Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Γνωριζει καποιος εαν χρειαζεται καποια συγκεκριμενη διαδικασια, μετατροπη αδειας η ασφαλειας ετσι ωστε να βαλω αυτοκινητο αντικαταστασης στο συνεργειο μου (φανοποιειο-βαφειο αυτοκινητων) ?

Εχω απευθυνθει στο υπουργειο συγκοινωνιων σε λογιστη και σε ασφαλιστες και κανενας δεν γνωριζει εαν και τι χρειαζεται.

Δημοσ.

Είναι απαραιτητο κατι τετοιο ? Μια φορα που μου εδωσαν αυτοκινητο αντικαταστασης απλα υπεγραψα ένα χαρτι στο φανοποιειο .

Ισως παντως να θελει προσοχή και ...μην σε παρω στον λαιμο μου.

Συναδελφο ρώτησες ?

• Like 1
Δημοσ.

Για πιο λόγο να θέλει κάποια άλλη διαδικασία.;;;;;

Από τη στιγμή που θα δηλωθεί στην ασφάλεια ώστε να σε καλύπτει για τυχόν ζημιά που θα προξενηθεί από τους διάφορους οδηγούς γιατί η άδεια να θέλει κάτι άλλο.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, papoys1 είπε

Για πιο λόγο να θέλει κάποια άλλη διαδικασία.;;;;;

Από τη στιγμή που θα δηλωθεί στην ασφάλεια ώστε να σε καλύπτει για τυχόν ζημιά που θα προξενηθεί από τους διάφορους οδηγούς γιατί η άδεια να θέλει κάτι άλλο.

Θεωρητικα δεν θελει αλλα επειδη ειναι για επαγγελματια  πιο καλα να ρωτησει .

Δημοσ.

Όταν έπαιρνα αντικατάστασης από την αντιπροσωπεία έκανα χαρτιά τύπου ενοικιάσεως με αξία 0.01€. Δε νομίζω ότι με μια ασφάλεια έτσι απλά καλύπτεται σε περίπτωση ατυχήματος (π.χ. Πολύ πεζά Δίνεις το όχημα αντικατάστασης σε οδηγό κάτω των 21-δεν σε καλύπτει χωρίς έπασφάλιστρο). Επίσης θεωρητικά πρέπει να έχεις άδεια επαγγελματικής χρήσης για το αμάξι. 

ΜΕ ενδιαφέρει και εμένα το θέμα πάντως για φίλο μάστορα που ψαχνόταν και ούτε αυτός έβγαλε με το λογιστή του άκρη. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Όταν έπαιρνα αντικατάστασης από την αντιπροσωπεία έκανα χαρτιά τύπου ενοικιάσεως με αξία 0.01€. Δε νομίζω ότι με μια ασφάλεια έτσι απλά καλύπτεται σε περίπτωση ατυχήματος (π.χ. Πολύ πεζά Δίνεις το όχημα αντικατάστασης σε οδηγό κάτω των 21-δεν σε καλύπτει χωρίς έπασφάλιστρο). Επίσης θεωρητικά πρέπει να έχεις άδεια επαγγελματικής χρήσης για το αμάξι. 

ΜΕ ενδιαφέρει και εμένα το θέμα πάντως για φίλο μάστορα που ψαχνόταν και ούτε αυτός έβγαλε με το λογιστή του άκρη. 

Χωρις βεβαια  να ειμαι σιγουρος πιο πολυ μου μοιαζει με θεμα ασφαλιστικης το προβλημα εστω και αν αυτος που το οδηγει χεχει τα απαιτουμενα.Δεν ξερω αν μπορει να θεωρηθει  ΙΧ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από όσο γνωρίζω εταιρικο ιχ ή  επαγγελματικό  αυτοκίνητο δεν γίνεται να το οδηγεί κάποιος ο οποίος δεν έχει σχέση εργασίας με την εταιρεία οπότε μια λύση είναι να ψάχνεις με τον λογιστή σου και να προσθεσεις  σαν δραστηριότητα την ενοικίαση αυτοκινήτων και απλά θα το μισθώνεις με 0.01 στους πελάτες σου.

Και για την ασφάλεια θα πάρεις τηλέφωνο σε κάποια ασφαλιστικη και θα ζητήσεις προσφορά για ενοικίαζομενο όχημα μην περιμένεις να βγάλεις άκρη με τον πράκτορα της γειτονιάς 

Επεξ/σία από solton57010
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Είναι απαραιτητο κατι τετοιο ? Μια φορα που μου εδωσαν αυτοκινητο αντικαταστασης απλα υπεγραψα ένα χαρτι στο φανοποιειο .

Ισως παντως να θελει προσοχή και ...μην σε παρω στον λαιμο μου.

Συναδελφο ρώτησες ?

Δεν γνωρίζω για αυτο ρωταω μηπως καποιος συνάδελφος μπορεί η γνωρίζει να με βοηθήσει. Ρωτησα καποιους συναδελφους αλλα 2 που χρησιμοποιουν ειναι εντελως "χυμα" κατασταση. Απλα εχουν το αυτοκινητο αντικαταστασης στο ιδιο αφμ με την ατομικη επιχειρηση (συνηθως το προσωπικό-ατομικό τους) αλλα δεν το ρισκαρω αυτο χωρις να μου δωσει το οκ καποια αρμοδια αρχη για να το κανω αυτο.

6 ώρες πριν, paylidis είπε

Θεωρητικά δεν θα επρεπε να με ενημερωσουν στον υπουργείο συγκοινωνιών για την αλλαγη της αδειας σε επαγγελματικη χρηση ?

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, angelkiller είπε

Θεωρητικά δεν θα επρεπε να με ενημερωσουν στον υπουργείο συγκοινωνιών για την αλλαγη της αδειας σε επαγγελματικη χρηση ?

Σε αυτή τη χώρα όλα να (μην) τα περιμένεις. Ισως είναι λίγο πιο δύσκολη η περίπτωση ατομικής επιχείρησης σε σχέση με μια ΑΕ όπως η αντιπροσωπεία πάντως. 

• Sad 1
Δημοσ.

Εαν μαθει παντως καποιος οτιδηποτε σχετικο με το θεμα ας μας κατατοπισει γιατι εχω ακουσει 10 διαφορετικες γνωμες στο τι πρεπει να γινει και καμια δεν ταυτιζεται..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...