SeNNinhA Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, vdgg είπε Ναι δεν έχω πρόβλημα να στείλω δείγματα. Αλλά μιας και μιλάτε για τεκμηριωμένη άποψη, το κριτήριο μιας καλής κάμερας σε κινητό είναι το διάφραγμα που αναφέρθηκε παραπάνω αν είναι 1.7 ή 2.2; 'H θεωρείτε πως το software της Xiaomi είναι καλύτερο από αυτό της Huawei; Θέλετε να συγκρίνουμε και κινητά με Zeiss φακό και χαμηλότερο διάφραγμα με κάποιο σαν το mate 10 lite; Σταματήστε ρε παιδιά να τρώγεστε με τα specs και το marketing της κάθε εταιρείας και κρίνετε λίγο εκ του αποτελέσματος. Δεν έχω να αποδείξω κάτι για να αρχίζω να ανεβάζω φωτος, ούτε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση στην Huawei απλά σε software υπερέχει (καθαρά στην φωτογραφία αναφέρομαι) από τις άλλες σε αυτήν πάντα την κατηγορία τιμής. Λοιπον, περι καμερας: Εν αρχη ειναι το Hardware. Το software ερχεται απλα να δωσει αρχικα αυτοματη ρυθμιση, δευτερον επιλογες σε οποιον θελει να εχει απολυτο κοντρολ και τριτον να βελτιωσει προβληματα του hardware. Δεν μπορει να κανει ομβς θαυματα με κακο hardware. Hardware: Αρχη και τελος το φως. Οσο περισσοτερο τοσο καλυτερη η φωτο. Οι αισθητηρες ειναι μικροι και τα pixel τους ακομη μικροτερα. Οσο μεγαλωνεις τα mp του αισθητηρα τοσο μικροτερα κανεις τα pixels και αρα τοσο λιγοτερο φως μαζευουν κανοντας χειροτερη την ποιοτητα της φωτο σου, ειδικα οσο δυσκολευουν οι συνθηκες φωτισμου (σε καλο φωτισμο ολα καλες φωτο βγαζουν). Το mate 10 lite εχει pixels περιπου 1.00μm. Συγκριτικα με τους αλλους αισθητηρες του 1.25-1.45μm ειναι πολυ μικροτερα (-25% ~ -50%). Δεν ειναι καθολου λιγο και αυτο φαινεται στις φωτο οσο καλο software κι αν εχεις. Software: Ερχεται να καλυψει αδυναμιες του hardware. Οι περισσοτεροι εχουν αναγκη ενα καλο αυτοματο. Λιγοι εχουν αναγκη και επιλογες σε manual και raw. Ενα καλο hdr επισης οπως κρισιμο ειναι και ενα καλο white balance. Δεν ειναι κακη η Huawei σε αυτο το θεμα (ειδικα στις ναυαρχιδες ειναι κορυφαια) και η Xiaomi δεν δινει συνηθως επιλογες σε manual αλλα εχει ομως εξελιξει αρκετα το ΑΙ. Απο την αλλη βαζεις ομως και την gcam οπου ειναι ισως το καλυτερο software αυτη την στιγμη. Στο Huawei δεν μπορεις ενω στο Xiaomi μπαινει ευκολα ή πιο δυσκολα. Φακος: Το mate 10 lite εχει μετριο αισθητηρα και επιπλεον δεν τον βοηθαει με ενα πιο φωτεινο φακο. 1 f-stop διαφορα προσφερει 50% λιγοτερο φως. Ειδικα σε τετοιες περιστασεις το f/1.8 με το f/2.2 κανει διαφορα. Συνολικα λοιπον σε κυρια καμερα το Mate 10 Lite με τον μετριο αισθητηρα και τον οχι ιδιαιτερα φωτεινο φακο υστερει μολις το φως πεσει σε low light καταστασεις. Δεν ειναι θεμα marketing αλλα απλων αρχων φωτογραφιας. Φυσικα και οι δυνατοτητες του επεξεργαστη και των γραφικων δεν ειναι και παλι θεμα marketing. Ειναι απολυτα μετρησιμες. Συγνωμη που θα το ξαναπω αλλα η τιμη του Mate 10 lite ωφειλει να ειναι στα 100-120€ για να αντικατοπτριζει την σημερινη του αξια.
zenwalk23 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 13 ώρες πριν, Alexandros7474 είπε 4-5 χρόνια ...; Ετσι γραφει..
Axelq Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Μιας και εγώ ψάχνω αυτή την χρονική περίοδο ένα κινητό γύρω στα 200€ και για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, νομίζω πως η επιλογή πρέπει να γίνει για ένα από τα παρακάτω. Επειδή προτιμώ το καθαρό android, το Mi A2 μου τράβηξε αμέσως την προσοχή αλλά η μπαταρία του είναι μόλις 3010 mAh ενώ τα υπόλοιπα έχουν 4000 mAh. Όσον αφορά το Mi A2 Lite, έχει καθαρό android και αυτό αλλά η κάμερα του είναι χάλια. Το 5 plus μου είναι λίγο αδιάφορο, οπότε καταλήγουμε στο αν αξίζει να δώσεις 40€ παραπάνω για το Note 6 Pro αντί του Note 5.
Diskimpex Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Φιλος κοιτα Νοκια αυτη την περιοδο .Αλλα σκεφτετε μηπως παιξουν τιποτε προσφορες στο μπλακ φραιντευ .Κανουν ολοι γενικα παντου
IKARIWTHS Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Στις 16/10/2018 στις 6:22 ΜΜ, Axelq είπε Μιας και εγώ ψάχνω αυτή την χρονική περίοδο ένα κινητό γύρω στα 200€ και για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, νομίζω πως η επιλογή πρέπει να γίνει για ένα από τα παρακάτω. Επειδή προτιμώ το καθαρό android, το Mi A2 μου τράβηξε αμέσως την προσοχή αλλά η μπαταρία του είναι μόλις 3010 mAh ενώ τα υπόλοιπα έχουν 4000 mAh. Όσον αφορά το Mi A2 Lite, έχει καθαρό android και αυτό αλλά η κάμερα του είναι χάλια. Το 5 plus μου είναι λίγο αδιάφορο, οπότε καταλήγουμε στο αν αξίζει να δώσεις 40€ παραπάνω για το Note 6 Pro αντί του Note 5. Κοιτάζω και εγώ το mi a2 lite λόγω μπαταρίας και τιμής,είχα διαβάσει ότι η κάμερα του είναι στα επίπεδα redmi note 5 k redmi note 6 ,δεν ισχύει;
Axelq Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε Κοιτάζω και εγώ το mi a2 lite λόγω μπαταρίας και τιμής,είχα διαβάσει ότι η κάμερα του είναι στα επίπεδα redmi note 5 k redmi note 6 ,δεν ισχύει; Η κάμερα του είναι το πιο αδύνατο σημείο στο κινητό, ειδικά σε καταστάσεις χαμηλού φωτισμού. Να φανταστείς το βίντεο του δεν πηγαίνει πάνω από 1080p@30fps. Και ο SD 625 φυσικά, δεν λέμε ότι είναι αργός αλλά στα ίδια χρήματα παίρνεις τον 636. Ο μόνος λόγος που θα το επέλεγε κάποιος είναι για το μέγεθος του: Xiaomi Redmi Note 5 - 158.6 x 75.4 x 8.1 mm Xiaomi Mi A2 Lite - 149.3 x 71.7 x 8.8 mm Πραγματικά σε αυτά τα χρήματα και αυτή τη χρονική στιγμή το Note 5 είναι μονόδρομος πιστευώ εκτός αν θες να περιμένεις κανένα δίμηνο να πέσει το Note 6 Pro γύρω στα 180€. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2018 από Axelq Προσθήκη
Green Dragon Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 17 ώρες πριν, Axelq είπε ........................ Πραγματικά σε αυτά τα χρήματα και αυτή τη χρονική στιγμή το Note 5 είναι μονόδρομος πιστευώ εκτός αν θες να περιμένεις κανένα δίμηνο να πέσει το Note 6 Pro γύρω στα 180€. Έχω καταλήξει να πάρω κάποιο από τα: redmi note 5 ή Νοτε 6 pro και θέλω να ρωτήσω και εγώ 2-3 πραγματάκια... 1). Η οθόνη του είναι όντως καλύτερη από το redmi note 5; 2). Έχει στη συσκευασία του την πλαστική θήκη πλάτης που δίνει η Xiaomi p.x. στο redmi note 5; Μέχρι να βρούμε κανονική θήκη στα μαγαζιά. 3). Επίσης αν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω προστατευτικό τζαμάκι για οθόνη;
Axelq Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, Green Dragon είπε Έχω καταλήξει να πάρω κάποιο από τα: redmi note 5 ή Νοτε 6 pro και θέλω να ρωτήσω και εγώ 2-3 πραγματάκια... 1). Η οθόνη του είναι όντως καλύτερη από το redmi note 5; 2). Έχει στη συσκευασία του την πλαστική θήκη πλάτης που δίνει η Xiaomi p.x. στο redmi note 5; Μέχρι να βρούμε κανονική θήκη στα μαγαζιά. 3). Επίσης αν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω προστατευτικό τζαμάκι για οθόνη; 1) Η οθόνη του Note 6 Pro είναι λίγο μεγαλύτερη λόγω του "notch", όσον αφορά τα χρώματα ίδια πρέπει να είναι. 2) Ναι, η συσκευασία περιέχει μέσα μια θήκη όπως και του Note 5. 3) Τζαμάκι οθόνης για το Note 6 Pro έχουν λίγα καταστήματα ακόμα στο skroutz, σε λίγο καιρό θα έχεις περισσότερες επιλογές, αυτό αφορά και τις θήκες. 1
saruman123 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Green Dragon είπε Έχω καταλήξει να πάρω κάποιο από τα: redmi note 5 ή Νοτε 6 pro και θέλω να ρωτήσω και εγώ 2-3 πραγματάκια... 1). Η οθόνη του είναι όντως καλύτερη από το redmi note 5; 2). Έχει στη συσκευασία του την πλαστική θήκη πλάτης που δίνει η Xiaomi p.x. στο redmi note 5; Μέχρι να βρούμε κανονική θήκη στα μαγαζιά. 3). Επίσης αν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω προστατευτικό τζαμάκι για οθόνη; Το note 6 pro έχει μεγαλύτερη οθόνη καλύτερη ανάλυση και πιάνει μεγαλύτερη επιφάνεια. Λογικά πρέπει να έχει. Στο note 5 και γω έψαχνα για αρκετό καιρό,τώρα βρωμάει ο τόπος. Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2018 από saruman123 1
RaspuTech Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Καλησπέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας για αγορά στο 200ευρω! Σκέφτομαι το Redmi note 6 pro (4/64) αξίζει για αναβάθμιση από redmi note 3 pro (3/32); Διάβασα τα comments πιο πάνω, μήπως υπάρχει κάποιος κάτοχος να μας πει άποψη;
Green Dragon Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 30 λεπτά πριν, RaspuTech είπε Καλησπέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας για αγορά στο 200ευρω! Σκέφτομαι το Redmi note 6 pro (4/64) αξίζει για αναβάθμιση από redmi note 3 pro (3/32); Διάβασα τα comments πιο πάνω, μήπως υπάρχει κάποιος κάτοχος να μας πει άποψη; Εγώ κατέληξα στο redmi note 5 4/64, επειδή α} λέτε πως δεν έχουν μεγάλες διαφορές, β) είναι πιο φθηνό και γ) μεγαλύτερης διαθεσιμότητας αξεσουάρ σε προσιτές τιμές. Αυτά! 1
AntiCambeR Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 7 ώρες πριν, Green Dragon είπε Εγώ κατέληξα στο redmi note 5 4/64, επειδή α} λέτε πως δεν έχουν μεγάλες διαφορές, β) είναι πιο φθηνό και γ) μεγαλύτερης διαθεσιμότητας αξεσουάρ σε προσιτές τιμές. Αυτά! Είσαι ικανοποιημένος απο το κινητό;Ακουστικό,μικρόφωνο,σένσορες κλπ λειτουργούν απροβλημάτιστα;Απο κάμερα και ήχο;
Green Dragon Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, AntiCambeR είπε Είσαι ικανοποιημένος απο το κινητό;Ακουστικό,μικρόφωνο,σένσορες κλπ λειτουργούν απροβλημάτιστα;Απο κάμερα και ήχο; Το αγόρασα για δώρο στο γιο μου και με βάση ότι διάβασα εδώ. Δεν το έχω ο ίδιος. Τα παιδιά εδώ και ο Saruman το ξέρουν σίγουρα το κινητό. Επίσης μπορείς να ρωτήσεις στο αντίστοιχο θέμα σε γειτονικό - ειδικό - για κινητά forum.
jorgemeto Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Καλησπέρα παιδιά για να μην ανοίγω καινούριο θέμα, θέλει φίλος να αγοράσει to redmi note 5 (4/64), μενει Ισπανία, άρα ψάχνουμε αξιόπιστο ευρωπαϊκό μαγαζί να το αγοράσει. Έχετε να προτείνετε κανένα ;
manoskost Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 6 ώρες πριν, jorgemeto είπε Καλησπέρα παιδιά για να μην ανοίγω καινούριο θέμα, θέλει φίλος να αγοράσει to redmi note 5 (4/64), μενει Ισπανία, άρα ψάχνουμε αξιόπιστο ευρωπαϊκό μαγαζί να το αγοράσει. Έχετε να προτείνετε κανένα ; μπες στο ebay.esp και κανεις την αγορα με paypal.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα