Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βρες ένα καλό Σαββατιανό χύμα από καλό παραγωγό και μη ρισκάρεις με φελλούς που έχουν πέσει  μέσα στο μπουκάλι.

Το κουφό.....................Υπάρχει και κυκλοφορεί ένα μύθος ότι αν πέσει κομμάτι φελλού μέσα στο κρασί, μείνει για κάποιο διάστημα και το καταναλώσεις σου δημιουργεί πολλά αέρια οπότε τη βάψανε οι τριγύρω σου ειδικά αν έχεις καταναλώσει και μπακαλιάρο με σκορδαλιά.:P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, billdanos είπε

Αν πήρες το Αγιωργίτικο των 4 ευρώ ...σε καταλαβαίνω απόλυτα!

Αν ας πούμε πας σε αυτό: http://www.gaiawines.gr/el/ktimagaias/ (φτάνει και ξεπερνάει τα 20 ευρώ ανάλογα και τη χρονιά. Το πιο παλιό που μπορείς να εντοπίσεις σχετικά εύκολα είναι του 1999 αλλά εκεί θα πρέπει να αποχωριστείς κάπου στα 60 ευρώ...) μπορεί και να μην ξαναπιείς άλλο κόκκινο! Και φυσικά υπάρχουν και άλλα σε σημαντικά καλύτερες τιμές. 

😛 

Δεν ειμαι τοσο θαραλεος να δωσω 20€ για Αγιωργιτικο :) δωσε κατι παραπανω και παρε κανα καλο Chianti (δεν ειναι ολα ιδια)απο καβα να παθεις πλακα.

εδω που μενω κοντα στην Νεμεα ολο αυτα εδω βγαζουν.  Το εχουμε βαρεθει εδω.

Αλλα και στην Αθηνα τα μισα στο SM Αγιωργιτικο ειναι. Βασικα ειναι το κρασι του ασχετου ή του skroutz. Στην φτηνη του εκδοση μονο αυτο βγαινει σε αυτη την τιμη :) ειναι καλυτερο απ το χυμα ή απο κατι κρασια της παρεας κτλ... ή κατι Tsantali 1,5L

Επεξ/σία από Zerg13
  • Super Moderators
Δημοσ.
15 hours ago, Zerg13 said:

Δεν ειμαι τοσο θαραλεος να δωσω 20€ για Αγιωργιτικο :) δωσε κατι παραπανω και παρε κανα καλο Chianti (δεν ειναι ολα ιδια)απο καβα να παθεις πλακα.

εδω που μενω κοντα στην Νεμεα ολο αυτα εδω βγαζουν.  Το εχουμε βαρεθει εδω.

Αλλα και στην Αθηνα τα μισα στο SM Αγιωργιτικο ειναι. Βασικα ειναι το κρασι του ασχετου ή του skroutz. Στην φτηνη του εκδοση μονο αυτο βγαινει σε αυτη την τιμη :) ειναι καλυτερο απ το χυμα ή απο κατι κρασια της παρεας κτλ... ή κατι Tsantali 1,5L

Αυτά είναι από Τοσκάνη μεριά αλλά δεν είναι όλα τέλεια. Θα βρεις Chianti με 12 ευρώ, θα βρεις και με 40! 

Τα φθηνά Αγιωργίτικα, προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με ένα ποιοτικό Αγιωργίτικο το οποίο και μπορεί να δεχτεί και αρκετά μεγάλη παλαίωση! 

Ένα Κτήμα Γαίας (με τη μαύρη ετικέτα) του 2014 που κοστίζει κάπου στα 20 ευρώ, στη σωστή θερμοκρασία (έχω κάνει παρατήρηση σε κόσμο που ζητάει τα κόκκινα κρασια παγωμένα ή που βάζουν μέσα ...παγάκια) θα σου δώσει μία από τις πιο εντυπωσιακές και "βελούδινες/βουτυράτες" γεύσεις! :) 

• Super Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, phanispal said:

Καλά κι εσύ τώρα, έβαλες και τη θερμοκρασία στην εξίσωση.

Πόσοι ξέρουν να πίνουν κρασί/μπίρα σε σωστή θερμοκρασία;

Συμφωνώ, αλλά ξέρεις πόσο αλλάζει η γεύση σε κάθε θερμοκρασία? Είναι σα να πίνεις άλλο κρασί ή μπύρα... Δεν γίνεται να πληρώνεις αρκετά χρήματα για ένα καλό κρασί ή μια μπίρα και να τα πίνεις εντελώς παγωμένα. Δεν θα καταλάβεις ούτε το 20% των γεύσεων και των αρωμάτων! 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ το καταλαβαίνω, και όσο περνάει απ' το χέρι μου προσπαθώ να το τηρώ κιόλας.

Αλλά εδώ ο κόσμος βάζει τη ντομάτα και τη σοκολάτα στο ψυγείο, την τρώει και γουστάρει. Κι αν τους πεις τίποτα θα σου πουν «είναι θέμα γούστου».

Ένα tip για όσους δεν έχουν συντηρητές κρασιών σπίτι τους και θέλουν να πιουν το κρασί τους σε πιο σωστή θερμοκρασία: Μπορούν να έχουν διπλά μπουκάλια απ' το ίδιο κρασί, το ένα στο ψυγείο και το άλλο σε θερμοκρασία δωματίου, και να τα αναμειγνύουν, γύρω στο 50-50. Χοντρικά στους 4°C βγαίνει απ' το ψυγείο, γύρω στους 20°C έχει μέσα στο σπίτι, οπότε πάνω-κάτω θα το φέρεις γύρω στους ~12°C έστω έτσι μπακαλίστικα.

Αλλά κανονικά όποιος απολαμβάνει τακτικά κρασί σπίτι του, «πρέπει» να έχει συντηρητή.

Δημοσ.
Στις 16/10/2018 στις 10:48 ΠΜ, kostakis81 είπε

γνωριζει κανεις εαν σε ενα κρασι εχει σπασει ο φελοσ (μισος )μεσα στο μουκαλι εαν αυτο εχει χαλασει?

Μην το δοκιμάσεις καν. Πέτα το. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, billdanos είπε

Αυτά είναι από Τοσκάνη μεριά αλλά δεν είναι όλα τέλεια. Θα βρεις Chianti με 12 ευρώ, θα βρεις και με 40! 

Τα φθηνά Αγιωργίτικα, προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με ένα ποιοτικό Αγιωργίτικο το οποίο και μπορεί να δεχτεί και αρκετά μεγάλη παλαίωση! 

Ένα Κτήμα Γαίας (με τη μαύρη ετικέτα) του 2014 που κοστίζει κάπου στα 20 ευρώ, στη σωστή θερμοκρασία (έχω κάνει παρατήρηση σε κόσμο που ζητάει τα κόκκινα κρασια παγωμένα ή που βάζουν μέσα ...παγάκια) θα σου δώσει μία από τις πιο εντυπωσιακές και "βελούδινες/βουτυράτες" γεύσεις! :) 

Πως φτιαχνεις την σωστη θερμοκρασια;

αφου δινεις τα 20€ για Αγιωργιτικο :) θα δωσεις και 40€ για Chianti εστω για λιγες φορες.Οι Ιταλοι το εχουν το κρασι, για τους Ελληνες αμφιβαλω!

το ξερω οτι δεν ειναι ολα τελεια οπως και αυτα εδω με τα 40€ ισως δεν συγκρινονται καν με αυτα της Ιταλιας. Στην Βερόνα δοκιμασα εγω και εκει υπαρχει elevation στις τιμες να ξερεις. Καλυτερα να πας στα ακριβα γιατι τα δοκιμασα αμφοτερα.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Με συντηρητή κρασιών ή με το μπακαλίστικο τρόπο που περιέγραψα πιο πάνω.

• Super Moderators
Δημοσ.
12 minutes ago, Zerg13 said:

Με απλο θερμόμετρο για μπουκάλια κρασιών που αγκαλιάζει το μπουκαλι ή και εμπειρικά μιας και μπορώ λίγο πολύ να καταλαβω τη θερμοκρασία με το που θα το αγγίξω. Οποτε το φέρνω στην προτεινόμενη θερμοκρασία και το ανοίγω. Προφανως απο κει και περα οσο παραμένει στο μπουκάλι η θερμοκρασία δεν θα παραμείνει σταθερή αλλά σιγουρα δεν θα είναι παγωμένο. Ακόμη και πολλά λευκά ή ροζε κρασιά χανουν σε γεύση αν τα πιεις υπερβολικά παγωμένα. :)

Τωρα για τις ποικιλίες υπάρχουν πολλοί παράμετροι που κανουν ενα κρασι καλο. Ολες οι ποικιλίες μπορουν να δωσουν εντυπωσιακά κρασιά, αρκεί η οινοποίηση να γίνεται σωστά και με μεράκι. Τα φθηνά ή χύμα κρασιά που προκύπτουν απο διάφορες ποικιλίες ή σταφύλια ιδιου τυπου αλλα από διαφορετικούς παραγωγούς, δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις σοβαρές ετικέτες. Πίνονται προφανώς, αλλά δεν σου προσφέρουν και καμία ιδιαίτερη εμπειρία και γεύση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, billdanos είπε

Τα φθηνά ή χύμα κρασιά που προκύπτουν απο διάφορες ποικιλίες ή σταφύλια ιδιου τυπου αλλα από διαφορετικούς παραγωγούς, δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις σοβαρές ετικέτες.

Αν και στο κρασί έχω αρκετά περιορισμένες γνώσεις σε σχέση με τη μπίρα και το ουίσκι, θεωρώ πως υπάρχουν και χύμα κρασιά που είναι αξιόλογα.

Το ότι συνήθως οι ετικέτες είναι πιο ακριβές δε συνεπάγεται απαραίτητα ότι είναι και πιο ποιοτικές. Δεν εννοώ να συγκρίνουμε χύμα με πολύ ακριβή ετικέτα, αλλά π.χ. ένα χύμα των 3-4€/λίτρο με μια ετικέτα των 6€/750ml.

Το ξέρω απ' το τσίπουρο ότι τα εμφιαλωμένα είναι πολύ πιο ακριβά από το χύμα, και αν εξαιρέσεις ότι μπορείς να βρεις πολύ κακό χύμα τσίπουρο, προφανώς υπάρχουν και διαμάντια αν ξέρεις από πού προμηθεύεσαι. Τα εμφιαλωμένα όμως έχουν ολόκληρη γραμμή παραγωγής και πιστοποίησης από πίσω, κάτι που ανεβάζει το κόστος, και φαντάζομαι κάτι τέτοιο παίζει και με το κρασί. Και δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο σε γεύση-συνήθως είναι αδιάφορα, απλά ξέρεις ότι δεν είναι επικίνδυνα.

Εγώ τώρα που δρόσισε το γύρισα σε κρασί από μπίρα, και απολαμβάνω ένα ωραίο χύμα ξηρό ροζέ Νεμέας, που θεωρώ πως στέκεται μόνο του ένα βράδυ στον καναπέ. Μου αρέσουν τα ξηρά βέβαια, με το ζόρι ημίγλυκα.

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.

Παίδες βρήκα έναν πορφυρογέννητο πόρτο Καρράς του 1975

Ξέρω ότι είναι ακριβό αλλά δεν ξέρω εάν είναι πολύ παλιό για κατανάλωση πλέον

Τι λέτε?

Και βρισκόμαστε στο εξής δίλημμα

Το ανοίγω και το πίνω και εάν είναι καλό οκ αλλά ίσως έχει ξόδιαση η το κρατώ και συντηρώ το μύθο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...