Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, leros2004 είπε

Που το είδες το 35€ ?

3440 στα 19€ https://www.aliexpress.com/item/Original-Intel-Xeon-X3440-Quad-Core-2-53GHz-LGA-1156-8M-Cache-95W-Desktop-CPU/32623840283.html?spm=2114.10010108.1000010.2.7de54eb57HM8N1&gps-id=pcDetailLeftTrendProduct&scm=1007.13438.100207.0&scm_id=1007.13438.100207.0&scm-url=1007.13438.100207.0&pvid=ca5a0975-a22d-4656-9239-d12697ded99b ούτε τελωνείο ούτε τίποτα....

και ο 3460 που έβαλες εσύ 21€ κοστίζει. Ότι είναι κάτω απο 25€ δεν έχει τελωνείο, ΦΠΑ κτλ κτλ...

Ο 3440 είναι ίδιος ή ανεπαίσθητα καλύτερος του 760, δε νομίζω να αξίζει το 20ρικο του.

Ο 3460 είναι 4-5% αθροιστικά καλύτερος και έως 12% σε επιμέρους στοιχεία. Γι' αυτό τον προκρίνω.

Ο 3470 που προτάθηκε πριν, κοστίζει 35 ευρώ και δίνει ένα 6% overall / 15% σε επιμέρους (ψιλο-ορατή διαφορά), αλλά θα φάει τελωνείο σε σημείο που ίσως είναι καλύτερα να πάω με την πρώτη σε ryzen 5 2600 και να επωφεληθώ από τώρα των χαμηλότερων καταναλώσεων, των ασύγκριτων επιδόσεων κλπ, αντί να δώσω 60 τώρα και 3ΧΧ του χρόνου.

1 ώρα πριν, artshadows είπε

παρε οτι καλυτερο βρεις με 24,99 χααχαχαχ

Αυτό εννοώ στα προηγούμενα ποστ μου.

Αν και το όριο είναι στα 22 ευρώ. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Ο 3440 είναι ίδιος ή ανεπαίσθητα καλύτερος του 760, δε νομίζω να αξίζει το 20ρικο του.

Ο 3460 είναι 4-5% αθροιστικά καλύτερος και έως 12% σε επιμέρους στοιχεία. Γι' αυτό τον προκρίνω.

Ο 3470 που προτάθηκε πριν, κοστίζει 35 ευρώ και δίνει ένα 6% overall / 15% σε επιμέρους (ψιλο-ορατή διαφορά), αλλά θα φάει τελωνείο σε σημείο που ίσως είναι καλύτερα να πάω με την πρώτη σε ryzen 5 2600 και να επωφεληθώ από τώρα των χαμηλότερων καταναλώσεων, των ασύγκριτων επιδόσεων κλπ, αντί να δώσω 60 τώρα και 3ΧΧ του χρόνου.

Αυτό εννοώ στα προηγούμενα ποστ μου.

Αν και το όριο είναι στα 22 ευρώ. :)

Καμία σχέση με τη πραγματικότητα αυτά που γράφεις....

Με 3440 λόγο περισσοτέρων threats θα έχεις πολύ λιγότερους gaming λόξιγκες. Είχα 760 και πήγα σε 3440 και τώρα σε ryzen :P

Ο 3460 είναι o sweet spot λόγο Multiplayer, έχεις ευκολότερα τα 3.8-3.9-4ghz.

Φυσικά δεν υπάρχει σύγκριση με ryzen, εφόσον μπορείς go for it      

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.
21 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

καθώς ο 760 δε θα αρκεί να καλύψει αναβάθμιση σε νέα κάρτα γραφικών; Με μία 1060 3gb πχ θα είχα bottleneck να αντιμετωπίσω;

Έχω παρόμοιo σύστημα. Επεξεργαστή i5 750 , [email protected] , 12gb ram 1333MHz , gtx 1060 3gb .

Το farcry 5 ,  το παίζει πολύ καλά. Το ιδιο και το mafia 3, hitman 2016 , vampyr . Το evil within 2 μόνο έχει πρόβλημα μέχρι τώρα.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, leros2004 είπε

Καμία σχέση με τη πραγματικότητα αυτά που γράφεις....

Με 3440 λόγο περισσοτέρων threats θα έχεις πολύ λιγότερους gaming λόξιγκες. Είχα 760 και πήγα σε 3440 και τώρα σε ryzen :P

Ο 3460 είναι o sweet spot λόγο Multiplayer, έχεις ευκολότερα τα 3.8-3.9-4ghz.

Φυσικά δεν υπάρχει σύγκριση με ryzen, εφόσον μπορείς go for it      

Aυτά ισχυρίζεται το user benchmarks...

Συμφωνώ ότι ο 3460 είναι το σουιτ σποτ λόγω τιμής χωρίς τελωνείο και ψιλο-ορατής αναβάθμισης που θα δώσει κάνα χρόνο pc ακόμα.

2 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Έχω παρόμοιo σύστημα. Επεξεργαστή i5 750 , [email protected] , 12gb ram 1333MHz , gtx 1060 3gb .

Το farcry 5 ,  το παίζει πολύ καλά. Το ιδιο και το mafia 3, hitman 2016 , vampyr . Το evil within 2 μόνο έχει πρόβλημα μέχρι τώρα.

A, ενδιαφέρον, δεδομένου ότι αν βάλω τον 3460 θα είμαι αισθητά καλύτερα επεξεργαστικά από 'σένα. Θέλεις να μου πεις ποιο λειτουργικό έχεις και σε τι ρυθμίσεις παίζεις το farcry 5;

Επίσης, σημαντική λεπτομέρεια: Η φοξκον μητρική μου δεν επιτρέπει το OC. Δουλεύω το μηχάνημα στο στοκ 2,8. Με ένα πρόχειρο ψάξιμο που είχα κάνει (γουγλ) δεν είχα βρει τρόπο oc. Μέσω software που προσπάθησα, πάλι Χ έφαγα. H55MXV + overclocking είναι δύο έννοιες μάλλον ασύμβατες δυστυχώς, και μία καινούρια μητρική 1156 με ρίχνει σε επίπεδα μπάτζετ που η αγορά νέας πλατφόρμας φαντάζει μονόδρομος.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Θέλεις να μου πεις ποιο λειτουργικό έχεις και σε τι ρυθμίσεις παίζεις το farcry 5;

W10 . Ρυθμίσεις normal αν θυμάμαι καλά. Προσωπικά θα σου πρότεινα να μην αναβαθμίσεις τώρα,  οι τιμές των ram είναι τρισάθλιες. 16gb ddr4 που είχαν το 2016 70 ευρώ , σήμερα έχουν οι ίδιες 150 ευρώ, είναι κοροϊδία να τα τους τα δώσεις, όταν το σύστημα το έχεις τόσα χρόνια. Από την άλλη οι τιμές για gtx 1060 & 1070 σήμερα είνα πολύ καλές, οπότε δεν πιάνεσαι κορόϊδο αν αγοράσεις gpu. Πιστεύω σε λίγους μήνες και οι ram θα έχουν στρώσει σε τιμές και οι intel .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

W10 . Ρυθμίσεις normal αν θυμάμαι καλά. Προσωπικά θα σου πρότεινα να μην αναβαθμίσεις τώρα,  οι τιμές των ram είναι τρισάθλιες. 16gb ddr4 που είχαν το 2016 70 ευρώ , σήμερα έχουν οι ίδιες 150 ευρώ, είναι κοροϊδία να τα τους τα δώσεις, όταν το σύστημα το έχεις τόσα χρόνια. Από την άλλη οι τιμές για gtx 1060 & 1070 σήμερα είνα πολύ καλές, οπότε δεν πιάνεσαι κορόϊδο αν αγοράσεις gpu. Πιστεύω σε λίγους μήνες και οι ram θα έχουν στρώσει σε τιμές και οι intel .

Πράγματι. Δεν είναι τόσες οι διαφορές, δηλ. βρίσκω 16άρες στα 3000 με 115, αλλά πράγματι το έχω δει κι εγώ να γίνεται.

Διαβάζω σε ξένα φόρα ότι η μητρική μου δεν υποστηρίζει κανέναν xeon εκτός του 3470 και ότι με τη σειρά του ο επεξ. αυτός δε δέχεται 8άρια dimms ραμ.

Οπότε με βλέπω να πηγαίνω σε ryzen επιλογή κανονικά όταν θα ξεκαθαρίσει το αν πρόκειται να πάω στρατό τον ερχόμενο Σεπτέμβρη (ή όχι).

Επεξ/σία από qwertyuiop2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Πράγματι. Δεν είναι τόσες οι διαφορές, δηλ. βρίσκω 16άρες στα 3000 με 115, αλλά πράγματι το έχω δει κι εγώ να γίνεται.

Διαβάζω σε ξένα φόρα ότι η μητρική μου δεν υποστηρίζει κανέναν xeon εκτός του 3470 και ότι με τη σειρά του ο επεξ. αυτός δε δέχεται 8άρια dimms ραμ.

Οπότε με βλέπω να πηγαίνω σε ryzen επιλογή κανονικά όταν θα ξεκαθαρίσει το αν πρόκειται να πάω στρατό τον ερχόμενο Σεπτέμβρη (ή όχι).

Αμα δεν έχει δυνατότητα OC η μητρική τότε ναι, είναι ψιλό τσάμπα η μετάβαση. Εννοείται δεν υπάρχει λόγος για να κοιτάξεις για άλλη μητρική 

2 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Aυτά ισχυρίζεται το user benchmarks...

Συμφωνώ ότι ο 3460 είναι το σουιτ σποτ λόγω τιμής χωρίς τελωνείο και ψιλο-ορατής αναβάθμισης που θα δώσει κάνα χρόνο pc ακόμα.

A, ενδιαφέρον, δεδομένου ότι αν βάλω τον 3460 θα είμαι αισθητά καλύτερα επεξεργαστικά από 'σένα. Θέλεις να μου πεις ποιο λειτουργικό έχεις και σε τι ρυθμίσεις παίζεις το farcry 5;

Επίσης, σημαντική λεπτομέρεια: Η φοξκον μητρική μου δεν επιτρέπει το OC. Δουλεύω το μηχάνημα στο στοκ 2,8. Με ένα πρόχειρο ψάξιμο που είχα κάνει (γουγλ) δεν είχα βρει τρόπο oc. Μέσω software που προσπάθησα, πάλι Χ έφαγα. H55MXV + overclocking είναι δύο έννοιες μάλλον ασύμβατες δυστυχώς, και μία καινούρια μητρική 1156 με ρίχνει σε επίπεδα μπάτζετ που η αγορά νέας πλατφόρμας φαντάζει μονόδρομος.

Άντε καλά... αμα εμπιστεύεσαι το user benchmarks ......

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Αμα δεν έχει δυνατότητα OC η μητρική τότε ναι, είναι ψιλό τσάμπα η μετάβαση. Εννοείται δεν υπάρχει λόγος για να κοιτάξεις για άλλη μητρική 

Άντε καλά... αμα εμπιστεύεσαι το user benchmarks ......

Τι να εμπιστευτώ; Τα σάητ απευθείας παράθεσης χαρ/κών είναι biased af.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Τι να εμπιστευτώ; Τα σάητ απευθείας παράθεσης χαρ/κών είναι biased af.

Προσωπική εμπειρία σου παρέθεσα.... Η ομαλότητα στο gaming δεν απεικονίζεται στο σκουπιδο user benchmarks.

Παρόλα αυτά το ποιο συνετό είναι να πας σε ryzen. Μια χαρά τιμές έχουν οι μνήμες πλέον (σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν....).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, leros2004 είπε

το ποιο συνετό είναι να πας σε ryzen. Μια χαρά τιμές έχουν οι μνήμες πλέον (σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν....).

Το σύστημα το έχει 7 χρόνια (λίγα μου φαίνονται το δικό μου το αντίστοιχο είναι του 2009) . Το πιο συνετό είναι να περιμενει λίγο ακόμη και να πάρει έναν νέο intel , όταν στρώσουν οι τιμές και στους intel και στις ram .

Προσωρινά μια κάρτα γραφικών . Οι τιμές τους είναι καλές τώρα και δεν χάνονται . Κάποια φάση που έκανα δοκιμή και κουμπωσα στον i5 750 την 1070 , εννοείται πήγαινε ακόμη καλύτερα από τη 1060 κι ας είχε bottleneck .

Δημοσ.

H φοξκονν Η55ΜXV λένε δεν υποστηρίζει τον 3460, αλλά τον 3470.

Ψάχνω σε φόρα, αλλά δε βρίσκω εγγύηση ότι όντως θα δουλέψει η εν λόγω αλλαγή στη συγκεκριμένη mobo.

Τον 3470 λόγω τελικού κόστους δεν τον συζητώ καν.

Επίσης, ειπώθηκε ότι η κάρτα "θα μείνει". Αν είναι να πάρω νέο σύστημα τον Μάιο του 2019 (σε ένα εξάμηνο) ή, αν πάω στρατό, το Μάιο του 2020, δε θα υπάρχουν νέες και αρκετά καλύτερες κάρτες στην αγορά σε αυτή την τιμή; Μην ξεχνάμε ότι η 1060 είναι ήδη κάρτα 2 ετίας+ και η 580 έχει κλείσει άνω του έτους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

H φοξκονν Η55ΜXV λένε δεν υποστηρίζει τον 3460, αλλά τον 3470.

Ψάχνω σε φόρα, αλλά δε βρίσκω εγγύηση ότι όντως θα δουλέψει η εν λόγω αλλαγή στη συγκεκριμένη mobo.

Τον 3470 λόγω τελικού κόστους δεν τον συζητώ καν.

Επίσης, ειπώθηκε ότι η κάρτα "θα μείνει". Αν είναι να πάρω νέο σύστημα τον Μάιο του 2019 (σε ένα εξάμηνο) ή, αν πάω στρατό, το Μάιο του 2020, δε θα υπάρχουν νέες και αρκετά καλύτερες κάρτες στην αγορά σε αυτή την τιμή; Μην ξεχνάμε ότι η 1060 είναι ήδη κάρτα 2 ετίας+ και η 580 έχει κλείσει άνω του έτους.

Θα βγει ένα refresh της RX 580, ίσως RX 590 και καινούργια GTX 1060 6GB με GDDR5X. Δεν μένουν οι κάρτες δεν είναι εισητηρια διάρκειας. Άλλαξε την RAM, βάλε Windows 10 και δες αν σε ικανοποιεί για 1 χρόνο μέχρι να κάνεις αναβάθμιση η να πας στρατό.

Πάντως η NAVI θα είναι εντυπωσιακή ως προς το VFM:

Επεξ/σία από timcook

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...