσφέρουν δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποι τους. Είσαι ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ. Νιώστο, και βάλε το μυαλό σου να δουλέψει. Τα χέρια πέθαναν. Στην εποχή μας το μυαλό πάει μπροστά. Και όσο είσαι αναλώσιμος και αναζητάς χειρονακτικές εργασίες (που τις κάνει ενας αλλοδαπός ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ και σίγουρα με λιγότερη γκρίνια), μην περιμένεις να βρεις το δίκιο σου σε νόμους. Δεν το βρήκες ούτε με την πιο λαϊκίστηκη κυβέρνηση, ξέρεις αυτή που θα έσκιζε μνημόνια και τέτοια. Δεν θα το βρεις ΠΟΤΕ. Συμφωνώ απόλυτα ότι το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να διαφοροποιηθεί και να μάθει να κάνει κάτι που δεν κάνουν όλοι. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι οι "αναλώσιμοι" όπως λες πρέπει να ανέχονται τα πάντα. Το τίμημα που πληρώνουν είναι το να έχουν χαμηλό μισθό και μηδενική εξέλιξη. Τα νόμιμα και τα προβλεπόμενα όμως πρέπει να τα έχουν και αυτό δεν εξαρτάται μόνο από το κράτος που θέλουμε να επιβάλλει την τάξη αλλά από τις επιλογές που κάνει ο καθένας μας. Ανάλογα πάντα με την ανάγκη που έχει ο καθένας, δεν πρέπει να δέχεται να θυματοποιεί τον εαυτό του. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα