pseudonimo Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχω μπερδευτεί με το ψάξιμο στο internet και δεν μπορώ να βρω άκρη με το θέμα της μίσθωσης ακινήτου και του ελέγχου του. Πρόσφατα αγόρασα ένα σπίτι το οποίο κατά την αγορά νοικιάζονταν. Συμφώνησα με τον εργολάβο να τηρήσω το ενοικιαστήριο ως έχει.Έχω προσέλθει σε αυτό 2 φορές τον τελευταίο χρόνο για να δω τον ενοικιαστή, μια φορά για συμφωνία επί βασικών θεμάτων και αρχική γνωριμία και μια δεύτερη χθες για να μετρήσω κάποια πράγματα. Χθες εξεπλάγην διότι ο μισθωτής με έντονο και προσβητικό ύφος μου είπε ότι δεν έχω το δικαίωμα να προσέρχομαι σε αυτό παρά μόνο το τελευταίο 6μηνο της μίσθωσης, το δε τελευταίο 2μηνο μπορώ να το δείχνω σε άλλους για ενοικίαση αν θέλω. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δω κάποιους χώρους και να προετοιμαστώ οικονομικά γιατί δεν το αγόρασα για ενοικίαση αλλά ιδιοκατοίκηση. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω αγωγή για αποχώρηση λόγω ιδιοκατοίκησης αφού πλεόν δεν ισχύει αυτός ο λόγος. Θα περιμένω να λήξει το μίσθιο, αλλά να μην μπορώ να το βλέπω σε προσυμφωνημένα χρονικά διαστήματα; Μου φαίνεται λίγο κουλό αυτό. Επιπλέον, αρνείται να βάψει το σπίτι, παρότι το είχε πάρει νεόδμητο από τον εργολάβο. Είναι δυνατό ο εργολάβος να μην το έβαψε; Μου είπε ότι εφόσον δεν αναφέρεται στην μεταξύ τους σύμβαση λόγος υποχρέωσης βαφής κατά την αποχώρηση, δεν αναγνωρίζει τέτοιο αίτημα από την πλευρά μου. Ωστόσο η σύμβαση αναφέρει ότι θα πρέπει να το παραδώσει όπως το βρήκε, εκτός των σύνηθων φθορών. Άραγε η βαφή ανήκει στις "σύνηθες φθορές"; Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2018 από pseudonimo
OnePlus6T Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Θα του κρατησεις την εγγυηση που εδωσε και με εκεινα τα λεφτα θα το βαψεις. Πες μας τι σπιτι ειναι, ηλικια και ποσο το πηρες
YourTrueLegend Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στανταρακι ο ενοικιαστης διαβαζει ινσομνια και τους γνωστους αγνωστους επαναστατες του πληκτρολογιου που σε τετοιες καταστασεις συνηθως ζητανε το κεφαλι του ιδιοκτητη στο Συνταγμα. Ας ξεκινησουμε με το οτι ο ενοικιαστης φαινεται φυντανι και με νομικες γνωσεις απο τα lidl - αρα και με αποψη, εχει και το επαναστατικο του απ'οτι φαινεται, οποτε θα πρεπει να εισαι προσεκτικος με τους χειρισμους σου. Λοιπον, παμε στην ουσια. Προβλεπεται συνηθως σε ολα τα συμβολαια οτι μπορουν να γινονται Χ επισκεψεις το χρονο απο τον ιδιοκτητη για ελεγχο φθορων, παντα κατοπιν συνενοησης κι αφου δεχθει την επισκεψη ο ενοικιαστης. Το συμβολαιο τι λεει; Ακομα κι αν γραφει κατι παντως, κρατα το γεγονος οτι πρεπει να συνενοεισαι με τον ενοικιαστη για την επισκεψη κι οχι να πηγαινεις οποτε σου καπνιζει για βολτα. Εξωση/αγωγη λογω ιδιοκατοικησης, σωστα, δεν μπορεις να κανεις, δεν ισχυει αυτο το αιτιολογικο για να τον βγαλεις εξω. Εκτος αν μπορεις να ισχυριστεις οτι το θες για επαγγελματικη στεγη. Το βαψιμο του σπιτιου και γενικα η συντηρηση του δεν ειναι υποχρεωση του ενοικιαστη αλλα του ιδιοκτητη, εκτος αν υπαρχουν προφανεις καταστροφες στο χωρο που δεν ανηκουν στις συνηθεις φθορες. Σε αυτην την περιπτωση και εφοσον αρνηθει να τις επιδιορθωσει, απλως δεν του επιστρεφεις την εγγυηση. Αβαφο απο τον εργολαβο χλωμο να το παρελαβε, αλλα αυτο ειναι κατι που πρεπει να γνωριζει ο προηγουμενος ιδιοκτητης. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2018 από YourTrueLegend 2 1
Zerg13 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σταματα να μπαινοβγαινεις στο σπιτι σου, ειναι αλλος μεσα και σε πληρωνει για αυτο. Δεν ειναι μπουρδελο μενει καποιος μεσα. Αν θες οπωςσδηποτε να μπαινεις και δεν σε αφηνει πρεπει να πας σε δικηγορο. Δεν καταφερατε να συννενοηθειτε οποτε κανεις υπομονη, του ξεκαθαριζεις οτι μετα την ληξη του συμβολαιου θα πρεπει να φυγει, και οταν φτανετε κοντα στην ληξη κανα 2 μηνες πριν οτι το ενοικιο θα παει σε ζημιες και βαψιμο, αν υποθεσουμε οτι λεει ψεμματα οτι το παρελαβε αβαφο. τα δωματια που ειναι λερωμενα πρεπει να βαφτουν. Αν ολο ειναι καλο τοτε δεν το βαφει. σε βλεπω να το ψυριζεις και να προσπαθεις να δημιουργησεις προβλημα χωρις να υπαρχει πλην του βαψιματος που ισως εχεις δικιο. -θα του κρατησεις την εγγυηση οπως σου ειπαν και μετα την επισκευη αν περισεψει τιποτα του τα επιστρεφεις. Αν δεν δεχτει και δεν φευγει θες δικηγορο Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2018 από Zerg13
zio10 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, OnePlus6T είπε Θα του κρατησεις την εγγυηση που εδωσε και με εκεινα τα λεφτα θα το βαψεις. Πες μας τι σπιτι ειναι, ηλικια και ποσο το πηρες Τι σημασία έχει τι σπίτι είναι και πόσο το πήρε; Ts, αυτό ήξερα κι εγώ. Ότι με συνεννόηση μπορείς να βλέπεις το σπίτι. Τώρα αν δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε δεν κάνατε καλή αρχή και λογικά θα έχετε κι άλλα προβλήματα... 2
OnePlus6T Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 5 λεπτά πριν, zio10 είπε Τι σημασία έχει τι σπίτι είναι και πόσο το πήρε; κουβεντα να γινει γενικα, να μας πει αν εχουν πεσει οι τιμες στα ακινητα κλπ 1
pseudonimo Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Zerg13 είπε Σταματα να μπαινοβγαινεις στο σπιτι σου, ειναι αλλος μεσα και σε πληρωνει για αυτο. Δεν ειναι μπουρδελο μενει καποιος μεσα. Αν θες οπωςσδηποτε να μπαινεις και δεν σε αφηνει πρεπει να πας σε δικηγορο. Δεν καταφερατε να συννενοηθειτε οποτε κανεις υπομονη, του ξεκαθαριζεις οτι μετα την ληξη του συμβολαιου θα πρεπει να φυγει, και οταν φτανετε κοντα στην ληξη κανα 2 μηνες πριν οτι το ενοικιο θα παει σε ζημιες και βαψιμο, αν υποθεσουμε οτι λεει ψεμματα οτι το παρελαβε αβαφο. τα δωματια που ειναι λερωμενα πρεπει να βαφτουν. Αν ολο ειναι καλο τοτε δεν το βαφει. σε βλεπω να το ψυριζεις και να προσπαθεις να δημιουργησεις προβλημα χωρις να υπαρχει πλην του βαψιματος που ισως εχεις δικιο. -θα του κρατησεις την εγγυηση οπως σου ειπαν και μετα την επισκευη αν περισεψει τιποτα του τα επιστρεφεις. Αν δεν δεχτει και δεν φευγει θες δικηγορο Το σπίτι μπορεί να το πληρώνει αλλά εξακολουθεί να είναι δικό αν δεν κάνω λάθος. Αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει. Έτσι έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια που εγώ νοικιάζω σπίτια. Και δεν κατάλαβα, στο μήνυμά μου έλεγα ότι έχω πάει μόνο 2 φορές σε ένα χρόνο, σου φαίνεται ότι είναι πολύ και λες ότι το βλέπω σαν μπουρδέλο; (και να ήταν καμμιά γκόμενα που ήθελα να την πηδήξω θα έλεγα ότι μπορεί να είχες δίκιο). Πολύ εύκολα τα βλέπεις μου φαίνεται. Ποιός θα κρίνει αν είναι καλό το σπίτι; Ο εργολάβος ήδη στο τηλέφωνο παραδέχτηκε ότι σπίτι 4 ετών θέλει βάψιμο..... Αν είναι να ψυρίζω κάτι το οποίο θα το πληρώνω για τα επόμενα 20 χρόνια, νομίζω καλά του κάνω ε; Δεν είναι και κάτι το οποίο μπορείς να το πουλήσεις εύκολα την σήμερον ημέρα.....και μάλλον δεν έχεις βάψει πρόσφατα σπίτι, κοντά 350€ πάει.... Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2018 από pseudonimo 1
NikosKallithea Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Τα σπίτια τα βάφει ο ιδιοκτήτης και οχι ο ενοικιαστής και σταματα να ενοχλείς το άνθρωπο Οταν φύγει μπες και κάνε οτι νομιζεις, τωρα ομως οχι, δεν έχει και νόημα.
Joshua21 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 4 ώρες πριν, pseudonimo είπε Έχω μπερδευτεί με το ψάξιμο στο internet και δεν μπορώ να βρω άκρη με το θέμα της μίσθωσης ακινήτου και του ελέγχου του. Πρόσφατα αγόρασα ένα σπίτι το οποίο κατά την αγορά νοικιάζονταν. Συμφώνησα με τον εργολάβο να τηρήσω το ενοικιαστήριο ως έχει.Έχω προσέλθει σε αυτό 2 φορές τον τελευταίο χρόνο για να δω τον ενοικιαστή, μια φορά για συμφωνία επί βασικών θεμάτων και αρχική γνωριμία και μια δεύτερη χθες για να μετρήσω κάποια πράγματα. Χθες εξεπλάγην διότι ο μισθωτής με έντονο και προσβητικό ύφος μου είπε ότι δεν έχω το δικαίωμα να προσέρχομαι σε αυτό παρά μόνο το τελευταίο 6μηνο της μίσθωσης, το δε τελευταίο 2μηνο μπορώ να το δείχνω σε άλλους για ενοικίαση αν θέλω. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δω κάποιους χώρους και να προετοιμαστώ οικονομικά γιατί δεν το αγόρασα για ενοικίαση αλλά ιδιοκατοίκηση. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω αγωγή για αποχώρηση λόγω ιδιοκατοίκησης αφού πλεόν δεν ισχύει αυτός ο λόγος. Θα περιμένω να λήξει το μίσθιο, αλλά να μην μπορώ να το βλέπω σε προσυμφωνημένα χρονικά διαστήματα; Μου φαίνεται λίγο κουλό αυτό. Επιπλέον, αρνείται να βάψει το σπίτι, παρότι το είχε πάρει νεόδμητο από τον εργολάβο. Είναι δυνατό ο εργολάβος να μην το έβαψε; Μου είπε ότι εφόσον δεν αναφέρεται στην μεταξύ τους σύμβαση λόγος υποχρέωσης βαφής κατά την αποχώρηση, δεν αναγνωρίζει τέτοιο αίτημα από την πλευρά μου. Ωστόσο η σύμβαση αναφέρει ότι θα πρέπει να το παραδώσει όπως το βρήκε, εκτός των σύνηθων φθορών. Άραγε η βαφή ανήκει στις "σύνηθες φθορές"; 2 ώρες πριν, pseudonimo είπε Το σπίτι μπορεί να το πληρώνει αλλά εξακολουθεί να είναι δικό αν δεν κάνω λάθος. Αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει. Έτσι έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια που εγώ νοικιάζω σπίτια. Και δεν κατάλαβα, στο μήνυμά μου έλεγα ότι έχω πάει μόνο 2 φορές σε ένα χρόνο, σου φαίνεται ότι είναι πολύ και λες ότι το βλέπω σαν μπουρδέλο; (και να ήταν καμμιά γκόμενα που ήθελα να την πηδήξω θα έλεγα ότι μπορεί να είχες δίκιο). Πολύ εύκολα τα βλέπεις μου φαίνεται. Ποιός θα κρίνει αν είναι καλό το σπίτι; Ο εργολάβος ήδη στο τηλέφωνο παραδέχτηκε ότι σπίτι 4 ετών θέλει βάψιμο..... Αν είναι να ψυρίζω κάτι το οποίο θα το πληρώνω για τα επόμενα 20 χρόνια, νομίζω καλά του κάνω ε; Δεν είναι και κάτι το οποίο μπορείς να το πουλήσεις εύκολα την σήμερον ημέρα.....και μάλλον δεν έχεις βάψει πρόσφατα σπίτι, κοντά 350€ πάει.... Εγώ πάλι το μόνο που βρίσκω λίγο κουλό είναι οι απόψεις/απαιτήσεις σου. Καταρχήν η νομοθεσία ορίζει πως αν ένα μισθωμένο ακίνητο μεταβιβαστεί ο νέος κτήτορας υπεισέρχεται στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της μίσθωσης, συνεπώς είναι αδιάφορο το τι ακριβώς συμφώνησες με τον εργολάβο. Δικαίωμα προσέλευσης στο μίσθιο και δικαίωμα επίδειξης μισθίου σε τρίτους υπάρχει μόνο στην περίπτωση που κάτι τέτοιο προβλέπεται στο μισθωτήριο. Φαντάζομαι για να σου είπε για προσέλευση στο τελευταίο 6μηνο και επίδειξη στο τελευταίο 2μηνο, αυτό ακριβώς θα γράφει στο μισθωτήριο, για να σιγουρευτείς δεν έχεις παρά να το διαβάσεις. Επίσης η βαφή σαφώς και περιλαμβάνεται μέσα στις φυσιολογικές φθορές. Όσο για το 350άρι πρέπει να καταλάβεις πως το ακίνητο που εκμισθώνεις για να σου δίνει εισόδημα χρειάζεται συντήρηση, την οποία πρέπει να την πληρώνεις εσύ. Όσο για το αν το σπίτι είναι σπίτι του ή σπίτι σου, έχε υπόψιν πως το σπίτι ως ακίνητο είναι δικό σου, αλλά ως κατοικία είναι του ενοικιαστή, και αυτό σαφώς και του δίνει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει. 1
elio_1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 https://www.pomida.gr/ και θα σε καθοδηγήσουν αναλυτικά
YourTrueLegend Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 hours ago, pseudonimo said: Το σπίτι μπορεί να το πληρώνει αλλά εξακολουθεί να είναι δικό αν δεν κάνω λάθος. Αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει. Έτσι έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια που εγώ νοικιάζω σπίτια. Και δεν κατάλαβα, στο μήνυμά μου έλεγα ότι έχω πάει μόνο 2 φορές σε ένα χρόνο, σου φαίνεται ότι είναι πολύ και λες ότι το βλέπω σαν μπουρδέλο; (και να ήταν καμμιά γκόμενα που ήθελα να την πηδήξω θα έλεγα ότι μπορεί να είχες δίκιο). Πολύ εύκολα τα βλέπεις μου φαίνεται. Ποιός θα κρίνει αν είναι καλό το σπίτι; Ο εργολάβος ήδη στο τηλέφωνο παραδέχτηκε ότι σπίτι 4 ετών θέλει βάψιμο..... Αν είναι να ψυρίζω κάτι το οποίο θα το πληρώνω για τα επόμενα 20 χρόνια, νομίζω καλά του κάνω ε; Δεν είναι και κάτι το οποίο μπορείς να το πουλήσεις εύκολα την σήμερον ημέρα.....και μάλλον δεν έχεις βάψει πρόσφατα σπίτι, κοντά 350€ πάει.... Συνεχιζεις να μην απαντας τι γραφει το μισθωτηριο για τις επισκεψεις. Το σπιτι ειναι δικο σου, αλλα δεν σημαινει οτι εχεις δικαιοδοσια να κανεις οτι εσυ θεωρεις λογικο. Ξεκινα να συνηθιζεις στην ιδεα και παρτο αλλιως γιατι αμα συνεχισεις με τα "ειναι δικο μου, αρα κανω οτι γουσταρω και ειμαι πανω απο το νομο" δεν σε βλεπω να μπαινεις μεσα ουτε μετα τη ληξη του συμβολαιου... Δε θελει και πολυ να σου κατσικωθει μεσα ο αλλος. Κι επισης αυτο που σου ειπε ο εργολαβος περι βαψιματος ειναι η συνηθης φθορα, δηλαδη ολη δικη σου, χωρις την παραμικρη αμφιβολια. Εκτος αν στο μισθωτηριο αναφερεται κατι αλλο, αλλα και παλι δεν μας εχεις αναφερει κατι τετοιο. Οποτε μαλλον δεν γραφει τιποτα, οποτε μαλλον παιρνεις αγαπη και σε αυτο το θεμα. Σορρυ. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2018 από YourTrueLegend
papoys1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Απλά ο TS μάλλον υπέθεσε ότι θα μπορούσε να πείσει τον ενοικιαστή να φύγει νωρίτερα αφού το αγόρασε για ιδιοκατοίκηση , δεν τον έπεισε προσπαθεί με διάφορους τρόπους να του δημιουργήσει κάποια προβλήματα. Λες ότι πήγες δυο φορές να δεις το σπίτι.Δεν πάμε έτσι ξεκάρφωτοι χτυπάμε κουδούνι και λέμε "α καλημέρα είμαι ο καινούργιος ιδιοκτήτης και ήρθα να δω το σπίτι" .Δεν είσαι ελεγκτής λεωφορείου και μπαίνεις ότι ώρα γουστάρεις στο λεωφορείο να ελέγξεις αν κάποιος δεν έχει κόψει εισιτήριο. Παίρνουμε ένα τηλέφωνο και μιλάμε για το πότε μπορεί να μας δεχτεί καταρχήν για μία γνωριμία και να δεις το σπίτι. Μπορεί αυτός να είναι "μπολσεβίκος" και να μη γουστάρει γνωριμίες με τα αφεντικά και απλά να σου πει αν και πότε μπορείς να δεις το σπίτι.Δικό του είναι μέχρι να λήξει η μίσθωση. Λες ότι θέλεις να δεις το σπίτι και να μετρήσεις κάποια πράγματα λες και έχεις αγοράσει εργοστάσιο και θέλεις να δεις τους απέραντους χώρους.Τι να μετρήσεις τους τοίχους τις πόρτες τα δωμάτια ή το μπάνιο.Φυσικά το σπίτι έχει άδεια σχέδιο και εκεί μπορείς να δεις τους εσωτερικούς χώρους και τι αλλαγές προτίθεσαι να κάνεις. Όσο για το βάψιμο εάν προβλέπεται στο συμβόλαιο να το παραδώσει στην κατάσταση που το πήρε και αποδεικνύεται από κάπου ότι το πήρε φρεσκοβαμμένο απλά του κρατάς από την εγγύηση το κόστος του βαψίματος. Εγώ πιστεύω ότι άρχισες με κάποιες κακές προθέσεις ο ενοικιαστής απάντησε με τον ίδιο τρόπο, οπότε αν δεν επέλθει πρώτα κάποια ηρεμία συνεννόηση δεν θα βρεθεί και μάλλον πρέπει να μιλήσεις πρώτα με κάποιο δικηγόρο ειδικό σε τέτοια θέματα να δείτε σχολαστικά και το συμβόλαιο και να δεις τι μπορεί να γίνει αν επιμένεις σε αυτά που λες στο πρώτο μήνυμά σου. 2 1
Zerg13 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγω δεν καταλαβαινω πως αφου το συμβολαιο δεν λεει βαψιμο οκ, πως μπορει να το παραδωσει με λερωμενους τοιχους; Δεν ειναι φυσιολογικη φθορα αυτο, ζημια ειναι. επισης τι ειναι ζημια τι φυσιολογικη φθορα; Ειναι λεπτη η γραμμη. Δεν επισκευαζει ο ιδιοκτητης της ζημιες του ενοικιαστη, αυτο ειναι σιγουρο. Σε εμας ετσι εγινε την παθαμε, η μανα μου δεν ηθελε να παει δικαστηριο 200+€ ζημιες εγω θα τον πηγαινα. 9 ώρες πριν, pseudonimo είπε Το σπίτι μπορεί να το πληρώνει αλλά εξακολουθεί να είναι δικό αν δεν κάνω λάθος. Αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει. Έτσι έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια που εγώ νοικιάζω σπίτια. Και δεν κατάλαβα, στο μήνυμά μου έλεγα ότι έχω πάει μόνο 2 φορές σε ένα χρόνο, σου φαίνεται ότι είναι πολύ και λες ότι το βλέπω σαν μπουρδέλο; (και να ήταν καμμιά γκόμενα που ήθελα να την πηδήξω θα έλεγα ότι μπορεί να είχες δίκιο). Πολύ εύκολα τα βλέπεις μου φαίνεται. Ποιός θα κρίνει αν είναι καλό το σπίτι; Ο εργολάβος ήδη στο τηλέφωνο παραδέχτηκε ότι σπίτι 4 ετών θέλει βάψιμο..... Αν είναι να ψυρίζω κάτι το οποίο θα το πληρώνω για τα επόμενα 20 χρόνια, νομίζω καλά του κάνω ε; Δεν είναι και κάτι το οποίο μπορείς να το πουλήσεις εύκολα την σήμερον ημέρα.....και μάλλον δεν έχεις βάψει πρόσφατα σπίτι, κοντά 350€ πάει.... Πως το συμπερανες αυτο, οτι δεν ξερω τιμες; Τα 350€ που λες ειναι τιμη ονειρο, 500 600€ παει μαζι με τα υλικα. Προσεχε ποιον θα φερεις μην στα κανει χαλια. Και αρκετοι απ το insomnia κανουν αυτη την δουλεια καλα και οικονομικα Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2018 από Zerg13 1
papoys1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Zerg13 είπε Πως το συμπερανες αυτο, οτι δεν ξερω τιμες; Τα 350€ που λες ειναι τιμη ονειρο, 500 600€ παει μαζι με τα υλικα. Προσεχε ποιον θα φερεις μην στα κανει χαλια. Και αρκετοι απ το insomnia κανουν αυτη την δουλεια καλα και οικονομικα Οι τιμές ποικίλουν. Για το ίδιο σπίτι με τα ίδια υλικά στον ίδιο μάστορα δεν θα πληρώσεις την ίδια τιμή αν το σπίτι κατοικείται ή είναι ακατοίκητο. Άλλο να είναι άδειο να πάρει άσπρο χρώμα π.χ. και να βάψει με τη μία όλα τα ταβάνια ή τοίχους που θέλουν άσπρο χρώμα.Σε μία μέρα καθάρισε.Δεν θέλει να μετακινεί έπιπλα και πράγματα δεν πιάνεται η μέση του και ασφαλώς τελειώνει πιο γρήγορα.Ενώ αν κατοικείται και θέλεις στο κάθε δωμάτιο να μετακινείς έπιπλα για να βάψεις ταβάνια και περισσότερο τοίχους θέλεις το διπλάσιο και βάλε χρόνο. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2018 από papoys1 1
Joshua21 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, Zerg13 είπε Εγω δεν καταλαβαινω πως αφου το συμβολαιο δεν λεει βαψιμο οκ, πως μπορει να το παραδωσει με λερωμενους τοιχους; Δεν ειναι φυσιολογικη φθορα αυτο, ζημια ειναι. Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω πως ακριβώς έβγαλες το συμπέρασμα ότι οι τοίχοι είναι λερωμένοι, και μάλιστα τόσο λερωμένοι ώστε να χαρακτηρίζονται ως "ζημιά".
Προτεινόμενες αναρτήσεις