Προς το περιεχόμενο

Πληρωμη ΕΝΦΙΑ

basilisgate13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 1/2/2024 στις 4:39 ΠΜ, mariosnik_ είπε

Το ποσό που πληρώθηκε είναι υψηλότερο από την επόμενη δόση, δηλαδή παραμένει ένα θετικό υπόλοιπο πλέον των δόσεων.... 

Θα εμφανιστεί κάποια στιγμή (μετά από κάποιες εβδομάδες ή μήνες) στις "επιστροφές" καθώς είναι αχρεωστήτως καταβληθέν το επιπλέον ποσό. Και θα συμψηφιστεί με οποιαδήποτε μελλοντική φορολογική οφειλή σου (δεν είναι ανάγκη να είναι ΕΝΦΙΑ αυτή).

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 367
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 ώρες πριν, ekrepali είπε

Άρα όσοι μένουν σε διαμέρισμα... σχεδόν κανείς δε δικαιούται έκπτωση 10%. Αν το διαμέρισμα έχει 15+ χρόνια παλαιότητα, ή αν είναι παλαιότερο κι έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που έγινε η τελευταία εγκατάσταση σωληνώσεων (με τη προϋπόθεση να υπάρχουν τα ανάλογα παραστατικά αγορών και παροχής υπηρεσιών), τότε δε καλύπτει πλημμύρα το βασικό ασφάλιστρο.

Απόκρυψη περιεχομένων

43.jpg.62af744fa65cd8c9dff163698b0489a8.jpg

Για όσους δεν έχουν βρει το link των αιτήσεων... είναι εδώ:

https://www.aade.gr/aitisi-horigisis-meiosis-enfia-asfalismenon-katoikion

Για ποια ασφαλιστική μιλάς?

Στις 31/1/2024 στις 11:38 ΜΜ, giorgos_76 είπε

Απ' ότι διάβασα, στον καινούριο Ένφια θα ισχύσει η έκπτωση 10% για όσους έχουν ασφαλισμένο το σπίτι...Η ασφάλεια πρέπει να είναι ολική, μαζί με το περιεχόμενο του σπιτιού...;;; Έχετε ακούσει κάτι ;;

φωτια, σεισμο, θεομηνιες για 900€/τμ τουλαχιστον. Θα κανεις αιτηση στο myproperty.

1 hour ago, GREGORYMO said:

Για ποια ασφαλιστική μιλάς?

Ergo home simple plus, 90τμ διαμέρισμα σε ενδιάμεσο όροφο, ασφάλιση 1500τμ, ετήσιο κόστος 143 ευρω

Spoiler

0.jpg.2bac8dcd584ac804be70d284e7510a72.jpg

Κι εδώ είναι οι εξαιρέσεις που αφορούν διαρροές από σωληνώσεις, εισαγωγή νερού από σαθρές εξωτερικές επιφάνεις - χαλασμένες μονώσεις κλπ. Γι'αυτό δεν έβαλα κάλυψη για πλημμύρες, διότι για διαμερίσματα εξαιρούνται σχεδόν τα πάντα και ανεβαίνει το ασφάλιστρο χωρίς λόγο.

Spoiler

1.jpg.b7013df0c2fba3807d6f878eed58da7f.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Ergo home simple plus, 90τμ διαμέρισμα σε ενδιάμεσο όροφο, ασφάλιση 1500τμ, ετήσιο κόστος 143 ευρω

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

0.jpg.2bac8dcd584ac804be70d284e7510a72.jpg

Κι εδώ είναι οι εξαιρέσεις που αφορούν διαρροές από σωληνώσεις, εισαγωγή νερού από σαθρές εξωτερικές επιφάνεις - χαλασμένες μονώσεις κλπ. Γι'αυτό δεν έβαλα κάλυψη για πλημμύρες, διότι για διαμερίσματα εξαιρούνται σχεδόν τα πάντα και ανεβαίνει το ασφάλιστρο χωρίς λόγο.

Απόκρυψη περιεχομένων

1.jpg.b7013df0c2fba3807d6f878eed58da7f.jpg

Ενδιαφέρον.

Υπάρχει και το εξής: η κατοικία πρέπει να έχει γίνει με οικοδομική άδεια και ΟΧΙ νομιμοποίηση.

Και το θέμα είναι: έστω ότι υπάρχει οικοδομική άδεια αλλά αν έχει γίνει εκ των υστέρων κάποια μορφή τακτοποίησης τι γίνεται?

Πώς θα το 'μεταφράσουν' οι εταιρείες?

6 ώρες πριν, ekrepali είπε

Άρα όσοι μένουν σε διαμέρισμα... σχεδόν κανείς δε δικαιούται έκπτωση 10%. Αν το διαμέρισμα έχει 15+ χρόνια παλαιότητα, ή αν είναι παλαιότερο κι έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που έγινε η τελευταία εγκατάσταση σωληνώσεων (με τη προϋπόθεση να υπάρχουν τα ανάλογα παραστατικά αγορών και παροχής υπηρεσιών), τότε δε καλύπτει πλημμύρα το βασικό ασφάλιστρο.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

43.jpg.62af744fa65cd8c9dff163698b0489a8.jpg

Για όσους δεν έχουν βρει το link των αιτήσεων... είναι εδώ:

https://www.aade.gr/aitisi-horigisis-meiosis-enfia-asfalismenon-katoikion

Πάντως, τα 15 χρόνια αφορούν θερμοσίφωνα μόνο.

Δεν ξεκαθαρίζει αν εννοεί ηλιακό.

Επεξ/σία από GREGORYMO
Διόρθωση

29 minutes ago, GREGORYMO said:

Πάντως, τα 15 χρόνια αφορούν θερμοσίφωνα μόνο.

Δεν ξεκαθαρίζει αν εννοεί ηλιακό.

Εννοείται εσωτερικό. Εδώ δε καλύπτει καν διαρροή νερού στο διαμέρισμα από χαλασμένη μόνωση ταράτσας... σιγά μη καλύψουν ηλιακό αν σπάσει από χαλάζι ή αν τον πάρει αέρας.

Για τα 15 χρόνια ναι, τώρα θυμήθηκα πως για τα άλλα που ανέφερα ήταν 30. Αλλά η οικοδομή μας είναι δεκαετίας 70, ενώ η όταν κάναμε ανακαίνιση πριν 20 χρόνια (λόγω φυσικού αερίου) δε κόπηκαν αποδείξεις για τις νέες σωληνώσεις και τα εργατικά. Οπότε δε με πιάνουν τα 30 χρόνια, γι'αυτό δε μπήκα στη διαδικασία να βάλω πλημμύρα στο ασφάλιστρο.

• 2 μήνες μετά...

καλησπέρα

για να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ 2024 σε δόσεις πρέπει να κάνω κάποια άλλη ενέργεια εκτός από το να βάλω το ποσό που είναι να πληρωθεί στο site της ΑΑΔΕ και να το πληρώσω;

15 minutes ago, GreekMonkey said:

καλησπέρα

για να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ 2024 σε δόσεις πρέπει να κάνω κάποια άλλη ενέργεια εκτός από το να βάλω το ποσό που είναι να πληρωθεί στο site της ΑΑΔΕ και να το πληρώσω;

Αν επιλέξεις να το πληρώσεις μέσα από το site της ΑΑΔΕ όχι, αν επιλέξεις να το πληρώσεις αλλιώς (πχ μέσω e-banking) τότε πρέπει να συμπεριλάβεις και την ταυτότητα οφειλής.

• Like 1

καλησπερα πηγα να πληρωσω τον ενφια μεσω της εφαρμογης του myaade απο ios αλλα δεν εβγαλα ακρη και το αφησα. Καθως πηγα να πληρώσω απο το υπολογιστή μου γραφει πληρωμη σε εκρεμεοτητα. Να το αφησω ετσι και οταν φτιάξει να πλη΄ρωσω (ξερουμε χρονο) ? Αν το πληρώσωσ κατευθείαν μεσω ebanking θα δημιουργηθει κανενα θεμα?

27 minutes ago, ChristosFis said:

πηγα να πληρώσω απο το υπολογιστή μου γραφει πληρωμη σε εκρεμεοτητα. Να το αφησω ετσι και οταν φτιάξει να πλη΄ρωσω (ξερουμε χρονο) ? Αν το πληρώσωσ κατευθείαν μεσω ebanking θα δημιουργηθει κανενα θεμα?

Όχι μη ξαναπληρώσεις. Έχει ήδη δεσμεύσει τα χρήματα απ'τη κάρτα σου... μετά από καμιά ώρα θα φανεί πληρωμένο. Άντε να αργήσει και 1 εργάσιμη το πολύ... αλλά μην ανησυχείς δε θα είσαι ληξιπρόθεσμος.

Και μένα σε 3 πληρωμές προχτές (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, Φόρος σακούλας) έβγαλε το ίδιο σφάλμα και μετά από 1 ώρα έστρωσε.

Πάντως είναι αποτρεπτικό να ξαναπληρώσω μελλοντικά με τον ίδιο τρόπο... καλύτερα από ebanking να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Μόλις τώρα, ekrepali είπε

Όχι μη ξαναπληρώσεις. Έχει ήδη δεσμεύσει τα χρήματα απ'τη κάρτα σου... μετά από καμιά ώρα θα φανεί πληρωμένο. Άντε να αργήσει και 1 εργάσιμη το πολύ... αλλά μην ανησυχείς δε θα είσαι ληξιπρόθεσμος.

Και μένα σε 3 πληρωμές προχτές (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, Φόρος σακούλας) έβγαλε το ίδιο σφάλμα και μετά από 1 ώρα έστρωσε.

Πάντως είναι αποτρεπτικό να ξαναπληρώσω μελλοντικά με τον ίδιο τρόπο... καλύτερα από ebanking να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Όχι δεν  είχε γίνει δέσμευση από λογαριασμό . Δεν είχα προλάβει καν να βάλω τα στοιχεία της κάρτας. Γενικά πολύ θέμα και η εφαρμογή της myaade και το site , χίλιες φορές ebanking 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, ChristosFis said:

Όχι δεν  είχε γίνει δέσμευση από λογαριασμό . Δεν είχα προλάβει καν να βάλω τα στοιχεία της κάρτας. Γενικά πολύ θέμα και η εφαρμογή της myaade και το site , χίλιες φορές ebanking 

Aαα οκ. Εμένα μου έβγαζε "πληρωμη σε εκρεμεοτητα" αφού είχα πληρώσει.

Από περιέργεια... τι browser έχεις; Εμένα μου το έκανε αυτό σε firefox

Επεξ/σία από ekrepali

3 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Aαα οκ. Εμένα μου έβγαζε "πληρωμη σε εκρεμεοτητα" αφού είχα πληρώσει.

Από περιέργεια... τι browser έχεις; Εμένα μου το έκανε αυτό σε firefox

Ήταν από την εφαρμογή της aade στο IOS δεν χρησιμοποίησα το safari η chrome 

• Like 1

Το έκανε και σε εμένα σήμερα με πληρωμή με κάρτα. Chrome/MacOS. Μετά το 3d secure έμεινε σε λευκή σελίδα και δεν έκανε τίποτα. Στις οφειλές εμφάνιζε "πληρωμή σε εκκρεμότητα" και στην τράπεζα φαινόταν δεσμευμένο το ποσό. Μετά απο καμιά ώρα έστρωσε μόνο του.

• Like 1

58 minutes ago, ChristosFis said:

καλησπερα πηγα να πληρωσω τον ενφια μεσω της εφαρμογης του myaade απο ios αλλα δεν εβγαλα ακρη και το αφησα. Καθως πηγα να πληρώσω απο το υπολογιστή μου γραφει πληρωμη σε εκρεμεοτητα. Να το αφησω ετσι και οταν φτιάξει να πλη΄ρωσω (ξερουμε χρονο) ? Αν το πληρώσωσ κατευθείαν μεσω ebanking θα δημιουργηθει κανενα θεμα?

Μου το είχε κάνει και μένα αυτό μια φορά στο παρελθόν, κόλλησε πριν προλάβω καν να βάλω κάρτα και έδειχνε "πληρωμή σε εκκρεμότητα", μετά από κανα μισάωρο έστρωσε. Αν δεν υπάρχει δέσμευση στην κάρτα σου τότε μπορείς να πληρώσεις μέσω e-banking, δεν πρόκειται να διπλοχρεωθείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...