steam22 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Θέλω την βοήθεια σας και τη εμπειρία σας αναφορικά με σομπες ξύλου που είναι για σύνδεση με καλοριφέρ. Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να με ενημερώσει πόσο θα είναι περίπου το κόστος για μια τέτοια εγκατάσταση.Δηλαδή αγορά σομπας, εγκατάσταση, υλικά και ενδεχομένως εάν είναι εφικτό επένδυση της σομπας με γύψο σανίδα για λόγους εμφάνισης. Να ενημερώσω ότι το σπίτι έχει αρκετά καλή μόνωση καθώς και παράθυρα αλουμινίου επίσης ο χώρος που θέλω να ζεστανω είναι συνολικά 60τμ ευχαριστώ εκ των προτέρων καλή συνέχεια σε όλους. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2018 από steam22
steam22 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Σε συνέχεια του προηγούμενου θα ήθελα αν υπάρχουν άτομα που έχουν μια τέτοια εγκατάσταση στο σπίτι τους να αναφέρουν τις εμπειρίες τους ευχαριστώ και πάλι
meletis_m Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 10 ώρες πριν, steam22 είπε Καλησπέρα σε όλους. Θέλω την βοήθεια σας και τη εμπειρία σας αναφορικά με σομπες ξύλου που είναι για σύνδεση με καλοριφέρ. Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να με ενημερώσει πόσο θα είναι περίπου το κόστος για μια τέτοια εγκατάσταση.Δηλαδή αγορά σομπας, εγκατάσταση, υλικά και ενδεχομένως εάν είναι εφικτό επένδυση της σομπας με γύψο σανίδα για λόγους εμφάνισης. Να ενημερώσω ότι το σπίτι έχει αρκετά καλή μόνωση καθώς και παράθυρα αλουμινίου επίσης ο χώρος που θέλω να ζεστανω είναι συνολικά 60τμ ευχαριστώ εκ των προτέρων καλή συνέχεια σε όλους. Πόσα τετραγωνικά είναι ; Έχεις δική σου πρώτη ύλη; Να υπολογίζεις 800 ευρώ + υλικά εγκατάστασης+εργασία. Έχει φασαρία ανα 2 ημέρες θέλει καθάρισμα. Έχω ξυλολέβητα, να μελετήσεις να αγοράσεις τη σωστή ισχύ
steam22 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση το σπίτι που θέλω να μπει είναι συνολικά 60τμ με αρκετά καλή μόνωση και παράθυρα αλουμινίου τώρα όσο αναφορά πρώτες ύλες δεν έχω καθώς είμαι από Αθήνα. αλλά νομίζω πως σε σύγκριση με το πετρέλαιο η το ρεύμα το ξύλο είναι ποιο οικονομικό.
zio10 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Το ξύλο έχει φασαρία όντως, δεν κοιτάς και για πέλλετ; 1
bill999r Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, steam22 είπε Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση το σπίτι που θέλω να μπει είναι συνολικά 60τμ με αρκετά καλή μόνωση και παράθυρα αλουμινίου τώρα όσο αναφορά πρώτες ύλες δεν έχω καθώς είμαι από Αθήνα. αλλά νομίζω πως σε σύγκριση με το πετρέλαιο η το ρεύμα το ξύλο είναι ποιο οικονομικό. Φίλε μου έχει αρκετή φασαρία μιας κ θέλει καθημερινά καθάρισμα κ αρκετή βρωμιά. Το ίδιο κ το πέλλετ. Αν είσαι σε περιοχή με αέριο πήγαινε σε αέριο. Διαφορετικά καλύτερα σε πέλλετ, που είναι πιο εύκολο το κουβαλημα,η αποθήκευση κ το καθάρισμα
steam22 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Φυσικό αέριο δυστυχώς δεν υπάρχει στην περιοχή μου αυτο που σκέφτομαι είναι αντί για ξύλα να χρησιμοποιώ μπρικετες που έχω ακούσει από γνωστούς ότι είναι γενικά ποιο καθαρό υλικό στην καύση
bill999r Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν το ξέρω σαν υλικό όπως δεν ξέρω κ το κόστος του. Γενικά ζύγισε τα ώστε να δείς ποιο σου προσφέρει οικονομία κ μια σχετική άνεση γτ το κουβαλημα κ το καθάρισμα σίγουρα θα σε κουράσει. Θα σου έλεγα να δείς κ αντλία θερμότητας αλλά το κόστος ξεφεύγει κατά πολύ Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2018 από bill999r
papoys1 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, steam22 είπε Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση το σπίτι που θέλω να μπει είναι συνολικά 60τμ με αρκετά καλή μόνωση και παράθυρα αλουμινίου τώρα όσο αναφορά πρώτες ύλες δεν έχω καθώς είμαι από Αθήνα. αλλά νομίζω πως σε σύγκριση με το πετρέλαιο η το ρεύμα το ξύλο είναι ποιο οικονομικό. χαχαχααχα.Από Αθήνα και θέλεις να βάλεις ξυλόσομπα και να τη συνδέσεις με καλοριφέρ και δεν έχεις και ξύλα δικά σου και φυσικά δεν έχεις και αποθήκη για ξύλα να αγοράσεις χοντρικά και αν τη βάλεις θα πηγαίνεις στις μάντρες να αγοράζεις μέχρι 500 κιλά με 25 και 30 λεπτά το κιλό. Φίλε απλά ξέχασέ το.Άστο όπως είναι αν μένει κανένα ευρώ βάλε λίγο πετρέλαιο για τις πολύ κρύες μέρες όπως κάνουμε όλοι και πάρε και μία σομπούλα υγραερίου να την ανάβεις με τα λιγότερα κρύα. Μη βάζεις στο κεφάλι σου μπελάδες.
Chape Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Αν δεν δει τεχνικός το σπίτι και τον χώρο που θα μπει η σομπα δεν πρόκειται να σου πει τιμή... Η εγκατάσταση απαιτεί κάποια παραπάνω πράματα και η εγκατάσταση διαφορετική από μια τυπική αερίου /πετρελαίου (ανοιχτό κύκλωμα νερού). Είναι πολλά που παίζουν ρόλο και κάθε εγκατάσταση είναι διαφορετική . Γράψε αν θέλεις την πόλη που θα γίνει (υπάρχουν υδραυλικοι στο φόρουμ ένας από αυτούς και ο stelios18120 που αν είστε κοντά μπορεί να έρθει να το δει και να σου κάνει μια προσφορά) 1
kronos73 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Γενικά οι σόμπες έχουν φασαρία, εγώ ωστόσο αν πήγαινα σε τέτοια λύση θα κοίταγα μόνο σε πέλετ, εφόσον δεν έχω πρόσβαση σε φθηνά ξύλα. Είναι πιο αποδοτικές, έχουν αυτοματισμούς, μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση και λιγότερο καθαρισμό σε σχέση με το ξύλο. Βέβαια και πάλι θα θες ένα χώρο να αποθηκεύεις τα πέλλετ αλλά επειδή είναι σε σακιά είναι λίγο πιο απλό από τα ξύλα και προστατεύονται καλύτερα από την υγρασία. Κόστος δύσκολα κάτω από 2.000. Πάντως οι σόμπες είναι σκλαβιά (αγόρασε, κουβάλα, γέμισε, καθάρισε). Αν έχεις μπάτζετ κοίτα για κάτι πιο καθαρό - απλό στη χρήση. 1
steam22 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας. όσο αναφορά το μπατζετ είναι μέγιστο έως 1500€ για αυτό το λόγο κοιτάω κάτι σε σομπα ξύλου καλοριφέρ. Αν έχει κάποιος κάτι άλλο να προτείνει για θέρμανση σε αυτά τα χρήματα είμαι φυσικά ανοιχτός σε προτάσεις ευχαριστώ και πάλι
nyne Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ξεχνα το ξυλο ,υποχρεωτικα πας σε πελλετ.Για το πελλετ θα θες χωρο για αποθηκευση,το λιγοτερο καποιο παταρι κτλ,εκτος αν θες να πηγαινεις καθε δυο εβδομαδες πχ να παιρνεις 10-15 σακια.Ενδεικτικα εβαλα περσι πελλετ και αυτα που λενε για βρωμα και καθαρισμο ειναι αστεια.Αν παρεις καλη ποιοτητα πελετ τοτε απλα μια φορα καθε μερα απλα τραβας το καδο που εχει μεσα η σομπα το πετας κ τελειωσες.ΓΙα χωρο πχ μεχρι 80 τετραγωνικα θες μια σομπα αξιας -1500-2000 ευρω(τωρα ειδα οτι μιλας για υδραυλικη) .Αν την καις ολη την ημερα θα τρως περιπου ενα σακι με κοστος 4,30 εως 5 ευρω αν παιρνεις καλη ποιοτητα ,που φυσικα το συνιστω.Αν την καις πχ 5ωρες την ημερα υπολογιζε ενα σακι ανα περιπου δυο ημερες. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2018 από nyne
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα