Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως apple ανταλλακτικά αν κάποιος μη εγκεκριμένος σου επισκευάσει τη συσκευή σου, θα το έχει κάνει με ένα υποδεέστερο προϊόν. Νομικά από τη στιγμή που το πληρώνεις έχεις κυριότητα αλλά οι όροι για να ισχύει η εγγύηση είναι σαφείς. Διαλέγεις και παίρνεις. Στην Αμερική η νόρμα έχει ως εξής. Χαλάει το mac/iphone, το πας στο apple support, πληρώνεις και στο φτιάχνουν εκτός και αν είσαι εντός εγγύησης.

Επεξ/σία από becoming_I
  • Απαντ. 276
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οταν μια εταιρια καθιστα ολο το προιον της αναλωσιμο, και οχι το ανταλλακτικο μαζι με το δικαιωμα της επισκευης, φαινεται ποσο μικρη ειναι. Οχι σε αριθμητικα μεγεθη, κεφαλαιοποιηση και τις λοιπες μπαρουφες που ευαγγελιζονται μερικοι που μετρανε τα παντα με αριθμους, αλλα σε νοοτροπια.. Αυτες οι οι τακτικες ειναι επιπεδου τσιν τσαν τσον και οχι εταιριας με ενα τρις κεφαλαιοποιηση. 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Hetfield είπε

HP Pavillion ετους 2007, η ψυκτρα της καρτας γραφικων δεν εκανε καν επαφη με το τσιπακι.

Φυσικα η καρτα καηκε μετα απο 2 χρονια αλλα το service δεν το ανελαβε ποτε.

Δηλαδή για 2 χρόνια η κάρτα σου είχε μηδέν ψύξη αλλά συνέχισε να δουλεύει.

Τάμα πρέπει να κάνεις στην hp 🤣

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, aneurysm είπε

Οταν μια εταιρια καθιστα ολο το προιον της αναλωσιμο, και οχι το ανταλλακτικο μαζι με το δικαιωμα της επισκευης, φαινεται ποσο μικρη ειναι. Οχι σε αριθμητικα μεγεθη, κεφαλαιοποιηση και τις λοιπες μπαρουφες που ευαγγελιζονται μερικοι που μετρανε τα παντα με αριθμους, αλλα σε νοοτροπια.. Αυτες οι οι τακτικες ειναι επιπεδου τσιν τσαν τσον και οχι εταιριας με ενα τρις κεφαλαιοποιηση. 

assembled in china, malaysia, philippines etc..

Δημοσ.
3 ώρες πριν, margaritagr είπε

Τέτοια οθονη έβαλε και φίλος μου σε 6s. Καμία σχέση με την ορίτζιναλ του κακοφανηκε αμέσως και μάλιστα η οθονη άρχισε να ξεκολλάει μετά από λίγο και ξαναπήρε να του βάλουν άλλη η οποία επίσης ξεκόλλησε 😛

κι η η αδερφή μου είχε βάλει στο public που δεν ήταν η original. 3 φορές πήγε για καμμένα pixels.

Όχι ότι δε γίνεται να δεις pixels και σε οθονη original αλλά γενικώς ο,τι πληρώνεις παίρνεις. 

Ναι δεν ξέρω προσωπικά τον random τεχνικό της αντιπροσωπείας ξέρω όμως ότι έχουν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση και πως η εργασία και τα υλικά καλύπτονται από εγγύηση. 

ξανά άλλη μια. right to repair.

μερικοί δεν λέμε να βάλεις όχι γνήσια ανταλλακτικά. αλλά να υπάρχει η επιλογή αν θέλει κάποιος να αγοράσει το ανταλλακτικό και με τα manuals που προσφέρει η εταιρία (πάλι right to repair. στους κολλημένους θα φανεί εξωγήινο αυτό) να το επισκευάσεις μόνος ή όπου αλλού επιλέξεις.

Αλλά βέβαια μετά θα αρχίσει να λειτουργεί ο ανταγωνισμός και δεν θα μπορούν να σου πιάνουν τον κ*λο στο service. 

Αυτό προσπαθούν πολλές εταιρίες σε πολλούς τομείς με consumer και μη προϊόντα να εμποδίσουν να γίνει με νύχια και με δόντια.

Και επειδή θα πείτε για τον κυρ Μπάμπη τον μάστορα αυτό που δεν μπορούν να χωνέψουν ορισμένοι είναι ότι υπάρχουν συνεργεία/τεχνικοί εκεί έξω που δεν είναι μπακάληδες αλλά σοβαρότατοι τεχνικοί. 

• Like 6
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, yokki είπε

ξανά άλλη μια. right to repair.

μερικοί δεν λέμε να βάλεις όχι γνήσια ανταλλακτικά. αλλά να υπάρχει η επιλογή αν θέλει κάποιος να αγοράσει το ανταλλακτικό και με τα manuals που προσφέρει η εταιρία (πάλι right to repair. στους κολλημένους θα φανεί εξωγήινο αυτό) να το επισκευάσεις μόνος ή όπου αλλού επιλέξεις.

Αλλά βέβαια μετά θα αρχίσει να λειτουργεί ο ανταγωνισμός και δεν θα μπορούν να σου πιάνουν τον κ*λο στο service. 

Αυτό προσπαθούν πολλές εταιρίες σε πολλούς τομείς με consumer και μη προϊόντα να εμποδίσουν να γίνει με νύχια και με δόντια.

Και επειδή θα πείτε για τον κυρ Μπάμπη τον μάστορα αυτό που δεν μπορούν να χωνέψουν ορισμένοι είναι ότι υπάρχουν συνεργεία/τεχνικοί εκεί έξω που δεν είναι μπακάληδες αλλά σοβαρότατοι τεχνικοί. 

Nα συμπληρωσω πανω σε αυτο που λες, γιατι οσο το διαβαζα tiltare ο εγκεφαλος. Λετε συνεχεια για ακριβα αυτοκινητα και μπαρμπα-μαστορους. Οσοι δεν ξερετε τραβατε προς Μενιδι- Αχαρναι μερια να δειτε ενα ωραιοτατο μικρο μπαρμπαμαστοραδικο συνεργειο με αποκλειστικη πελατεια κατι lambo, porsche, ferrari ,maserati κλπ κλπ. Θα πρεπει να ειναι τρελοι φραγκοφονιαδες ολοι αυτοι για να πηγαινουν εκει μετα απο αγορες ανω των 100Κ.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ δεν έχω apple γιατί δεν δέχομαι να δαπανησω τόσα για ένα τηλέφωνο πχ αφού κάνω την ίδια και περισσότερη δουλειά με ένα s7. Από εκεί και πέρα, premium τσέπη δεν έχω αλλά εκεί που γουστάρω τα ακουμπάω. Προχθές παρήγγειλα ένα ccr1009 Για να κάνω πειράματα (router 450+ €) ενώ μπορούσα να κάνω δουλειά και με μικρότερο, όχι αυτή που θέλω ομως. Κυκλοφορώ με ένα ταπεινό φτηνιαρικο (25Κ) golf (διαβάστε παρακάτω, μην σταματήσετε παλι) και ένα σμαρτάκι για τα καθημερινά αλλά 12 μέρες στην μοσχα, φορτιζα το ταπεινό s7 ασύρματα μέσα στην maybach,  Με το ίντερνετ στον δρόμο, με τον οδηγό, πήγα σε ουρανοξύστες, εμεινα σε απλη περιοχη, εμεινα και στο oko, έκανα το γούστο μου. 5 Χρόνια είχα να φύγω από την δουλειά, ξεδωσα, παρόλα αυτά 12 ευρώ η μέρα το travel pass για να έχουν οι πελάτες υποστήριξη, γιατί εγώ πάω διακοπές αλλά οι άλλοι δεν θα το κλείσουν! Ομοιως και πριν 5 χρονια στο Σύδνεϋ, πήγα με 777 της Emirates σε business, περασα την γεφυρα με 4 τροπους, ξόδεψα αλλά το γουσταρα. Δεν ανηκω απλα στους "φτωχούς" όπως λέτε αλλά είμαι και μένω και σε χωριό 700 κατοίκων και το γουστάρω κιόλας! Η τσέπη μου τα σηκώνει λοιπόν, το μυαλό μου όχι! παρόλα αυτά για να μην πείτε πρέπει να είσαι premium και στον εγκέφαλο για να τα πάρεις, πείτε μας κιολας ότι πρέπει να είμαστε μέλη της mensa για να το πάρουμε!

Ακούς εκεί φτωχοί και δεν μας παίρνει να τα αγοράσουμε....Όσο έκανε την εβδομάδα το διαμέρισμα στο oko κάνει το xs max! Σαν τις γκομενιτσες κάνετε που πήραν κάτι και ποζάρουν να τις δει όλος ο πλανήτης! My precious καταντήσατε....gollum!

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, primeragt είπε

Nα συμπληρωσω πανω σε αυτο που λες, γιατι οσο το διαβαζα tiltare ο εγκεφαλος. Λετε συνεχεια για ακριβα αυτοκινητα και μπαρμπα-μαστορους. Οσοι δεν ξερετε τραβατε προς Μενιδι- Αχαρναι μερια να δειτε ενα ωραιοτατο μικρο μπαρμπαμαστοραδικο συνεργειο με αποκλειστικη πελατεια κατι lambo, porsche, ferrari ,maserati κλπ κλπ. Θα πρεπει να ειναι τρελοι φραγκοφονιαδες ολοι αυτοι για να πηγαινουν εκει μετα απο αγορες ανω των 100Κ.

Καλά μην παίρνεις και όρκο....

• Super Moderators
Δημοσ.
53 minutes ago, primeragt said:

Φαντάζομαι δεν εννοείς αυτούς που δεν τα έχουν αγοράσει νόμιμα και δεν πάνε στα επίσημα κέντρα ε? 😎

Γιατί αν έχεις μία ...lambo και της πας στον μπαρμπα-τέτοιο ...κάτι βρωμάει νομίζω!

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, eliasjuve είπε

Καλά μην παίρνεις και όρκο....

Το συνεργειο ειναι εκει οχι και οι πελατες τους. Τραβα δες και τις ωραιωτατες επιγραφες με τις επωνημιες απο τις μαρκες που αναλαμβανει. Ακουσαμε μενιδι πλακωσαν και οι γυφτοι αμμεσα. Λες και μονο γυφτοι και κλεφτες υπαρχουν και οχι επιχειρησεις,εκει ενω στα βορεια και νοτιοανατολικα ειναι ολοι ευιπολιπτοι και φραγατοι...

1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Φαντάζομαι δεν εννοείς αυτούς που δεν τα έχουν αγοράσει νόμιμα και δεν πάνε στα επίσημα κέντρα ε? 😎

Γιατί αν έχεις μία ...lambo και της πας στον μπαρμπα-τέτοιο ...κάτι βρωμάει νομίζω!

Η πολυ απλα ο μπαρμπατετοιος κανει καταπληκτικη δουλεια αντιστοιχη ή κ καλυτερη απο την επισημη αντιπροσωπεια ,με τα ωραιωτατα χαρτια απο τα αντιστοιχα σεμηναρια για τα αυτοκινητα που αναλαμβανει να εχουν παρθει απο τα ιδια τα εργοστασια οταν βγαζουν νεα guidelines.

Τελος το μονο που θα πω πανω στο σχολιο σου ειναι οτι παιζει στα ωρια της κοινωνηκου ρατσισμου (οπως και το προηγουμενο απο σενα) απλα και μονο απο το ακουσμα της περιοχης. Αν ηταν αντιστοιχα σε καμια Γλυφαδα ή Κιφισσια ολα καλα να φανταστω.

Δημοσ.

Απλά ο μπαρμπατέτοιος κάνει τις καγκούρικες γυφτομετατροπές που οι επίσημες αντιπροσωπείες δεν κάνουν. Λυπάμαι αλλά δεν φταίμε εμείς για την κατάσταση σε κάποιες περιοχές ούτε υπερασπίζομαι τους φραγκάτους των βορείων και νοτίων.

Δημοσ.

Αφου δεν εχεις ιδια αποψη γιατι το συνεχιζεις. Ουτε την apple σχολιασα ουτε τιποτα. Αυτες τις γελοιοτητες δεν μπορω ωρες ωρες. Η δικια μας γνωμη και λογικη και τιποτα αλλο. Αν ειμαστε λαθος πρεπει διχως αλλο κατι περιεργο παρανομο (οτι αλλο θες βαλε) να συμβαινει. Δηλαδη το να εχει περαλθει η εγγυηση σε αυτα τα αυτοκινητα και να μην δεχονται οι ιδιωκτητες τους 3-3.5Κ για αλλαγη δισκοπλατο αλλα να δινουν 2Κ εκει με αυθεντικο ανταλλακτηκο ειναι περιοεργο και φτηνοκαγκουρικο με βαση την λογικη σου.

Και τελος με την δικη σας λογικη ακομα και γυφτομετατροπες να κανουν σε τετοιου επιπεδου αυτοκινητα δεν εισαστε σε θεση να τους κρινετε γιατι δεν εχετε αντιστοιχη οικονομικη θεση. Τα μεταξωτα βρακια θελουν κ επιδεξιους κωλους λεει το ρητο και οπως το λετε για τα apple ακομα περισσοτερο ισχυει εδω. Ερε κατι αποψεις που διαβαζουμε ωρες ωρες.

Δημοσ.

Αν δεν γνωριζεις, νομιζεις οτι η καθε εταιρια ειναι η μητερα τερεζα και σε προσεχει επειδη ανηκεις στην οικογενεια της επιλεγοντας το προιον της.. Μπομπόλια μαντολες.. 

Ξερεις ποσα μηχανηματα μου τα γυρισαν πισω αντιπροσωπειες κουδουνιστρες και αρνηθηκα να παραλαβω; Επισημη αντιπροσωπια δεν εβαλε αν εχεις το θεο σου, υγρο φρενων... Αλλη premium αντιπροσωπια στην mercedesμ ην χεσω ελεγξε το νερο απο τα πιτσιλιστηρια, αλλα δεν ελεγξε αν ειχε κουμπωσει την κατω ταπα του λαδιου πριν βαλει το νεο μεσα.. Ποσα χρεωμενα ανταλλακτικα χωρις να εχουν τοποθετηθει.. Οταν γινεσαι εταιρα της εταιριας σου αξιζει και η κοροιδια και η κλεψια τους.. 

• Like 5
Δημοσ.

Άλλο ένα νήμα στο οποίο αρχίζω να καταλαβαίνω τα έιπολ φαν μπόυς. Μήπως έχουν δίκιο τελικά; Α ρε Πιλτάνο αρχίζω να σε νιώθω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...