_vbm_ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, maria_dtps είπε Εκείνος δε σκέφτηκε ότι από 17/10 δε θα μπορώ να συντηρήσω το σπίτι μου με τα 300 ευρώ του ταμείου ανεργίας.. εγώ γιατί να πρέπει να είμαι οκ με το ότι με υπολογίζει στο εργατικό δυναμικό του γι'αυτό τον ένα μήνα (πιστέψτε με ξέρει πολύ καλά, ότι τη δουλειά θα του την έβγαζα και δε θα καθόμουν στο γραφείο να κοιτάω την οθόνη του pc). Δε ξέρω όπως ξαναείπα πολλά απ'τη νομοθεσία, αλλά αυτό που γνωρίζω είναι ότι μέσα σε αυτό το μήνα έχω τη δυνατότητα να ψάξω να βρω για δουλειά και να φεύγω όποτε χρειάζεται για συνεντεύξεις κτλ. Δε χρειάζεται να σας πω ότι μου έκανε παρατήρηση που ζήτησα να φύγω νωρίτερα μια μέρα και άρχισε να μου λέει περι τυπικότητας. Τον καταλαβαίνω.. Ίσως και εγώ αν ήμουν εργοδότης έτσι να αντιδρούσα.. Ίσως πάλι να αντιδρούσα διαφορετικά. Η αξιοπρέπεια των ανθρώπων κάνει μπαμ είτε είσαι εργαζόμενος είτε είσαι εργοδότης.. Δεν είχε καν την ευθιξία να με απολύσει χωρίς προειδοποίηση, να μου δώσει το ποσό που μου αναλογεί και να τελειώσουμε όμορφα και ωραία. Just saying.. Καταλαβαίνω πως το λες. Δε διαφωνώ οτι λίγη κατανόηση/ευελιξία θα ήταν καλό να υπάρχει σε αυτή τη "μεταβατική" περίοδο, σε σχέση με το να φύγεις νωρίτερα ή οτιδήποτε σχετικό. Πάντως πιστεύω οτι το βλέπεις έτσι επειδή έχεις ήδη βρει άλλη δουλειά, οπότε ο τρέχων εργοδότης σου είναι απλά "εμπόδιο". Αν στις 17/10, χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα, ερχόταν και σου έλεγε "μην ξανάρθεις αύριο" και σου έδινε και όλη την αποζημίωση, θα σου κακοφαινόταν. Ποια θα ήταν η πρώτη σκέψη σου τότε; Ότι "τελειώσαμε όμορφα και ωραία"; Δε νομίζω, γιατί δε θα είχες καν ψάξει για δουλειά και δε θα σου είχε δώσει και το περιθώριο να το κάνεις. 2
Physics_Rulez Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Αν θέλεις να φύγεις νωρίτερα, θα πρέπει να κάνεις παραίτηση. Ο εργοδότης σου τηρεί μια χαρά το νόμο και οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι να τον κοροϊδέψεις με μούφα αναρρωτική. Μετά λένε για τους εργοδότες! 6 1
FireKiller Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, maria_dtps είπε Εκείνος δε σκέφτηκε ότι από 17/10 δε θα μπορώ να συντηρήσω το σπίτι μου με τα 300 ευρώ του ταμείου ανεργίας.. εγώ γιατί να πρέπει να είμαι οκ με το ότι με υπολογίζει στο εργατικό δυναμικό του γι'αυτό τον ένα μήνα (πιστέψτε με ξέρει πολύ καλά, ότι τη δουλειά θα του την έβγαζα και δε θα καθόμουν στο γραφείο να κοιτάω την οθόνη του pc). Δε ξέρω όπως ξαναείπα πολλά απ'τη νομοθεσία, αλλά αυτό που γνωρίζω είναι ότι μέσα σε αυτό το μήνα έχω τη δυνατότητα να ψάξω να βρω για δουλειά και να φεύγω όποτε χρειάζεται για συνεντεύξεις κτλ. Δε χρειάζεται να σας πω ότι μου έκανε παρατήρηση που ζήτησα να φύγω νωρίτερα μια μέρα και άρχισε να μου λέει περι τυπικότητας. Τον καταλαβαίνω.. Ίσως και εγώ αν ήμουν εργοδότης έτσι να αντιδρούσα.. Ίσως πάλι να αντιδρούσα διαφορετικά. Η αξιοπρέπεια των ανθρώπων κάνει μπαμ είτε είσαι εργαζόμενος είτε είσαι εργοδότης.. Δεν είχε καν την ευθιξία να με απολύσει χωρίς προειδοποίηση, να μου δώσει το ποσό που μου αναλογεί και να τελειώσουμε όμορφα και ωραία. Just saying.. Γιατί να σκεφτεί το αν θα βγαίνεις εσύ με τα έξοδα σου? Ούτε η πρώτη είσαι ούτε η τελευταία. Το ίδιο ισχύει και για αυτόν. Ο νόμος λέει χ και το τηρεί ή όχι? Αν εγώ είχα προσλάβει για ένα ετήσιο project 10 άτομα, δεν μου κατσε η ανανέωση με τον πελάτη για 2ο έτος, πρέπει να σκέφτομαι το τι θα κάνει η κάθε Μαρία (και οι άλλοι 9)? Δηλαδή η σύμβαση τελειώνει σε ένα μήνα, σε χρειάζομαι γιατί θα πληρωθώ από τον πελάτη μου γι'αυτό το διάστημα και πρέπει να σε απολύσω για να'χεις το κεφάλι σου ήσυχο? Δεν μπορώ να καταλάβω πως βγάζεις τόσες απαιτήσεις (που η υλοποίηση τους είναι στην ευχέρεια του εργοδότη) με κάποιον που απ'ότι φαίνεται δεν είχατε και τις καλύτερες σχέσεις ενώ αυτός είναι τυπικός από την πλευρά του. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2018 από FireKiller 5
tz3s Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Φιλε μου εχεις τρελαθει υπερβολικα... παρτο πιο χαλαρα και φορεσε πειθω και πες του καινουριου οτι εχει υπογραφει χαρτι για να δουλευεις μερι 17/10. Αμα θα ηθελε να του κανει κανεις το ιδιο? Στην τελικη μιλαμε για 9 μερες.... ΔΗΛΑΔΗ ποσο σημαντικη δουλεια μπορει να σε βαλει να κανεις που δεν μπορει να περιμενει? Στην περιπτωση που δεν θες να χασεις την νεα δουλεια Αμα δεν το θελει απλα ριξε την παραιτηση, υπεγραψε νεο χαρτι που θα λεει οτι δεν θα διεκδικισει τιποτα ο εργοδοτης σου τωρα και πηγαινε στην νεα δουλεια.. Αμα ειναι τοσο πιεστικος χωρις λογος ο νεος σου εργοδοτης... ξανασκεψου το... Για να βρισκεις ετσι ευκολα δουλεια, μην αγχωνεσαι, λογικα εισαι σε καλο κλαδο.. θα ερθουν κι αλλες ευκαιριες 2 2
tsiro7 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Όλοι εργοδότες είστε που απαντάτε? Έχουν βρει με τα μνημόνια χίλιους αντεργατικους νόμους για να κάνουν ότι γουστάρουν και λέτε ότι είναι και αντί επαγγελματίας ο υπάλληλος με τα 500 και 600 ευρώ? Αν θέλουν επαγγελματίες οι εργοδότες να τους πληρώνουν και να τους φέρονται και ως τέτοιους. 9 1
AristidisZ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Εγώ δεν έχω καταλάβει τι θέλει η νηματοθέτρια... Θέλει να πάρει αποζημίωση ή θέλει απλά να αποδεσμευτεί από τη προηγούμενη δουλειά ούτως ώστε να είναι έγκαιρα στην επόμενη ; Στην πρώτη περίπτωση το θεωρώ ανήθικο, στη δεύτερη απόλυτα λογικό...
_vbm_ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Όλοι εργοδότες είστε που απαντάτε? Έχουν βρει με τα μνημόνια χίλιους αντεργατικους νόμους για να κάνουν ότι γουστάρουν και λέτε ότι είναι και αντί επαγγελματίας ο υπάλληλος με τα 500 και 600 ευρώ? Αν θέλουν επαγγελματίες οι εργοδότες να τους πληρώνουν και να τους φέρονται και ως τέτοιους. Η προειδοποίηση φίλε υπάρχει για να εξασφαλίζει τόσο τον εργαζόμενο όσο και τον εργοδότη. Επίσης, δεν είναι μνημονιακό φρούτο, υπήρχε ανέκαθεν. Προφανώς θεωρείς λιγότερο "αντιεργατικό" το να της έλεγε "απολύεσαι σήμερα" και να έμενε άνεργη, να ψάχνει για δουλειά από το επόμενο λεπτό. 3
FireKiller Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Εγώ δεν έχω καταλάβει τι θέλει η νηματοθέτρια... Θέλει να πάρει αποζημίωση ή θέλει απλά να αποδεσμευτεί από τη προηγούμενη δουλειά ούτως ώστε να είναι έγκαιρα στην επόμενη ; Στην πρώτη περίπτωση το θεωρώ ανήθικο, στη δεύτερη απόλυτα λογικό... απ'ότι κατάλαβα και τα 2. Έχει βρει δουλειά στην οποία την πιέζουν να ξεκινήσει με αποτέλεσμα να θέλει να φύγει από την τωρινή πριν την ημέρα απόλυσης χωρίς να χάσει την (μισή) αποζημίωση της. Eπίσης "σπάστηκε" που δεν την απέλυσε εξ'αρχής ώστε να πάρει ολόκληρη αποζημίωση + να μπορεί να εργαστεί αλλού άμεσα. 21 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Όλοι εργοδότες είστε που απαντάτε? Έχουν βρει με τα μνημόνια χίλιους αντεργατικους νόμους για να κάνουν ότι γουστάρουν και λέτε ότι είναι και αντί επαγγελματίας ο υπάλληλος με τα 500 και 600 ευρώ? Αν θέλουν επαγγελματίες οι εργοδότες να τους πληρώνουν και να τους φέρονται και ως τέτοιους. dafuq? Που διάβασες ότι ο εργοδότης στην ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ περίπτωση φέρθηκε σκάρτα? Ούτε επίσης ανέφερε το πόσα παίρνει. Αν και αυτό δεν έχει σημασία. Κατ'εμέ είτε παίρνεις 100 είτε 10000 κοιτάς να είσαι τυπικός και επαγγελματίας πρώτα για τον εαυτό σου και μετά για 3ους. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2018 από FireKiller 1
le vent nous porterAAAA Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, Narayan είπε Και γι' αυτό ακριβώς πρέπει να επιμείνει πως δεν είναι σωστό. ΟΡ, θα πρότεινα να πεις στους καινούριους πως θα πρέπει να περιμένουν για να τελειώσει η παλιά σου σύμβαση. Προτεινόμενη διατύπωση: "Θα ήταν αντιεπαγγελματικό εκ μέρους μου να ξεκινήσω δουλειά με εσάς όσο δεσμέυομαι ακόμα με σύμβαση στην προηγούμενη εργασία. Είμαι σίγουρη πως αν κάποιος υπάλληλος εφεύγε από τη δική σας εταιρεία θα θέλατε να είναι τυπικός ως προς την τελευταία ημερομηνία εργασίας που συμφωνήσατε". Εξ' άλλου, αν δείξεις ελαστικότητα από τώρα θα σε πιέζουν όταν έχουν ανάγκη να βγει έξτρα δουλειά, ή ακόμα χειρότερα για να ανεχτείς τυχόν παρατυπίες της εταιρείας. θα ελεγα οτι τα ειπες ΟΛΑ αλλα τι σημασια εχει οταν δεν υπάρχουν ψύχραιμα αυτια να σε ακουσουν 2 ώρες πριν, maria_dtps είπε Δεν είχε καν την ευθιξία να με απολύσει χωρίς προειδοποίηση, να μου δώσει το ποσό που μου αναλογεί και να τελειώσουμε όμορφα και ωραία. Just saying.. λολ και παλι λολ ωραια, μανδαμ, πείτε οτι δεν συνέβη ποτε τίποτα και την μερα της απόλυσης υποκριθειτε οτι εκπλαγηκατε τι αλλο θα διαβάσουμε οι ερμοι 1
maria_dtps Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 38 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Εγώ δεν έχω καταλάβει τι θέλει η νηματοθέτρια... Θέλει να πάρει αποζημίωση ή θέλει απλά να αποδεσμευτεί από τη προηγούμενη δουλειά ούτως ώστε να είναι έγκαιρα στην επόμενη ; Στην πρώτη περίπτωση το θεωρώ ανήθικο, στη δεύτερη απόλυτα λογικό... Να με αποδεσμεύσει χωρίς μου κάνει φασαρίες.. του τη χαρίζω την αποζημίωση αφού ξεκάθαρα δε θέλει να συγκαταθέσει στο να μου τη δώσει.. btw υπάρχει άρθρο που αναφέρει ότι αν συγκαταθέσει ο εργοδότης, τότε και φεύγεις νωρίτερα και σε αποζημιώνει. Αλλά εδώ δε θέλει και να με αφήσει καν να φύγω νωρίτερα, γιατί υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κλείσουν.. και όπως έγραψα παραπάνω τόσο η επιθεώρηση εργασίας όσο και η εργατολόγος μου είπαν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να μου κάνει φασαρίες ( μιας και η συμπεριφορά του δείχνει εκδικητικότητα), γιατί δεν τον ενημέρωσα εγκαίρως ότι αποχωρώ... ενώ εκείνος με έχει ήδη απολύσει. Σορυ παιδιά αν σας χαλάω τις σκέψεις, αλλά δε μπορώ να βρω λογική στο ότι μπορεί στο τέλος να ζητάει σε μένα τελικά αποζημίωση αν αποφασίσω να φύγω στο μήνα της προμήνυσης. Δε τα βάζω απολύτως μαζί του, αλλά γενικά μου φαίνεται κουλό απ τη νομοθεσία. Έχω τις απολύτως τυπικές σχέσεις μαζί του, χωρίς να έχω δημιουργήσει ποτέ κανένα απολύτως πρόβλημα, οπότε γι' αυτό έχω πάθει σοκ με τη συμπεριφορά του. Ρώτησα απλά αν σας έχει συμβεί κάτι τέτοιο και αν ναι πως το αντιμετωπίσατε. Δε χρειάζεται να χαλάμε τις καρδιές μας, @tz3s Αυτό έχω αποφασίσει να κάνω.. άντε γιατί πολύ τρελάθηκα και σας τρέλανα όλους..χαχα
AristidisZ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Εγώ στη θέση σου πάντως θα έφευγα και θα το "έπαιζα"... Δε νομίζω ότι θα έμπαινε στη διαδικασία
maria_dtps Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, le vent nous porterAAAA είπε θα ελεγα οτι τα ειπες ΟΛΑ αλλα τι σημασια εχει οταν δεν υπάρχουν ψύχραιμα αυτια να σε ακουσουν λολ και παλι λολ ωραια, μανδαμ, πείτε οτι δεν συνέβη ποτε τίποτα και την μερα της απόλυσης υποκριθειτε οτι εκπλαγηκατε τι αλλο θα διαβάσουμε οι ερμοι Με το διπλό ποσό αγαπητέ Με το ταμείο ανεργίας από την επόμενη ενεργοποιημένο Με προφανώς κακή ψυχολογία λόγω ανεργίας Αλλά τουλάχιστον σπιτάκι μου να ψάχνω για δουλειά και να πηγαίνω σε συνεντεύξεις, Με το να μη παρίσταμαι σε ένα χώρο εργασίας όπου δέχομαι πιέσεις να κλείσω τις δουλείες ΑΜΕΣΑ Μη τυχόν και φύγω νωρίτερα και δε κλείσουν τα projects, που στη τελική η ανυπαρξία τους ήταν ο λόγος που με απέλυσε εξαρχής. Εντάξει είπαμε τους καταλαβαίνουμε τους εργοδότες, και το τιμάμε το ψωμάκι που τρώμε.. αλλά δουλεύω πάνω από 13 χρόνια.. πρώτη φορά συναντάω τέτοια συμπεριφορά.. Σορρυ που εξεπλάγην ε.. 2
Lanike71 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Πρώτη φορά ακούω περίπτωση να απολύει ο εργοδότης και να λέει στην υπάλληλο "κανόνισε να κλείσεις τα project μέχρι να φύγεις". Και αν αύριο το πρωί αρρωστήσεις, τι θα γίνει; Θα το κλείσει το μαγαζί; Δεν ξέρω το ποσό αποζημίωσης που θα χάσεις, αλλά θα διάλεγα να χάσω ένα ποσό και να πάω στην επόμενη δουλειά. Εκτός και αν το ποσό είναι τόσο μεγάλο, που έχω σίγουρο ότι με το ποσό αυτό θα αυτοσυντηρηθώ, μέχρι να βρω την επόμενη.
pontez2 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Αν και φαινεται εκ πρωτης οψεως λιγο εγωιστικο αυτο που θέλεις να κάνεις, συνέβει το παρακάτω παλαιότερα. Το project σταμάτησε να χρηματοδοτείτε οπότε ενημερώθηκα (6 μηνες νωρίτερα) πως το τμημα καταργειτε. Οπως κι εσύ, ειχα πολύ καλή πρόταση απο ανταγωνίστρια εταιρία. Ενημέρωσα το γραφείο προσωπικου πως έχω πρόταση, οπότε τους ζητησα να με αφήσουν να φυγω νωρίτερα. Δεσμεύτηκα οτι θα κλείσω ολες τις υποθέσεις μου. Έτσι, ενω έγινε κανονικά η απόλυση και την επομενη ημέρα υπέγραψα στην άλλη εταιρία, έμεινε ενεργό το προφίλ μου στη προηγουμενη για ακομα 1 μηνα. Πήγαινα μέρα παρα μέρα τα απογεύματα για 2-3 ώρες και τελείωσα τα πάντα. Τι κέρδισα; Συστατική επιστολή και πολύ καλές σχέσεις με τον εργοδότη της παλιάς εταιρίας. Όσες εταιρίες άλλαξα, δεν αρνηθηκαν ποτέ να στείλουν συστάσεις. Ακόμα και τωρα ξέρω οτι αν χρειαστω θα στειλουν, πάντα με θυμουνται σε γεννέθλια (οκ ένα απλο alert ειναι αλλά δεν ειναι υποχρεωμένοι) και στο linkedin έχουν γράψει και 2 καλά λόγια. Αυτά φυσικά δεν έγιναν στην Ελλάδα...:P 3
tsiro7 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, _vbm_ είπε Η προειδοποίηση φίλε υπάρχει για να εξασφαλίζει τόσο τον εργαζόμενο όσο και τον εργοδότη. Επίσης, δεν είναι μνημονιακό φρούτο, υπήρχε ανέκαθεν. Προφανώς θεωρείς λιγότερο "αντιεργατικό" το να της έλεγε "απολύεσαι σήμερα" και να έμενε άνεργη, να ψάχνει για δουλειά από το επόμενο λεπτό. Την προειδοποίηση την χρησιμοποιούν πλέον για να γλιτώσουν την αποζημίωση, ναι καλύτερα θα ήταν να απολύεται αμέσως και οι αποζημιώσεις να γυρίσουν στο παλιό καθεστώς. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις