Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Εγώ δεν έχω καταλάβει τι θέλει η νηματοθέτρια...

Θέλει να πάρει αποζημίωση ή θέλει απλά να αποδεσμευτεί από τη προηγούμενη δουλειά ούτως ώστε να είναι έγκαιρα στην επόμενη ; 

Στην πρώτη περίπτωση το θεωρώ ανήθικο, στη δεύτερη απόλυτα λογικό... 

Ειλικρινά γιατί να είναι ανήθικο να πάρει αποζημίωση αφού ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ;;;;;;,😙🙁🙁🙁🙁

• Απαντ. 223
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dhmhtries22 είπε

Ειλικρινά γιατί να είναι ανήθικο να πάρει αποζημίωση αφού ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ;;;;;;,😙🙁🙁🙁🙁

Γιατί τελικά παραιτείται, δεν απολύεται...

Δημοσ.

Παραιτείται γιατί απολύθηκε 😵

Ο νομοθέτης αν ήθελε να προστατέψει τον εργαζόμενο θα προέβλεπε σε περίπτωση προειδοποίησης να αποζημίωνεται ακόμα και αν παραιτηθεί. Ακούς εκεί να ψάχνει για δουλειά πριν απολυθεί... Ανήθικο παπαπα...

• Like 4
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Παραιτείται γιατί απολύθηκε 😵

Ο νομοθέτης αν ήθελε να προστατέψει τον εργαζόμενο θα προέβλεπε σε περίπτωση προειδοποίησης να αποζημίωνεται ακόμα και αν παραιτηθεί. Ακούς εκεί να ψάχνει για δουλειά πριν απολυθεί... Ανήθικο παπαπα...

Έστω οτι είμαι ο εργοδότης και θέλω να σε απολύσω στις 17/10 (ας πούμε οτι τότε τελειώνει το project στο οποίο απασχολείσαι, και δεν έχω να σε απασχολήσω με κάτι άλλο στη συνέχεια). Ακριβώς επειδή σε αυτή την περίπτωση δεν παραιτείσαι απο μόνος σου (δεν επιδιώκεις εσύ τη λύση της σύμβασης), αλλά σε απολύω (εγώ επιδιώκω τη λύση της σύμβασης), σου δίνω αποζημίωση, βάσει νόμου. Αν, αντιθέτως, λύσεις εσύ τη σύμβαση, γιατί θα πρέπει να αποζημιωθείς απο εμένα;

Επίσης, σε ειδοποίησα 1 μήνα πριν, ώστε να ψάξεις να βρεις άλλη δουλειά. Στην ουσία σε διευκόλυνα, αντί να στο ανακοινώσω στις 17/10. Αν εσύ λοιπόν αποφασίσεις μετά απο αυτό να φύγεις πριν από τις 17/10, εσύ λύνεις τη σύμβαση.

Δε ξέρω αν είναι πιο σαφές τώρα...

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, _vbm_ είπε

Έστω οτι είμαι ο εργοδότης και θέλω να σε απολύσω στις 17/10 (ας πούμε οτι τότε τελειώνει το project στο οποίο απασχολείσαι, και δεν έχω να σε απασχολήσω με κάτι άλλο στη συνέχεια). Ακριβώς επειδή σε αυτή την περίπτωση δεν παραιτείσαι απο μόνος σου (δεν επιδιώκεις εσύ τη λύση της σύμβασης), αλλά σε απολύω (εγώ επιδιώκω τη λύση της σύμβασης), σου δίνω αποζημίωση, βάσει νόμου. Αν, αντιθέτως, λύσεις εσύ τη σύμβαση, γιατί θα πρέπει να αποζημιωθείς απο εμένα;

Επίσης, σε ειδοποίησα 1 μήνα πριν, ώστε να ψάξεις να βρεις άλλη δουλειά. Στην ουσία σε διευκόλυνα, αντί να στο ανακοινώσω στις 17/10. Αν εσύ λοιπόν αποφασίσεις μετά απο αυτό να φύγεις πριν από τις 17/10, εσύ λύνεις τη σύμβαση.

Αυτό είναι το νόμιμο.

Επειδή ξέρουμε το πόσο "εύκολα" βρίσκεις δουλειά, ο νόμος θα πρέπει να έλεγε το εξής:

Προειδοποίηση απόλυσης 6 μήνες νωρίτερα. Για κάθε μήνα που παραμένεις στη δουλειά, χάνεις το 10% της αποζημίωσης. Στο τέλος του εξαμήνου θα πάρεις μόνο το 40% της αποζημίωσης.

Αυτό το 1 μήνας νωρίτερα = -50% είναι κομμένο και ραμμένο για τον εργοδότη.

• Like 6
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, _vbm_ είπε

Φίλε μου μια χαρά καταλαβαίνω. Ο εργαζόμενος έχει καταστεί αναλώσιμος στην υπηρεσία των επιχειρήσεων, μηδέν δικαιώματα και αυθαιρεσία εργοδοτική με τις πλάτες του κράτους. 20 χρόνια στον κλάδο της εστίασης έχουν δει πολλά τα μάτια μου για να συμπονεσω τους εργοδότες. Καλή τύχη στην κοπέλα και ότι καλύτερο για τη σταδιοδρομία της,αυτα από εμένα. 

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, _vbm_ είπε

Και πες μου σε παρακαλώ,ποιο είναι το νόημα να ψάξεις να βρεις άλλη δουλειά,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ. 😕...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, dhmhtries22 είπε

Και πες μου σε παρακαλώ,ποιο είναι το νόημα να ψάξεις να βρεις άλλη δουλειά,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ. 😕...

Στην "άλλη δουλειά", συνήθως διαπραγματεύεσαι το πότε ξεκινάς. Συνήθως ο νέος εργοδότης είναι ευέλικτος σε αυτό το θέμα, τώρα ο συγκεκριμένος επιμένει να ξεκινήσει άμεσα η TS. Γενικά αυτή ειναι η συνήθης πρακτική, ψάχνεις από την ημέρα ειδοποίησης και ξεκινάς όταν φτάσει η ημερομηνία της απόλυσης.

Επεξ/σία από _vbm_
  • Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, dhmhtries22 είπε

Μπορεις να πας: Παραιτεισαι, οπως θελει να κανει η topic starter. Οταν παραιτεισαι, ειναι τελειως παραλογο να θελεις να παρεις και αποζημιωση.

Δημοσ.

Υπαρχει και η επιλογη να το παιξεις αρωστη τις μερες που θα πρεπει να πας στην αλλη δουλεια να παρεις αναρρωτικη . Στην αλλη δουλεια να κανουν προσληψη απο τις 18 του μηνα.

Δημοσ.

Πιστευω οτι ο καθε ενας μιλαει για κατι συγκεκριμενο που εχει στο μυαλο του.Και οι περισσοτεροι εχουν εργοδοτης=μαγαζατορας με 10-20 ατομα προσωπικο η γενικα κατι μεγαλο.

Εργοδοτης μπορει να ειναι και ενας τυπος που εχει ενα γραφειο με 1 η 2 ατομα υπαλληλους , η ενα μαγαζι με 1 πωλητη και οχι απαραιτητα καποιος που βγαζει 5.000 η παραπανω ευρω τον μηνα.

Αν ηταν σε μαγαζι που δεν παει καλα και την εδιωχναν θα βριζαμε διοτι αυτος δεν την κρατησε 1-2 μηνες με χαμηλοτερο μισθο η με χρωστουμενα μηπως και παει καλα μετα οποτε δεν χρειαστει να ψαξει δουλεια η να περασει ενα διαστημα στην ανεργια.Αν την κρατουσε με αυτους τους ορους θα λεγαμε οτι δεν την εδιωξε να ψαξει να βρει μια δουλεια να ειναι ησυχη αλλα την δεσμευει εκει με μικροτερο η χωρις καθολου εισοδημα.

Δεν ειμαι εργοδοτης , απλα βαζω τον εαυτο μου στην θεση του. Αν ειναι ενα γραφειο η ενα μαγαζακι οπου τερματιζει την σχεση του με εναν μεγαλο πελατη αλλα θα πρεπει να τελειωσει το project για να πληρωθει ή εχει ηδη πληρωσει για να εχει ολοκληρωθει το project εως μια συγκεκριμενη ημερομηνια τι κανεις ;Κρατας τον υπαλληλο στο σκοταδι και τελευταια στιγμη αφου ολοκληρωθει του το λες ή τον ενημερωνεις νωριτερα; Εγω προσωπικα θα προτιμουσα το 2ο ωστε αν πχ ηθελα να παρω ενα κινητο τηλεφωνο,ενα δωρο σε καποιον , να μετακομισω , να αλλαξω αμαξι ή να του κανω σερβις να κρατησω τα χρηματα αυτα για την επιβιωση μου μια που δεν ξερω αν θα βρω δουλεια σε 1 βδομαδα η σε 2-3-4 μηνες.

Η κοπελα ηταν οκ στην αρχη διοτι λογικα σκεφτηκε οτι θα παρει και ενα μηνιατικο παραπανω.Ετυχε να βρει δουλεια οπου μαλιστα την θελουν αμεσα(σπανιο γεγονος οπου κανενας μας στην θεση της δεν θα περιμενε) με αποτελεσμα να εχει γινει αυτο το θεμα και ζητησε γνωμη.

Το πως ΘΑ επρεπε να ειναι ο νομος ή γιατι ΕΙΝΑΙ ετσι ο νομος τωρα ειναι απλα offtopic.

Προς την κοπελα : Εγω θα σκεφτομουν να παω στην καινουρια δουλεια με την γαιδουρινη νοοτροπια μου διοτι εκει ισως να παιρνω μισθο για αρκετα χρονια μετα και ας κρεμασω τον προηγουμενο εργοδοτη μου οπου ισως θα πρεπει να βρει ενα ατομο πχ για 1 μηνα.Αλλα θα μου φαινοταν περιεργο να θελει ο αλλος να ξεκινησω κατευθειαν ενω ξερει πως εχω υποχρεωσεις αλλου εκτος αν με θελει για πχ project οπου εχει αναλαβει για 1 η 2 μηνες και βιαζεται..αλλα εκει θα ανυσηχουσα μηπως βρηκα απλα δουλεια για 1-2 μηνες.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, haHa είπε

Μπορεις να πας: Παραιτεισαι, οπως θελει να κανει η topic starter. Οταν παραιτεισαι, ειναι τελειως παραλογο να θελεις να παρεις και αποζημιωση.

Μα αφού σε διώχνει,σε απολύει,δεν είναι ότι ξαφνικά ήρθε θεία φώτιση και θέλω να φύγω....

Δημοσ.

Να προσθεσω στο παραπανω σεντονι μου (για τις απαντησεις που γραφτηκαν οσο εγραφα) οτι τυπικα ειναι παρομοιο με το να πας σε μια εταιρεια και να κανεις συμβαση για project 1 χρονου και με ρητρα οτι αν σε διωξουν νωριτερα απο τον χρονο θα παρεις καποια αποζημιωση.

Αν βρεις κατι αλλο πχ πανω στους 10-11 μηνες και φυγεις , να ζητας αποζημιωση.

1 λεπτό πριν, dhmhtries22 είπε

Μα αφού σε διώχνει,σε απολύει,δεν είναι ότι ξαφνικά ήρθε θεία φώτιση και θέλω να φύγω....

Τυπικα την διωχνει 18/10/18 , οποτε νωριτερο = φευγει απο μονη της = παραιτηση.

Δεν λεμε τι ειναι σωστο η δικαιο για τον καθε ενα ,αλλα τι ισχυει !

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, platonas είπε

Το πως ΘΑ επρεπε να ειναι ο νομος ή γιατι ΕΙΝΑΙ ετσι ο νομος τωρα ειναι απλα offtopic.

Τράτζικ.

Αν δεν ήταν έτσι ο νόμος, δε θα ρωτούσε εδώ η κοπέλα. Αν ο νόμος δεν έτρωγε τη μισή αποζημίωση από την υπάλληλο για δουλειά ενός μηνός και της έδινε μεγαλύτερη χρονική περίοδο να βρει δουλειά (αν υποθέσω ότι ο χρόνος αυτός είναι για να βρει δουλειά), δε θα μιλούσαμε τώρα.

Και αν κάποιος μισθωτός με υπηρεσία 10-15 ετών δικαιούται περίπου 10-12 μηνιάτικα, μάντεψε πόσα θα χάσει η κοπέλα και θα κερδίσει ο εργοδότης που τη διώχνει και τη σπρώχνει να παραιτηθεί.

Μας αρέσει να στηρίζουμε το νόμο, αλλά μούγγα αν είναι άδικος ή όχι. Ξέρω, ξέρω μην το πεις. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...