Whargoul Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, nvel είπε [...] Τα συστήματα θέρμανσης συγκρίνονται σε όμοιες συνθήκες θερμικής άνεσης και όχι σε ότι συνθήκες συμφέρει το κάθε σύστημα γιατί αλλιώς δεν υπάρχει σύγκριση μεγεθών. Συνειδητοποιείτε ότι απλά μου απαντάτε πίσω επαναδιατυπώνοντας αυτά που λέω εγώ? Εάν υπάρχουν συνθήκες που συμφέρουν στο Α ή Β ή Γ σύστημα, τότε εξ ορισμού δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο σύστημα με καθολική ανωτερότητα! Σε αντίθεση με τα λεγόμενα της απέναντι πλευράς. 14 ώρες πριν, Whargoul είπε Δεν είναι εξ ορισμού ποιο οικονομικό. Είναι πιο οικονομικό στο ίδιο σενάριο, στην πλήρη θέρμανση ολόκληρου του χώρου, σε σχέση με άλλες ηλεκτρικές θερμάστρες. Στις 21/10/2018 στις 3:36 ΜΜ, Whargoul είπε Εάν μιλάμε για ακριβώς την ίδια χρήση, για πλήρη ομοιόμορφη θέρμανση ενός δωματίου, τότε το AC θα είναι πιο οικονομικό από οποιοδήποτε 1:1 ηλεκτρικό τύπο θέρμανσης. Και αν μιλάμε για παρατεταμένη θέρμανση, τότε ένα AC Inverter θα είναι ακόμα πιο οικονομικό. Εάν απλώς θέλω να θερμανθώ λίγο στον καναπέ σαν βλέπω τηλεόραση για κανά μισάωρο - μια ώρα, σε ένα σαλόνι 40-100 τετραγωνικά που μπάζει κιόλας,[...] Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2018 από Whargoul
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 36 λεπτά πριν, Whargoul είπε You are making my point. To ότι για 1-2 βδομάδες δεν κάνει ή ότι πρέπει να υπάρχει εναλλακτικός τρόπος σημαίνει ότι δεν είναι ΠΑΝΤΑ. Δεν είπα για το AC ότι είναι άχρηστο ή ασύμφορο γενικά. Αντιθέτως το υποστήριξα σε κάθε post μου όταν λέω για ολική "ηλεκτρική" θέρμανση. Σε αυτό που δίνω έμφαση, είναι ότι δεν είναι πάντα το οικονομικότερο για όλες τις περιπτώσεις. Όπως το παράδειγμα που ανάφερα στην αρχή, με τον τύπο/τύπισσα που απλά κάθεται να δει μισή ώρα τηλεόραση σε ένα μεγάλο σαλόνι. Αν πάει αυτός, να δώσει 800-2000 ευρώ να αγοράσει ένα AC για το σαλόνι ότι θα έχει δήθεν οικονομία, θα τραβά τα μαλλιά του. δεν μεικινγκ κανενα ποϊντ. στην ελλαδα χρειαζεσαι αιρκον, πρωτιστως για ψυξη. το αιρκον ηδη θα υπαρχει και θα πρεπει να ειναι το ΠΡΩΤΟ μεσο που θα χρησιμοποιησεις και για θερμανση. αμα για τον ΑΒ λογο δεν ζεσταινει καθολου ή αρκετα γρηγορα, μπορεις να βοηθησεις και με αλλα μεσα. οχι ομως οτι θα ζεσταθουμε πιο οικονομικα με τις θερμαστρες στο παραδειγμα που λες, αμα ο αλλος βολευεται ολο το χειμωνα με μια θερμαστρα για το καναπε, τοτε βολευεται και με μια κουβερτα, γαντια και σκουφο για την ιδια χρηση. ή μπορει αντι για τηλεοραση να χει δεκτη στο λαπτοπ/πισι και να βλεπει απο το δωματιο που χει ανοικτο το αιρκον συνεχεια (ή μπορει να μη βλεπει καν τηλεοραση διοτι ειναι σκουπιδι ). για το καθε προβλημα υπαρχουν πολλες οικονομικες λυσεις, αναλογα τι συμβιβασμο θελει να κανει καθενας, σε καμια περιπτωση ομως δε θα εχεις οικονομικη θερμικη ανεση με μια θερμαστρα, διοτι παντα θα υπαρχουν πιο οικονομικες εναλλακτικες
Curtis76 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, Lezantas26 είπε οποτε το να σκασει η γιαγια ενα καρο λεφτα στη ΔΕΗ να ζεσταινει το καναπε της ειναι πιο οικονομικο απο το αιρκον επειδη μπορει να υπαρξουν 2 βδομαδες το χρονο με υπερβολικα χαμηλες θερμοκρασιες στα βουνα? πρεπει να συγκρινεις ποσο ρευμα και ποση θερμικη ανεση θα εχει ενα νοικοκυριο σε ενα ετος. στην ελλαδα τουλαχιστο δεν νομιζω να υπαρχει καποιο νοικοκυριο που να του βγει πιο ακριβα το αιρκον στη διαρκεια του χρονου. στη καλυτερη αυτο που ισχυριζεσαι τωρα ειναι οτι πρεπει να υπαρχει εναλλακτικος τροπος θερμανσης για καποιες ειδικες περιστασεις στη διαρκεια του χρονου δε συζηταω το οτι τραβαγανε τα μαλλια τους για τα αιρκον, λες και δε θα τα χρησιμοποιησουν το καλοκαιρι 🤣 Τα περισσοτερα ac κατω απο τους 7βαθμους γονατιζουν, αρκετα καλα ac στους 5βαθμους και τα κορυφαια στους 3. Υπαρχουν μοντελα ac που διαθετουν αντιστααση θεμρανσης στην εξωτερικη μοναδα για να γινεται αποπαγωση. Σιγουρα αυτη η αντισταση δεν ειναι πιο αποδοτικη απο το ιδιο το ac.. Παντως δεν εχω δει κατι στη κουβεντα που να με χαλασε. Απο τεχνικη εγινε λιγο καπως αλλα αν ξαναγυρισει στο τεχνικο επιπεδο τη παρακολουθω ανετα και με ενδιαφερον.
Whargoul Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 6 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε δεν μεικινγκ κανενα ποϊντ. στην ελλαδα χρειαζεσαι αιρκον, πρωτιστως για ψυξη. το αιρκον ηδη θα υπαρχει και θα πρεπει να ειναι το ΠΡΩΤΟ μεσο που θα χρησιμοποιησεις και για θερμανση. αμα για τον ΑΒ λογο δεν ζεσταινει καθολου ή αρκετα γρηγορα, μπορεις να βοηθησεις και με αλλα μεσα. οχι ομως οτι θα ζεσταθουμε πιο οικονομικα με τις θερμαστρες στο παραδειγμα που λες, αμα ο αλλος βολευεται ολο το χειμωνα με μια θερμαστρα για το καναπε, τοτε βολευεται και με μια κουβερτα, γαντια και σκουφο για την ιδια χρηση. ή μπορει αντι για τηλεοραση να χει δεκτη στο λαπτοπ/πισι και να βλεπει απο το δωματιο που χει ανοικτο το αιρκον συνεχεια (ή μπορει να μη βλεπει καν τηλεοραση διοτι ειναι σκουπιδι ). για το καθε προβλημα υπαρχουν πολλες οικονομικες λυσεις, αναλογα τι συμβιβασμο θελει να κανει καθενας, σε καμια περιπτωση ομως δε θα εχεις οικονομικη θερμικη ανεση με μια θερμαστρα, διοτι παντα θα υπαρχουν πιο οικονομικες εναλλακτικες Sorry αλλά μιλάω συγκεκριμένα. Δεν μιλάω για τον universal πιο οικονομικό τρόπο να ζεσταθείς στον καναπέ, με θερμοφόρα Vs γαντια Vs κουβέρτα Vs ένα Τibetan Μastiff που θα κάθετε πάνω σου. Λέω για μια συγκεκριμένη και όχι σπάνια χρήση στην οποία ένα AC δεν είναι πιο οικονομικό vs κάποια άλλη 1:1 ηλεκτρική θερμάστρα, ακόμα και αν αυτή είναι μια γελοία θερμάστρα αλογόνου.
n4sleep Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 5 λεπτά πριν, Curtis76 είπε Τα περισσοτερα ac κατω απο τους 7βαθμους γονατιζουν, αρκετα καλα ac στους 5βαθμους και τα κορυφαια στους 3. Υπαρχουν μοντελα ac που διαθετουν αντιστααση θεμρανσης στην εξωτερικη μοναδα για να γινεται αποπαγωση. Σιγουρα αυτη η αντισταση δεν ειναι πιο αποδοτικη απο το ιδιο το ac.. Παντως δεν εχω δει κατι στη κουβεντα που να με χαλασε. Απο τεχνικη εγινε λιγο καπως αλλα αν ξαναγυρισει στο τεχνικο επιπεδο τη παρακολουθω ανετα και με ενδιαφερον. Toshiba daseikai δοκιμασμένο στους -5 και σαν μοναδικό μέσο θέρμανσης και δεν μάσησε τίποτα...
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 6 λεπτά πριν, Curtis76 είπε Τα περισσοτερα ac κατω απο τους 7βαθμους γονατιζουν, αρκετα καλα ac στους 5βαθμους και τα κορυφαια στους 3. Υπαρχουν μοντελα ac που διαθετουν αντιστααση θεμρανσης στην εξωτερικη μοναδα για να γινεται αποπαγωση. Σιγουρα αυτη η αντισταση δεν ειναι πιο αποδοτικη απο το ιδιο το ac.. Παντως δεν εχω δει κατι στη κουβεντα που να με χαλασε. Απο τεχνικη εγινε λιγο καπως αλλα αν ξαναγυρισει στο τεχνικο επιπεδο τη παρακολουθω ανετα και με ενδιαφερον. ειμαι αρκετα σιγουρος οτι τα συγχρονα δεν ανανεωνουν τον αερα απ εξω, οποτε δεν επηρεαζονται τοσο πολυ. ε αμα μενεις σε σπιτι που δεν εχει διαφορα η εξωτερικη με την εσωτερικη θερμοκρασια, ξενοικιαζεις και μενεις στο δρομο να γλυτωσεις τα ενοικια θα το ψαξω το απογευμα αμα προλαβω
Whargoul Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, n4sleep είπε Toshiba daseikai δοκιμασμένο στους -5 και σαν μοναδικό μέσο θέρμανσης και δεν μάσησε τίποτα... Και το δικό μου Mitsubishi έχει rating για μέχρι τους -25. Αυτό δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι κρατά την ενεργειακή απόδοση του μέχρι τους -25, + αυτά είναι πανάκριβα AC των 1500-2500 ευρώ και όχι ένα τυπικό AC που θα βάλει ο κάθε "κακομοίρης" ή συνοδεύει ένα διαμέρισμα προς ενοικίαση! 20 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε ειμαι αρκετα σιγουρος οτι τα συγχρονα δεν ανανεωνουν τον αερα απ εξω, οποτε δεν επηρεαζονται τοσο πολυ. ε αμα μενεις σε σπιτι που δεν εχει διαφορα η εξωτερικη με την εσωτερικη θερμοκρασια, ξενοικιαζεις και μενεις στο δρομο να γλυτωσεις τα ενοικια θα το ψαξω το απογευμα αμα προλαβω Δεν έχει σχέση με την ανανέωση αέρα ή την εσωτερική θερμοκρασία αλλά από το ΔΤ (διαφορά θερμοκρασίας) μεταξύ εναλλάκτη θερμότητας (στην εξωτερική μονάδα) και εξωτερικής θερμοκρασίας. Όσο το ΔΤ μειώνεται, τόσο πιο δύσκολη είναι η μεταφορά θερμότητας - θέρμανση και ψύξη. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία γίνει ανάλογη της θερμοκρασίας λειτουργίας του εναλλάκτη, απλά σταματά να δουλεύει το σύστημα. Έστω ότι έχουμε ένα AC που μπορεί να "ψύξει" το ψυκτικό στους -20οC, τότε με εξωτερική θερμοκρασία 20 βαθμούς, το ΔΤ είναι 40, με εξωτερική θερμοκρασία 0 βαθμούς είναι 20, και με εξωτερική θερμοκρασία -10 βαθμούς το ΔΤ είναι 10. Οπότε στους 20 βαθμούς σε ένα κύκλο του ψυκτικού, με το ίδιο έργο, μπορεί να απορροφήσει 2 φορές περισσότερη θερμότητα απ΄ότι στους 0, 4 φορές περισσότερη απ ότι στους -10, και 8 φορές περισσότερη από τους -15! Εάν το AC είναι της κακιάς ώρας και μπορεί να ψύξει το ψυκτικό του μέχρι τους 0 ή -5, είναι προφανές γιατί δεν κάνει για παγετούς. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2018 από Whargoul
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 16 λεπτά πριν, Whargoul είπε Και το δικό μου Mitsubishi έχει rating για μέχρι τους -25. Αυτό δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι κρατά την ενεργειακή απόδοση του μέχρι τους -25, + αυτά είναι πανάκριβα AC των 1500-2500 ευρώ και όχι ένα τυπικό AC που θα βάλει ο κάθε "κακομοίρης" ή συνοδεύει ένα διαμέρισμα προς ενοικίαση! Δεν έχει σχέση με την ανανέωση αέρα ή την εσωτερική θερμοκρασία αλλά από το ΔΤ (διαφορά θερμοκρασίας) μεταξύ εναλλάκτη θερμότητας (στην εξωτερική μονάδα) και εξωτερικής θερμοκρασίας. Όσο το ΔΤ μειώνεται, τόσο πιο δύσκολη είναι η μεταφορά θερμότητας - θέρμανση και ψύξη. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία γίνει ανάλογη της θερμοκρασίας λειτουργίας του εναλλάκτη, απλά σταματά να δουλεύει το σύστημα. θα το ψαξω. παντως και γω ξερω οτι κατω απο τους 7 βαθμους χανουν αποδοση, ποση δεν ξερω, αλλα αμφιβαλλω οτι φτανουν τις αντιστασεις. αυτα τα αυτοκολλητακια που χουν τα αιρκον πανω και χωριζουν σε 3-4 ζωνες τις χωρες, αμα βρισκαμε και τη μεθοδο που τεσταρουν πιστευω θα γινοταν να βγουν τα νουμερα αποδοσης χρησιμοποιωντας τα νουμερα για τις κρυες χωρες. πιστευω οτι θα ειναι καλουτσικος δεικτης για αποδοση ενος αιρκον για τις ορεινες περιοχες της ελλαδας
panomelene Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Καλησπερα και πάλι Αργώ να απαντήσω αλλα διάβαζα ολα τα σχόλια απλα λόγου χρόνου δεν προλάβαινα να απαντήσω το σκ και χτες Λοιπον το AC δεν ειναι για εμενα λύση για τους παρακάτω λόγους ! -Εχω ήδη κάποια προβλήματα με ιδιοκτήτες οποτε δεν θέλω να κοντράρω καθόλου αλλο -Δεν θέλω το δωμάτιο που να είμαι να γινει φούρνος γιατί πολύ απλά χειμώνα στην περιοχή που είμαι απο μικρος θυμαμαι μέσο όρο θερμοκρασίας στο σπιτι να έχουμε 18-19 και το 20 το θεωρώ overkill για εμενα οποτε αντέχω και παρακάτω απλα να σπάει το κρύο θέλω (που οπως ειπα ακομα και με τον αφυγραντήρα οταν δουλεύει στο δωμάτιο βλεπω μεγάλη διαφορα) -Λόγο δουλείας οτι αγοράσω θα μπαίνει 4 φορες την βδομαδα ΜΑΞ για 3 μηνες γιατι τους αλλους αντέχω μια χαρα , θα βαλω 60 μέρες συνολικά (που δεν φτάνω αυτο το νούμερο γιατι Χριστούγεννα κτλπ θα λειπω αρκετές μερες κανα 20-25ημερο) ΟΠΟΤΕ τα λεφτα μονο και μονο στα 2 χρονια που εστω θα κατσω σε αυτο το σπιτι για τεχνικο δεν θα τα βγαλω πιστευω και το AC θα παει και άχρηστο μετά ενω οτι αλλο πάρω σίγουρα όχι Προβλήματα με υγρασια γενικά έχω σε φάση να τρέχουν νερα απο τοίχους αλλα εχω αγοράσει πολυ καλό αφυγραντήρα για 120 τετραγωνικά και εχει μπει σε 40-45 ποσο ειναι και πλεον ειναι μια χαρα γιατι δουλεύει συνέχεια όσο είμαι εδω ! όποτε απο τι εχω διαβάσει για μενα θα ταν καλύτερα θερμοπομπος; 1
Dimitris Verlis Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 https://www.skroutz.gr/s/7528662/Primo-BY1207-F.html Με αυτό έβγαλα όλο τον χειμώνα εγώ, και συνεχίζω και φέτος, σε 15 λεπτά το υπνοδωμάτιο μου είναι φούρνος στην κυριολεξία, το μοναδικό πρόβλημα είναι πως το μοτερακι με την χρήση ξεκινάει και κολλάει, ορισμένες φορές εμένα αργεί να ξεκινήσει το μοτέρ η όταν ξεκινάει τρίζει έντονα για 10-15 δευτερόλεπτα, για 23 ευρώ είναι πολύ ικανοποιητική λύση για ένα υπνοδωμάτιο ξέρω γω, αν λαδωνεις και το μοτερακι τακτικά θα σε κρατήσει αρκετά, εγώ απλά βαριέμαι να τον ανοιξω!
manolis115 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Το κλιματιστικό σύμφωνα με την άποψη μου έχει μόνο ενα μειονέκτημα. Το μειονέκτημα είναι το κόστος απόκτησης και εγκατάστασης. Το κλιματιστικό είναι τρια σε ένα. Έχεις μια συσκευή για να αντιμετωπίσεις τρεις διαφορετικές καταταστασεις. Ζεστή, υγρασία, κρύο. Για παράδειγμα οι σόμπες kerosun αντιμετωπίζουν το κρύο αλλα ταυτόχρονα αυξάνουν την υγρασία. Αυτό στο παράδειγμα που ανέφερα σημαίνει πως χρειάζεσαι και αφυγραντηρα να δουλεύει ταυτόχρονα με την σόμπα. Κοροϊδεύω τις διαφημίσεις που λένε να αγοράσεις αφυγραντηρα γιατί έχω κλιματιστικό. Μακάρι να καταλάβουν όλοι ποσό χρήσιμο είναι. Το κλιματιστικό αντίθετα αντιμετωπίζει και το κρύο και την υγρασία ταυτόχρονα και αποδίδει πολύ παραπάνω θερμότητα η ψύξη σε σχέση με την ενέργεια που καταναλώνει. Επίσης είναι μια συσκευή χρήσιμη καλοκαίρι και χειμώνα. Θα μιλήσω και για το θέμα χώρου και ασφαλείας. Το κλιματιστικό δεν καταναλώνει τον διαθέσιμο χώρο στο πάτωμα αφού είναι στον τοίχο και επίσης δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσεις πάνω του το βραδυ, φωτιάς η εγκαύματος όπως με αλλα θερμαντικά σώματα. Τέλος δεν μολύνει το περιβάλλον όπως τα τζάκια που βρωμίζουν την ατμόσφαιρα της Αθήνας κάθε χειμώνα λες και είμαστε στο Λονδίνο του 1800. 1
Curtis76 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, n4sleep είπε Toshiba daseikai δοκιμασμένο στους -5 και σαν μοναδικό μέσο θέρμανσης και δεν μάσησε τίποτα... Αυτο που σου παραθετω ειναι πινακας απο daiseikai το 18 αρι. Οπου Q η θερμικη ισχυς σε Watt και W η ηλεκτρικη ισχυς και αυτη σε Watt. Δηλαδη στους -5 καλυτερα τo ac απο 2 αεροθερμα 1500αρια. Το μονο που δε ξερω ειναι ποσο συχνα πεφτει σε διαδικασια αποψυξης. Οπως βλεπεις και το daiseikai κατω απο τους 5 βαθμους χανει μεγαλο πσοστο της δυνατοτητας του (απο 5600 σε 4340). Μια χαρα τα παει, αν δεις αντιστοιχα αλλων θα γελασεις. Το daiseikai ειναι καλο και ακριβο μηχανημα. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 16 λεπτά πριν, panomelene είπε Καλησπερα και πάλι Αργώ να απαντήσω αλλα διάβαζα ολα τα σχόλια απλα λόγου χρόνου δεν προλάβαινα να απαντήσω το σκ και χτες Λοιπον το AC δεν ειναι για εμενα λύση για τους παρακάτω λόγους ! -Εχω ήδη κάποια προβλήματα με ιδιοκτήτες οποτε δεν θέλω να κοντράρω καθόλου αλλο -Δεν θέλω το δωμάτιο που να είμαι να γινει φούρνος γιατί πολύ απλά χειμώνα στην περιοχή που είμαι απο μικρος θυμαμαι μέσο όρο θερμοκρασίας στο σπιτι να έχουμε 18-19 και το 20 το θεωρώ overkill για εμενα οποτε αντέχω και παρακάτω απλα να σπάει το κρύο θέλω (που οπως ειπα ακομα και με τον αφυγραντήρα οταν δουλεύει στο δωμάτιο βλεπω μεγάλη διαφορα) -Λόγο δουλείας οτι αγοράσω θα μπαίνει 4 φορες την βδομαδα ΜΑΞ για 3 μηνες γιατι τους αλλους αντέχω μια χαρα , θα βαλω 60 μέρες συνολικά (που δεν φτάνω αυτο το νούμερο γιατι Χριστούγεννα κτλπ θα λειπω αρκετές μερες κανα 20-25ημερο) ΟΠΟΤΕ τα λεφτα μονο και μονο στα 2 χρονια που εστω θα κατσω σε αυτο το σπιτι για τεχνικο δεν θα τα βγαλω πιστευω και το AC θα παει και άχρηστο μετά ενω οτι αλλο πάρω σίγουρα όχι Προβλήματα με υγρασια γενικά έχω σε φάση να τρέχουν νερα απο τοίχους αλλα εχω αγοράσει πολυ καλό αφυγραντήρα για 120 τετραγωνικά και εχει μπει σε 40-45 ποσο ειναι και πλεον ειναι μια χαρα γιατι δουλεύει συνέχεια όσο είμαι εδω ! όποτε απο τι εχω διαβάσει για μενα θα ταν καλύτερα θερμοπομπος; βασικα με τετοιες θερμοκρασιες βαζεις αιρκον στους 22-25 και δε καιει ουτε τα μισα απ οτι ενας θερμοπομπος. παμε τωρα στα αλλα... πραγματι τα λεφτα που θα δωσεις για μεταφορα εγκατασταση δεν θα αξιζουν αμα το χρησιμοποιεις μονο τοσο, βεβαια μπορεις παντα να μιλησεις με τους ιδιοκτητες να τα βρειτε. αμα δηλαδη τους προτεινεις να το κρατησουν και να σου κοψουν απο τα επομενα νοικια καποιο ποσο, εσυ ουσιαστικα μονο κερδος εχεις. δεν χανεις κατι να μιλησεις, αμα ολα γινονται νομιμα τοτε δεν μπορουν να σε πεταξουν εξω και να θελουν. ουτε βλεπω λογο καποιος νοικαρης να πεταει τον αλλο εξω επειδη τολμησε να του πει για μια αλλαγη. σε εχουν ψαρωσει μου φαινεται
Curtis76 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 manolis115 αν και τελικα το καναμε το θεμα ανω κατω να σου πω πως τα ac δεν κανουν αφυγρανση στη λειτουργια θεμανσης.
panomelene Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εδω το ψυγείο που χάλασε πήγα και πήρα μονος μου γτ δεν πήραν αυτοί σε ενα 3μηνο..... Απλα μπορει να πουμε να γινει η αλλαγη αλλα τελικώς να μην γίνει ποτέ ... για αυτό κοιτάω να βρω άλλη λύση Edit : πέρυσι είχε γίνει μια κουβέντα γτ δεν δούλευε το τηλεχειριστήριο για το κλιματιστικό όταν μπήκα σπίτι και απλα ειπαμε και τελικά δεν υπήρξε αποτέλσμα ουτε τηλεχειριστήριο δεν μου φεραν Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2018 από panomelene
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα