μπιπ μπιπ Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μα αυτό κάνουν .Παραδίδουν ώρες που τους βολεύει αυτούς. Θεωρούν δεδομένο ότι ο κόσμος δε δουλεύει και κάθεται όλη μέρα σπίτι. Μια καλή λύση θα ήταν ένα παράρτημα στο κέντρο για να παραλαμβάνουν όσοι δεν μπορούν πρωινές ώρες. Εγώ θα πάω στο Κορωπί αλλά δεν θα ξαναπροτιμησω αυτή την εταιρεία . Και ενημερωνω τον κόσμο να γνωρίζει. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από μπιπ μπιπ
pkatsou Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 11 ώρες πριν, Joshua21 είπε Τι ιστορικά στοιχεία/πλάνα/αλγόριθμους ρε συ, πιστεύεις ότι κάθε μέρα η κάθε κούριερ παραδίδει τον ίδιο αριθμό και όγκο δεμάτων στα ίδια ακριβώς σημεία ώστε να ξέρουν κατά προσέγγιση τι ώρα θα περάσει από κάποιο συγκεκριμένο σημείο? Μήπως μπερδεύεις το όχημα του διανομέα με τα αστικά λεωφορεία? Μπορεί κάθε όχημα να κάνει 1 ή και 15 δρομολόγια την ημέρα, και κάθε δρομολόγιο να αλλάξει πολλές φορές. Από τη στιγμή που η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει κατά τόπους καταστήματα αλλα ένα κέντρο, το βαν θα πρέπει να καλύψει διαφορες περιοχές κάθε μέρα. Δεν έχει κανένα πλάνο για αυτό; Μπορεί ο οδηγός να ξεκινήσει για Κολωνάκι, μετά Κηφισιά και μετά Εξάρχεια έτσι γιατί γουστάρει;; Δεν μπερδεύω τη διανομή με αστικό λεωφορείο. Για αυτό και μιλάω για παράθυρο 2-3 ωρών που στην ουσία θα βρίσκεται στην περιοχή, και όχι για ακριβή ώρα όπως το λεωφορείο. 11 ώρες πριν, defacer είπε Σκέψου λίγο τι ακριβώς έχει να κερδίσει κανείς από αυτό (βασικά τίποτα, γιατί δεν είναι εγγύηση) και τι έχει να χάσει (παραπάνω δουλειά, καμία εγγύηση ότι η πληροφορία που θα προκύψει είναι χρήσιμη για τη δουλειά που τη θέλει αυτός που τη ζητάει, εγγυημένος εκνευρισμός και χέσιμο από τον entitled παραλήπτη που "άλλα του είπαν κι άλλα έγιναν")... Και μετά πες μας σε ποιον πλανήτη κάποιος λογικός άνθρωπος θα έκανε αυτό που λες για κάποιον που δεν είναι καν πελάτης (πελάτης είναι ο αποστολέας, όχι ο παραλήπτης). Στην τελική εφόσον εσύ είσαι ο παραλήπτης δεν έχουν απολύτως καμία υποχρέωση απέναντί σου. Υποχρέωση έχουν προς τον αποστολέα. Μια εταιρεία όπως η συγκεκριμένη που δεν έχει κατά τόπους καταστήματα αλλά ένα κέντρο, έχει να κερδίσει καύσιμα, παραπάνω δρομολόγια, μικρότερη δυνατή φθορά στολου έχοντας ένα πλάνο. Και επικοινωνώντας το χρονικό παράθυρο που θα υπολογίζουν προς τον παραλήπτη κερδίζει ικανοποιημένους πελάτες. Προσωπικά αν με υποχρέωνε μια μεταφορική να περιμένω 10 ώρες να παραλάβω κάτι, δεν υπήρχε περίπτωση μετά να την πρότεινα ή να τη χρησιμοποιούσα για κανένα λόγο όταν θα ήμουν αποστολέας (εκτός αν ήθελα επί τούτου να ταλαιπωρήσω τον παραλήπτη). 1
YourTrueLegend Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, pkatsou said: Από τη στιγμή που η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει κατά τόπους καταστήματα αλλα ένα κέντρο, το βαν θα πρέπει να καλύψει διαφορες περιοχές κάθε μέρα. Δεν έχει κανένα πλάνο για αυτό; Μπορεί ο οδηγός να ξεκινήσει για Κολωνάκι, μετά Κηφισιά και μετά Εξάρχεια έτσι γιατί γουστάρει;; Δεν μπερδεύω τη διανομή με αστικό λεωφορείο. Για αυτό και μιλάω για παράθυρο 2-3 ωρών που στην ουσία θα βρίσκεται στην περιοχή, και όχι για ακριβή ώρα όπως το λεωφορείο. Μια εταιρεία όπως η συγκεκριμένη που δεν έχει κατά τόπους καταστήματα αλλά ένα κέντρο, έχει να κερδίσει καύσιμα, παραπάνω δρομολόγια, μικρότερη δυνατή φθορά στολου έχοντας ένα πλάνο. Και επικοινωνώντας το χρονικό παράθυρο που θα υπολογίζουν προς τον παραλήπτη κερδίζει ικανοποιημένους πελάτες. Προσωπικά αν με υποχρέωνε μια μεταφορική να περιμένω 10 ώρες να παραλάβω κάτι, δεν υπήρχε περίπτωση μετά να την πρότεινα ή να τη χρησιμοποιούσα για κανένα λόγο όταν θα ήμουν αποστολέας (εκτός αν ήθελα επί τούτου να ταλαιπωρήσω τον παραλήπτη). Aν πας μια βολτα απο Κορωπι θα δεις οτι παιζει να εχει τον μεγαλυτερο στολο κουριερ στο Λεκανοπεδιο απο καθε αλλη εταιρεια. Επισης σιγουρα κανει τα περισσοτερα χιλιομετρα ο στολος της γιατι καθημερινα ολος αυτο ο στολος διανυει το Κορωπι-Αθηνα και πισω. Ο πραγματικος λογος που η UPS εχει εγκαταστασεις ΜΟΝΟ στο Κορωπι , επωμιζομενη τα τεραστια κοστη σε καυσιμα , στολο κλπ, ειναι για να βρισκεται διπλα στο αεροδρομιο, να εχει το δεμα στις αποθηκες της το συντομοτερο και την επομενη να ειναι σε θεση για διανομη. Αν το πηγαινε με τη λογικη των υποκαταστηματων, τοτε σε ιδανικες συνθηκες θα χρειαζοταν μια επιπλεον εργασιμη για την παραδοση, αρα θα ειχε χασει και το scope της που ειναι "παραδοση την επομενη εργασιμη". Μην ψαχνετε συνεχως καποιο δρακο, δεν εχει συνομωτησει ολος ο κοσμος εναντιον σας. Μην ξεχνατε οτι η περιπτωση της ts (δεν εχει ατομο στο σπιτι, δεν εχει γειτονα, δεν εχει συγγενη, δεν θελει παραδοση στο περιπτερο, δεν θελει στη δουλεια της) ειναι worst case scenario. Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις η UPS εξυπηρετει και εξυπηρετει πολυ γρηγοροτερα για δεματα εξωτερικου απο καθε αλλη courier... Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από YourTrueLegend
pkatsou Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δεν αμφισβητώ ότι μπορεί να είναι η ταχύτερη (δεν έχει τύχει να μου στείλουν κάτι). Και τα υποκαταστήματα παίρνουν πολύ πρωί τα δέματα και ξεκινάνε μετά τη διανομή. Anyway, όντως η ts είναι το worst case scenario αλλά όπως και να το κάνουμε από πλευράς εξυπηρέτησης το 10ωρο παράθυρο σε σχέση με το 2ωρο-4ωρο που παίρνω από τις υπολοιπες μεταφορικές είναι η μέρα με τη νύχτα.
iliasmach Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Lezantas26 είπε αμα ο ταχυδρομος βγαινει στις 9 τι ηθελες να σου πουν?.. Ήθελα να έχω παραλάβει την ημέρα που έπρεπε να παραλάβω 4/10 όπως και μου είχαν πει... Από την στιγμή που ήδη έχω μιλήσει με την εξυπηρέτηση και μπορώ να πω ήταν ευγενικός ο άνθρωπος, παραδέχθηκε ότι λόγω δικού τους λάθους δεν παρέλαβα όταν έπρεπε και να τους πάρω πρωί πρωί αύριο για να κανονίσουμε μου το φέρουν, και να μου λέει το κατάστημά θα έρθει 9-5 ε εντάξει...δεν περιμένουνε να παραλάβουνε όλοι θήκες για κινητά ούτε μπορουνε να κάθονται δύο μέρες σπίτι συνέχεια μπας και το courier περάσει για να παράδοση... Αυτά από μένα. 8 ώρες πριν, Lezantas26 είπε Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από iliasmach 1
Joshua21 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, pkatsou είπε Από τη στιγμή που η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει κατά τόπους καταστήματα αλλα ένα κέντρο, το βαν θα πρέπει να καλύψει διαφορες περιοχές κάθε μέρα. Δεν έχει κανένα πλάνο για αυτό; Μπορεί ο οδηγός να ξεκινήσει για Κολωνάκι, μετά Κηφισιά και μετά Εξάρχεια έτσι γιατί γουστάρει;; Δεν μπερδεύω τη διανομή με αστικό λεωφορείο. Για αυτό και μιλάω για παράθυρο 2-3 ωρών που στην ουσία θα βρίσκεται στην περιοχή, και όχι για ακριβή ώρα όπως το λεωφορείο. Το αστικό λεωφορείο δεν το ανέφερα για την ακριβή ώρα, το ανέφερα επειδή κάθε φορά πραγματοποιεί προκαθορισμένο δρομολόγιο με συγκεκριμένες στάσεις, κάτι που ΔΕΝ συμβαίνει γενικώς στις courier. Ανάλογα την ποσότητα, τον όγκο, τη μάζα και τα σημεία παράδοσης των διαφορετικών αποστολών κάθε ημέρα τροποποιούνται και τα δρομολόγια του κάθε οχήματος (και όχι του ενός βαν όπως νομίζεις), άσε που τα δρομολόγια αλλάζουν συνεχώς λόγω των νέων παραλαβών που προκύπτουν. Αν το καλοσκεφτείς, πέρα από το ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν εκτίμηση, καλά κάνουν και δεν δίνουν εκτίμηση στην οποία πιθανόν να πέσουν έξω. 1 ώρα πριν, pkatsou είπε Δεν αμφισβητώ ότι μπορεί να είναι η ταχύτερη (δεν έχει τύχει να μου στείλουν κάτι). Και τα υποκαταστήματα παίρνουν πολύ πρωί τα δέματα και ξεκινάνε μετά τη διανομή. Anyway, όντως η ts είναι το worst case scenario αλλά όπως και να το κάνουμε από πλευράς εξυπηρέτησης το 10ωρο παράθυρο σε σχέση με το 2ωρο-4ωρο που παίρνω από τις υπολοιπες μεταφορικές είναι η μέρα με τη νύχτα. Ποιες είναι οι "υπόλοιπες" που δίνουν 2ωρο ή 4ωρο παράθυρο παράδοσης? Γιατί όσες ξέρω (τις πολύ γνωστές βασικά) όλες λένε πως θα παραδώσουν το αργότερο ως τις 19:00 εφόσον έχουν πληρωθεί για τη βασική υπηρεσία τους. Για πες και σε μένα που τόσες φορές έχω πληρώσει έξτρα για παράδοση εντός συγκεκριμένο χρονικού παραθύρου. Link που να τους γράφει στους όρους θέλω.
pkatsou Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στη γενική ταχυδρομική και ACS και Πόρτα πόρτα που έχω πάρε δώσε, απο τη στιγμή που το δέμα έχει φτάσει στο υποκατάστημα που θα κάνει την τελική παράδοση, τους παιρνω τηλέφωνο και δινω το tracking number, μου δίνουν χρονικό παράθυρο ανάλογα με τη μέρα και τον όγκο από 2 έως 4 ώρες. Link δε με έχει απασχολήσει ποτέ να βρω γιατί με αυτόν τον τρόπο έχω κάνει ως τώρα τη δουλειά μου. Τώρα όσον αφορά το διαφορετικό όγκο και δρομολόγια, για αυτό αναφέρθηκαν σε ιστορικά στοιχεία γιατί από ένα σημείο και μετά θα μπορούσαν να έχουν ενδεικτική τάξη μεγέθους στο χρόνο που θα απαιτηθεί ώστε ο διανομέας να βρεθεί σε μια περιοχή. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από pkatsou
Joshua21 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 44 λεπτά πριν, pkatsou είπε Στη γενική ταχυδρομική και ACS και Πόρτα πόρτα που έχω πάρε δώσε, απο τη στιγμή που το δέμα έχει φτάσει στο υποκατάστημα που θα κάνει την τελική παράδοση, τους παιρνω τηλέφωνο και δινω το tracking number, μου δίνουν χρονικό παράθυρο ανάλογα με τη μέρα και τον όγκο από 2 έως 4 ώρες. Link δε με έχει απασχολήσει ποτέ να βρω γιατί με αυτόν τον τρόπο έχω κάνει ως τώρα τη δουλειά μου. Τώρα όσον αφορά το διαφορετικό όγκο και δρομολόγια, για αυτό αναφέρθηκαν σε ιστορικά στοιχεία γιατί από ένα σημείο και μετά θα μπορούσαν να έχουν ενδεικτική τάξη μεγέθους στο χρόνο που θα απαιτηθεί ώστε ο διανομέας να βρεθεί σε μια περιοχή. Η ουσία είναι το αν σου δίνουν χρονικό παράθυρο επειδή έτσι προβλέπεται, ή αν το κάνουν υπό προϋποθέσεις κατ' εξαίρεση. Η προσωπική σου εμπειρία από ένα συγκεκριμένο κατάστημα δεν λέει και πολλά, και εγώ προσωπικά έχω παρατηρήσει ότι κατ’ εξακολούθηση οι διανομείς του τοπικού καταστήματος της γενικής σου βάζουν ειδοποίηση στην πόρτα και φεύγουν χωρίς καν να χτυπήσουν κουδούνι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι διανομείς σε όλα τα κατάστημα της γενικής κάνουν το ίδιο.
talibanakos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 14 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Η ουσία είναι το αν σου δίνουν χρονικό παράθυρο επειδή έτσι προβλέπεται Ετσι προβλεπεται.
Joshua21 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, talibanakos είπε Ετσι προβλεπεται. Αν θες δείξτο μας στους όρους των courier.
talibanakos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Αν θες δείξτο μας στους όρους των courier. Στο λεω σαν πρωην κουριερ. Εαν δεν προβλεποταν τοτε δε θα μπορουσε να σταθει το ολο συστημα και θα ειχαμε μονιμως προβληματα οπως αυτα που εχει η ΤS. Βεβαια δε φανταζεσαι τι πραματα ακουγα καθε μερα απο τον καθε ηλιθιο ελληνα που σκεφτοταν μονο τον εαυτο του. Εσεις μιλατε για παραθυρα 4 ωρων,εγω εδινα παραθυρο 2 ωρων και παλι δεν τους "βολευε",ειχαν να πανε για καφε βλεπεις.. Θυμαμαι ενα κοριτσακι που περιμενε ενα δεμα αυτοκινητου ( ρουχα κλασσικα ) 12-2 το μεσημερι και επειδη θα περνουσα απο εκει το φορτωσα εγω πανω στο μηχανακι. Παω σπιτι,δεν απαντουσε στο κουδουνι,την παιρνω τηλ και η τυπισσα ειχε παει για καφε και ηθελε να της το παω στην καφετερια. Πανω κατω τετοιοι ειμαστε Επρεπε μετα να τριγυρναω με το κουτι πανω στο κουτι μου,μεχρι να βρω να το ξεφορτωθω σε καποιο απο τα αυτοκινητα μας,η σε γνωστο μαγαζι.. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από talibanakos
YourTrueLegend Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τους ορους περιμενουμε ομως γιατι κι εμεις ολοι εδω μεσα ...."σαν πρωην κουριερ" στο λεμε... Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από YourTrueLegend
talibanakos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, YourTrueLegend είπε Τους ορους περιμενουμε γιατι ολοι εδω μεσα "σαν πρωην κουριερ" στο λεμε... Δεν με ενδιαφερει να κατσω να ψαξω τους ορους για να πεισω εσενα και τον απο πανω,ετυχε και του απαντησα. Ολοι εδω μεσα εισαστε παντογνωστες,εγω ομως ειμαι πραγματικα πρωην κουριερ της Γενικης στην Καλαματα. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από talibanakos
defacer Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 hours ago, talibanakos said: Αυτη η παραλογη λογικη σου με διαλυει καθε φορα. Δε συζηταμε το ενδεχομενο να εχει πληρωσει μεταφορικα ο παραληπτης,ετσι; Αλλα και παλι παραλογη ειναι η λογικη σου. Ο παραλήπτης μπορεί να πλήρωσε μεταφορικά στον αποστολέα. Ο αποστολέας είναι ο μόνος με τον οποίο έχει συνάψει συμφωνία εξυπηρέτησης η μεταφορική, και η μεταφορική δεν υποσχέθηκε απολύτως τίποτα στον παραλήπτη. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις, εκτός αν δε θέλεις. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από defacer
YourTrueLegend Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 36 minutes ago, talibanakos said: Δεν με ενδιαφερει να κατσω να ψαξω τους ορους. Ολοι εδω μεσα εισαστε παντογνωστες,εγω ομως ειμαι πραγματικα πρωην κουριερ της Γενικης στην Καλαματα. Το ποιος ειναι παντογνωστης μπορουν να το κρινουν οσοι διαβαζουν καποιους που επικαλουνται γραπτους ορους vs εναν που επικαλειται το γνωστο ελληνικο "ξερω 'γω που σου λεω αδερφε, ακου με". Για να κλεινουμε. Αυτα που λες ΔΕΝ προβλεπονται, αλλά ειναι στη διακριτικη ευχερεια του καθε υποκαταστηματος ή του καθε κουριερ προσωπικα, οπως ειπαμε και πιο πριν. Οι οροι ειναι ξεκαθαροι και εχουν ως ωρες διανομης ολες τις εργασιμες ωρες της ημερας,. Που συνεπαγεται πως η καθε κουριερ ΔΕΝ εχει υποχρεωση να παραδωσει με χρονικη δεσμευση απεναντι στον παραληπτη. Το οτι το υποκαταστημα σου σε εχωνε να παραδιδεις συγκεκριμενες ωρες σε συγκεκριμενους πελατες, ειναι οχι επειδη ηταν υποχρεωμενο να το κανει, αλλα επειδη ηθελε να το κανει. Και να μην το εκανε ομως, κανεις πελατης δε θα μπορουσε να πει τιποτα, διοτι οι οροι "της κουριερ που δουλευες" δεν προβλεπουν τιποτα απ'οσα εσυ ισχυριζεσαι. Το χρησιμο σε αυτο το τοπικ εκτος απο το οτι καταλαβαμε το λογο που ριχνεις blame στην UPS, ειναι οτι θα σου μαθω εγω την πρωην δουλεια σου . Στο παρακατω link λοιπον μαθαινεις σημερα οτι η courier στην οποια δουλευες χρεωνει εξτρα 5 ευρω την παραδοση με χρονικη δεσμευση. Για να μην ταλαιπωρεισαι κιολας, ιδου το keyphrase που θα σε παει στο σωστο σημειο της σελιδας: "Πρωινή Παράδοση ή Χρονική Δέσμευση Ώρας (εκτός νησιωτικών προορισμών) " https://www.taxydromiki.com/timokatalogos-esoterikoy-elladas Οτι ακριβως λεμε εξ'αρχης αλλα εσυ επεμενες να το αρνεισαι με το επιχειρημα: "αδερφε, ακου που σου λεω 'γω...". Στη διαθεση σου για οποιαδηποτε αλλη απορια προκυψει. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από YourTrueLegend
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα