mastoras007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Εμενα μου φαινετε εντελός απίθανο να ειναι εκει το πρόβλημα πάντος.. ακομα και αποστατης να μην υπάρχει η βιδα ερχετε σε επαφή με το καλάι της μητρικής και με την μιτρική δεν τιθετε θέμα αποστατη η οχι, να ειχε τέρμα χαλαρες της βίδες εντελος και να ειναι αυτη η μια πιθανοτηξτα στο εκατομυριο οκ πάω πάσο.. επίσης θα ηθελα ο TS να μας εξηγήσει τι ακριβός εννοει οτι τα συνδεσε όλα εκτος κουτιου και δουλεψαν, γιατι αν ειναι αυτο που φανταζομαι να εβγαλε δηλαδή την μητρική εντελος εξω απο το κουτι χωρίς καμία βιδα και δουλεψε τοτε οσα λέμε τόση ωρα περι γείωσης ειναι εντελός ακυρα.γιατι στην ουσια δουλεψε χωρίς καμια βιδα
spyros007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ρε μαστορα η μητρικη ειναι γεματη απο κολλήσεις απο κατω.Αν δεν βάλεις αποστάτες ακουμπάνε στη λαμαρινα του κουτιου και ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΝΕΙ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΒΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΟΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.Για αυτο και δουλεψε εξω απο το κουτι. Και εγω 007 ειμαι κατι ξερω😂 1 ώρα πριν, mastoras007 είπε Εμενα μου φαινετε εντελός απίθανο να ειναι εκει το πρόβλημα πάντος.. ακομα και αποστατης να μην υπάρχει η βιδα ερχετε σε επαφή με το καλάι της μητρικής και με την μιτρική δεν τιθετε θέμα αποστατη η οχι, να ειχε τέρμα χαλαρες της βίδες εντελος και να ειναι αυτη η μια πιθανοτηξτα στο εκατομυριο οκ πάω πάσο.. επίσης θα ηθελα ο TS να μας εξηγήσει τι ακριβός εννοει οτι τα συνδεσε όλα εκτος κουτιου και δουλεψαν, γιατι αν ειναι αυτο που φανταζομαι να εβγαλε δηλαδή την μητρική εντελος εξω απο το κουτι χωρίς καμία βιδα και δουλεψε τοτε οσα λέμε τόση ωρα περι γείωσης ειναι εντελός ακυρα.γιατι στην ουσια δουλεψε χωρίς καμια βιδα Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2018 από spyros007
mastoras007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 11 λεπτά πριν, spyros007 είπε Ρε μαστορα η μητρικη ειναι γεματη απο κολλήσεις απο κατω.Αν δεν βάλεις αποστάτες ακουμπάνε στη λαμαρινα του κουτιου και ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΝΕΙ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΒΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΟΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.Για αυτο και δουλεψε εξω απο το κουτι. Και εγω 007 ειμαι κατι ξερω😂 Οκ ο κατασκευαστης οποτε ειναι χαζός....και σου λεει αν θέλεις δεν βαζεις αποστατες η αν θέλεις βάζεις η ντε και καλά πρεπει να βάλεις...και τοτε πος ταιριάζει το back plate?? Δηλαδή δεν εβαλε αποστατες και βραχυκύκλωνε η μητρική αλλα εμπαινε το backplate.... και μετα ειπε ας βάλω αποστατες να ''σηκώσω'' την μητρική να μην ακουμπάει την σηκωσε σταματησε να ''βραχυκυκλώνει'' και πάλι εμπαινε το backplate?? ρε παιδια θα ξεχασουμε αυτα που ξέρουμε εδω πέρα ας σταματησει ο κάθε ασχετος να γραφει οτι θέλει. Για να ξεμπερδευουμε Οταν αγοράζεις ενα κουτι το που θα μπει η μητρική ειναι φίξ στανταρ το υψος της και να θέλεις δέν το αλλάζεις το υψος (εκτος αν εβγαλαν κανενα κουτι με ρυθμιζόμενο εγω μιλάω για το γενικο κανονα μην μου πεις τωρα υπάρχει το τάδε κουτι κτλ) εξου και το back plate ειναι σταθερό δεν ειναι χαζοι οι κατασκευαστες να σου στειλουν κουτι το οποιο θελει πατεντες να δουλέψειΛιγο πάνω λιγο κάτω θα το βρέις και αν εισαι τυχερος δεν θα βραχυκυκλώσει η πλακέτα..., δες τη φωτο που ανεβασε το παλικαρι πρίν φαινετε ξεκάθαρα στη μέση ειναι εξογκομένα και στην ακρη εχει βαλει αποστατη. Επισης για να μην μπερδευωμαστε αποστατες άλλα κουτια εχουν άλλα οχι αλλά ειναι ηδη διογκομένες οι τρύπες τους σαν να εχει αποσταστη, τωρα υπάρχουν κουτια που η μητρική στης άκρες ειναι στον αερα εκει πρεπει εσυ να προσθέσεις αποστατη η να το αφήσεις οπος ειναι στον αερα (ναι εγώ ετσι τα φήνω δεν εβαλα ποτέ αποστάτη) δεν σε υποχρεωνει κανεις να βάλεις ντε και καλά αποσταστη, Επίσης ποιο πρίν λέμε οτι οι βιδες μπορει να ειναι χαλαρες και να μην γειώνει καλά και εσυ τωρα μου ερχεσαι με υφος και μου λές οτι μπερδευτικα και δεν καταλαβα καλά και οτι δεν μας νιαζει αν γειώνει η οχι αλλά αν βραχυκικλώνει...εντομεταξύ π΄ριν λίγο ειπε ο άλλος οτι για να του δουλέψει της εσφιξε...Αντε βγάλε ακρη
Μάκαρος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, mastoras007 είπε Οκ ο κατασκευαστης οποτε ειναι χαζός....και σου λεει αν θέλεις δεν βαζεις αποστατες η αν θέλεις βάζεις η ντε και καλά πρεπει να βάλεις...και τοτε πος ταιριάζει το back plate?? Δηλαδή δεν εβαλε αποστατες και βραχυκύκλωνε η μητρική αλλα εμπαινε το backplate.... και μετα ειπε ας βάλω αποστατες να ''σηκώσω'' την μητρική να μην ακουμπάει την σηκωσε σταματησε να ''βραχυκυκλώνει'' και πάλι εμπαινε το backplate?? ρε παιδια θα ξεχασουμε αυτα που ξέρουμε εδω πέρα ας σταματησει ο κάθε ασχετος να γραφει οτι θέλει. Για να ξεμπερδευουμε Οταν αγοράζεις ενα κουτι το που θα μπει η μητρική ειναι φίξ στανταρ το υψος της και να θέλεις δέν το αλλάζεις το υψος (εκτος αν εβγαλαν κανενα κουτι με ρυθμιζόμενο εγω μιλάω για το γενικο κανονα μην μου πεις τωρα υπάρχει το τάδε κουτι κτλ) εξου και το back plate ειναι σταθερό δεν ειναι χαζοι οι κατασκευαστες να σου στειλουν κουτι το οποιο θελει πατεντες να δουλέψειΛιγο πάνω λιγο κάτω θα το βρέις και αν εισαι τυχερος δεν θα βραχυκυκλώσει η πλακέτα..., δες τη φωτο που ανεβασε το παλικαρι πρίν φαινετε ξεκάθαρα στη μέση ειναι εξογκομένα και στην ακρη εχει βαλει αποστατη. Επισης για να μην μπερδευωμαστε αποστατες άλλα κουτια εχουν άλλα οχι αλλά ειναι ηδη διογκομένες οι τρύπες τους σαν να εχει αποσταστη, τωρα υπάρχουν κουτια που η μητρική στης άκρες ειναι στον αερα εκει πρεπει εσυ να προσθέσεις αποστατη η να το αφήσεις οπος ειναι στον αερα (ναι εγώ ετσι τα φήνω δεν εβαλα ποτέ αποστάτη) δεν σε υποχρεωνει κανεις να βάλεις ντε και καλά αποσταστη, Επίσης ποιο πρίν λέμε οτι οι βιδες μπορει να ειναι χαλαρες και να μην γειώνει καλά και εσυ τωρα μου ερχεσαι με υφος και μου λές οτι μπερδευτικα και δεν καταλαβα καλά και οτι δεν μας νιαζει αν γειώνει η οχι αλλά αν βραχυκικλώνει...εντομεταξύ π΄ριν λίγο ειπε ο άλλος οτι για να του δουλέψει της εσφιξε...Αντε βγάλε ακρη Βιδωσε εσυ μητρικη χωρις αποστατες πανω στο κουτι και αν δεν βραχυκυκλωσει σφυρα μας κλεφτικα :ρ
m3ltd0wn Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Η μητρική ΔΕΝ πρέπει να έρχεται σε επαφή με μεταλλική επιφάνεια όπως είναι το backplane του κουτιού καθώς έτσι θα προκληθεί βραχυκυκλωμα και στην καλύτερη δεν θα ανάβει (στην χειρότερη θα καεί) Οι αποστάτες κάνουν αυτή ακριβώς την δουλειά, απομόνωση των κυκλωμάτων της μητρικής από την μεταλλική επιφάνεια. Και φυσικά οι αποστάτες είναι απαραίτητοι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Η μεταλλική επιφάνεια γύρω από τις βίδες είναι είτε καμίας σημασίας, είτε σε πολύ παλιες μητρικές μέρος του κυκλώματος γείωσης (αν και η γείωση είναι μέσω του καλωδίου του ρεύματος). Χωρίς αποστάτες ουτε το I/O shield μπαίνει σωστά ούτε η μητρική κάθεται καλά στο κουτί. Και φυσικά πρέπει να μπαίνουν όλοι οι αποστάτες και να είναι βιδωμενες όλες οι βίδες της μητρικής. Όλα αυτά είναι βάσει τυποποιημενων προδιαγραφων και όχι τυχαία. Όποιος λέει κάτι αντίθετο απλά δεν έχει ιδέα πως στήνεται ένα pc... Ας διαβάσει πρώτα πέντε πράγματα και μετά ας ξαναπιασει το άθλημα. Όχι τίποτα άλλο, θα κάψει και κανενός κακομοιρη το μηχάνημα και θα τα ρίχνει στον αναδρομο Ερμή και την ΔΕΗ. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2018 από m3ltd0wn 4
mastoras007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) βαλεις δεν βαλέις αποστατες η μητρική στην ιδια θέση θα κάτσει, Δεν το αναλύω αλλο δειτε και τη φωτο στην πρώτη σελιδα που ποσταρε κάποιος, ισως να καταλαβετε τι λέω. Στις 12/10/2018 στις 12:55 ΠΜ, m3ltd0wn είπε Όλα αυτά είναι βάσει τυποποιημενων προδιαγραφων και όχι τυχαία. Όποιος λέει κάτι αντίθετο απλά δεν έχει ιδέα πως στήνεται ένα pc... Ας διαβάσει πρώτα πέντε πράγματα και μετά ας ξαναπιασει το άθλημα. Όχι τίποτα άλλο, θα κάψει και κανενός κακομοιρη το μηχάνημα και θα τα ρίχνει στον αναδρομο Ερμή και την ΔΕΗ. Edit (το αναλύω τελικά) με κοκκινο εχω σιμαδέψει το σημειο που βιδώνει η μητρική πάνω στο κουτι 99% των κουτιων ειναι ετσι η εχουν ηδη πάνω ετοιμους βιδομένους αποστατες,αλλά και να μην ειχαν η μητρική δεν θα κάθοταν δεν θα ταιριαζε οποτε πάλι λάθος δεν μπορεις να κάνεις και να την κάψεις με πράσινο ειναι κυκλωμενο το σημείο που εχει αποστατη βιδομένο. Εγω σε κανενα pc δεν εχω βάλει αποστατη ποτε στη ζωη μου και ασχολουμε με το σπορ συχνα δεν ειναι χομπι αλλά δουλεια μου. στα σημεια που εχω με κοκκινο παταει η μητρική εκει αν πας και βάλεις αποστατη η μητρική δεν θα κάτσει καλά δεν θα μπαινει καθόλου. η μητρική καθετε οπος ειναι... τωρα στα σημεια που δεν εχει αποστατες και ''πρεπει'' να βαλεις δεν ειναι απαραίτητο να μπουν με βαση το οτι δεν υπάρχει ηλεκτρολογικος λόγος να μπουν δουλευει και ετσι, οκ να βαλεις αλλά απαραιτητο δεν ειναι. Στις 12/10/2018 στις 12:55 ΠΜ, m3ltd0wn είπε Η μητρική ΔΕΝ πρέπει να έρχεται σε επαφή με μεταλλική επιφάνεια όπως είναι το backplane του κουτιού καθώς έτσι θα προκληθεί βραχυκυκλωμα και στην καλύτερη δεν θα ανάβει (στην χειρότερη θα καεί) εδω δεν ξέρεις καν τι ειναι το back panel 😂😂 Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2018 από SPANK
m3ltd0wn Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mastoras007 είπε μιλάω μιλάω και δεν εχετε καταλάβει ντίπ... βαλεις δεν βαλέις αποστατες η μητρική στην ιδια θέση θα κάτσει, αν ανοιγατε στη ζωη σας εστω και ενα κουτι θα καταλαβαινατε τι λέω. Δεν το αναλύω αλλο δειτε και τη φωτο στην πρώτη σελιδα που ποσταρε κάποιος, ισως να καταλαβετε τι λέω. Πραγματικα φιλε μου εισαι τόσο ασχετος...... Edit (το αναλύω τελικά) με κοκκινο εχω σιμαδέψει το σημειο που βιδώνει η μητρική πάνω στο κουτι 99% των κουτιων ειναι ετσι η εχουν ηδη πάνω ετοιμους βιδομένους αποστατες,αλλά και να μην ειχαν η μητρική δεν θα κάθοταν δεν θα ταιριαζε οποτε πάλι λάθος δεν μπορεις να κάνεις και να την κάψεις με πράσινο ειναι κυκλωμενο το σημείο που εχει αποστατη βιδομένο. Εγω σε κανενα pc δεν εχω βάλει αποστατη ποτε στη ζωη μου και ασχολουμε με το σπορ συχνα δεν ειναι χομπι αλλά δουλεια μου. στα σημεια που εχω με κοκκινο παταει η μητρική εκει αν πας και βάλεις αποστατη η μητρική δεν θα κάτσει καλά δεν θα μπαινει καθόλου. η μητρική καθετε οπος ειναι... τωρα στα σημεια που δεν εχει αποστατες και ''πρεπει'' να βαλεις δεν ειναι απαραίτητο να μπουν με βαση το οτι δεν υπάρχει ηλεκτρολογικος λόγος να μπουν δουλευει και ετσι, οκ να βαλεις αλλά απαραιτητο δεν ειναι. Το καταλαβες η ακομα? εδω δεν ξέρεις καν τι ειναι το back panel 😂😂 Η εικόνα απο το κουτί που παραθέτεις είναι από το corsair 300r. Τα κόκκινα είναι ενσωματωμένοι αποστάτες για τις βίδες και το πράσινο είναι αποστάτης για την ευθυγραμμιση της μητρικής. Διάβασε το επόμενο... http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2388047/dont-screw-300r-regular-stand-screw.html Προφανώς αν υπάρχουν αποστάτες δεν βάζεις και άλλους. Αλλά δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο... Εσύ προφανώς στην δουλειά σου χρησιμοποιείς μόνο αυτό το κουτί ή πάντα κουτιά με έτοιμους τους αποστάτες αλλά σε ρωτάω: μόνο ATX μητρικές εγκαθιστάς; Αν σου τύχει ITX ή E-ATX δεν αλλάζεις τους αποστάτες; Επειδή είναι δουλειά σου ρωτάω... Επίσης μπορείς να διαβάσεις και αυτό : https://en.m.wikipedia.org/wiki/Computer_case_screws Μήπως και το χάσεις, εδώ: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Computer_case_screws#Motherboard_standoff Γιατί φυσικά ΔΕΝ πρέπει να ακουμπάει η μητρική πουθενά που θα προκαλέσει βραχυκυκλωμα και να ΜΗΝ είναι στον αέρα επίσης! Αυτό εσύ το δέχεσαι; Σχετικά με το back panel που ανέφερες, εγώ που το έγραψα αυτό; Backplane έγραψα και εννοώ το πίσω μέρος του motherboard tray (ίσως να μην είναι δοκιμο αλλά δεν είναι αυτό που γράφεις εσύ). Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2018 από m3ltd0wn 1
ZELOMOTH Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 19 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε Σχετικά με το back panel που ανέφερες, εγώ που το έγραψα αυτό; Backplane έγραψα και εννοώ το πίσω μέρος του motherboard tray (ίσως να μην είναι δοκιμο αλλά δεν είναι αυτό που γράφεις εσύ). Μια χαρά τα λες απλά είναι backplate το μαραφέτι..🙂 21 ώρες πριν, mastoras007 είπε εδω δεν ξέρεις καν τι ειναι το back panel 😂😂 Εγω να σου πω την αλήθεια δεν κατάλαβα τι ακριβως κανει ο αποστάτης που ειναι κυκλωμένος με πράσινο, ανάποδα βαλμένος..
spyros007 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Η εγω μουρλαίνομαι η κάποιος σβηνει μυνηματα..............................................
mastoras007 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οντος wtf 18 ώρες πριν, spyros007 είπε Η εγω μουρλαίνομαι η κάποιος σβηνει μυνηματα.............................................. Εχουν σβηστει αρκετα μηνυματα, οσα κράζαμε ο ένας τον άλλο λογικά Τες πά κάπου ειχαμε μεινει αλλά δεν γμτε.. Μπορει ο ts να μας πει τουλάχιστον τι εκανε και αν το ευτιαξε και αν βρηκε τι του ευταιγε? Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2018 από mastoras007
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα