geo1962 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Γεια σας Έκανα format και στη συνέχεια προσπάθησα να δημιουργήσω ένα Είδωλο Συστήματος σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, αλλά μάταια, γιατί αυτός «τα ’παιξε»! Θέλω λοιπόν να σας ρωτήσω: υπάρχει τρόπος στα Windows 7, να ρυθμίσω έτσι την επαναφορά συστήματος ούτως ώστε να σταματήσει να δημιουργεί αυτόματα άλλα σημεία Επαναφοράς και μ’ αυτόν τον τρόπο, να «κρατήσω» για όσο διάστημα θέλω, τα ήδη δημιουργηθέντα; Ευχαριστώ
micos000 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Διαβάζοντας το μήνυμα σου για τρίτη φορά καταλαβαίνω ότι κάπου σε έχασα. Στην αρχή λες για είδωλο (image) του συστήματος, αλλά δεν αναφέρεις με ποιο πρόγραμμα το έκανες. Μετά λες να σταματήσεις την επαναφορά του συστήματος (system restore). Αυτά τα δύο δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Τη δημιουργία σημείων επαναφοράς μπορείς να την σταματήσεις από τις ρυθμίσεις του system restore και θα μείνεις με όποια σημεία έχουν δημιουργηθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2018 από micos000
geo1962 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 - Το είδωλο (image), προσπάθησα να το κάνω μέσω των Windows, αλλά με πρόδωσε ο εξωτερικός δίσκος… - Θα συμβιβαστώ με τα υπάρχοντα σημεία επαναφοράς, αν μου πεις το πώς θα σταματήσω τη δημιουργία σημείων επαναφοράς.
micos000 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Γιατί θέλεις να μείνεις σε παλιά σημεία επαναφοράς; Δεν μπορείς να "παγώσεις" το system restore και να κρατήσεις τα σημεία επαναφοράς. Αν το διακόψεις θα χάσεις και τα σημεία.
geo1962 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Εφ’ όσον με «πρόδωσε» ο σκληρός και δεν μπορώ να κρατήσω ένα είδωλο συστήματος, σκέφτομαι (εάν γίνεται), να σταματήσω το σύστημα να παράγει κάθε φορά νέα σημεία και να μου «κρατήσει» αυτά τα έξι πρώτα (εάν θυμάμαι καλά) που έχει δημιουργήσει αμέσως μετά το format και τα οποία είναι τα «καθαρότερα». Κατ’ αυτό τον τρόπο, κάθε φορά που το σύστημα θα «κουτσαίνει», θα το επαναφέρω στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, που δεν είναι άλλη από αυτή, που δημιουργήθηκε αμέσως μετά το format. Έχουν όμως τα Windows 7 τέτοια πρόβλεψη;
micos000 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δυστυχώς όχι. Αν σταματήσεις το system restore θα διαγραφούν και τα restore points.
geo1962 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Άραγε οι «φωστήρες» της Microsoft, θα το εφαρμόσουν κάποτε; Τι το καλύτερο, από το να μπορεί ο χρήστης να κρατάει τα σημεία επαναφοράς (restore points) που επιθυμεί; Τελικά, κατάφερα και δημιούργησα —και μάλιστα χωρίς άλλα προβλήματα— το είδωλο (image) συστήματος, σε ένα, no name USB Flash 1TB, των τεσσάρων ευρώ! Σε ευχαριστώ
micos000 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, geo1962 είπε no name USB Flash 1TB, των τεσσάρων ευρώ! Ω θεέ μου!!! Είσαι σοβαρός τώρα;;; Για δοκίμασε να αντιγράψεις αυτό το image κάπου αλλού ή να κάνεις check το αρχείο πρώτα! Αυτά τα κινέζικα στικάκια είναι όλα counterfeit ή κοινώς ...μάπα. Κανένα δεν είναι αξιόπιστο και το πιθανότερο είναι το αρχείο αυτό να είναι κατεστραμμένο μετά τα 3-4gb.
geo1962 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Το εν λόγω στικάκι το έχει ο γιος μου «εδώ» και κάνα μήνα και το χρησιμοποιεί στο PS4, χωρίς να έχει διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα (προς το παρών τουλάχιστον). Πρέπει να ’χεις δίκιο όμως, γιατί, για να αποθηκεύσει το είδωλο (image) συστήματος, χρειάστηκε μόνο 16,7 GB, τη στιγμή που ο σκληρός χρειαζόταν 35 με 36 GB. Στη συνέχεια, αγόρασα ένα επώνυμο 64GB USB disk 3.0 Στην προσπάθειά μου να δημιουργήσω είδωλο συστήματος, μου εμφανίζει το ακόλουθο μήνυμα: «Η μονάδα δίσκου δεν είναι έγκυρη θέση αντιγράφου ασφαλείας». To στικάκι, αρχικά, ήταν φορμαρισμένο κατά FAT32, στη συνέχεια το διαμόρφωσα σε exFAT και κατέληξα σε NTFS. Μάταια όμως. Το περίεργο είναι, πως, το no name στικάκι, δεν είχε παρουσιάσει τέτοιο πρόβλημα... Παρ’ ότι έκανα format πριν μια εβδομάδα περίπου, πραγματοποίησα Επαναφορά Συστήματος, στο πιο παλιό σημείο (point) που είχε κρατήσει το σύστημα (πέντε ημέρες πριν). Και πάλι μάταια. Η Microsoft προτρέπει: Εκτελέστε το εργαλείο "Έλεγχος Αρχείων Συστήματος" (SFC.exe). «Φοβάμαι» να το δοκιμάσω, μη τυχόν και προσθέσω κι άλλα προβλήματα. Τι γνώμη έχεις;
micos000 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Να τρέξεις την εντολή sfc /scannow από γραμμή εντολών που έχεις ανοίξει σαν διαχειριστής. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Όσο για το 64άρι, κανονικά θα έπρεπε να ήταν exfat και όχι fat32.
geo1962 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Συνοψίζοντας, σε τέσσερις φάσεις: 1. Στην προσπάθειά μου για Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, εμφανίστηκε το εξής μήνυμα: «Παρουσιάστηκε εσωτερικό σφάλμα: Η παράμετρος είναι εσφαλμένη. (0x80070057)». Η ενέργεια που έκανα: Άλλαξα τη ρύθμιση συμβόλου υποδιαστολής, κατά την προτροπή της δικτυακής υποστήριξης της Microsoft. Το πρόβλημα παρέμεινε… 2. Σε κάποια άλλη προσπάθεια είχε βγάλει αυτόν τον κωδικό σφάλματος: 0x80070002 Είναι η μόνη επιδιόρθωση από αυτές που προτείνει η δικτυακή υποστήριξη της Microsoft, την οποία δεν την εφάρμοσα, γιατί, «μιλάει» για «Επιδιόρθωση ζητημάτων με το Windows Update» (https://support.microsoft.com/el-gr/help/10164/fix-windows-update-errors) και μου φαίνεται άσχετη. 3. Μετά την αλλαγή συμβόλου υποδιαστολής, όταν επιχειρώ να δημιουργήσω Αντίγραφο Ασφαλείας, το σύστημα με ενημερώνει πως: «Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση ενός ειδώλου συστήματος σε αυτήν τη θέση. Το προγραμματισμένο αντίγραφο ασφαλείας του ειδώλου συστήματος δεν επιτρέπεται σε αφαιρούμενες συσκευές. Μπορείτε να δοκιμάσετε να αποθηκεύσετε ένα είδωλο συστήματος σε αυτήν τη συσκευή, κάνοντας κλικ στην επιλογή «Δημιουργία ειδώλου συστήματος» στον Πίνακα ελέγχου αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς». Και όταν επιχειρώ την «Δημιουργία ειδώλου συστήματος» το σύστημα με ενημερώνει πως: «Η μονάδα δίσκου δεν είναι έγκυρη θέση αντιγράφου ασφαλείας». 4. Έτρεξα το πρόγραμμα Έλεγχος Αρχείων Συστήματος (System File checker (SFC). Η σάρωση του συστήματος, «έφερε» το ακόλουθο αποτέλεσμα: «Η Προστασία πόρων των Windows δε βρήκε παραβιάσεις ακεραιότητας». Και το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται, ακριβώς όπως στη φάση τρία (3). Στα παρακάτω screenshot παρατηρώ κάτι παράδοξο κατ’ εμέ… Ενώ στη σημείωση 1 φαίνεται πως από το σύστημα έχω ζητήσει να δημιουργήσω Είδωλο Συστήματος, στη σημείωση 2 με ενημερώνει για Αντίγραφο Ασφαλείας!!! Ενώ στη σημείωση 3 φαίνεται πως από το σύστημα έχω ζητήσει να δημιουργήσω Αντίγραφο Ασφαλείας, στη σημείωση 4 με ενημερώνει για Είδωλο Συστήματος!!! Επίσης, στο δεύτερο screenshot, το κουμπί [Επόμενο] είναι ενεργό, που σημαίνει πως σου δίνει την ευκαιρία να συνεχίσεις… Τώρα θυμάμαι, πως και με το no name στικάκι, ήταν το ίδιο «σκηνικό», με τη διαφορά, πως πάτησα το κουμπί [Επόμενο] και συνέχισα… Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2018 από geo1962
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα