lazkalai Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 αγοράζετε καθόλου αυγά από τις λαϊκές ή προτιμάτε μόνο των σουπερμάρκετ; δεν έχω πάρει ποτέ από τη λαϊκή γιατί όλοι μου έλεγαν ότι βρωμάνε δεν είναι καλά κλπ. η διαφορά στη τιμή όμως είναι σχετικά μεγάλη αν θέλεις να πάρεις ποσότητα. έχει κανείς εμπειρία; είναι όντως καλύτερο να τα αποφεύγουμε;
bilios40 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 https://makelife.gr/πως-καταλαβαίνω-αν-τα-αυγά-είναι-καλά/ 1
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα αγοράζεις μόνο αυγά τα οποία έχουν σφραγίδα που ξεκινάει με "0", δλδ είναι βιολογικά και άρα οι κότες δεν έχουν πάρει φάρμακα για ανάπτυξη, ή έστω με "1" δλδ είναι ελευθέρας. Αν λέει 2, πάει και έρχεται γιατί είναι κοτέτσι. Το 3 είναι κλωβοστοιχία και πρέπει να το αποφεύγουμε και για την υγεία μας και για να μην στηρίζουμε τέτοιες βασανιστικές μονάδες παραγωγής. Μετά το νούμερο, κοιτάμε την προέλευση δλδ τα γράμματα "EL" που σημαίνει ότι το αυγό είναι Ελληνικό. Τα επόμενα νούμερα δείχνουν μέχρι και μονάδα παραγωγής, αλλά τέλος πάντων σαν καταναλωτή δεν σε ενδιαφέρουν. Συμπερασματικά, το πρώτο νούμερο είναι το σημαντικότερο. Τώρα στις λαϊκές, δύσκολα θα βρεις αυγά με σφραγίδες πιστοποίησης, άρα είναι αγνώστου προελεύσεως και ποιότητας, και απλά εμπιστεύεσαι αυτόν που στα δίνει. Όλοι θα σου πούνε ότι είναι βιολογικά και ελευθέρας. Όλοι. Κάποια θα είναι. Τα περισσότερα όχι. Εγώ δεν αγοράζω τίποτα από λαϊκές, γιατί πολύ απλά τίποτα δεν είναι πιστοποιημένο. Όσα λόγια και να μου πει ένας πωλητής, δεν πιστεύω τίποτα. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2018 από Rzarector
MoviemakerGr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Σωστός ο φίλος απο πάνω, παρ'ολα αυτα της Λαϊκής τα αυγά είναι 50 φορές καλύτερα από οποιαδήποτε αυγά σε super market,και σε φρεσκοτητα,και σε γεύση. 4
mihanikos1 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Και ποιος είπαμε οτι ελεγχει την κάθε εταιρία τι σφραγίδα χτυπάει στα αυγά; 1
Mene Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Φυσικά από τη λαϊκή. Για να τα πουλάει κάθε εβδομάδα ο ίδιος άνθρωπος, μάλλον θα είναι οκ. Έτσι δεν είναι;
vasilk Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 34 λεπτά πριν, Rzarector είπε Τώρα στις λαϊκές, δύσκολα θα βρεις αυγά με σφραγίδες πιστοποίησης, άρα είναι αγνώστου προελεύσεως και ποιότητας, και απλά εμπιστεύεσαι αυτόν που στα δίνει. Όλοι θα σου πούνε ότι είναι βιολογικά και ελευθέρας. Όλοι. Κάποια θα είναι. Τα περισσότερα όχι. Εγώ δεν αγοράζω τίποτα από λαϊκές, γιατί πολύ απλά τίποτα δεν είναι πιστοποιημένο. Όσα λόγια και να μου πει ένας πωλητής, δεν πιστεύω τίποτα. Πόσα χρόνια έχεις να αγοράσεις αυγά από λαϊκή; Έχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια που είναι υποχρεωτική η σήμανση των αυγών από τον παραγωγό και πωλούνται με σήμανση είτε τα αγοράσεις από λαϊκή, είτε τα αγοράσεις από ΣΜ. Οι παραγωγοί που πουλάνε αυγά στις λαϊκές τα πουλάνε κανονικά και με σήμανση και κωδικό (0,1,2,3). Αυτοί που πουλάνε αυγά χωρίς σήμανση είναι κάποιοι αγρότες που όμως δεν είναι "επίσημοι" παραγωγοί αυγών. Έχουν κάποιες κότες για τον εαυτό τους ας πούμε και την εποχή που έχουν μεγαλύτερη παραγωγή πουλάνε κάποια αυγά και στην λαϊκή. Από αυτούς όντως αγοράζεις χωρίς σήμανση οπότε ο καθένας κρίνει αν θέλει να τους εμπιστευτεί και να αγοράσει. Αυτοί που έχουν πάγκους με αυγά πάντως τα έχουν με σήμανση. Τα περισσότερα 3 ή 2 με τιμές 15c-23c και λίγα βιολογικά 0 με τιμές 30c-40c. Η τιμές στη λαϊκή είναι σίγουρα φθηνότερες και κατά προσωπική άποψη είναι και πιο φρέσκα τα αυγά στις λαϊκές. Κατά τα άλλα πολύ καλά τα είπες για τους κωδικούς. Τα καλύτερα είναι τα βιολογικά (0) μετά τα ελευθέρας βοσκής (1) και μετά τα αχυρώνα (2). Τα (3) που είναι από κλουβιά καλά είναι να τα αποφύγουμε. 1
papoys1 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) όπως τα είπε ο vasilk .Εγώ εμπιστεύομαι περισσότερο τα αυγά της Λαικής από των Σούπερ Μάρκετ.Υπάρχουν επίσημοι πιστοποιημένοι πωλητές και έχουν ότι αυγό θέλεις.(Παλαιότερα κάποιοι έφερναν λίγα δικά τους χωριάτικα αλλά πλέον δεν τα βρίσκεις σχεδόν πουθενά γιατί απαγορεύεται η πώλησή τους και αν τους πιάσουν τη βάψανε.Μόνο αν έχεις γνωστό και τα παίρνεις ινκόγκνιτο ,πάνω στο πάγκο δεν τα εκθέτουν.) Από απλά μέχρι βιολογικά και ελευθέρας βοσκής.Ξεκινάνε από 15 λεπτά και φτάνουν τα 30 και 40.Ότι πληρώνεις και θέλεις παίρνεις.Μάλλον αυτοί που μιλάνε για Λαικές δεν θα έχουν ψωνίσει αυγά από Λαικές και γράφουν ότι νάναι. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2018 από papoys1 1
villasg Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Εδω στην επαρχια , αυγα απο την κυρια μαρια ( παγκος στην λαικη ) που ταιζει καλαμποκι και ξερω που ειναι το κοτετσι κλπκλπ τα καλα της επαρχιας 1
Comic maniak Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εμενα παρα πολυ απλα μου δινει αυγα η γιαγια μου απο τις κοτες της που τρωνε μονο καλαμποκι και χορταρια. Χεχεχεχεχε😎😎. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2018 από Comic maniak
Ψιτ Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως οι κόπτες είναι παμφάγα ζώα, πριν ξεχάσουμε και τι μάθαμε στο σχολείο με αυτά που διαβάζουμε. Και η διατροφική ποικιλία των ελεύθερης βοσκής ζωντανών είναι το κύριο πλεονέκτημα των συγκεκριμένων ζώων και προϊόντων τους.
Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εποχές μέχρι και 50-60, υπήρχαν κότες μέσα σε κλουβιά στις ταράτσες σε ορισμένες οικίες του κέντρου της Αθήνας, είχαμε και εμείς, τις εξέτρεφαν τότε η γιαγιά και ο παππούς και κρατούσαν τα αυγά για τον εαυτό τους. Από αυτά που μου έλεγε ο πατέρας μου, οι κότες τρώνε τα πάντα, οι δικές μας τσιμπούσαν κάτι πετραδάκια από το έδαφος ενώ πολλές μπερδευόντουσαν και μπορεί να έτρωγαν και τα περιττώματά τους. το στομάχι της κότας δεσμεύει το ασβέστιο από οτι τρώνε και δημιουργεί το τσόφλι καθώς μεγαλώνει το αυγό, όσο περισσότερο ασβέστιο πάρουν τόσο καλύτερα τα αυγά που θα κάνουν. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2018 από Βασίλης_29 1
zio10 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Όντως τρώνε τα πάντα οι κότες, πετρούλες, σκουλίκια, κουτσουλιές, χόρτα, τα πάντα. Κατά μία άποψη είναι καλύτερα στις κότες ελευθέρας βοσκής να μη δίνουμε επιπλέον σιτάρι ή καλαμπόκι αλλά να τρώνε μόνο ότι βρίσκουν έξω συν κάποια αποφάγια δικά μας, πχ φρούτα, λαχανικά κτλ. Τώρα για αγορά, αν δεν έχω δικά μας (της πεθεράς δηλαδή) προτιμώ τα βιολογικά από σούπερ μάρκετ. Η λαϊκή δεν με βολεύει λόγω τοποθεσίας και ώρας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα