defacer Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 On 24/09/2018 at 22:21, maria_dtps said: Ε αυτό τους είπα στη νέα δουλειά, αλλά είναι ιδιαίτερα πιεστικοί.. Δε θέλω να κάνω και κακή αρχή.. Αν είναι ιδιαίτερα πιεστικοί, δεν είσαι εσύ αυτή που κάνει την κακή αρχή. Προσωπικά οκ έχω συνηθίσει σε δεδομένα εξωτερικού, αλλά δεν το χωράει το μυαλό μου ότι μπορεί να πεις σε κάποιον "δε μπορώ να ξεκινήσω νωρίτερα γιατί ΧΥΖ" και να επιμένει να ξεκινήσεις νωρίτερα χωρίς να σου λύσει το πρόβλημα που έχεις. Μεγάλα παιδιά είμαστε, σου είπα ότι δε μπορώ, αν αυτό είναι πρόβλημα για σένα τότε πάρε άλλον και μη μου πρήζεις. Για το χαβαλέ της υπόθεσης θα πω ότι κανονικά, αν ήμουν εγώ στη θέση σου αλλά μη σε πάρω στο λαιμό μου, και επέμεναν, θα τους έλεγα: δε μπορώ να φύγω νωρίτερα γιατί είναι παραίτηση και θα χάσω την αποζημίωση, Χ πόσο. Αν μου το πληρώσεις εσύ σε sign up bonus κανένα πρόβλημα, παραιτούμαι και μπορώ να έρθω αύριο (αυτό εννοείται αφού το έχεις συζητήσει με τον τωρινό σου εργοδότη).
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 24/9/2018 στις 10:55 ΜΜ, maria_dtps είπε [...] Πιστεύετε υπάρχει τρόπος να διεκδικήσω την αποζημίωση μου αν φύγω νωρίτερα; Ή όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα; [...] 6 λεπτά πριν, agrio.imeros είπε Εδώ ας πούμε τι λέει η κοπέλα; Και που ξέρεις εσύ αν τον εργοδότη δεν τον συμφέρει σ΄αυτήν την περίπτωση να απολύσει με προειδοποίηση; Το ερώτημα ήταν σαφές και, μετά από όσα μου είπε η Επιθεώρηση Εργασίας, νομίζω πως απαντήθηκε: δεν υπάρχει τρόπος διεκδίκησης της αποζημίωσης, αποχώρηση πριν την προαναγγελθείσα ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης συνιστά οικειοθελή αποχώρηση, άρα παραίτηση από κάθε δικαίωμα αποζημίωσης. Οικονομικά, δεν τον συμφέρει, είτε την ενημέρωνε για άμεση καταγγελία σύμβασης, είτε με προειδοποίηση, τα ίδια χρήματα θα δώσει, και μάλιστα επειδή η καταγγελία τίθεται σε εφαρμογή στα μισά του μήνα, το μόνο που κερδίζει, από όσο βλέπω, είναι πως θα δώσει το μισό ποσό 30/9 (ως τακτικό μισθό) και το υπόλοιπο 17/10, αντί για ολόκληρο σε περίπτωση άμεσης καταγγελίας, και σε αντάλλαγμα "κερδίζει" μια δυσαρεστημένη υπάλληλο επί ένα μήνα. Γενικά, με έμπειρο φοροτεχνικό που το συζητούσα (γιατί μπορεί να προκύψει και στη δική μου οικογένεια παρόμοια περίπτωση), είναι μια πρόνοια που μόνο τον εργαζόμενο ωφελεί πρακτικά, υπό την έννοια πως ξέρει τι του έρχεται και έχει ένα περιθώριο να προετοιμαστεί, αντί να δεχτεί την κεραμίδα στο κεφάλι μια ωραία πρωΐα. 6 λεπτά πριν, defacer είπε Αν είναι ιδιαίτερα πιεστικοί, δεν είσαι εσύ αυτή που κάνει την κακή αρχή. [...] Ενημέρωσε η TS, συνεννοήθηκε με τους νέους εργοδότες και θα ξεκινήσει κανονικά με την καταγγελία της υφιστάμενης σύμβασής της.
AristidisZ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 24/9/2018 στις 10:55 ΜΜ, maria_dtps είπε Επίσης, από τη στιγμή που με έχει προειδοποιήσει με απόλυση, έχω το δικαίωμα να παραιτηθώ άμεσα (οκ ξέρω ότι δε θα πάρω φράγκο) και να του κλείσω τη πόρτα στη μούρη ακόμα και αύριο ή υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα επειδή ενημερώνω και καλά τελευταία στιγμή; Νομίζω ότι αξία έχει το να τεθεί προς συζήτηση το τι γίνεται σε περίπτωση που ο εργοδότης κυνηγήσει τον εργαζόμενο όταν αυτός φύγει πριν την ημερομηνία απόλυσης, το να συζητάμε το αυτονόητο (δηλαδή ότι αν φύγει νωρίτερα προφανώς και δεν θα πρέπει να πάρει αποζημίωση) δε νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα
logistoulis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, agrio.imeros είπε Και που ξέρεις εσύ αν τον εργοδότη δεν τον συμφέρει έλα ντε πού το ξέρω... μήπως γιατί αυτό είναι που πρέπει να ξέρω; με λίγα λόγια πολύ χοντρικά αν απολύσεις κάποιον του δίνεις μεικτούς μισθούς που σημαίνει αμοιβή εργαζομένου+ εισφορές εργαζομένου το διάστημα που θα παραμείνει κανονικά στη μισθοδοσία θα έχει σαν επιπλέον κόστος και τις εισφορές του εργοδότη άρα από άποψη χρημάτων δεν συμφέρει και δεν συμφέρει ακόμα περισσότερο σε συνδυασμό ότι θα έχεις ένα άτομο που ξέρει ότι θα φύγει και θα είναι στη καλύτερη περίπτωση αδιάφορο (στη χειρότερη τα κάνει πουτάνα ειδικά αν μπει στη ψυχολογία ότι πας να τον πακετώσεις) , για αυτό και η προειδοποίηση γίνεται σχετικά σπάνια κάποιες φορές (αν η αποζημίωση είναι γιγάντια πχ και ακόμα και η ελάχιστη δόση είναι δύσκολο να δοθεί και ξέρεις ότι όσο θα μείνει θα είναι σωστός) συμφέρει, αλλά γενικά δε συμφέρει Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2018 από logistoulis
kostakis81 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, stepits είπε Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση: Σε περίπτωση που ο εργοδότης για λόγους π.χ. "εκδίκησης" θέλει να απολύσει τον εργαζόμενο (αορίστου χρόνου), αλλά όχι άμεσα αλλά με προειδοποίηση τόσο για του σπάσει τα νεύρα όσο και για να του δώσει την μισή αποζημίωση, μπορεί να κάνει κάτι ο εργαζόμενος; και πως μπορεί να αποδείξει αυτήν την «κακήν πίστη» ενέργεια του εργοδότη του. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος εργοδότης έχει τόσο θράσος να σου λέει ότι απολύεσαι σε ένα μήνα αλλά παράλληλα να περιμένει από εσένα να είσαι τυπικός στη δουλειά σου και να του βγάλεις και τα project Τρομερό θράσος Κανονικά θα έπρεπε να πηγαίνεις ένα μήνα και να κοιτάς την οθόνη και να κάνεις και ψηστηρη στους διπλανούς σου ότι άρχετε η σειρά τους και αρά η επιχείρηση θα γίνει ποτανα
APPLEGEEK Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, kostakis81 είπε Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος εργοδότης έχει τόσο θράσος να σου λέει ότι απολύεσαι σε ένα μήνα αλλά παράλληλα να περιμένει από εσένα να είσαι τυπικός στη δουλειά σου και να του βγάλεις και τα project Τρομερό θράσος Κανονικά θα έπρεπε να πηγαίνεις ένα μήνα και να κοιτάς την οθόνη και να κάνεις και ψηστηρη στους διπλανούς σου ότι άρχετε η σειρά τους και αρά η επιχείρηση θα γίνει ποτανα εαν εισαι επαγγελματιας κανεις οτι πρεπει να παρεις και μια συστατικη επιστολη
AristidisZ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, kostakis81 είπε Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος εργοδότης έχει τόσο θράσος να σου λέει ότι απολύεσαι σε ένα μήνα αλλά παράλληλα να περιμένει από εσένα να είσαι τυπικός στη δουλειά σου και να του βγάλεις και τα project Τρομερό θράσος Κανονικά θα έπρεπε να πηγαίνεις ένα μήνα και να κοιτάς την οθόνη και να κάνεις και ψηστηρη στους διπλανούς σου ότι άρχετε η σειρά τους και αρά η επιχείρηση θα γίνει ποτανα Αυτό δεν είναι καθόλου επαγγελματικό Προφανώς και θα πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου για όσο πληρώνεσαι, ασχέτως αν φεύγεις σε ένα μήνα... Από εκεί και πέρα, είναι επίσης προφανές ότι σε τέτοια περίπτωση θα φεύγεις στο 8ωρό σου, θα κάνεις κανονικά το διάλειμμά σου, και δε θα είσαι με το "πόδι στο γκάζι"... 1
kostakis81 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, APPLEGEEK είπε εαν εισαι επαγγελματιας κανεις οτι πρεπει να παρεις και μια συστατικη επιστολη Συμφωνώ και σωστά τα λες Αλλά ο εργοδότης πως είναι τόσο σίγουρος ?ότι θα είσαι επαγγελματίας ? Επίσης το θέμα της συστατικής επιστολής είναι τόσο μουφα που μπορείς να πλαστογραφήσεις και μια στην Ελλάδα ζεις και ότι δηλώσεις είσαι …
APPLEGEEK Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, kostakis81 είπε Συμφωνώ και σωστά τα λες Αλλά ο εργοδότης πως είναι τόσο σίγουρος ?ότι θα είσαι επαγγελματίας ? Επίσης το θέμα της συστατικής επιστολής είναι τόσο μουφα που μπορείς να πλαστογραφήσεις και μια στην Ελλάδα ζεις και ότι δηλώσεις είσαι … δεν το ηξερα αυτο !
kostakis81 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, APPLEGEEK είπε δεν το ηξερα αυτο ! Εγώ παλιά που έψαυα δουλειά και που δεν είχα προϋπηρεσία βρήκα από το γεμη μια εταιρία που είχε κλείσει και έγραψα ότι δούλευα σε αυτούς Ποιος θα μπορούσε να με διαψεύσει σε κλεισμένη εταιρία ?
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, kostakis81 είπε Εγώ παλιά που έψαυα δουλειά και που δεν είχα προϋπηρεσία βρήκα από το γεμη μια εταιρία που είχε κλείσει και έγραψα ότι δούλευα σε αυτούς Ποιος θα μπορούσε να με διαψεύσει σε κλεισμένη εταιρία ? Δεν θα φαινόταν τιποτα στα ένσημα σου. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
kostakis81 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, DZ-Photographer είπε Δεν θα φαινόταν τιποτα στα ένσημα σου. Δεν μου τα ζήτησε κανείς ? δεν μπορούν να τα αναζητήσουν από μονοί τους καθώς είναι προσωπικό δεδομένο Έπειτα μπορείς να πεις ότι δούλευες μαύρα Μικρή εταιρία ήταν βέβαια Έπειτα φίλος μου έχει δώσει το κινητό μου να το παίξω πρώην διευθυντής του αν τυχών με έπαιρναν αλλά τελικά δεν με πήραν Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2018 από kostakis81
defacer Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 7 minutes ago, kostakis81 said: Ποιος θα μπορούσε να με διαψεύσει σε κλεισμένη εταιρία ? Οποιοσδήποτε κάτσει να σου μιλήσει για εκείνη τη δουλειά παραπάνω από ένα λεπτό. Κατά τα άλλα, ελπίζω να είσαι τρολ γιατί η εναλλακτική είναι πολύ χειρότερη. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, kostakis81 είπε Δεν μου τα ζήτησε κανείς ? δεν μπορούν να τα αναζητήσουν από μονοί τους καθώς είναι προσωπικό δεδομένο Έπειτα μπορείς να πεις ότι δούλευες μαύρα Μικρή εταιρία ήταν βέβαια Έπειτα φίλος μου έχει δώσει το κινητό μου να το παίξω πρώην διευθυντής του αν τυχών με έπαιρναν αλλά τελικά δεν με πήραν Αν θυμάμαι καλά εταιρία που εργαζόμουν μια χαρα είδε μόνη της ότι έχω συμπληρώσει προϋπηρεσία για να μου πληρώσει 3τια. Καλά άμα είναι να μπεις σε τέτοιες απάτες για να βρεις δουλειά γ@μ#σε τα. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
kostakis81 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, defacer είπε Οποιοσδήποτε κάτσει να σου μιλήσει για εκείνη τη δουλειά παραπάνω από ένα λεπτό. Κατά τα άλλα, ελπίζω να είσαι τρολ γιατί η εναλλακτική είναι πολύ χειρότερη. Πάλι τα ίδια ρε φίλε δεν βαρέθηκες να με κυνηγάς ανάμεσα στα threads Εντάξει για εσένα όλοι είναι τρολ και θα πρέπει να συμφωνούμε μαζί σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις