kostakis81 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 13 λεπτά πριν, maria_dtps είπε Θα σου πω εγώ τι πιστεύω ότι έγινε με μένα. Βασίστηκε απλά στο φιλότιμό μου, ότι θα έβγαζα σωστά τη δουλειά του.. Και μαντέψτε!! Είχε δίκιο, γιατί αυτό κάνω! χαχαχα 😏 Πιστεύεις έπρεπε να το ρισκάρω δηλαδή; Εν τω μεταξύ εσένα περίμενα να απαντήσεις εξαρχής.. όλοι λέγαν εδώ για το logistoulis που ξέρει απ'αυτά..χαχα αλλά είπα να κάνω το σωστό όπως με συμβούλεψαν επιθεώρηση και εργατολόγος και να το ρίξω στο γιαλό! Τεσπά παιδιά όλα καλά, δυσαρεστημένη ναι είμαι μαζί του με αυτή τη συμπεριφορά, αλλά πρόβλημα δε θα του δημιουργήσω και τη δουλειά μου θα τη κάνω.. ειδικά όταν εξαρτώνται από μένα και συνάδελφοι που έχουν ξηγηθεί σωστά σε όλα, αυτούς τους 17 μήνες. Έχεις σκεφτεί την πιθανότητα να χαλάς την πιάτσα με αυτήν σου την συμπεριφορά ? Δηλαδή να κακομαθαίνεις τον εργοδότη και να το κάνει στην συνέχειας και σε άλλους με τις ίδιες απαιτήσεις από αυτούς? Διότι μερικοί το έχουν σύστημα και αλλάζουν κάθε 3 έτη το προσωπικό τους …
lightsout Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, _vbm_ είπε Δηλαδή θεωρείς οτι του "κάνεις χάρη" που βγάζεις σωστά τη δουλειά σου στον 1 μήνα που απομένει, επειδή έχεις φιλότιμο. Διαφορετικά θα ήταν αποδεκτό, κατά τη γνώμη σου, να μη παράγεις τίποτα για τον υπόλοιπο καιρό, εφόσον σε απολύει. Όπως εξήγησε ήδη ο @Snoob, η προειδοποίηση τελικά μόνο τον υπάλληλο ωφελεί. Δε θεωρώ λοιπόν οτι σε εκμεταλλεύεται με οποιονδήποτε τρόπο (το αναφέρω γιατί αυτό φαίνεται να πιστεύεις, βάσει αυτών που γράφεις). Ενώ η αρχική σου ερώτηση έχει απαντηθεί, συνεχίζω να το συζητάω μόνο και μόνο επειδή η νοοτροπία που εκφράζεται σε αυτό το thread είναι τουλάχιστον ενοχλητική. Τέλος, όπως έχω πει σε προηγούμενο μήνυμά μου, πιστεύω οτι θα είχες εντελώς διαφορετική οπτική πάνω στο όλο θέμα, αν ΔΕΝ είχες βρει την επόμενη δουλειά ήδη και ήσουν στο ψάξιμο ακόμα. Η προειδοποίηση απόλυσης γίνεται για να διευκολυνθεί ο εργαζόμενος και να βρει αλλού δουλειά. Όχι για να του κάνει ο εργοδότης πόλεμο νεύρων. Αλλιώς, ας την απέλυε χωρίς προειδόποιηση να τέλειωνε το θέμα. Ενοχλητική και αντιδραστική είναι η άποψη που εκφράζεις. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2018 από lightsout 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, lightsout είπε Συνέβη στη δουλειά μου. Απολύθηκαν 2 συνάδελφοι με 10 και 7 χρόνια κλεισμένα. Και οι δύο έλαβαν προειδοποίηση 4 μήνες πριν. Τους κράτησε 4 μήνες στραβωμένους και YOLO. Αν ο άνθρωπος είναι κουτοπόνηρος, με λογική αφεντικού και όχι εργοδότη, έτσι συμπεριφέρεται. Μπορεί. Πάντως κέρδος, όπως ξαναείπα, με την αυστηρή έννοια του όρου, δεν φαίνεται από πουθενά να έχει. Κι αυτό το επισημαίνω ξανά και ξανά γιατί υπήρξαν υπαινιγμοί πως έτσι πληρώνει λιγότερα, κερδίζει κάτι κτλ. Στο τέλος, τα ίδια θα δώσει. Από όσο μπορώ να κρίνω, και χωρίς να πιάσουμε υπολογισμούς αποζημιώσεων σε πάρα πολλά έτη εργασίας υψηλούς μισθούς κτλ. (που, ασχέτως προειδοποίησης, πάλι υπάρχει πρόνοια για καταβολή με δόσεις της αποζημίωσης) το κέρδος είναι καθαρά του εργαζομένου: Ξέρει τι θα συμβεί και πότε θα συμβεί, και στο μεταξύ ψάχνει. Και το ότι κερδισμένος βγαίνει ο εργαζόμενος αποδείχτηκε περίτρανα στην περίπτωση της TS, που κινήθηκε άμεσα και βρήκε δουλειά, οπότε δεν θα μείνει άνεργη ούτε μία ημέρα. Καλύτερα, νομίζω, από το να έρθει Παρασκευή στο σχόλασμα η κεραμίδα "μην έρθεις Δευτέρα, πέρνα από το λογιστήριο, ευχαριστούμε για την προσφορά σου". Θέλω να πω, για να το κλείσω κάπου, πως αν έγινε από κάποιου είδους δόλο ή κακία η προειδοποίηση, τότε ο εργοδότης δεν είναι κουτοπόνηρος, είναι εντελώς ανενημέρωτος και σκέτο κουτός. 1
_vbm_ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, lightsout είπε Η προειδοποίηση απόλυσης γίνεται για να διευκολυνθεί ο εργαζόμενος και να βρει αλλού δουλειά. Όχι για να του κάνει ο εργοδότης πόλεμο νευρών. Αλλιώς, ας την απέλυε χωρίς προειδόποιηση να τέλειωνε το θέμα. Εξίσου ενοχλητική και αντιδραστική είναι η άποψη που εκφράζεις. Μα αυτό ακριβώς λέω! Ότι η προειδοποίηση γίνεται για την διευκόλυνσή της! Εφόσον ο άλλος σου δίνει χρόνο να ψαχτείς και δε σου λέει "απολύεσαι σήμερα και καλή τύχη", εσύ θεωρείς οτι του κάνεις χάρη που θα κάνεις σωστά τη δουλειά σου για τον επόμενο ένα μήνα που σε πληρώνει κανονικά το μισθό σου; Υποχρέωσή σου είναι. Δεν έχεις απολυθεί ακόμα, διαφορετικά δε θα πληρωνόσουν κιόλας. Που ακριβώς βλέπεις το λάθος σε αυτό το σκεπτικό;
haHa Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 36 λεπτά πριν, maria_dtps είπε Ε όχι και να βγαίνω ακόμα και σήμερα μετά από 3ωρη εκπαίδευση με πελάτη χαμογελαστή και να προμοτάρω και τις υπηρεσίες μας και να βγω στο τέλος εγώ η ανήθικη της υπόθεσης γιατί θα με τρελάνετε τελείως Μου αρεσει πως περιγραφεις το παραπάνω σαν να κανεις κατι που δεν ηταν αναγκη, ενω αυτη είναι η δουλεια σου για την οποια ακομα πληρωνεσαι απο τον εργοδότη σου. Ο οποίος εργοδότης εχει φερθει απολυτα επαγγελματικα και νομιμα σε αντιθεση με αυτα που εσυ σκεφτόσουν να κανεις και δεν δειχνουν επαγγελματισμο. 2
lightsout Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, Snoob είπε Μπορεί. Πάντως κέρδος, όπως ξαναείπα, με την αυστηρή έννοια του όρου, δεν φαίνεται από πουθενά να έχει. Κι αυτό το επισημαίνω ξανά και ξανά γιατί υπήρξαν υπαινιγμοί πως έτσι πληρώνει λιγότερα, κερδίζει κάτι κτλ. Στο τέλος, τα ίδια θα δώσει. Από όσο μπορώ να κρίνω, και χωρίς να πιάσουμε υπολογισμούς αποζημιώσεων σε πάρα πολλά έτη εργασίας υψηλούς μισθούς κτλ. (που, ασχέτως προειδοποίησης, πάλι υπάρχει πρόνοια για καταβολή με δόσεις της αποζημίωσης) το κέρδος είναι καθαρά του εργαζομένου: Ξέρει τι θα συμβεί και πότε θα συμβεί, και στο μεταξύ ψάχνει. Και το ότι κερδισμένος βγαίνει ο εργαζόμενος αποδείχτηκε περίτρανα στην περίπτωση της TS, που κινήθηκε άμεσα και βρήκε δουλειά, οπότε δεν θα μείνει άνεργη ούτε μία ημέρα. Καλύτερα, νομίζω, από το να έρθει Παρασκευή στο σχόλασμα η κεραμίδα "μην έρθεις Δευτέρα, πέρνα από το λογιστήριο, ευχαριστούμε για την προσφορά σου". Θέλω να πω, για να το κλείσω κάπου, πως αν έγινε από κάποιου είδους δόλο ή κακία η προειδοποίηση, τότε ο εργοδότης δεν είναι κουτοπόνηρος, είναι εντελώς ανενημέρωτος και σκέτο κουτός. Συμφωνώ απολύτως.
maria_dtps Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, _vbm_ είπε Δηλαδή θεωρείς οτι του "κάνεις χάρη" που βγάζεις σωστά τη δουλειά σου στον 1 μήνα που απομένει, επειδή έχεις φιλότιμο. Διαφορετικά θα ήταν αποδεκτό, κατά τη γνώμη σου, να μη παράγεις τίποτα για τον υπόλοιπο καιρό, εφόσον σε απολύει. Όπως εξήγησε ήδη ο @Snoob, η προειδοποίηση τελικά μόνο τον υπάλληλο ωφελεί. Δε θεωρώ λοιπόν οτι σε εκμεταλλεύεται με οποιονδήποτε τρόπο (το αναφέρω γιατί αυτό φαίνεται να πιστεύεις, βάσει αυτών που γράφεις). Ενώ η αρχική σου ερώτηση έχει απαντηθεί, συνεχίζω να το συζητάω μόνο και μόνο επειδή η νοοτροπία που εκφράζεται σε αυτό το thread είναι τουλάχιστον ενοχλητική. Τέλος, όπως έχω πει σε προηγούμενο μήνυμά μου, πιστεύω οτι θα είχες εντελώς διαφορετική οπτική πάνω στο όλο θέμα, αν ΔΕΝ είχες βρει την επόμενη δουλειά ήδη και ήσουν στο ψάξιμο ακόμα. Ναι πιστεύω ότι με τη μετέπειτα συμπεριφορά του, του κάνω χάρη! Ειδικά όταν δεν ήθελε καν να με αφήσει να φύγω για συνέντευξη, ενώ με είχε ήδη ενημερώσει για απόλυση. Δε γίνονται αυτά πουθενά! Αν έχεις καταλάβει τώρα και εσύ και οι υπόλοιποι, ότι δε θα παρήγαγα τίποτα