Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Στον τίτλο της είδησης γράφει οτι το εργαλείο "μπορεί να βοηθήσει στην ανίχνευση .... μπλα μπλα".

Στην πρώτη παράγραφο του κειμένου γράφει οτι το εργαλείο "θα μπορούσε να ανιχνεύσει .... μπλα μπλα". 

Δεν τα λες σωστά. Στην πρώτη παράγραφο στο κείμενο λέει " θα μπορούσε να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο". Μην γράφεις ότι να΄ναι και κυρίως μη διαβάζεις ότι να'ναι.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pitsfitili είπε

Η αρχή 3χει γίνει. Ο προχωρημένος καρκίνος εντοπίζεται και από μηχανήματα και από αιματολογικές εξετάσεις. Επίσης υπάρχει κ η τεχνολογία να εντοπίζεται ο καρκίνος ακόμα και σε αρχικό στάδιο απλά δεν ξέρουν πολλοί την εξέταση και ούτε θα την μάθουν.

Εννοείς το MRI;;; Γιατί αν εννοείς αυτό δεν είναι ''μυστικό'' όσο για τις προγνωστικές εξετάσεις δεν είναι συγκεκριμένες, όλα είναι κατά συνθήκη και βάσει ιστορικού του ασθενή. Η εκάστοτε διερεύνηση γίνεται με βάση το ιατρικό ιστορικό και τους παράγοντες κινδύνου του κάθε ατόμου . Γενικά  είναι ένα πρωτόκολλο   διερεύνησης αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει σοβαρή υποψία για καρκίνο. Δε μπορώ να πάω πχ σε αξονικό ή μαγνητικό τομογράφο και να πω ΄΄ Παίδες ψάξτε με για καρκίνο σε όλο μου το κορμί '' .

Δημοσ.

Guys, ενα σημαντικό λαθακι στην μετάφραση που ίσως προκαλέσει σύγχυση στον αναγνώστη.

Pathologists, όπως είναι στο original άρθρο, είναι οι παθολογοανατόμοι (οι εργαστηριακοί γιατροί που κάνουν διαγνώσεις σε ιστολογικά παρασκευάσματα στο μικροσκόπιο) και όχι οι παθολόγοι (Internists) που είναι κυρίως κλινικοί γιατροί και δεν εμπλέκονται άμεσα στην εργαστηριακή διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, nickstaik είπε

Guys, ενα σημαντικό λαθακι στην μετάφραση που ίσως προκαλέσει σύγχυση στον αναγνώστη.

Pathologists, όπως είναι στο original άρθρο, είναι οι παθολογοανατόμοι (οι εργαστηριακοί γιατροί που κάνουν διαγνώσεις σε ιστολογικά παρασκευάσματα στο μικροσκόπιο) και όχι οι παθολόγοι (Internists) που είναι κυρίως κλινικοί γιατροί και δεν εμπλέκονται άμεσα στην εργαστηριακή διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Δεν το γνώριζα. Σε ευχαριστώ πολύ, έκανα την σχετική αλλαγή στο κείμενο.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, iNK είπε

Η τεχνολογία όπως και όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν την καλή και την καλή τους όψη.

Η Google έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στο AI, σίγουρα στο μέλλον θα δούμε κι άλλα τέτοια επιτεύγματα.

Θα ήθελα να δω και την Apple σε τέτοιες κινήσεις. Όχι μόνο να αρμεγουμε τον κοσμακη έτσι θείε Tim?

Apple’s Pact with 13 Health Care Systems Might Actually Disrupt the Industry

Δημοσ.
2 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Εσύ είσαι απ' τους λίγους, να υποθέσω...

Και καλά κάνεις και το υποθέτεις. Διότι εγώ εδώ να πάρω φάρμακα και γενικά χημικά προϊόντα εδώ και 3 μισή χρόνια. Όσα ακριβώς έχω και να αρρωστήσω. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν και ούτε με νοιάζει. Μου αρκεί που είμαι εγώ καλά

1 ώρα πριν, Koukoz είπε

Εννοείς το MRI;;; Γιατί αν εννοείς αυτό δεν είναι ''μυστικό'' όσο για τις προγνωστικές εξετάσεις δεν είναι συγκεκριμένες, όλα είναι κατά συνθήκη και βάσει ιστορικού του ασθενή. Η εκάστοτε διερεύνηση γίνεται με βάση το ιατρικό ιστορικό και τους παράγοντες κινδύνου του κάθε ατόμου . Γενικά  είναι ένα πρωτόκολλο   διερεύνησης αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει σοβαρή υποψία για καρκίνο. Δε μπορώ να πάω πχ σε αξονικό ή μαγνητικό τομογράφο και να πω ΄΄ Παίδες ψάξτε με για καρκίνο σε όλο μου το κορμί '' .

Εδώ μιλάμε για ανίχνευση προχωρημένου καρκίνου. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχεις συμπτώματα ιδιαίτερα στον προχωρημένο καρκίνο. Όχι δεν εννοώ το MRI.

Δεν χρειάζεται να έχεις ιστορικό όταν σαπίζει το στομάχι σου και πεθαίνεις στους πόνους.. εκεί ξεκινάς μια σειρά εξετάσεων για να καταλήξεις στον καρκίνο. Το πρωτόκολλο διερευνήσεις αφορά εκείνους με καρκίνο στο αρχικό στάδιο και όχι στο προχωρημένο.

Διότι στο αρχικό δεν έχεις πληρεί συμπτώματα... ή σε περίπτωση κληρονομικότητας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι Αμερικάνοι έχουν ανακαλύψει εδώ και χρόνια το φάρμακο που θεραπεύει το καρκίνο. Όμως το εβραϊκό λόμπυ σε συνδυασμό με τα συμφέροντα τον φαρμακευτικών έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία του! Είναι πολλά τα λεφτά που κονομάνε απο τις ντεμεκ "θεραπείες" και "έρευνες" για την καταπολέμησή του...

Επεξ/σία από Federer
Δημοσ.

Συγγνώμη, το άρθρο δεν βγάζει νόημα. Καταρχάς, τι διαφάνειες σκρίναρε ο αλγόριθμος? Διαφάνειες από MRI? Δεύτερον, αν σκρίναρε MRIs, από που κι ως που εμπλέκονται οι παθολογοανατόμοι; Οι παθολογοανατόμοι ΔΕΝ βλέπουν MRIs, ιστούς εξετάζουν, αποτελέσματα βιοψιών βγάζουν.

Επανέρχομαι στο αρχικό μου ερώτημα, τι διαφάνειες εξετάστηκαν??? Αν δεν διευκρινιστεί αυτό, το άρθρο είναι ακατάληπτο.

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, lightsout είπε

Συγγνώμη, το άρθρο δεν βγάζει νόημα. Καταρχάς, τι διαφάνειες σκρίναρε ο αλγόριθμος? Διαφάνειες από MRI? Δεύτερον, αν σκρίναρε MRIs, από που κι ως που εμπλέκονται οι παθολογοανατόμοι; Οι παθολογοανατόμοι ΔΕΝ βλέπουν MRIs, ιστούς εξετάζουν, αποτελέσματα βιοψιών βγάζουν.

Επανέρχομαι στο αρχικό μου ερώτημα, τι διαφάνειες εξετάστηκαν??? Αν δεν διευκρινιστεί αυτό, το άρθρο είναι ακατάληπτο.

αντιγράφω: "hematoxylin-eosin-stained lymph nodes"

Πρόκειται για απλή χρώση ιστοχημείας (σχετικά χαμηλής ευκρίνειας)

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, koupan16 είπε

αντιγράφω: "hematoxylin-eosin-stained lymph nodes"

Πρόκειται για απλή χρώση ιστοχημείας (σχετικά χαμηλής ευκρίνειας)

Σε ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση, διάβαζα και ξαναδιάβαζα το άρθρο μέχρι που μ' έπιασε πονοκέφαλος!

Από πού το αντέγραψες; Δεν το βρίσκω μέσα στο άρθρο!

Δημοσ.

Μπες στο pubmed  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30295070

και δες στο

DESIGN.—Whole slide images were obtained from hematoxylin-eosin-stained lymph nodes from 399 patients (publicly available Camelyon16 challenge dataset). LYNA was developed by using 270 slides and evaluated on the remaining 129 slides. We compared the findings to those obtained from an independent laboratory (108 slides from 20 patients/86 blocks) using a different scanner to measure reproducibility.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, koupan16 είπε

Μπες στο pubmed  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30295070

και δες στο

DESIGN.—Whole slide images were obtained from hematoxylin-eosin-stained lymph nodes from 399 patients (publicly available Camelyon16 challenge dataset). LYNA was developed by using 270 slides and evaluated on the remaining 129 slides. We compared the findings to those obtained from an independent laboratory (108 slides from 20 patients/86 blocks) using a different scanner to measure reproducibility.

Φοβερό, τώρα έψαχνα στο search του pubmed μπας και βρω σχετική δημοσίευση.

Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι.

Θα πρότεινα να μπει και το link του pubmed στην αρχική ανάρτηση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pitsfitili είπε

Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν και ούτε με νοιάζει. Μου αρκεί που είμαι εγώ καλά

να υποθεσω εισαι απ'τους γιατρους χωρις συνορα ε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, voltmod είπε

Δεν τα λες σωστά. Στην πρώτη παράγραφο στο κείμενο λέει " θα μπορούσε να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο". Μην γράφεις ότι να΄ναι και κυρίως μη διαβάζεις ότι να'ναι.

Σιγά ρε μεγάλε που σε έθιξα κιόλας επειδή αντί για την λέξη "αποτελέσει" έγραψα "ανιχνεύσει"... 

Η ουσία είναι μια, οτι δεν περιμένω καμιά τεχνητή νοημοσύνη της google για να με κάνει καλύτερα ή να εντοπίσει ασθένειες. Υπάρχουν άλλα μηχανήματα, εξετάσεις και τεχνολογίες για να ανιχνευτούν αυτά τα προβλήματα. 

Ειδικά δε όταν δεν μπορεί να "ανιχνεύσει" αλλά μόνο να "αποτελέσει" έναν πολύτιμο σύμμαχο, τότε ακόμα χειρότερα, ουσιαστικά ένα τίποτα

Μπούρδες των δημοσιογράφων για να πουλήσουν τζάμπα ελπίδα στους ασθενείς και στον κόσμο με προβλήματα υγείας.

Edit: Και επειδή τώρα είδα οτι το έχεις γράψει εσύ αυτό, μάλλον αντί να κάνεις υποδείξεις πως να διαβάζουν οι άλλοι, κοίτα να γράφεις καλύτερα τα άρθρα για να μην μπερδεύεις τον αναγνώστη και να αποφεύγεις τους clickbait τίτλους.

Άλλη λέξη αναφέρεται στον μεγάλο τίτλο του κειμένου και άλλη μέσα στο κείμενο, οτι να ναι. Άλλο το νόημα οτι μπορεί να ανιχνεύσει κάτι και άλλο όταν θα μπορούσε να αποτελέσει. Στην πρώτη περίπτωση έχει αποδειχτεί πως μπορεί να γίνει κάτι με μια πιθανότητα οχι 100%, στην δεύτερη αφήνει την υπόνοια οτι κάτι θα γίνει στο μέλλον αν και όποτε γίνει αυτό και πάλι με μια πιθανότητα. Για αυτό σχολίασα κιόλας το κείμενο και είπα για φρούδες ελπίδες.

erekd0.jpg

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...