Vasivouzoukos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Είναι καλύτερο να κλείνει κάποιος τον υπολογιστή του (shut down) και μετά να κλείνει και την πρίζα, να τον βάζει σε κατάσταση ύπνου (sleep) ή σε νάρκη (hibernate); Λένε πως δεν χρειάζεται να κάνεις shut down παρά μόνο sleep και μια φορά την εβδομάδα να κάνεις restart για τα updates. Εμένα μου φαίνεται κάπως να μην κλείνει ο υπολογιστής και εκτός από την ''υγεία'' του φαντάζομαι δεν θα είναι καλό για την κατανάλωση ρεύματος/περιβάλλον. Εσείς τι κάνετε;
billiboo Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 για την υγεια του δεν ξερω παντως οταν ο υπολογιστης καθετε απλα δεν καταναλωνει σχεδον τπτ
papoys1 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Από τη στιγμή που βγήκαν οι SSD δεν νομίζω ότι υπάρχει και κάποιος ιδιαίτερος λόγος να μένει ανοιχτός. 12
Fortistis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 26 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε Είναι καλύτερο να κλείνει κάποιος τον υπολογιστή του (shut down) και μετά να κλείνει και την πρίζα, να τον βάζει σε κατάσταση ύπνου (sleep) ή σε νάρκη (hibernate); Λένε πως δεν χρειάζεται να κάνεις shut down παρά μόνο sleep και μια φορά την εβδομάδα να κάνεις restart για τα updates. Εμένα μου φαίνεται κάπως να μην κλείνει ο υπολογιστής και εκτός από την ''υγεία'' του φαντάζομαι δεν θα είναι καλό για την κατανάλωση ρεύματος/περιβάλλον. Εσείς τι κάνετε; Τι είναι η υγεία του υπολογιστή και γιατί να επηρεάζεται από το εάν κλείνει ή όχι; Επίσης, τι σύστημα από το παρελθόν χρησιμοποιείς και πρέπει να το κάνεις restart κάθε εβδομάδα για updates; 2018 έχουμε και αυτά είναι λυμένα προβλήματα εδώ και αρκετό καιρό.
Diskimpex Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Το να μην κλεινει συχνα, επιβαρυνει το τροφοδοτικο και ρισκο μην γινει κατι με την ΔΕΗ. 4
Pokemon640 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Για να έχεις τον υπολογιστή 24/7 ανοικτό, προϋποθέτει ότι θα τον έχεις σε online UPS για να έχεις σταθερή παροχή χωρίς διακυμάνσεις. Τα κοινά UPS δεν έχουν 2πλά Inverter, ούτε φιλτράρουν/αναδιαμορφώνουν volt/hertz από την αρχή. Ακόμη και idle έχει μια κατανάλωση, από τη στιγμή που πλέον έχουμε nvme ssd δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να είναι ανοικτός συνέχεια. Σβήνω το πολύπριζο για σιγουριά όταν τον κλείνω. 2
Fortistis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 23 λεπτά πριν, Diskimpex είπε Το να μην κλεινει συχνα, επιβαρυνει το τροφοδοτικο και ρισκο μην γινει κατι με την ΔΕΗ. Πώς ακριβώς επιβαρύνει το τροφοδοτικό;
stelios18120 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Εγώ όταν δεν τον χρησιμοποιώ τον κλείνω 3
Vasivouzoukos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Pokemon640 είπε Για να έχεις τον υπολογιστή 24/7 ανοικτό, προϋποθέτει ότι θα τον έχεις σε online UPS για να έχεις σταθερή παροχή χωρίς διακυμάνσεις. Τα κοινά UPS δεν έχουν 2πλά Inverter, ούτε φιλτράρουν/αναδιαμορφώνουν volt/hertz από την αρχή. Ακόμη και idle έχει μια κατανάλωση, από τη στιγμή που πλέον έχουμε nvme ssd δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να είναι ανοικτός συνέχεια. Σβήνω το πολύπριζο για σιγουριά όταν τον κλείνω. Για το ups έχεις δίκιο αλλά το ιδανικό είναι να είναι online ups και της apc. Αυτό αφορά τις διακυμάνσεις με το ρεύμα και πόσο προβληματικό και κακής ποιότητας είναι στην Ελλάδα. Μπορεί να ακουστεί χαζό σαν ερώτηση αλλά υπάρχει πιθανότητα να είναι χειρότερο όταν κλείνεις το πολύπριζο; Διότι εγώ έχω πολυπριζο ασφαλείας και σταθεροποιητή τάσης ( σύντομα θα παρω ups)και τα αφήνω ανοιχτά ώστε αν κοπεί το ρεύμα και επανέλθει να το φάνε αυτά τα 2 το μεγάλο σοκ και όχι ο υπολογιστής. Αν έχω κλειστό το πολύπριζο δεν θα περάσει όλο το ρεύμα στον υπολογιστή ( και ας είναι αυτός κλειστός όπως και η οθόνη) ; Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2018 από Vasivouzoukos
Pokemon640 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 τα πολύπριζα ασφαλείας δεν κάνουν και κάτι σπουδαίο, ασφάλεια έχει και ο πίνακας 99.999% εκτός αν είναι του μεσαίωνα με μάρμαρο και μοχλούς 😛. χειρότερο δεν είναι, αν το πολύπριζο απομονώνει και τις 2 επαφές (φάση-ουδέτερο) είσαι καλυμμένος. Η ποιο απλά σβήνεις το UPS/σταθεροποιητή για να σβήσουν όλα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Τον κλείνω πάντα. Απο τη πρίζα τον βγάζω όταν ρίχνει αστροπελέκια και όταν ξέρω ότι θα λείψω αρκετές μέρες.
bluesattack Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δεν κλεινει ποτε το λαπτοπ. Ανοιχτο για παντα , μαλιστα υπαρχουν δυο ποντικια στο δωματιο για να αποφευγονται περιττες μετα-κινησεις 😁 1 1
Aggeluska Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) καλυτερα να τον βαζεις sleep Νομιζω. Καπου ειχα διαβασει οτι οταν ανοιγει κανονικα ο Η/Υ καταναλωνει πιο πολυ ενεργεια απο το να βγει απο το Hibernate. Τωρα για τον SSD ξερω οτι εχουνε μια διαρκεια ζωης αλλα νομιζα πως εχει να κανει με την χρηση του. Δηλαδη αν ειναι ανοικτο το PC και δεν χρησιμοποιειται, τοτε δεν καταναλώνεται ο χρονος ζωης του. Δεν ειμαι σιγουρος ομως. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2018 από Aggeluska
bluesattack Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Mην αγχωνεσαι Vasivouzoukos Το να ασχολεισαι με το hibernate του υπολογιστη η σαν να ξεσκονιζεις το λεκε απο το καινουργιο αυτοκινητο.Ενα , δυο χρονια ,καποια στιγμη στα @@ σου και αν εχει βουλιαξει και το καπο😄 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα