Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Glikos είπε

Ήμουν στην καρέκλα-πολυθρόνα αραχτός στο γραφείο και έβλεπα μια σειρά στο λάπτοπ. Κουνήθηκα λίγο αλλά δεν σηκώθηκα,  λέω θα περάσει σιγά τον σεισμό. 

Γλυκ ζεις ρε ψυχή; :shock:  Πήγε η ψυχή μου στην κούλουρη,  μέχρι εκεί η περιγραφή ήταν αρκούντως τρομακτική.

32 λεπτά πριν, Glikos είπε

Σηκώθηκα πιο μετά για κατούρημα όμως. :P

Η χρήσιμη πληροφορία της ημέρας, ΘΈΝΚΙΟΥ! 😋

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, TriLoBiTe είπε

Γλυκ ζεις ρε ψυχή; :shock:  Πήγε η ψυχή μου στην κούλουρη,  μέχρι εκεί η περιγραφή ήταν αρκούντως τρομακτική.

Η χρήσιμη πληροφορία της ημέρας, ΘΈΝΚΙΟΥ! 😋

Hahahahaha! Nice to see you man! Ε νταξ, οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. :P

Δημοσ.

Αν κουνηθήκαμε λέει;

Εγώ δεν έχω ξαναφοβηθεί τόσο στη ζωή μου όπως βέβαια και άλλοι Λαρισαίοι που κάνανε εκείνη τη στιγμή post στο facebook!

Δημοσ.
5 ώρες πριν, primeragt είπε

Οχι δεν υπαρχει τετοιο site γιατι ειναι ανουσιο, επιστημονικες καταγραφες υπαρχουν ομως απο τους κατα τοπους σεισμογραφους. Ουτε το επικεντρο ειμαστε παντα 100% σιγουροι οτι ειναι εκει που το οριζουμε και οχι πχ. λιγο βορειοτερα ή δυτικοτερα. Το επικεντρο κ το εστιακο βαθος βγαινει μεσω μια μορφης τριγωνομετριας θεσεων καταγραφης γιαυτο και διαφορετικα ινστιτουτα βγαζουν ελφρως διαφορετικα γεωγραφικα πλατη κ μηκη με μικρες παντως αποκλισεις μεταξη τους. Γιαυτο το λογο εχουμε κιολας αποκλισεις στις μετρησεις ανα ινστιτουτο και πολες φορες ακουμε διαφορετικα μεγεθη αναλογως το ινστιτουτο. Γιατι πολυ απλα μετρανε σε διαφορετικα σημεια ο καθενας περνοντας διαφορετικα αποτελεσματα. Το ινστιτουτο που εχει τους περισοτερους σεισμογραφους στην εκαστωτε περιοχη θα βγαλει και τα καλυτερα αποτελεσματα.

Ανούσιο δεν νομιζω να ειναι, εγω πιστεύω οτι αυτη η πληροφορία ειναι πιο ουσιώδης απο το ιδιο το επίκεντρο, τεσπα αφου δεν υπάρχει περιττο να το συζητάμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, daskalos87 είπε

Παραλίγο να θρηνήσουμε "θύματα" 😛 (κάτοικος Ζακύνθου)

IMAG1868.jpg

Αυτό έλλειπε να θρηνήσουμε και θύματα απο σεισμούς δεν μας έφταναν τα υπόλοιπα😜

Επεξ/σία από super3bingo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ανούσιο δεν νομιζω να ειναι, εγω πιστεύω οτι αυτη η πληροφορία ειναι πιο ουσιώδης απο το ιδιο το επίκεντρο, τεσπα αφου δεν υπάρχει περιττο να το συζητάμε

Eιναι ανουσιο γιατι δεν μπορει να σε πληροφοροσει για κατι εσενα ως πολιτη. Ο σεισμος ειναι στην ουσια κυμματα και ως τετοια παιζει ρολο το μεσω διαδοσης και οχι η αποσταση. Διαφορετικα θα νιωσεις εναν επιφανειακο σεισμο σε μια χ αποσταση και αλλιως ενα μεσου ή μεγαλου βαθους. Σε σημεια κοντα του επικεντρου η διαφορα ειναι πολυ μικρη (ως ενταση φαινομενου) αλλα αν μιλαμε για μεγαλες αποστασεις αν πουμε πχ 300χλμ αλλιως θα το νιωσουν καποιος στα ανατολικα κ αλλιως καποιο στα δυτικα η βορεια. Παιζει μεγαλο ρολο τα υπερκειμενα στρωματα πετρωματων που καλειται να ταξιδεψει το κυμα γιατι αλαζουν την ταχυτητα μεταδοσης του αλλειωνοντας τα χαρακτηριστικα του απο μερος σε μερος. Ακομα παιζει μεγαλο ρολο στο ιδιο το μερος που βρισκεσε το υποβαθρο στο δεδομενο μερος. Αν παρουμε για παραδειγμα το σεισμο της Παρνηθας το 99 αλλιως το εζησαν οι κατοικοι στο Περιστερι (σαθρο υποβαθρο) και αλλιως οι κατοικοι στη Πετρουπολη (συμπαγες βραχωδες υποβαθρο). Αρα μιλαμε για διαφορετικη αισθηση ακομα και κοντα στο επικεντρο και σε μικρες αποστασεις αναμεσα σε περιοχες. Ακομα και αν ειχες μια ενδειξη του τωρινου σεισμου απο την Θεσσαλονικη πχ. δεν θα μπορουσες να βγαλεις συμπερασματα καθως αλλιως θα ηταν στην Τουμπα και αλλιως στο κεντρο. Το μονο που θα μπορουσες να δεις ειναι ενα ξερο νουμερο και μεχρι εκει.

Επεξ/σία από primeragt
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, anikologr είπε

Εγώ είμαι Πάτρα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός. 6,7 της κλίμακας Ρίχτερ νότιο δυτικά της Ζακύνθου. Είχε φοβερή διάρκεια αλλά έγινε στην θάλασσα οπότε ελπίζω να μην υπάρχουν ζημιές. 

Και εγω απο Πατρα ειμαι. Κουνηθηκα  πολυ αλλα δεν μπορω να πω οτι ταραχτηκα. Βασικα μου την εσπασε λιγο γιατι κοιμομουν😂😂.

Επεξ/σία από Comic maniak
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αθήνα χτύπαγε η πόρτα μου στον τοίχο, σηκώθηκα να δω αν έχω ανοιχτά παράθυρα και τελικά κατέληξα πως έχω φαντάσματα. Μετά είδα στο φεισμπουκ για σεισμό. 

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, daskalos87 είπε

Παραλίγο να θρηνήσουμε "θύματα" 😛 (κάτοικος Ζακύνθου)

IMAG1868.jpg

Εζησε κανεις εκει; :) Εκτος απο σενα

Επεξ/σία από Zerg13
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...