Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρειάζομαι βοηθεια για ένα περιεργο προβλημα σε ένα laptop.Το laptop το εχω πουλήσει σε ένα φίλο εδώ και 8 χρoνια σχεδων, ειναι αρκετά παλιό.  Core duo T2600 κάρτα γραφικών Geforce go 7600 kai 3 gb ram.

Tου έκανα format λόγο που δεν είχε γινει από τότε και ήταν υπερβολικά αργό. Το χρησιμοποιεί μόνο για internet τίποτα άλλο. Το προβλημα που παρουσιάζει (αν και δεν ειναι σίγουρος αν το παρουσίαζε και πριν το format η όχι). Συγκεκριμένα υπαρχει προβλημα στα video από youtube δεν παίζει τα video με ανάλυση πάνω από 360p. Έχει κανονικα ήχο αλλα το video κολλάει. Ο φίλος μου για browser χρησιμοποιεί τον firefox. Δοκίμασα και τον chrome και τα πραγματα ήταν σχεδων τα ίδια με εξαίρεση ότι μέχρι τα 480p αυτός τα παίζει κανονικα ενώ ο filefox κολλάει σε πάνω από 360. Κατά την αναπαραγωγή πχ σε 720p στης διεργασίες δεν είδα κάτι περίεργο ούτε και η cpu ήταν στο τερμα.

Τι μπορεί να φταίει? Το λειτουργικό ειναι 7αρια 32bit. 

Δημοσ.

Θα του προτεινα να αρχίσει να μαζευει χρήματα ώστε κάπου τα χριστουγεννα να πάρει νεο υπολογιστη.

Με μηχάνημα 9-10 ετών, με win7, 3Gb ram, gpu shared memory, με firefox/chrome στο youtube ... πάλι καλα που σηκώνει 360p

Περασε του ένα ελαφρυ linux σε συνδυασμο με δισκο ssd. Οχι πως θα λυθει το προβλημα του youtube αλλά το μηχανακι θα παρει ανασα μεχρι να πάρει καινουργιο. 

• Like 1
Δημοσ.

Είναι άνεργος χρήματα δεν υπαρχουν, αρα καινούργιο laptop δύσκολα να αγοράσει. Αυτό με το linux δεν το σκέφτηκα. Ίσως κανω δοκιμή με boot από cd για να δω τι γινετε με το θέμα του video.

Δημοσ.

Απο cd δεν θα καταλάβεις διαφορά, γιατί ετσι κι αλλιως θα σηκωθει ολο στη μνήμη. Αν σε παιρνει κάνε ενα clone backup του δισκου σε αλλο εξωτερικο, περασε του linux mint xfce και κάνε δοκιμές. Αν δεν πιάσει κάνε επαναφορα και δεν αλλάζει τιποτα. 

Αν το youtube ειναι βολικά αναγκαιο στο φιλο σου, τοτε ίσως θα τον εξυπηρετουσε και ενα φθηνό tablet με την εφαρμογή newpipe

Δημοσ.

Εχει τρελά με την μουσική, βλέπει video καθώς ακούει και τραγούδια από youtube. Η version linux που αναφέρεις υποστηρίζει ελληνικά? Γιατί δεν γνωρίζει αγγλικά...

Δημοσ.

Ναι, κανονικά ελληνικα σε ολα τα γνωστά προγράμματα και στο user interface. 

Κάνεις εγκατάσταση με συνδεμένο το laptop στο net και σου κατεβάζει κα βαζει τα ελληνικα κατα την ωρα της εγκατάτασης 

Δημοσ.

Οκ θα δω τι θα κανω γιατί εχω την εντύπωση οτι ο σκληρός δεν εχει καπάκι και χρειάζεται να το ανοίξω και δεν εχω την όρεξη! Το προβλημα που αναφέρω ειναι σίγουρα λόγο παλαιότητας του laptop?? cpu k.t.l.p? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα video του Youtube επιβαρύνουν κυρίως τον επεξεργαστή.  Εκτός από τον desktop, έχω και ένα αρχαίο λάπτοπ που λυπάμαι να πετάξω και παρουσίαζε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στα βίντεο του ΥΤ. Ο αδύναμος κρίκος ήταν ο cpu που χτυπούσε 100% χρήση στα βίντεο ενώ για πάνω από 360p ούτε λόγος. Κολλούσε το σύμπαν.

Για παλιούς επεξεργαστές, υπάρχουν κάποιες εναλλακτικές σε περιηγητή. Ξέχνα Firefox, Chrome, Yandex κτλ. Kατέβασε και εγκατέστησε κάποιον από τους K-Meleon ή PaleMoon. Αν κολλάνε πάλι τα βίντεο, εγκατέστησε στο Palemoon ένα Plugin που υπάρχει για να ανοίγει τα βίντεο του YT στον VLC player. 

Προσωπικά χρησιμοποιώ μια παλιά έκδοση του Palemoon (για Atom/XP) μαζί με το Plugin και ότι βίντεο θέλω το βλέπω σε μεγάλη ανάλυση στο VLC χωρίς κολλήματα.

Δοκίμασε τα παρακάτω και δες ποιο δουλεύει καλύτερα.

PaleMoon (σύγχρονη έκδοση, από Windows 7 και πάνω)

https://www.palemoon.org/download.shtml

Κ-Μeleon

http://kmeleonbrowser.org/download.php#line11

Το plugin που ανέφερα. (δουλεύει κανονικά στο PaleMoon, αφού βασίζεται στη μηχανή του Firefox)

https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/vlc-youtube-shortcut/

Επεξ/σία από Undertaker25
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, dimitris_p είπε

Χρειάζομαι βοηθεια για ένα περιεργο προβλημα σε ένα laptop.Το laptop το εχω πουλήσει σε ένα φίλο εδώ και 8 χρoνια σχεδων, ειναι αρκετά παλιό.  Core duo T2600 κάρτα γραφικών Geforce go 7600 kai 3 gb ram.

Tου έκανα format λόγο που δεν είχε γινει από τότε και ήταν υπερβολικά αργό. Το χρησιμοποιεί μόνο για internet τίποτα άλλο. Το προβλημα που παρουσιάζει (αν και δεν ειναι σίγουρος αν το παρουσίαζε και πριν το format η όχι). Συγκεκριμένα υπαρχει προβλημα στα video από youtube δεν παίζει τα video με ανάλυση πάνω από 360p. Έχει κανονικα ήχο αλλα το video κολλάει. Ο φίλος μου για browser χρησιμοποιεί τον firefox. Δοκίμασα και τον chrome και τα πραγματα ήταν σχεδων τα ίδια με εξαίρεση ότι μέχρι τα 480p αυτός τα παίζει κανονικα ενώ ο filefox κολλάει σε πάνω από 360. Κατά την αναπαραγωγή πχ σε 720p στης διεργασίες δεν είδα κάτι περίεργο ούτε και η cpu ήταν στο τερμα.

Τι μπορεί να φταίει? Το λειτουργικό ειναι 7αρια 32bit. 

Έχεις κάνει κάποιο έλεγχο το σκληρό δίσκο για τυχόν «σφάλματα»;;

Αν και παλιό το «μηχάνημα» στα 480p μια χαρά θα μπορούσε να ανταποκρίνεται έχοντας και Win7 (ποια έκδοση έχεις βάλει; ) εγκατεστημένα.

Δημοσ.

Η καρτα γραφικων εχει drivers περασμενους κανονικα?

Αυτο που λεει ο Under ειναιι καλη λυση με vlc κτλ ..

Τι windows ειχε και τι του εβαλες?

Αμα ειναι για τέτοια δουλεια παντως μόνο,(ιντερνετ,youtube) μπορει εκτος απο Linux mint κτλ να παει ακομα και σε xp..

Αλλιως σε μια κομμενη εκδοση windows 7, 8.1, 10..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον σκληρό οχι δεν το έλεγξα (κακώς το ξέρω) για σφάλματα γιατί δεν είχα χρονο μια και το χρειάζονταν άμεσα.  Από windows είχε 7 professional και του έβαλα τα home 32αρια γιατί η cpu δεν υποστηρίζει 64. Nαι και η κάρτα γραφικών εχει τους προσφάτους drivers. 

Με xp ίσως ειναι καλύτερα δηλαδή? χμ δεν το σκέφτηκα να κανω μια δοκιμή.. 

Επεξ/σία από dimitris_p
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimitris_p είπε

Τον σκληρό οχι δεν το έλεγξα (κακώς το ξέρω) για σφάλματα γιατί δεν είχα χρονο μια και το χρειάζονταν άμεσα.  Από windows είχε 7 professional και του έβαλα τα home 32αρια γιατί η cpu δεν υποστηρίζει 64. Nαι και η κάρτα γραφικών εχει τους προσφάτους drivers. 

Με xp ίσως ειναι καλύτερα δηλαδή? χμ δεν το σκέφτηκα να κανω μια δοκιμή.. 

Μη γυρίσεις σε τέτοια έκδοση Windows, δεν έχει νόημα.

Βλέπω το έχεις αρκετές ώρες στην κατοχή σου όποτε καλό θα ήταν να κάνεις και ένα έλεγχο το δίσκο...

Δημοσ.

Μην βάλεις xp. Είναι επικινδυνο πλεον για πλοηγηση στο διαδικτυο, ποσο μάλλον αν ο χρήστης δεν ξέρει πολλα και κανει κλικ σε οτι βλέπει. 

Δημοσ.

3GB ram είναι πολύ λίγα και αυτός ένας από τους κύριους λόγους που σέρνεται το μηχάνημα. Σαν σύνολο είναι αργό το μηχάνημα μιας και ΟΛΑ τα προγράμματα (από το ίδιο το λειτουργικό μέχρι τον web browser και τις συναφείς web εφαρμογές), έχουν γίνει πανύβαρα.

Άσχετο/σχετικό, έχω το Galaxy S6 που στην εποχή του ήταν σφαίρα και τώρα με το ίδιο λειτουργικό (αλλά με τις "αναβαθμισμένες  εφαρμογές), πραγματικά σέρνεται!

Δημοσ.
Στις 22/9/2018 στις 12:54 ΠΜ, dimitris_p είπε

Είναι άνεργος χρήματα δεν υπαρχουν, αρα καινούργιο laptop δύσκολα να αγοράσει. Αυτό με το linux δεν το σκέφτηκα. Ίσως κανω δοκιμή με boot από cd για να δω τι γινετε με το θέμα του video.

Είναι άνεργος αλλά άλλη λύση δεν υπάρχει πέρα από αυτή που έγραψε ο isay. Κάποιο hardware έχει και ένα όριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...