Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, παραθέτω την ιστορία μου:

Νοικιάζω διαμέρισμα 6 χρόνια , στα 4 πρωτα χρονια δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα και ποτε δεν είχα αμελήσει την πληρωμη του ενοικίου με όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπιζα. Είχα συμφωνήσει επίσης απο την 1η μέρα να μην το δηλώσουμε (αρα μαυρα) για να μην πληρώνει ο ιδιοκτήτης έξτρα στην εφορία,  εγω δεν ειχα καποιο πρόβλημα (λάθος μου) και το δέχτηκα, μέσω αυτου και καλά μου έκοψε ένα ποσό απο το νοίκι.

Πριν 2 χρόνια κάναμε συμβόλαιο γιατι το χρειαζόμουν και ηθελα επισης να ακολουθησουμε την νομική οδό γιατι φαινομουν ακομα οτι μενω σε αλλη πολη και ειχα θεματα (το ζήτησα εγώ και μου το έπαιζε δύσκολος, δεν υπέγραψα κάτι αλλα έγινε κοινη αποδοχη μεσω taxisnet εφαρμογή "ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ" αρα αυτο δεν ειναι το "συμβόλαιο" ; ) Μου ζήτησε να το κάνουμε για 1 χρονο και έχει λήξει απο τις 01/07/2017 - 31/06/2018 απ'οτι βλέπω τώρα. Να επισημάνω οτι ενώ το ποσό ενοικίου που του καταβάλω ειναι "Α" μου ζήτησε να γραψουμε τα μισά και το δέχτηκα.

Τελευταία έχουμε κάποια θέματα που δημιουργήθηκαν απο κατασκευες που έκανε , ζημιές που προκληθήκαν και λέει οτι δεν έχει αλλα χρηματα να το φτιάξει. Και τι με νοιάζει εμένα.

θέλω να ρωτήσω το εξής γιατι στην τελευταία μας επικοινωνία δεν δέχτηκε να μου φτιάξει τις ζημιές που έκανε ο μάστορας του. Διαβάζω οτι το ελάχιστο συμβόλαιο για μισθωση κατοικίας είναι 3 χρόνια, καταρχή αυτός πως μου το έκανε για 1 χρόνο; Μπορεί να με διώξει πριν απο αυτό το διάστημα ενω δεν του χρωστάω ούτε ένα νοικι και μάλιστα ήμουν παντα συνεπής; (ολα φαινονται ηλεκτρονικά|) Δεν υπάρχουν φθορές στο σπίτι, δεν χρωστάω κοινόχρηστα ούτε καποιο πρόβλημα με την πολυκατοικια με αλλους ενοικιαστές.

Αν με ζορίσει πολύ και δεν θελω να φυγω  , εφόσον δηλώνει ένα ποσο ως ενοίκιο και φαινεται ηλεκτρονικά οτι του πληρώνω περισσότερα αναγράφωντας τον λόγο "νοικι-επιθετο-μου", δεν θα έχει προβληματα αυτος με την εφορία καθως δεν δηλώνει το ακριβές ποσό; 

Ο λόγος που ψηλιάζομαι οτι θέλει να με βγάλει ειναι οτι μάλλον θέλει να το βάλει airbnb για να βγάζει τα διπλα! (μου το έχει μεταφέρει γνωστός του)

Ειχαμε συζητήσει να φτιάξουμε κάποια πράγματα που είναι διαλυμένα. Ήρθαν τα μαστόρια αλλα απο τις εργασίες ανακατασκευής πρέπει να γίνει δουλεια με γυψαδορο, μπογιατζή κτλπ και αρνείτε να τους πληρώσει με την δικαιολογια οτι του τελειωσαν τα χρήματα! Ειχαμε ξεκαθαρίσει απο την πρώτη συζήτηση οτι το κόστος ανακατασκευης ειναι καθαρά δικό του.

Ποια η γνωμη σας; αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει νομικά θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως. Αν θέλετε καποια άλλη επεξηγηση παρακαλώ ρωτείστε, δεν υπάρχει κάτι να κρύψω.

Εν ολίγης ... ψηλιάζομαι οτι δέχτηκε να κάνει την ανακατασκευή που του είχα ζητήσει προ καιρού (σε πράγματα που δεν δουλευαν οπως διαλημένα κουφώματα) γιατι θελει να βγαλει τα εξοδα του απο εμενα τον μ@λ@κα μεσω των ενικοιων που θα πάρει με σκοπο σε καποια φάση να με πετάξει για να το βάλει airbnb.

Δημοσ.

Καταρχήν η υποβολή από αυτόν και η αποδοχή από εσένα στο taxis δεν είναι το "συμβόλαιο", η συμφωνία της μίσθωσης που έχετε είναι προφορική μια και δεν υπάρχει κάτι γραπτό.

Επίσης από κοινού συμφωνήσατε να "κλέψετε" την εφορία, ο ένας για να μην πληρώνει φόρο, και ο άλλος για να πληρώνει μικρότερο ενοίκιο. Όσο λάθος είναι ο ένας, άλλο τόσο λάθος είναι και ο άλλος.

Αυτή είναι η γνώμη μου για όσα έγραψες, αν θέλεις κάτι πιο συγκεκριμένο, ρώτα πιο συγκεκριμένα.

• Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Joshua σ'ευχαριστώ.

Πιο συγκεκριμένα , βλέπωντας τα πράγματα αντικειμενικά χωρίς να ξέρω αν εισαι ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής μπορεί αν θέλει να με πάρει αυριο και να μου πει θα πρέπει να φύγεις απο το διαμέρισμα οχι για κάποιο οικονομικό πρόβλημα ή για καποιου αλλου ειδους διαφωνία (καθως ειμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου) αλλα για οτι θέλει να το δώσει στην κόρη του; (airnbn θέλει να το πάει μάλλον) 
Και τι μπορεί να στηθεί νομικά στην περίπτωση που εγώ δεν φευγω και συνεχίζω όμως να καταβάλω το νοίκι μου οπως πριν; Δεν λεω οτι θα μεινω για πάντα αλλα στην παρούσα φάση ειναι ακατόρθωτο.

Πως ειναι δυνατον η συμφωνία να ειναι προφορική αφου γινει κοινη αποδοχή μεσω την εφαρμογή του taxisnet  και δηλώνετε στην εφορία;;
Δηλαδή μου λες οτι επι της ουσίας ακόμα και να μην του πληρώσω εγώ νοίκι δεν μπορεί να μου κάνει τίποτα; Οχι οτι θα το κάνω αλλα πρέπει να καταλάβω ποιος έχει το πάνω χέρι και ποιος δεν το έχει. Οχι για να διεκδικήσω κάτι περισσότερο αλλα για να διασφαλίσω οτι ειμαι ΟΚ με αυτό που έχω ήδη. 

Αναφορά σε κείμενο

Όσο λάθος είναι ο ένας, άλλο τόσο λάθος είναι και ο άλλος.

Οκ έχεις δίκιο. Αλλα στο υποθετικό σενάριο οτι πάει η ιστορία νομικά αυτος δεν θα έχει πρόβλημα αρα θα κάνει καπως πίσω πριν ξεκινήσει οποια διαδικασία Δηλαδή θα πει στο δικαστήριο "συμφωνήσαμε να του κατεβάσω το νοίκι για να μην το δηλώσω στην εφορία!?" Δεν γινονται αυτά. Υποχρεωση του ειναι να μην δεχθεί οτιδηποτε διαφορετικό απο αυτο που λεει ο νομος και να παζαρέψει την τιμή με αυτόν τον τρόπο, ποιος εξαπατεί την εφορία;  Εξ'αλλου ξαναλέω αυτος το πρότεινε και τέλος, ασε αυτο το κομμάτι .. τι γίνεται με το αν μπορει να με διώξει θέλω να μάθω γιατι έτσι του έχει κατέβει.

Επεξ/σία από alex_78
Δημοσ.

Ο νόμος λέει συγκεκριμένα "η ελάχιστη διάρκεια της μίσθωσης είναι 3 έτη, ακόμα και αν έχει συμφωνηθεί λιγότερο" συνεπώς μέχρι τότε δεν μπορεί να σου κάνει έξωση για κανένα λόγο(εκτός και αν δεν πληρώνεις βέβαια).

Η συμφωνία είναι προφορική επειδή δεν υπάρχει κάτι γραπτό. Η αποδοχή στο taxis είναι απλώς ενημερωτικού χαρακτήρα για την εφορία, δεν υποκαθιστά το μισθωτήριο. Το μόνο που προκύπτει από την κοινή αποδοχή είναι ότι ακριβώς έχει συμπεριληφθεί σε αυτή, δλδ το ύψος του ενοικίου και η διάρκεια.

Όσο για το ποιος έχει το πάνω χέρι φαντάζομαι εσύ, μια και είσαι σε θέση να του πληρώνεις μόνο το μισό ενοίκιο όπως ακριβώς έχετε γράψει στο taxis.

• Confused 1
Δημοσ.

η μισθωση βαση νομου ειναι στις κατοικιες για 3 χρονια στα οποια δεν μπορει να σε πεταξει με τιποτα εξω απο αυτο εκτος και αν δεν καταβαλεις το μισθωμα την ημερα που εχετε ορισει μεταξυ σας ή βαση νομου την πρωτη εβδομαδα καθε μηνα (αν θυμαμαι καλα εκτος και αν ειναι τις 3 πρωτες ημερες καθε μηνα αυτο δε θυμαμαι)

μετα τα 3 χρονια μπορει να σου πει οτι πρεπει να βρεις αλλο σπιτι ακομα και 3 μηνες πριν αν και καποιοι δικηγοροι λενε οτι μπορει να στο πει και στο τελος του μηνα αλλα στα 3 χρονια δεν σε καλυπτει κανενας νομος εκτος και αν εχετε κανει γραπτο συμβολαιο μισθωσης ακινητου οπου αν εχετε βαλει π.χ οτι θα κατσεις 5 χρονια τοτε τηρειτε το συμβολαιο και μετα παλι εξω

το taxisnet ειναι πιο πολυ για φορολογικους λογους,δηλωνεις στην εφορια τα ποσα και τα σχετικα,δεν ειναι αυτο καθεαυτο συμβολαιο οπως παλια πουα τα πηγαινες στην εφορια με σφραγιδα

εδω ομως υπαρχει ενα κουμπι δλδ αν εχετε κανει μονο στο taxisnet συμβολαιο για ενα χρονο πχ. και καταληξετε δικαστικος εκει ειναι στην ευχερεια του δικαστηριου να δικαιωσει εσενα ή τον ιδιοκτητη ,δλδ θα κοιταξουν καποια θεματα οπως αν στην περιοχη υπαρχουν ελευθερα σπιτια ,αν ,αν ,αν ...

συνηθως δικαιωνετε σχεδον παντα ο ενοικιαστης και μενει την 3ετια βαση νομου

ολα αυτα στα λεω απο προσφατα γεγονοτα φιλης που ειχε παρομοιο θεμα,δεν εφτασαν στα δικαστηρια αλλα στο τελος μεσω δικηγορων πηραν απο μια προθεσμια να βρει ο ενας σπιτι και  ο αλλος να περιμενει και ετσι λυθηκε το θεμα

αν επιλεξετε να πατε με δικηγορους τοτε να ξερεις οτι θελει πολυ χρονο και περισσοτερο χρημα,κατι που θα σου ελεγα να μην το επιλεξετε

προσπαθησε να κερδισεις χρονο μιλωντας του και ταυτοχρονα ψαξε για σπιτι και στην αλλη μισθωση κανε γραπτο συμβολαιο και εννοειτε και στο taxis

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, alex_78 είπε

ποιος εξαπατεί την εφορία;

Όπως έγραψα και παραπάνω, την εφορία την εξαπατάτε και οι δυο σας. Και οι δυο σας δηλώσατε ψευδώς στην εφορία ότι το μίσθωμα είναι πχ 150€ αντί για 300€ που είναι πραγματικά, δεν το έκανε μόνο ο ένας. Έστω ο ένας το δήλωσε και ο άλλος το αποδέχτηκε, δεν αλλάζει κάτι.

Το κέρδος του ιδιοκτήτη είναι ότι θα φορολογηθεί μόνο για τα μισά, ενώ το δικό σου κέρδος είναι ότι πληρώνεις μικρότερο ενοίκιο. Win-win φάση για σας, loss για την εφορία, συνεπώς και οι δυο την εξαπατάτε.

Που κάνω λάθος στα παραπάνω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

27 minutes ago, Joshua21 said:

Ο νόμος λέει συγκεκριμένα "η ελάχιστη διάρκεια της μίσθωσης είναι 3 έτη, ακόμα και αν έχει συμφωνηθεί λιγότερο" συνεπώς μέχρι τότε δεν μπορεί να σου κάνει έξωση για κανένα λόγο(εκτός και αν δεν πληρώνεις βέβαια).

Η συμφωνία είναι προφορική επειδή δεν υπάρχει κάτι γραπτό. Η αποδοχή στο taxis είναι απλώς ενημερωτικού χαρακτήρα για την εφορία, δεν υποκαθιστά το μισθωτήριο. Το μόνο που προκύπτει από την κοινή αποδοχή είναι ότι ακριβώς έχει συμπεριληφθεί σε αυτή, δλδ το ύψος του ενοικίου και η διάρκεια.

Όσο για το ποιος έχει το πάνω χέρι φαντάζομαι εσύ, μια και είσαι σε θέση να του πληρώνεις μόνο το μισό ενοίκιο όπως ακριβώς έχετε γράψει στο taxis.

Τελικα μπορει ή δεν μπορει να τον πεταξει εξω οσο δεν υπαρχει γραπτο μισθωτηριο; Διοτι στις 2 υπογραμμισμενες προτασεις δεν κανεις κατι περισσοτερο απο το να αυτοαναιρεισαι. Λες απο την μια οτι δεν μπορει να τον πεταξει εξω λογω 3ετιας που θα φανει απο το taxis και μετα λες οτι το taxis εχει μονο φορολογικο χαρακτηρα...

Επειδη λοιπον θα μπερδευτει οποιος διαβασει αυτες τις δημιουργικες ασαφειες ας δωθουν καποιες διευκρινησεις:

1. Η δηλωση στο taxis εχει αποκλειστικα φορολογικο χαρακτηρα.

2. Το γραπτο μισθωτηριο εχει αποκλειστικα αστικο χαρακτηρα.

Το ενα δεν υποκαθιστα ουτε αντικαθιστα το αλλο, συνεπως ειναι απαραιτητα και τα δυο για διαφορετικους λογους. Προδηλο γινεται λοιπον οτι η δηλωση στο taxis ΔΕΝ καθοριζει τις σχεσεις των συμβαλλομενων μερων, οι οποιες περιγραφονται στο μισθωτηριο και προστατευονται απο το αστικο δικαιο. Η διαρκεια ενοικιασης των 3 ετων ανηκει στο αστικο κομματι και οχι το φορολογικο

Με βαση τα παραπανω δεν υπαρχει καμια 3ετια οσο δεν υπαρχει μισθωτηριο που να περιγραφει στοιχειωδως τη συμφωνια των 2 πλευρων για εκμισθωση/μισθωση του ακινητου. Μια χαρα εξωση μπορει να του κανει ο ιδιοκτητης ισχυριζομενος οτι δεν υπαρχει μισθωτηριο συμβολαιο.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...