Penikwst Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Γειά σας να ρωτήσω είμαι στην δουλειά μου 6 μήνες και θέλω να φύγω λόγο κακών συνθηκών τα ημερομίσθια και τα ενσυμα τα έχω συμπληρώσει αλλά θα γίνει αποχώρηση μπορώ να βρω μια επιχείρηση να μου βάλει 2 ενσυμα και να μου κάνει απόλυση και να μπω ταμείο ανεργίας η πρέπει να είναι 6 μηνο συνεχόμενο;;; Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2018 από Penikwst
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Με 6 μήνες δουλειά είσαι σίγουρη ότι μπορείς να μπεις ταμείο ανεργίας;; Ναι μπορείς να βάλεις κάπου αλλού λίγα ένσημα για να μπεις στο ταμείο με απόλυση. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
Penikwst Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Μου είπαν από τον οαεδ ότι από την στιγμή που έχεις συμπληρώσει το εξάμηνο δηλαδή τα 80 ημερομίσθια μετράνε ενσημα 2 χρόνων τώρα δεν ξέρω αν ησχυει
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Penikwst είπε Μου είπαν από τον οαεδ ότι από την στιγμή που έχεις συμπληρώσει το εξάμηνο δηλαδή τα 80 ημερομίσθια μετράνε ενσημα 2 χρόνων τώρα δεν ξέρω αν ησχυει Αν σου είπαν ότι το δικαιούσαι οκ.
AntiCambeR Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, Penikwst είπε Γειά σας να ρωτήσω είμαι στην δουλειά μου 6 μήνες και θέλω να φύγω λόγο κακών συνθηκών τα ημερομίσθια και τα ενσυμα τα έχω συμπληρώσει αλλά θα γίνει αποχώρηση μπορώ να βρω μια επιχείρηση να μου βάλει 2 ενσυμα και να μου κάνει απόλυση και να μπω ταμείο ανεργίας η πρέπει να είναι 6 μηνο συνεχόμενο;;; Για να βγείς ταμείο για πρώτη φορά θα πρέπει να έχεις 125 ένσημα από την στιγμή της απόλυσης και πίσω στο τρέχον έτος 2018,άλλα 80 το 2017 και άλλα 80 το 2016. Για δεύτερη φορά χρειάζεται μόνο να έχεις τα 125.Δεν είναι παράλογο;Νομίζω πως το σωστό θα ήταν αν ίσχυε το αντίθετο. Επίσης οι συνολικές ημέρες που δικαιούσαι είναι 400 στα 4 χρόνια.Πχ αν είχες βγεί ταμείο για 1 χρόνο δικαιούσαι άλλες 35 ημέρες στα 4 χρόνια.Αυτά γράφει στον ΟΑΕΔ. Αν τα έχεις βρίσκεις 1 εργοδότη,σου κάνει πρόσληψη για λίγες ημέρες βάζοντας μερικά ένσημα,σου κάνει απόλυση και με το χαρτί βγαίνεις ταμείο. Δεν γνωρίζω όμως πόσα ένσημα χρειάζονται,νομίζω πως δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός,με ενδιαφέρει να μάθω πάντως,αν κάποιος γνωρίζει ας γράψει. Είχα ένσημα για 4 χρόνια 2012- 2016 και πάνω απο 125 το 2018 αλλά επειδή το 2017 είχα μόνο 35 δεν μπόρεσα να βγω ταμείο.Οπότε συνεχίζω να εργάζομαι.Θα μπορώ να βγω το 2020... Ο λόγος που θα ήθελα να βγω ταμείο θα ήταν για να ξεκουραστώ και να ηρεμήσω,τα 360€ είναι πολύ λίγα.Θα πρέπει να κάνεις κάποια δουλειά "μαύρα" αλλιώς δύσκολα. Οι περισσότεροι εργοδότες πεισμώνουν και δεν δίνουν απόλυση αν θες να φύγεις γιατί σε χρειάζονται.Καλύτερα να τους κάνεις να σε απολύσουν.
Penikwst Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Το 2016 δεν έχω ενσυμα μόνο της πρακτικής 290 ενσυμα άρα δεν μπαίνω;
AntiCambeR Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 24 λεπτά πριν, Penikwst είπε Το 2016 δεν έχω ενσυμα μόνο της πρακτικής 290 ενσυμα άρα δεν μπαίνω; Αν μετρούν ως κανονικά λογικά ναι.Ρώτα στον ΟΑΕΔ.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Για το πόσα ένσημα χρειάζονται για να βγεις ταμείο ανεργίας, ισχύει επί λέξει ό,τι λέει στο link εδώ, πατώντας στο "Προϋποθέσεις". Κι επειδή λες ότι σου ανέφεραν από τον ΟΑΕΔ τον αριθμό 80, υποθέτω ότι παίρνεις 1η φορά ταμείο και δε σε καλύπτει η 1η περίπτωση του (α), αλλά σε καλύπτει η 2η. Τώρα, όσον αφορά τα ένσημα του 2016... 1ον, είναι πολύ γενικό να λες "το 2016 έχω τάδε ένσημα...". Πιθανότατα δε σε ενδιαφέρει όλο το 2016. Δες πότε θες να βγεις ταμείο ανεργίας (π.χ. κατά τα μέσα Οκτώβρη του 2018; Νοέμβρη; Δεκέμβρη;) και πήγαινε ακριβώς 2 χρόνια πίσω και μέτρα τα ένσημα από εκεί και μετά (μέχρι το τώρα προφανώς), ώστε να δεις αν σε καλύπτουν οι περιπτώσεις του link. Επίσης προσοχή στο πότε ακριβώς θα επιλέξεις να βγεις ταμείο ανεργίας, γιατί όπως θα είδες στο link, λέει ότι δεν θα μετρηθούν τα ένσημα των 2 τελευταίων μηνών. Π.χ. αμα υπογράψεις σήμερα την οικειοθελή αποχώρηση στην επιχείρηση που λες ότι είσαι τώρα, πας αύριο 26/9 σε μια άλλη εταιρία για να σου κάνουν απόλυση και πας π.χ. στις 5/10 να βγάλεις δελτίο ανεργίας και να κάνεις αίτηση για το επίδομα, τότε τα ένσημα που έγραψες στο διάστημα 26/7 - 26/9 δε θα μετρήσουν. Οπότε θέλει λίγο προσοχή στους υπολογισμούς. 2ον, το αν τα ένσημα της πρακτικής κάνουν για το ταμείο ανεργίας, δε μπορεί να σου το πει κάποιος εδώ. Πρεπει να ξέραμε τον κωδικό ειδικότητας που σε είχαν όταν έκανες την πρακτική και το οποίο αναγράφεται στη λίστα των ενσήμων σου, που πιθανότατα βλέπεις online από το σύστημα του ΕΦΚΑ. Αν εκτυπώσεις το pdf με τα ένσημα αυτά και ρωτήσεις στον ΟΑΕΔ (ή σε κάποιον λογιστή που γνωρίζει τα περί επιδόματος ΟΑΕΔ), θα σου πουν αν κάνουν αυτά τα ένσημα. Από κει και πέρα, αν όλα τα παραπάνω είναι ok και απαντώντας στο αρχικό σου ερώτημα, ναι μια χαρά θα μπορείς να βγεις ταμείο. Το έχω κάνει κι εγώ και πολύς κόσμος. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2018 από GiOrGoSk21
AntiCambeR Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 59 λεπτά πριν, Penikwst είπε Ωραία ευχαριστώ πολύ!! Ξέχασα να γράψω οτι δεν μετρούν τα ένσημα των 2 τελευταίων μηνών,το είδα τώρα απο το post του @GiOrgoSk21 Διάβασε προσεκτικά τα link που έβαλε.
tsioulak Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Ξέχασα να γράψω οτι δεν μετρούν τα ένσημα των 2 τελευταίων μηνών,το είδα τώρα απο το post του @GiOrgoSk21 Διάβασε προσεκτικά τα link που έβαλε. Ναι ειναι πολυ σημαντικο αυτο για τους δυο μηνες (και σε αυτο φταιει το ΙΚΑ) και εφοσον η Penikwst εχει μονο 6 μηνες στην δουλεια μπορει να δημιουργηθει προβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα