Zaytsev Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Εδώ και χρόνια προσπαθώ να απαγκιστρωθώ από τα Windows. Ειδικά με τα 10ρια, που μας έχουν αφαιρέσει δεκάδες δυνατότητες ρυθμίσεων και τίνουν να μη μας αφήνουν να αποφασίσουμε τίποτα, ψάχνω ευκαιρία να φύγω. Δε θα μπω στη διαδικασία να κρίνω τι άλλες επιλογές υπάρχουν, ο καθένας θα το δει μόνος του, εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το Mint Linux, αλλά το βασικό πρόβλημα είναι τα... παιχνίδια... Δεδομένου ότι δε μπορώ να παίξω με gamepad, ειδικά Strategy & FPS, η επιλογή της κονσόλας είναι εκτός για μένα. Η διαδικασία του dual boot, έχει επίσης δοκιμαστεί και στεφθεί με απόλυτη αποτυχία, γιατί είναι μπελάς και δε βολεύει σε καμία περίπτωση. Και μέχρι πρόσφατα, δεν είχα άλλη επιλογή, αλλά αυτό άλλαξε... Μια ιδέα για τι πράγμα μιλάμε: https://www.youtube.com/watch?v=eY_zjGAXs_8 Δεδομένου ότι δε μένω Ελλάδα (σημαντικός παράγοντας) και η γραμμή μου εδώ είναι 100Mbit (μπορώ εύκολα με το ίδιο κόστος να αναβαθμίσω σε 460), είναι μέσα στις επιλογές μου. Οι σημαντικότεροι παίκτες αυτή τη στιγμή είναι ο εξής ένας: ShadowTech. Θα ήθελα να παίξω με την Nvidia, αλλά είναι beta με τεράστιο waiting list. Επίσης, με το σκεπτικό ότι δεν έχει συμβόλαιο και μπορώ ανά πάσα στιγμή να το κόψω, τα 30€ το μήνα που ζητάει, δεν είναι πολλά. Αν ήθελα να αναβαθμίσω μια VGA, δίνοντας την 1080ti και παίρνοντας μια 2080ti, θα ήθελα 500-600€ διαφορά. Τόσα θα μου κοστίσει το χρόνο και αυτοί θα το αναβαθμίσουν μόνοι τους όπως λένε. Το μηχάνημα που πήρα με 30€ είναι: Ο ΧΕΟΝ είναι 4c/8t και η κάρτα γραφικών nVidia Quadro P5000. Επίσης φαίνεται και η ταχύτητα του δικτύου που κετεβάζει το Steam. Δίσκο δίνει 250GB, αλλά αναβαθμίζεται για όποιον χρειάζεται. Όπως και οι επεξεργαστές αν χρειαστεί. Θα επανέλθω με δοκιμές και απόψεις για το πόσο καλά παίζουν τα παιχνίδια. 1
Zaytsev Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Εχθές, ήμουν από τους λίγους τυχερούς που πήρα πρόσβαση στο Nvidia GeForce Now, μια ανάλογη πλατφόρμα της Nvidia αποκλειστικά για gaming. Η κονσόλα έχει κάποια προεγκατεστημένα παιχνίδια, που απλά ΑΝ τα έχετε στην κατοχή σας, ενεργοποιούνται με τον κωδικό σας. Δεν παρέχει κάποιο πλήρες remote desktop όπως το Shadow. Η απόδοση ήταν σημαντικά καλύτερη και με λιγότερο input lag, αλλά και πάλι, με γραμμή 100d/20u, δε μπορούσε να δώσει πάνω από 60fps στα 1080p κι αυτά με αρκετά framedrops και packet loss. Είναι νωρίς ακόμα, αλλά είναι η αρχή και φαίνεται που θα πάει το πράγμα. Αν κάποιος από εσάς έχει ανάλογη γραμμή, μπορεί να κάνει αίτηση, μιας και η Beta είναι δωρεάν και δεν απαιτεί κάποια συνδρομή.
logistoulis Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) αν με 100/20 στοχεύεις για 1080/60 για 4Κ μελλοντικά ας πούμε θα ήθελες το 4πλασιο όση δηλαδή και η ανάλυση ή δεν πάει απλά επί 4 και θες λιγότερο; δεν ξέρω πάντως πώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μαζικό για πολύ καιρό ακόμη, ακόμα και αν στο εξωτερικό κάποιοι (φαντάζομαι όχι όλοι) έχουν τόσο γρήγορες συνδέσεις... και επίσης ακόμα δεν έχω καταλάβει πώς γίνεται εταιρείες σαν την nvidia να επιδιώκουν κάτι τέτοιο; δεν είναι πολύ πιο απλό και κερδοφόρο να πουλάνε gpu στο θεό; Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2018 από logistoulis
Zaytsev Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 9 minutes ago, logistoulis said: αν με 100/20 στοχεύεις για 1080/60 για 4Κ μελλοντικά ας πούμε θα ήθελες το 4πλασιο όση δηλαδή και η ανάλυση ή δεν πάει απλά επί 4 και θες λιγότερο; Εδώ που είμαι, έχω διαθέσιμη 400/100, αλλά δεν την έχω βάλει ακόμα, γιατί έχω συμβόλαιο μέχρι τον Απρίλιο. Επίσης ετοιμάζουν 1000/100 με FTTH. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο θα δίνουν το bandwidth στο 100% και απρόσκοπτα, κάτι που χρειάζεται για το gaming. Θέλει φυσικά ζύγισμα, το κόστος για να έχεις ένα αξιοπρεπές 4Κ σπίτι, ή ένα καλό 2Κ με σαφώς μικρότερο κόστος. 9 minutes ago, logistoulis said: και επίσης ακόμα δεν έχω καταλάβει πώς γίνεται εταιρείες σαν την nvidia να επιδιώκουν κάτι τέτοιο; δεν είναι πολύ πιο απλό και κερδοφόρο να πουλάνε gpu στο θεό; Business plan: Once off VS Subscription model Οι εταιρίες προτιμούν τα συνδρομητικά μοντέλα για πολλούς λόγους. Οι συνδρομές φαίνονται σαν πάγια έσοδα, κάτι που στους ισολογισμούς έχουν σημαντική θέση και φυσικά αντίκτυπο στις μετοχές.
logistoulis Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) ναι ίσως δεν έχεις άδικο αν σου παίρνει κάποιος 30 ευρώ το μήνα είναι 360 το χρόνο.. περισσότερα από το να παίρνεις μια κάρτα με 360 κάθε 2-3 χρόνια Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2018 από logistoulis
Zaytsev Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 12 minutes ago, logistoulis said: ναι ίσως δεν έχεις άδικο αν σου παίρνει κάποιος 30 ευρώ το μήνα είναι 360 το χρόνο.. περισσότερα από το να παίρνεις μια κάρτα με 360 κάθε 2-3 χρόνια Δεν είναι μόνο αυτό. Πχ, εγγυήσεις... Ένα datacenter θα βάλει απάνω 10.000 κάρτες και θα επιστρέψει την πραγματικά χαλασμένη. Δε θα μπλέξει με τον o/cer που θα τη σκίσει και θα τη χαλάσει, ή με τον ξύπνιο που θα την καταστρέψει επίτηδες πριν λήξει η εγγύηση για να πάρει πιστωτικό, ή με αυτόν που την πήρε, τη δοκίμασε, δεν έπιασε τα ρολόγια που ήθελε και μετά την επέστρεψε. Ακόμα, ζεστό χρήμα. Πουλάνε απευθείας σε DCs κι όχι μέσω καταστημάτων. Φεύγουν ενδιάμεσοι, λιγότερα προβλήματα. Optimization στους drivers, για συγκεκριμένα συστήματα κι όχι για τα εκατομμύρια συνδιασμούς που έχουμε εμείς. Πολλά πλεονεκτήματα. Εμείς στην εταιρία έτσι δουλεύουμε όλοι. Απλά δε παίζουμε παιχνίδια. Ένα φθηνιάρικο Intel NUC που φορτώνει ένα Virtual PC από Datacenter. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα