Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και πιστεύω θα βρεθεί κάποιο hack από τους τεχνικούς, βλέπω πολύ καούρα από μερικούς με το τι κάνει η Apple στα προϊόντα της λες και το κάνει πρώτη φορά.

Το έχω ξαναγράψει ότι στα 30 χρόνια και ιστορία της ,ποτέ δεν πούλαγε μηχανήματα που επισκευάζονται εύκολα. Όσοι τα επισκευάζαμε ,το κάναμε με ρίσκο. Τώρα αν βάζει και τσιπ που checkarei αν δουλεύουν σωστά μαγκιά της. 

Περιεργεια μου κάνει που το θέμα ήρθε μαζί με την κατσκοπεια στους servers.Καλλιστα θα μπορούσε να δικαιολογηθεί κάποιος ότι προστατεύει τα προϊόντα της από τυχόν κατασκοπεία ή το κάνει για την προστασία στα προσωπικά δεδομένα.

Anyway τίποτα δεν γίνεται τυχαία.

Επεξ/σία από atheatos
  • Απαντ. 276
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.technobuffalo.com/2018/10/06/apple-is-locking-down-macs-if-repaired-by-third-party-services/Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της Apple, η επισκευή των πρόσφατων MacBook Pro και iMac Pro από μη εξουσιοδοτημένο service είναι αδύνατη εξ αιτίας ενός διαγνωστικού λογισμικού που πρέπει να ελέγχει την κατάσταση των υπολογιστών, το οποίο διαθέτει μόνο το εξουσιοδοτημένο service της εταιρείας...................................................................🤑Apple, δεν αγοράζετε τα προϊόντα μας, αγοράζετε το δικαίωμα να τα χρησιμοποιείτε.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Super Moderators
Δημοσ.

2 hours ago, inangelsheart said:

Δηλαδή το αγόρασες ακριβά πρέπει να πληρώσεις και ακριβή επισκευή. Σόρρυ μπρο αλλά η λογική αυτή είναι για ....

Επίσης. Αν είσαι τεκνοφρικ και λάτρης της τεχνολογίας δεν παίρνεις ένα μηχάνημα για μια ζωή. Πρέπει να είσαι πολύ χαζός γιατί απλά έτσι δεν είσαι τεκνοφρικ και λάτρης της τεχνολογίας εφόσον απλά ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ. Που σημαίνει αγόρασε ένα μηχάνημα απλά να κάνεις την δουλειά σου που σημαίνει δεν χρειάζεται να δώσεις χιλιάδες ευρώ για να την κάνεις. Παίρνεις κάτι φθηνό για αυτό.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Δεν στέκει με την καμία.

Άλλο ένα τεραστίων διαστάσεων φάουλ από το δαγκωμένο μήλο. 

Και μιας που το ανέφερα.. γιατί δαγκωμένο? Ξέρει κάποιος να απαντήσει?

:D

Έχετε μπερδέψει την gadget-ομανία με τα σοβαρά εργαλεία της δουλειάς και υποψιάζομαι πως ακόμη νομίζετε πως το imac pro είναι ένα desktop που το αγοράζει κάποιος για "πλάκα" στο σπίτι του για να σερφάρει...

Και για να το κουμπώσω με το απο πάνω, το μήλο είναι δαγκωμένο γιατί πάτε και το "τσιμπάτε" εσείς συνέχεια ενώ ταυτόχρονα μας λέτε πως δεν σας αρέσει! 😛 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, billdanos είπε

Έχετε μπερδέψει την gadget-ομανία με τα σοβαρά εργαλεία της δουλειάς και υποψιάζομαι πως ακόμη νομίζετε πως το imac pro είναι ένα desktop που το αγοράζει κάποιος για "πλάκα" στο σπίτι του για να σερφάρει...

Και για να το κουμπώσω με το απο πάνω, το μήλο είναι δαγκωμένο γιατί πάτε και το "τσιμπάτε" εσείς συνέχεια ενώ ταυτόχρονα μας λέτε πως δεν σας αρέσει! 😛 

Πόσοι επαγγελματίες αγοράζουν αλήθεια imac pro?

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Νομίζω δεν είναι μόνο επαγγελματίες που δουλεύουν iMac pro. Περισσότερο επιχειρήσεις είναι σαν την ibm που δεν θέλει ο υπάλληλος της να έχει πρόσβαση στο hardware για διάφορους λόγους.

Ελευθεροι επαγγελματίες δεν θα προτιμήσουν τέτοια μηχανήματα εκτός και εξυπηρετούν κάποιο ειδικό σκοπό.

Πολυ σύντομα θα ακούσουμε ειδήσεις σαν του iPhone,που το FBI θα ζητάει από την Apple να ξεκλειδώσει τον υπολογιστή mac, ενός   έμπορα ναρκωτικών....

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, inangelsheart said:

Size reference είναι, για να μη μοιάζει με κερασάκι.

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aυτη η φραση ''τα apple ειναι εργαλεια δουλειας'' ειναι στα τοπ 3 μαζι με τα σοκακια της Πλακας και το ηλιοβασιλεμα της Σαντορινης..

Απο τους 20 γνωστους μου με mac ζητημα να το χρησιμοποιει ενας για δουλεια που ειναι προγραμματιστης και το ηθελε για καποια iphone apps που εφτιαχνε.

Οι υπολοιποι το χρησιμοποιουν για facebook.

Επεξ/σία από azuli
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, logistoulis said:

Όσοι κρίνουν πως το χρειάζονται.

1 hour ago, azuli said:

Aυτη η φραση ''τα apple ειναι εργαλεια δουλειας'' ειναι στα τοπ 3 μαζι με τα σοκακια της Πλακας και το ηλιοβασιλεμα της Σαντορινης..

Απο τους 20 γνωστους μου με mac ζητημα να το χρησιμοποιει ενας για δουλεια που ειναι προγραμματιστης και το ηθελε για καποια iphone apps που εφτιαχνε.

Οι υπολοιποι το χρησιμοποιουν για facebook.

Το ότι έχεις 20 (φανταστικούς) γνωστούς χασομέρηδες δεν αποτελεί σοβαρή "δημοσκόπηση" και συμπέρασμα. Επίσης όταν κάνω αναφορά για iMac Pro και εσύ καταλαβαίνεις "τα Apple", τότε όντως έχουμε σοβαρό πρόβλημα κατανόησης ανάμεσά μας, οπότε αυτό το μήνυμα θα είναι το τελευταίο μεταξύ μας. Το ότι επιθυμείτε κάθε φορά με γενικεύσεις και αοριστολογίες να "παίξετε την παράστασή σας" είναι κάτι που με αφήνει αδιάφορο και κακώς ξοδεύω το χρόνο μου απαντώντας. :) 

• Like 2
  • Thanks 2
  • Sad 4
Δημοσ.
9 ώρες πριν, inangelsheart είπε

Notch είναι, δεν είναι δαγκωμένο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, billdanos said:

Όσοι κρίνουν πως το χρειάζονται.

Το ότι έχεις 20 (φανταστικούς) γνωστούς χασομέρηδες δεν αποτελεί σοβαρή "δημοσκόπηση" και συμπέρασμα. Επίσης όταν κάνω αναφορά για iMac Pro και εσύ καταλαβαίνεις "τα Apple", τότε όντως έχουμε σοβαρό πρόβλημα κατανόησης ανάμεσά μας, οπότε αυτό το μήνυμα θα είναι το τελευταίο μεταξύ μας. Το ότι επιθυμείτε κάθε φορά με γενικεύσεις και αοριστολογίες να "παίξετε την παράστασή σας" είναι κάτι που με αφήνει αδιάφορο και κακώς ξοδεύω το χρόνο μου απαντώντας. :) 

ελα,μεταξυ μας τωρα..?

Σαν apple fan θα ξερεις οτι αυτο που λεω ισχυει.Φανταστικοι δεν ειναι σιγουρα,οσο για το χασομερηδες..ωραιο επιπεδο.

Το να εχει καποιος δουλεια που δεν χρειαζεται pc (η mac) και να εχει το mac για μουρη και χιπστερια,ξερω,αποκλειεται να συμβαινει.

Αλλα συμβαινει και ειναι ο κανονας οχι η εξαιρεση!

σε οσους δεν αρεσει η πραγματικοτητα μπορουν να συμπεριλαβουν τον εαυτο τους στην ''εξαιρεση''..!

Επεξ/σία από azuli
  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, billdanos είπε

Κάπου είχα διαβάσει ότι έχει να κάνει με απαγορευμένο καρπό κάτι με Αδάμ και Εύα.. 

Αλλά μετά από τόσα χρόνια ρε παιδί μου δεν έχει σαπίσει? Έτσι ξέρω για τα "φρούτα"... σαπίζουν γρήγορα...

Και δώσε σημαντική βάση για τα σοβαρά εργαλεία της δουλειάς που βάπτισες τα μακ. 

Κανείς σοβαρός επαγγελματίας σχεδιαστής πλέον στις μέρες μας δεν χρησιμοποιεί mac. Όλοι χρησιμοποιούν windows. Ακόμη και αυτοί που θέλουν ios Για κάποιο συγκεκριμένη χρήση χρησιμοποιούν χακιντος..

Πάνε οι εποχές που ήξερες καλέ μου. Πάνε... τώρα είναι μόνο για μούρη στο καβούρι...

Σοβαρή μεγάλη εκδοτική εταιρία (δεν αναφέρω όνομα για ευνόητους λόγους) που κατέχει το 70% των περιοδικών που κυκλοφορούν Ελλάδα οι διευθυντάδες όλοι (οι άσχετοι εννοείται έτσι?) έχουν μακ στο γραφείο τους καθώς και στο μεγάλο τραπέζι που παίρνονται αποφάσεις γύρω γύρω έχει μακ.. αλλά ΟΛΗ η ομάδα που δουλεύει ΟΛΗ όμως και μιλάω για καμιά 40αριά τερματικά έτσι? ΔΟυλεύουν πισι με γουίντοους... 

Αυτό ελπίζω να σου ξεκαθαρίζει το μυαλό τι ακριβώς παίζει και πόσο λάθος είναι αυτό που λες περί επαγγελματικού εργαλείου... Και ναι... το mac pro το αγοράζει ο άσχετος πλούσιος επί τω πλείστων που θέλει να έχει ένα μηχάνημα εύκολο κυρίως στην χρήση του και δευτερεύον να ταιριάζει στο γραφείο του και τίποτε άλλο. 

• Super Moderators
Δημοσ.
47 minutes ago, inangelsheart said:

Κάπου είχα διαβάσει ότι έχει να κάνει με απαγορευμένο καρπό κάτι με Αδάμ και Εύα.. 

Αλλά μετά από τόσα χρόνια ρε παιδί μου δεν έχει σαπίσει? Έτσι ξέρω για τα "φρούτα"... σαπίζουν γρήγορα...

Και δώσε σημαντική βάση για τα σοβαρά εργαλεία της δουλειάς που βάπτισες τα μακ. 

Κανείς σοβαρός επαγγελματίας σχεδιαστής πλέον στις μέρες μας δεν χρησιμοποιεί mac. Όλοι χρησιμοποιούν windows. Ακόμη και αυτοί που θέλουν ios Για κάποιο συγκεκριμένη χρήση χρησιμοποιούν χακιντος..

Πάνε οι εποχές που ήξερες καλέ μου. Πάνε... τώρα είναι μόνο για μούρη στο καβούρι...

Σοβαρή μεγάλη εκδοτική εταιρία (δεν αναφέρω όνομα για ευνόητους λόγους) που κατέχει το 70% των περιοδικών που κυκλοφορούν Ελλάδα οι διευθυντάδες όλοι (οι άσχετοι εννοείται έτσι?) έχουν μακ στο γραφείο τους καθώς και στο μεγάλο τραπέζι που παίρνονται αποφάσεις γύρω γύρω έχει μακ.. αλλά ΟΛΗ η ομάδα που δουλεύει ΟΛΗ όμως και μιλάω για καμιά 40αριά τερματικά έτσι? ΔΟυλεύουν πισι με γουίντοους... 

Αυτό ελπίζω να σου ξεκαθαρίζει το μυαλό τι ακριβώς παίζει και πόσο λάθος είναι αυτό που λες περί επαγγελματικού εργαλείου... Και ναι... το mac pro το αγοράζει ο άσχετος πλούσιος επί τω πλείστων που θέλει να έχει ένα μηχάνημα εύκολο κυρίως στην χρήση του και δευτερεύον να ταιριάζει στο γραφείο του και τίποτε άλλο. 

Το "πρόβλημά σας" είναι κοινωνικό, όχι τεχνολογικό. 

Το ότι "αυτοί που θέλουν ios Για κάποιο συγκεκριμένη χρήση χρησιμοποιούν χακιντος", το αφήνω ασχολίαστο σαν το ανέκδοτο της ημέρας! :) 

Επίσης προσπαθώ να κάνω εικόνα το "μούρη στο Καβούρι" με το imac pro. Τι φάση ακριβώς? Σκας ας πούμε μύτη στα starbucks και απλώνεις το iMac pro στο τραπεζάκι??? 😂

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, billdanos είπε

Το "πρόβλημά σας" είναι κοινωνικό, όχι τεχνολογικό. 

Το ότι "αυτοί που θέλουν ios Για κάποιο συγκεκριμένη χρήση χρησιμοποιούν χακιντος", το αφήνω ασχολίαστο σαν το ανέκδοτο της ημέρας! :) 

Επίσης προσπαθώ να κάνω εικόνα το "μούρη στο Καβούρι" με το imac pro. Τι φάση ακριβώς? Σκας ας πούμε μύτη στα starbucks και απλώνεις το iMac pro στο τραπεζάκι??? 😂

Ακριβώς!!! Και στο γραφείο που φαίνεται η πλάτη με το τεράστιο μήλο να δεσπόζει... 

• Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, inangelsheart said:

Ακριβώς!!! Και στο γραφείο που φαίνεται η πλάτη με το τεράστιο μήλο να δεσπόζει... 

Και γιατί ο χώρος ενός γραφείου είναι κάτι που πρέπει να σε ενοχλεί? Διαφέρει σε κάτι το τεράστιο μήλο από το τεράστιο Dell ή HP στο πίσω μέρος των οθονών?

Να ξαναβάλω το video με τις Αθηναϊκές πινακίδες και τους ΑΜΑΝ? 

Δημοσ.

Θα αραδιάσω δυο-τρείς προβληματισμούς μου αναφορικά με την επισκευαστική λογική της Apple , η οποία δυστυχώς με προβληματίζει, παραβλέποντας τα γνωστά troll που βλέπουν Apple στο θέμα και τις αμολάνε κλασσικά σαν να είναι πορδές.

Παραβλέποντας το γεγονός ότι η επιλογή λειτουργικού, είναι ξεκάθαρα προτίμηση και πλέον και στις δύο πλατφόρμες μπορείς να κάνεις εξίσου καλά την δουλειά σου.

Ενώ φαίνεται φως στον ορίζοντα της Apple, ειδικά με το μοντέλο του νέου 5Κ Mac, το οποίο και είναι κτήνος και η τιμή του είναι φοβερά λογική για το hardware που προσφέρει , και είναι και upgradable! , το κομμάτι της επισκευής είναι πονεμένη ιστορία , ακόμα και για κατόχους στις ΗΠΑ (δεν μιλάμε για τριτοκοσμικές καταστάσεις τύπου Ελλάδας).

Βλέπε τι έπαθε ο Linus με την σπασμένη οθόνη στον 5Κ, καθώς και την κριτική του Snazzy που δεν χαρίζει κάστανα, όταν του ξεσκίσανε το Mac σε Apple Store.

Εμένα θα με απέτρεπε να σκάσω 5-7Κ για καινουριο Mac, γιατί εφόσον προοριζόταν για καθαρά επαγγελματική χρήση θα περίμενα και εξίσου επαγγελματική μεταχείριση (βλέπε Dell & Alienware αντίστοιχα με service και επισκευή στο σπίτι σου - next business day).

Καλά για service Ελλάδα στα συγκεκριμένα μηχανάκια, θα ήμουν 10 φορές πιο επιφυλακτικός.

Τώρα στο θέμα των 3ων επισκευαστών, θεωρώ πως δεν θα το αφήσουν έτσι τα Αμερικανάκια και θα το κυνηγήσουν.

Πέρα από τους τσοπάνηδες, με τις φουρνισμένες κάρτες γραφικών υπάρχουν και πολλά σοβαρά επισκευαστικά εργαστήρια. Δεν μπορείς να αρνείσαι το δικαίωμα επισκευής και ανταγωνισμού σε αυτό το κομμάτι της αγοράς, να είσαι δέσμιος από ένα επίσημο επισκευαστικό κέντρο (μονοπώλιο - κοστολόγηση) etc.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...