αυτό τον 1 μήνα δε θα προσπαθήσω να σας αλλάξω τη γνώμη. Μου αρκεί που ξέρω εγώ πόσο επαγγελματίας είμαι και όλοι οι εργοδότες μου μέχρι σήμερα (ακόμα και ο τωρινός ως φαίνεται). Όχι δεν είναι νοοτροπία είναι μάλλον προτίμηση. Ναι εγώ θα προτιμούσα να με διώξει ευθύς αμέσως, να μου καταβάλει το διπλό ποσό, να χαιρετηθούμε και να είμαι ελεύθερη να προγραμματίσω τα επόμενα βήματα. Ίδια στενοχώρια, όχι όμως καθημερινή τριβή και ψυχολογική φθορά για 1 μήνα, γνωρίζοντας ότι εσύ θα αποχωρήσεις από μία ομάδα τελικά. Δε σου λέω ότι πρέπει να συμφωνείς μαζί μου, αλλά εγώ θα ένιωθα πολύ καλύτερα έτσι. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, maria_dtps είπε Ναι πιστεύω ότι με τη μετέπειτα συμπεριφορά του, του κάνω χάρη! Ειδικά όταν δεν ήθελε καν να με αφήσει να φύγω για συνέντευξη, ενώ με είχε ήδη ενημερώσει για απόλυση. Δε γίνονται αυτά πουθενά! Αν έχεις καταλάβει τώρα και εσύ και οι υπόλοιποι, ότι δε θα παρήγαγα τίποτα αυτό τον 1 μήνα δε θα προσπαθήσω να σας αλλάξω τη γνώμη. Μου αρκεί που ξέρω εγώ πόσο επαγγελματίας είμαι και όλοι οι εργοδότες μου μέχρι σήμερα (ακόμα και ο τωρινός ως φαίνεται). Όχι δεν είναι νοοτροπία είναι μάλλον προτίμηση. Ναι εγώ θα προτιμούσα να με διώξει ευθύς αμέσως, να μου καταβάλει το διπλό ποσό, να χαιρετηθούμε και να είμαι ελεύθερη να προγραμματίσω τα επόμενα βήματα. Ίδια στενοχώρια, όχι όμως καθημερινή τριβή και ψυχολογική φθορά για 1 μήνα, γνωρίζοντας ότι εσύ θα αποχωρήσεις από μία ομάδα τελικά. Δε σου λέω ότι πρέπει να συμφωνείς μαζί μου, αλλά εγώ θα ένιωθα πολύ καλύτερα έτσι. Θα μου επιτρέψεις να επισημάνω πως από πουθενά δεν προκύπτει νόμιμη υποχρέωση του εργοδότη να σου επιτρέπει εν ώρα εργασίας για την οποία αμείβεσαι κανονικά να πηγαίνεις για συνεντεύξεις αλλού. Κι επίσης, δεν θα σου κατέβαλε κανένα "διπλό ποσό" αν σε απέλυε αμέσως. Όσα θα σου έδινε τότε, θα σου δώσει και τώρα (ενδεχομένως, μάλιστα, τώρα λόγω εργοδοτικών εισφορών να του βγει και παραπάνω,αλλά αυτό θέλει ψάξιμο και το λέω με επιφύλαξη). Μάλιστα, τώρα είχες ένα μήνα να ψάχνεις (όχι σε ώρα εργασίας, προφανώς, αν και πάντα μπορούσες να πάρεις άδεια) ενώ είχες το μισθό σου. Κατανοητή η στεναχώρια της απόλυσης, αλλά μόλις μπορέσεις να το δεις ψυχραιμότερα και κάπως αποστασιοποιημένα από την τωρινή φόρτιση, θα καταλάβεις πως, ανεξαρτήτως του όποιου κινήτρου είχε ο εργοδότης σου όταν σε ενημέρωνε για τον επικείμενο τερματισμό της συνεργασίας σας, καλό σου έκανε και κερδισμένη βγήκες.
maria_dtps Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, haHa είπε Μου αρεσει πως περιγραφεις το παραπάνω σαν να κανεις κατι που δεν ηταν αναγκη, ενω αυτη είναι η δουλεια σου για την οποια ακομα πληρωνεσαι απο τον εργοδότη σου. Ο οποίος εργοδότης εχει φερθει απολυτα επαγγελματικα και νομιμα σε αντιθεση με αυτα που εσυ σκεφτόσουν να κανεις και δεν δειχνουν επαγγελματισμο. Παρέχω υπηρεσία, οφείλει να με πληρώσει. Νόμιμα φέρθηκε. Επαγγελματικά όχι. Δε σκεφτόμουν τίποτα ΜΗ ΝΟΜΙΜΟ, ξαναδιάβασε τα ποστ μου και ξαναμιλάμε. Ρώτησα τις επιλογές μου. 2 λεπτά πριν, Snoob είπε Κι επίσης, δεν θα σου κατέβαλε κανένα "διπλό ποσό" αν σε απέλυε αμέσως. Δε θα δούλευα 1 μήνα. Θα ήμουν σπίτι μου και το 8ωρό μου θα το αφιέρωνα σε αποστολή βιογραφικών και συνεντεύξεων. Χωρίς Ψυχολογικό Πόλεμο. Δε ξέρω γιατί σας φαίνονται τόσο εξωγήινα αυτά που λέω.
AristidisZ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, Snoob είπε Θα μου επιτρέψεις να επισημάνω πως από πουθενά δεν προκύπτει νόμιμη υποχρέωση του εργοδότη να σου επιτρέπει εν ώρα εργασίας για την οποία αμείβεσαι κανονικά να πηγαίνεις για συνεντεύξεις αλλού. Προφανώς Από την άλλη αν σηκωθείς και φύγεις εν ώρα εργασίας, είτε προφασιζόμενος αδιαθεσία, είτε επειδή έτσι γουστάρεις, τι μπορεί να σου κάνει ακριβώς ;
rizla7 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 20 λεπτά πριν, lightsout είπε Η προειδοποίηση απόλυσης γίνεται για να διευκολυνθεί ο εργαζόμενος και να βρει αλλού δουλειά. Όχι για να του κάνει ο εργοδότης πόλεμο νεύρων. Αλλιώς, ας την απέλυε χωρίς προειδόποιηση να τέλειωνε το θέμα. Ενοχλητική και αντιδραστική είναι η άποψη που εκφράζεις. να διευκολυνθεί ο εργαζόμενος(έχοντας ένα περιθώριο χρόνου) για να βρει αλλού δουλειά.. όχι να παραμελήσει την τωρινή του δουλειά ούτε να ψάχνει για δουλειά την ώρα εργασίας του ούτε να ξύνεται και να κοιτά την οθόνη και να σπαει πλάκα, όπως ειπώθηκε πριν. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως υπάρχει η αίσθηση από ορισμένους οτι αυτό το μεσοδιάστημα παύουν οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα και των δυό πλευρών. Οτι ίσχυε μέχρι πρότινος θα ισχύει και αυτό το μήνα. 10 λεπτά πριν, maria_dtps είπε Ναι πιστεύω ότι με τη μετέπειτα συμπεριφορά του, του κάνω χάρη! Ειδικά όταν δεν ήθελε καν να με αφήσει να φύγω για συνέντευξη, ενώ με είχε ήδη ενημερώσει για απόλυση. Δε γίνονται αυτά πουθενά! Αν έχεις καταλάβει τώρα και εσύ και οι υπόλοιποι, ότι δε θα παρήγαγα τίποτα αυτό τον 1 μήνα δε θα προσπαθήσω να σας αλλάξω τη γνώμη. Μου αρκεί που ξέρω εγώ πόσο επαγγελματίας είμαι και όλοι οι εργοδότες μου μέχρι σήμερα (ακόμα και ο τωρινός ως φαίνεται). Όχι δεν είναι νοοτροπία είναι μάλλον προτίμηση. Ναι εγώ θα προτιμούσα να με διώξει ευθύς αμέσως, να μου καταβάλει το διπλό ποσό, να χαιρετηθούμε και να είμαι ελεύθερη να προγραμματίσω τα επόμενα βήματα. Ίδια στενοχώρια, όχι όμως καθημερινή τριβή και ψυχολογική φθορά για 1 μήνα, γνωρίζοντας ότι εσύ θα αποχωρήσεις από μία ομάδα τελικά. Δε σου λέω ότι πρέπει να συμφωνείς μαζί μου, αλλά εγώ θα ένιωθα πολύ καλύτερα έτσι. Αντίστοιχα κάποια άλλη Μαρία, θα έλεγε..κοίτα το μ@λακα, μου το πε ξαφνικά χωρίς προειδοποίηση και με βάζει στη διαδικασία να τρέχω ξαφνικά χωρίς να μου δίνει κανένα περιθώριο επιλογής. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, maria_dtps είπε [...] Δε θα δούλευα 1 μήνα. Θα ήμουν σπίτι μου και το 8ωρό μου θα το αφιέρωνα σε αποστολή βιογραφικών και συνεντεύξεων. Χωρίς Ψυχολογικό Πόλεμο. Δε ξέρω γιατί σας φαίνονται τόσο εξωγήινα αυτά που λέω. Δεν μου φαίνονται εξωγήινα. Απλά, διορθώνω κάποιες ανακρίβειες (όπως, λ.χ., το "διπλό ποσό": κανένα "διπλό ποσό" δεν θα σου κατέβαλε). Ή το "δεν γίνονται πουθενά αυτά!" επειδή δεν σε άφηνε να φύγεις από τη δουλειά για να ψάξεις αλλού. Δεν είναι κάτι το παράξενο, το αντίθετο θα ήταν θέμα συζητήτησης. Από εκεί και πέρα, επειδή έχω απολυθεί Παρασκευή απόγευμα, απλά διαφωνώ πως είναι καλύτερο για την ψυχολογία σου να σου έρθει η κεραμίδα ενώ μέχρι Παρασκευή μεσημέρι ήταν όλα πρίμα, υποτίθεται και "προχωράμε δυνατά, συνεχίστε έτσι", και Παρασκευή απόγευμα ήσουν πλέον περιττός. Εκτός κι αν θεωρήσουμε πως όλοι εκείνοι οι εργοδότες που διώχνουν κόσμο αιφνιδιαστικά (ειδικά μισή ώρα πριν ξεκινήσει το σ/κ...) είναι οι καλοί, και όσοι προειδοποιούν είναι οι κακοί. Τέλος πάντων, αυτό που λέω είναι πως, αν το έκανε από δόλο, τότε είναι ανόητος, γιατί αυτός βγαινει χαμένος διπλά. Υποθετικά, αν ήμουν εγώ ο δόλιος εργοδότης σου και είχα σκοπώ να σε διώξω, δεν θα σου έλεγα τίποτε, θα σε είχα ανυποψίαστη να συνεχίζεις κανονικά, ώστε να έχω το μέγιστο της απόδοσής σου (ή όσο απέδιδες, τέλος πάντων) μέχρι τελευταία στιγμή, και μία ώρα πριν θα σε έστελνα στο λογιστήριο: ούτε μούτρα, ούτε απογοήτευση, ούτε γκρίνια, ούτε ψυχολογικός πόλεμος. 1
logistoulis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, maria_dtps είπε Πιστεύεις έπρεπε να το ρισκάρω δηλαδή; Εν τω μεταξύ εσένα περίμενα να απαντήσεις εξαρχής.. όλοι λέγαν εδώ για το logistoulis που ξέρει απ'αυτά..χαχα αλλά είπα να κάνω το σωστό όπως με συμβούλεψαν επιθεώρηση και εργατολόγος και να το ρίξω στο γιαλό! Τεσπά παιδιά όλα καλά, δυσαρεστημένη ναι είμαι μαζί του με αυτή τη συμπεριφορά, αλλά πρόβλημα δε θα του δημιουργήσω και τη δουλειά μου θα τη κάνω.. ειδικά όταν εξαρτώνται από μένα και συνάδελφοι που έχουν ξηγηθεί σωστά σε όλα, αυτούς τους 17 μήνες. εφόσον δεν είναι σωστό εγώ δε θα μπορούσα ποτέ να σου πω κάνε αυτό που δεν είναι σωστό, αλλά αν με ρωτούσες τι θα έκανα προσωπικά σαν εργαζόμενος με βάση αυτά που έχω δει στη ζωή μου αν πιεζόμουν τρομερά θα σηκωνόμουν να φύγω για το καλύτερο και θα χαιρετούσα την αποζημίωση και θα του έδινα να καταλάβει ότι τον συμφέρει (που στη περίπτωσή μου θα έκαναν πάρτυ αν τους χάριζα την αποζημίωση, θα με ευχαριστούσαν κιόλας αν ήταν για μερικές μέρες μάλιστα) το ρίσκο να με πάει δικαστήριο θα το έπαιρνα αφού μακροπρόθεσμα με τη νέα δουλειά θα ήμουν κερδισμένος και η αποζημίωση που θα έβγαινε να του δώσω θα ήταν μικρή σε σύγκριση με το να έμενα άνεργος στα αζήτητα εφόσον μάλιστα είχα άλλη πρόταση το ιδανικό πάντως είναι αυτό που συνέβη σε εσένα και αποζημίωση και νέα δουλειά.. δηλαδή το πρώτο και πιο αυτονόητο πράγμα που έπρεπε να κάνεις και καλώς έκανες είναι να ζητήσεις τις λιγες μέρες που χρειαζόσουν να αποδεσμευτείς Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2018 από logistoulis
kostakis81 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Παιδιά δεν είναι ακριβός το ίδιο καθώς Για υπαλλήλους που έχουν συμπληρώσει δέκα έτη και άνω στον ίδιο εργοδότη, το χρονικό διάστημα προειδοποίησης ανέρχεται στους τέσσερις μήνες πριν από την απόλυση. Και η αποζημειωση στο μισο Για περισσότερο ακόμα πιο πολύ χασούρα
logistoulis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, kostakis81 είπε Παιδιά δεν είναι ακριβός το ίδιο καθώς Για υπαλλήλους που έχουν συμπληρώσει δέκα έτη και άνω στον ίδιο εργοδότη, το χρονικό διάστημα προειδοποίησης ανέρχεται στους τέσσερις μήνες πριν από την απόλυση. Και η αποζημειωση στο μισο Για περισσότερο ακόμα πιο πολύ χασούρα αν είσαι 10 χρόνια πχ και είναι να πάρεις 6 μήνες αποζημίωση αλλά τελικά δουλέψεις πάρεις 4 μήνες αμοιβή + ΕΝΣΗΜΑ (που αργότερα μπορεί να σου είναι πολύτιμα) και 3 μήνες αποζημίωση , αν ξεπεράσουμε το σπαστικό της υπόθεσης σε συμφέρει στην πραγματικότητα από το να πάρεις περισσότερα λεφτά εκείνη την ώρα αλλά στο ενδιάμεσο διάστημα να μην παίζει δουλειά και στην τελική έχεις και ένα μεγαλύτερο διάστημα να ψάξεις για κάτι άλλο, σε σχέση με την απόλυση χωρίς προειδοποίηση, βέβαια για πολλούς αν η αποζημίωση είναι σημαντική (έστω και η μισή) τους δεσμεύει να μην πάνε αλλού ακόμα και αν βρουν, αλλά θεωρητικά έχουν ένα μεγαλύτερο διάστημα να προγραμματίσουν τι θα κάνουν με μεγαλύτερη άνεση από αυτόν που θα πάει άμεσα στον οαεδ βασικά ανάλογα τη περίσταση, δεν είναι όλα άσπρο και μαύρο Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2018 από logistoulis
Προτεινόμενες αναρτήσεις