txcellas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Νοικιάζω ένα σπιτι από το 2016 μέχρι τέλη του 2017. Στη διάρκεια του 2016 ρίξαμε το ενοίκιο όποτε έκανε τροποποιητική ο ιδιοκτήτης άλλαξε την τιμή και ημερομηνία έμεινε ίδια δηλ 31/12/2017. εκτοτε το έχουμε αφήσει/ξεχάσει. Πριν λίγες μέρες μου είπε ότι το ξεχάσαμε και ότι θα του ρίξουν πρόστιμο όποτε κάναμε για 1 χρόνο ακόμα μέσω taxisnet. Στην ημερομηνία αντί να βάλει 1/1/2018 έβαλε την ημερομηνία που μιλήσαμε (20/9/2018) και την όρισε για ένα χρόνο. ερωτηση: αυτούς τους 9 μήνες τι γίνεται; Συνεχίζει να επικρατεί το τελευταίο συμβόλαιο (που έληγε το 2017) η φαίνεται στο κράτος σα να ήταν ξενοίκιαστο το σπιτι αυτούς τους μήνες; Με υπεύθυνη δήλωση μου μπορώ να πω ότι το νοικιάζω; (Εννοώ τους μήνες εκτός taxisnet) Οποίος γνωρίζει..
Joshua21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν μπορείς γίνε λίγο πιο σαφής, τι ακριβώς και σε ποιον ακριβώς να πεις με υπεύθυνη δήλωση? Επίσης δεν θα μπορούσε να κάνει ανανέωση βάζοντας ημερομηνία 20/09/18, μάλλον νέα μίσθωση δήλωσε στο taxis. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από Joshua21
txcellas Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Υπεύθυνη δήλωση στην εφορία η σε οποιαδήποτε αρμόδια υπηρεσία χρειαστεί ότι συνεχίζω να νοικιάζω αλλά εκτός από αυτό, θεωρείται ότι ο ιδιοκτήτης έπαιρνε τα χρήματα μου αφορολόγητα; Στις σημειώσεις γράφει ότι είναι συνέχεια της προηγούμενης δήλωσης (που έληγε 31/12/2017)
Joshua21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, txcellas είπε Υπεύθυνη δήλωση στην εφορία η σε οποιαδήποτε αρμόδια υπηρεσία χρειαστεί ότι συνεχίζω να νοικιάζω αλλά εκτός από αυτό, θεωρείται ότι ο ιδιοκτήτης έπαιρνε τα χρήματα μου αφορολόγητα; Αν χρειαστεί στην εφορία η σε οποιαδήποτε αρμόδια υπηρεσία κάποια βεβαίωση ότι νοικιάζεις, απλά θα εκτυπώσεις από το taxis τη δήλωση που κάνατε στις 20/9/2018. Αν χρειαστεί κάποια βεβαίωση ότι νοίκιαζες από 1/1 ως 19/9, τότε απλά δεν έχεις κάτι τέτοιο. Όσο για το τελευταίο που ρωτάς, εφόσον είχε λήξει η μίσθωση, και εσύ συνέχιζες να μένεις, και ο ιδιοκτήτης δεν εναντιώθηκε, τότε θεωρείται σιωπηρή παράταση. Το τι έβαλε ή δεν έβαλε ή τι πρόκειται να βάλει ο ιδιοκτήτης στη φορολογική του δήλωση ούτε μπορείς να το ελέγξεις, ούτε σε αφορά.
Miracle Worker Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Να κάνω ένα hijack του νήματος μιας και λύθηκε η απορία του txcellas. Είχα ένα ενοικιαστή που την έκανε κατά τη διάρκεια της σιωπηρής ανανέωσης. Πρέπει να κάνω κάτι στο taxis ή να το αφήσω για τη φορολογική του '19; Βασικά πιο πολύ φοβάμαι μην ξαναχωθεί μέσα ή βάλει κανένα γνωστό του και μετά επικαλεστεί ότι το συμβόλαιο ισχύει ακόμα, γιατί είναι λίγο ιδιαίτερη περίπτωση. Θα παίξει κανένα ρόλο η ακύρωση (αν γίνεται) στο taxis ή άδικος κόπος;
kage Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το συστημα της ααδε που εφτιαξαν ειναι μια ακόμη μλκ για να βαζουν προστιμα σε τετοια σκηνικα και αν δεν εβαλες ενεργειακο πιστοποιητικο...ολα αυτα αν μπαινουν προστιμα γιατι δεν το νομιζω. Παμε τωρα στην βασικη ερωτηση...φορολογειται με οτι γραψει στο ε2 του taxis.το συστημα με το ηλεκτρονικο μισθωτηριο ειναι της ααδε... @worker πηγαινε στο https://www.aade.gr/polites/akineta/misthoteria-akineton και εκει στις ερωτησεις πρεπει να λεει αν καποιος φυγει/σπασει το ενοικιο νωριτερα δεν κανεις τιποτα... δεν υπαρχει πια σιωπηρη παραταση εκτος και αν το προηγ.συμβολαιο ηταν χειρογραφο καταθετημενο δου με διαρκεια πολλων ετων.δεν ξερω ποσο εμπλεξες αλλα νομικα δεν μπορεις απλα να μπεις και να πεταξεις τα πραγματα του χωρις να κινησεις νομικες διαδικασιες... Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από kage 1
Joshua21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 5 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε Να κάνω ένα hijack του νήματος μιας και λύθηκε η απορία του txcellas. Είχα ένα ενοικιαστή που την έκανε κατά τη διάρκεια της σιωπηρής ανανέωσης. Πρέπει να κάνω κάτι στο taxis ή να το αφήσω για τη φορολογική του '19; Βασικά πιο πολύ φοβάμαι μην ξαναχωθεί μέσα ή βάλει κανένα γνωστό του και μετά επικαλεστεί ότι το συμβόλαιο ισχύει ακόμα, γιατί είναι λίγο ιδιαίτερη περίπτωση. Θα παίξει κανένα ρόλο η ακύρωση (αν γίνεται) στο taxis ή άδικος κόπος; Στο taxis δεν υπάρχει "ακύρωση", στην περίπτωση που λύνεται η μίσθωση δεν προβλέπεται να κάνεις απολύτως τίποτα, ούτε στην επόμενη φορολογική δήλωση. Όμως όταν λες "την έκανε" τι ακριβώς εννοείς? Σου παρέδωσε το μίσθιο επιστρέφοντας σου τα κλειδιά και φοβάσαι μην ξανατρυπώσει κάνοντας διάρρηξη, ή απλά εξαφανίστηκε? Αν απλά εξαφανίστηκε τότε θεωρητικά η μίσθωση δεν έχει λυθεί, μπορεί να πάθεις αυτό που περιγράφεις, μόνο αν του κάνεις νόμιμη έξωση θα είσαι ήσυχος.
Miracle Worker Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 33 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Στο taxis δεν υπάρχει "ακύρωση", στην περίπτωση που λύνεται η μίσθωση δεν προβλέπεται να κάνεις απολύτως τίποτα, ούτε στην επόμενη φορολογική δήλωση. Όμως όταν λες "την έκανε" τι ακριβώς εννοείς? Σου παρέδωσε το μίσθιο επιστρέφοντας σου τα κλειδιά και φοβάσαι μην ξανατρυπώσει κάνοντας διάρρηξη, ή απλά εξαφανίστηκε? Αν απλά εξαφανίστηκε τότε θεωρητικά η μίσθωση δεν έχει λυθεί, μπορεί να πάθεις αυτό που περιγράφεις, μόνο αν του κάνεις νόμιμη έξωση θα είσαι ήσυχος. Βασικά έφυγε γιατί έκοψαν το ρεύμα, που ήταν στο όνομα μου και είχε φτάσει μερικά χιλιάρικα. Τα κλειδιά τα άφησε σε ένα γνωστό, ένα μόνο ζευγάρι και αυτός δε μπορεί να αλλάξει κλειδαριά, για τεχνικό λόγο. Πλέον το επανασύνδεσα το ρεύμα με ρύθμιση εξ' αποστάσεως, αλλά μένω μακριά και θα πάω σε δύο μήνες να δω τι θα κάνω. Οπότε υποθέτω είναι "free real estate" αν θέλει. Εντάξει, θέλω να πιστεύω ότι δε θα φτάσουμε εκεί, αλλά καλό είναι να φυλάς τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά. [rant mode on]Αυτά να τα ακούνε οι ενοικιαστές που βγάζουν και γλώσσα για τους κακούς σπιτονοικοκύρηδες. Άντε τώρα να βγάλω εγώ όλη αυτή την χασούρα, χώρια την ψυχολογική φθορά. [/rant mod off] Disclaimer: Έχω αλλάξει κάποια πρόσωπα και καταστάσεις, οπότε μη μου τη πέσετε προσωπικά.
kallair Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 8 ώρες πριν, Miracle Worker είπε Βασικά έφυγε γιατί έκοψαν το ρεύμα, που ήταν στο όνομα μου και είχε φτάσει μερικά χιλιάρικα. Τα κλειδιά τα άφησε σε ένα γνωστό, ένα μόνο ζευγάρι και αυτός δε μπορεί να αλλάξει κλειδαριά, για τεχνικό λόγο. Πλέον το επανασύνδεσα το ρεύμα με ρύθμιση εξ' αποστάσεως, αλλά μένω μακριά και θα πάω σε δύο μήνες να δω τι θα κάνω. Οπότε υποθέτω είναι "free real estate" αν θέλει. Εντάξει, θέλω να πιστεύω ότι δε θα φτάσουμε εκεί, αλλά καλό είναι να φυλάς τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά. [rant mode on]Αυτά να τα ακούνε οι ενοικιαστές που βγάζουν και γλώσσα για τους κακούς σπιτονοικοκύρηδες. Άντε τώρα να βγάλω εγώ όλη αυτή την χασούρα, χώρια την ψυχολογική φθορά. [/rant mod off] Disclaimer: Έχω αλλάξει κάποια πρόσωπα και καταστάσεις, οπότε μη μου τη πέσετε προσωπικά. Παρε συμβουλη δικηγορου πως να κινηθεις.. πραγματα του εξω δεν μπορεις να πεταξεις
Narayan Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Στις 8/10/2018 στις 3:02 ΠΜ, Miracle Worker είπε Βασικά έφυγε γιατί έκοψαν το ρεύμα, που ήταν στο όνομα μου και είχε φτάσει μερικά χιλιάρικα. Τα κλειδιά τα άφησε σε ένα γνωστό, ένα μόνο ζευγάρι και αυτός δε μπορεί να αλλάξει κλειδαριά, για τεχνικό λόγο. Πλέον το επανασύνδεσα το ρεύμα με ρύθμιση εξ' αποστάσεως, αλλά μένω μακριά και θα πάω σε δύο μήνες να δω τι θα κάνω. Οπότε υποθέτω είναι "free real estate" αν θέλει. Εντάξει, θέλω να πιστεύω ότι δε θα φτάσουμε εκεί, αλλά καλό είναι να φυλάς τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά. [rant mode on]Αυτά να τα ακούνε οι ενοικιαστές που βγάζουν και γλώσσα για τους κακούς σπιτονοικοκύρηδες. Άντε τώρα να βγάλω εγώ όλη αυτή την χασούρα, χώρια την ψυχολογική φθορά. [/rant mod off] Disclaimer: Έχω αλλάξει κάποια πρόσωπα και καταστάσεις, οπότε μη μου τη πέσετε προσωπικά. Αν έχει αφήσει πράγματα μέσα πρέπει να τα φυλάξεις κάπου (για 2 χρόνια αν δεν έχει αλλάξει κάτι, ας με διορθώσει κάποιος). Αν το ζευγάρι είναι πρόθυμο να καταθέσει πως τους άφησε τα κλειδιά δεν νομίζω να έχεις θέμα αλλά συμβουλέψου δικηγόρο για καλό και για κακό. Από την άλλη, ελπίζω να πήρες το μάθημα και στον επόμενο ενοικιαστή να τον βάλεις να πάρει το ρεύμα στο όνομά του από την πρώτη μέρα. 2
Vasivouzoukos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 8/10/2018 στις 3:02 ΠΜ, Miracle Worker είπε Βασικά έφυγε γιατί έκοψαν το ρεύμα, που ήταν στο όνομα μου και είχε φτάσει μερικά χιλιάρικα. Τα κλειδιά τα άφησε σε ένα γνωστό, ένα μόνο ζευγάρι και αυτός δε μπορεί να αλλάξει κλειδαριά, για τεχνικό λόγο. Πλέον το επανασύνδεσα το ρεύμα με ρύθμιση εξ' αποστάσεως, αλλά μένω μακριά και θα πάω σε δύο μήνες να δω τι θα κάνω. Οπότε υποθέτω είναι "free real estate" αν θέλει. Εντάξει, θέλω να πιστεύω ότι δε θα φτάσουμε εκεί, αλλά καλό είναι να φυλάς τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά. [rant mode on]Αυτά να τα ακούνε οι ενοικιαστές που βγάζουν και γλώσσα για τους κακούς σπιτονοικοκύρηδες. Άντε τώρα να βγάλω εγώ όλη αυτή την χασούρα, χώρια την ψυχολογική φθορά. [/rant mod off] Disclaimer: Έχω αλλάξει κάποια πρόσωπα και καταστάσεις, οπότε μη μου τη πέσετε προσωπικά. Κάτι τέτοια διαβάζω και λέω δόξα στον Ύψιστο που υπάρχει το Airbnb. Σου έγινε μάθημα τουλάχιστον για το υπόλοιπο της ζωής σου, καλή τύχη στην ιστορία που σε έμπλεξε. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2018 από Vasivouzoukos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα