voltmod Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Πρόσφατα, η εταιρεία Strategy Analytics έδωσε στη δημοσιότητα την τελευταία έκθεση της για τις αποστολές «smart speakers» (μεταξύ άλλων "ενσωματώνουν" κάποια προηγμένη τεχνολογία ψηφιακού βοηθού, όπως είναι οι Siri, Google Assistant, Cortana ή Alexa) και το Google Home Mini φαίνεται πως κατείχε μερίδιο 20% στην αγορά το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς. Το έξυπνο ηχείο της Google που «ενσωματώνει» τον Google Assistant ακολουθούν δύο έξυπνα ηχεία της Amazon,τα Echo Dot και Echo με το μερίδιο τους στην αγορά να είναι 18% και 12% αντίστοιχα. Ένας από τους λόγους που τα Google Home Mini και Amazon Echo Dot βρέθηκαν στη κορυφή της λίστας είναι ότι πρόκειται για δύο από τις φθηνότερες –αλλά και ικανότερες- λύσεις της αγοράς. Στην τέταρτη θέση, μετά το Amazon Echo βρέθηκε το Alibaba Tmall Genie, κάτι που είναι αξιοσημείωτο αν λάβουμε υπόψη ότι κυκλοφόρησε μόνο στην Ασιατική αγορά. Στην 5η θέση βρέθηκε το Google Home. Τα νούμερα πάντως, όσον αφορά στις αποστολές… δεν είναι εντυπωσιακά αφού συνολικά δεν ξεπέρασαν τις 11,7 εκατομμύρια μονάδες για το τρίμηνο από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο. Από αυτές, οι 2,3 εκατομμύρια περίπου αφορούσαν το Google Home Mini, οι 2,2 εκατομμύρια περίπου το Amazon Echo Dot και 1,4 εκατομμύρια μονάδες το «κανονικό» Echo. Οι αποστολές των Google Home και Alibana Tmall Genie ήταν παρόμοιες, περίπου 800 χιλιάδες. Ο David Mercer, Aντιπρόεδρος στη Strategy Analytics, δήλωσε ότι η αγορά θα συνεχίσει να επεκτείνεται και θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερους παίκτες στο μέλλον. "Η Samsung και η Bose βρίσκονται στη φάση του λανσαρίσματος των πρώτων μοντέλων τους", κάτι που θα προσφέρει περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές. Ο David Watkins, Διευθυντής στην Strategy Analytics συμπλήρωσε ότι οι αποστολές της Apple είχαν μερίδιο 6% και για αυτό βρέθηκε εκτός Top 5. Μιλώντας για το τμήμα Premium, όμως, η εταιρεία που έχει έδρα το Cupertino στην California κατέχει μερίδιο αγοράς 70%. GSMArena Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
crashnburn Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) η αλλιως ποσοι πολλοι πληρωνουν για να βαλουν εναν αχρηστο ρουφιανο στο σπιτι τους Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2018 από crashnburn 7
Istros Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μπράβο ο alibabas...οι κλέφτες λείπουν μονο Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2018 από Istros
mants118 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 τη καλύτερη φάση την έχει αυτό της amazon που είναι και καλά για το παιδικό δωμάτιο. Μιλάμε για το αποκορύφωμα της βλακείας.
Acrobatis7 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Early stage products. Σαν τα smartwatches οταν προτοεμφανιστηκαν. Ακομα ειναι πισω σε σχεση με την εποχη μας. Σιγουρα καλη αρχη, αλλα αρχη!
whoever81 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, zodiacskipper είπε Στην Ελλάδα πουλάνε αυτά άραγε ? Πολύ αμφιβάλλω δεδομένου ότι δεν υποστηρίζουν ελληνικά. Αλλά πέρα από αυτό, είναι νομίζω από τα πιο περιττά gadget που υπάρχουν, μαζί με τα smartwatches. Μιλάω με γνώμονα τον μέσο καταναλωτή. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2018 από whoever81 1 1
Alani13 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Από τα σχόλια, βλέπω ότι απλά δεν έχετε χρησιμοποιήσει home automation ακόμα.. Αυτές οι συσκευές είναι πολύ ποιο πρακτικές από όσο νομίζετε. 7
ethereum Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) αν βαριέσαι να ανοίξεις τον υπολογιστή ή να πάρεις το κινητο για διάφορα πράγματα μπορεί η συσκευή αυτή να είναι ότι πρέπει , θες να κοιμηθείς το βράδυ και να σου διαβάσει ένα audiobook Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2018 από ethereum
heavyrain Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κανε μια βολτα σκρουτζ και best price να δεις οτι τα πουλανε κανονικα. Μη σκεφτεστε αν ειναι πρακτικα η οχι βαση του εαυτου σας, ειδικα αν δεν εχετε επαφη με το αντικειμενο. Σκεφτειτε το εξης παρα πολυ απλο, ποσο πολυ θα βοηθουσε εναν ηλικιωμενο ο αυτοματισμος σπιτιου, και δη με φωνητικο ελεγχο. Ανοιγμα φωτων, πορτας, παραθυρων, κληση 166 και απειρες δυνατοτητες. Το smart home ειναι πολυ πιο κοντα απ οτι νομιζετε μερικοι. Δεν ειναι τυχαιο που οι εταιριες κινητης το εχουν ενταξει στη γκαμα τους εδω και παρα πολυ καιρο. Και πριν πει καποιος οτι ειναι μονο αγγλικα, ενημερωτικα η mls ξεκινησε την δικη της voice assistant, που καταλαβαινει ελληνικα και ενσωματωνεται στο ολο project του smart home. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2018 από heavyrain 4
dstone Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, whoever81 είπε Πολύ αμφιβάλλω δεδομένου ότι δεν υποστηρίζουν ελληνικά. Αλλά πέρα από αυτό, είναι νομίζω από τα πιο περιττά gadget που υπάρχουν, μαζί με τα smartwatches. Μιλάω με γνώμονα τον μέσο καταναλωτή. Τα ελληνικά είναι ένα θέμα αν δε γνωρίζεις αγγλικά.. Είχα πάρει πριν ένα χρόνο ένα echo dot για σαλόνι .. Από τότε πήρα αλλά δύο για δωμάτια.. Είναι απλά ένας χρήσιμος βοηθός που ανάβω φώτα, Βάζω υπενθυμίσεις, ξυπνητήρι με ότι τραγούδι θέλω χωρίς, κλήσεις μεταξύ τους(ενδοεπικοινωνια) , σου λύνει χρησιμες απορίες που μπορεί να έχεις και θα άνοιγες Google (πχ ποιος έχει παίξει σε αυτή την ταινία, καιρός, συνταγές, λέξεις σε άλλες γλώσσες κτλ, αποτελέσματα αγώνων) και το κορυφαίο ζητάς μουσικη και σου βάζει το τραγούδι που θες από Spotify.. Μάλιστα αν θες της ζητάς να παίξει ταυτόχρονα και στις υπόλοιπες συσκευές έτσι ακούς σε όλο το σπίτι τη μουσική σου. Σταδιακά έγινε μέρος της ζωής μου να έχω μια ψηφιακή βοηθό που θα ζητήσω κάτι απλά με τη φωνή μου από όπου και να βρίσκομαι και θα μου απαντήσει.. Μου έλειπε αυτή η δυνατότητα στο αμάξι αλλά τώρα πια ανακοίνωσαν το echo auto.. Τέλος έφτιαξα και ένα skill που μου λέει φωνητικά (καλοντας oasa api) σε πόσα λεπτά περναει κάθε δρομολόγιο λεωφορείου από τη στάση κοντά στο σπίτι μου και έτσι βοηθάει ακόμα και αν χρειαστώ λεωφορείο να μην πάω και περιμένω ή να ανοίξω εφαρμογές όσο ετοιμάζομαι. 5
yannis1975 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 12 ώρες πριν, crashnburn είπε η αλλιως ποσοι πολλοι πληρωνουν για να βαλουν εναν αχρηστο ρουφιανο στο σπιτι τους Ενω ολα αυτα τα smartphone που βρισκονται σε ολων μας τα σπιτια και παντα μαζι μας ειναι "αθωα" !
what_if Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 35 λεπτά πριν, yannis1975 είπε Ενω ολα αυτα τα smartphone που βρισκονται σε ολων μας τα σπιτια και παντα μαζι μας ειναι "αθωα" ! always on connected k listening δεν ειναι αν δεν του επιτρεψεις
yannis1975 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 56 λεπτά πριν, what_if είπε 1 ώρα πριν, yannis1975 είπε Ενω ολα αυτα τα smartphone που βρισκονται σε ολων μας τα σπιτια και παντα μαζι μας ειναι "αθωα" ! always on connected k listening δεν ειναι αν δεν του επιτρεψεις Νομιζω ετσι θελουνε να νομιζουμε. Οτι μπορει να ελεγχει απομακρυσμενα...
nickelodeon Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Smart speaker sales up 187% in Q2 2018: Google Home leads the pack, Chinese market sees rapid growth
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα