Στεφανος123 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Εχετε αγορασει εσεις γυαλια για υπολογιστη και ας μην εχετε καποιο θεμα? Το σκεφτομουν εγω για τη προστασια των ματιων επειδη περνω πολλες ωρες καθημερινα μπροστα απο το pc. Ποια ειναι η σοβαρη αποψη σας? 1
l337 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 19 λεπτά πριν, Στεφανος123 είπε Εχετε αγορασει εσεις γυαλια για υπολογιστη και ας μην εχετε καποιο θεμα? Το σκεφτομουν εγω για τη προστασια των ματιων επειδη περνω πολλες ωρες καθημερινα μπροστα απο το pc. Ποια ειναι η σοβαρη αποψη σας? "Σοβαρή" άποψη σε ένα forum εντελώς άσχετο με το αντικείμενο δεν μπορεί να υπάρξει. Εάν θέλεις σοβαρή άποψη θα πρέπει να μιλήσεις με οφθαλμίατρο. 4 1
Στεφανος123 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, l337 είπε "Σοβαρή" άποψη σε ένα forum εντελώς άσχετο με το αντικείμενο δεν μπορεί να υπάρξει. Εάν θέλεις σοβαρή άποψη θα πρέπει να μιλήσεις με οφθαλμίατρο. Μονο που δεν ζητησα συνταγη γιατρου, αλλα μια [σοβαρη αποψη = No troll]
l337 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Στεφανος123 είπε Μονο που δεν ζητησα συνταγη γιατρου, αλλα μια [σοβαρη αποψη = No troll] Για να εκθέσεις μια σοβαρή άποψη σε ένα τέτοιο ζήτημα θα πρέπει να είσαι οφθαλμίατρος και να έχεις σχετική κατάρτιση και γνώση. Όταν αρχίζει ο καθένας εδώ μέσα μετά να γράφει το μακρύ και το κοντό του, αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό για κάποιον που τυχόν μας διαβάζει και ενδεχομένως έχει κάποιο πρόβλημα ή απορία (πχ. σε κάτι σχετικό με τα μάτια του). Να υπενθυμίσω επίσης πως για τα μάτια του καθενός μιλάμε και όχι για τον σκληρό του δίσκο. Τέλος, σε έναν γιατρό δεν πάμε μόνο για να μας γράψει συνταγές. Αυτά από εμένα. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2018 από l337 2
defacer Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Στεφανος123 said: Εχετε αγορασει εσεις γυαλια για υπολογιστη και ας μην εχετε καποιο θεμα? Το σκεφτομουν εγω για τη προστασια των ματιων επειδη περνω πολλες ωρες καθημερινα μπροστα απο το pc. Ποια ειναι η σοβαρη αποψη σας? Δεν υπάρχει "προστασία" των ματιών, η οθόνη δεν τα βλάπτει. Αυτό που τα βλάπτει είναι να μην ξεκουράζονται από την αφύσικη πολύωρη προσήλωση, οπότε: * Διαλείμματα * Σωστός φωτισμός Δεν βλάπτει να δώσεις κάτι παραπάνω να πάρεις anti glare coating, μόνο να βοηθήσει μπορεί, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα και έχουν νόημα μόνο αν τα χοντρά τα κάνεις ήδη σωστά. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2018 από defacer 2 1 1
Aggeluska Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Συμφωνω με τον απο πανω. Νομιζω επισης οτι το "η οθονη βλαπτει πολλες ωρες" ισχυε παλιοτερα σε παλιοτερες τυπου τεχνολογιας οθονες.
Cosmonaut21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Φυσικά και βλάπτει όπως και η τηλεόραση,το κινητό,το τάμπλετ κλπ. Για αυτό ευθύνεται τα μπλε φως. Υπάρχουν αρκετές σελίδες πάνω στο θέμα άμα ψάξετε.Ακόμη και αν έχουμε άριστη όραση,ένα ζευγάρι γυαλιά με τέτοιου είδους φακούς επώνυμους είναι must για κάποιον που περνάει πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη.Αυτό το γράφω κυρίως για τον υπολογιστή όπου καθόμαστε σχεδόν καθημερινά για αρκετή ώρα συνεχόμενα χωρίς διάλειμμα. Από κει και πέρα εννοείται ότι χρειάζεται σωστός φωτισμός,επιλογή κατάλληλης φωτεινότητας της οθόνης,διαλείμματα και να μην ξεχνάμε να ανοιγοκλείνουμε τα μάτια (ειδικά για όσους ασχολούνται με το gaming π.χ. αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά). 2
Vasilia@nikou Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 14 ώρες πριν, Στεφανος123 είπε Εχετε αγορασει εσεις γυαλια για υπολογιστη και ας μην εχετε καποιο θεμα? Το σκεφτομουν εγω για τη προστασια των ματιων επειδη περνω πολλες ωρες καθημερινα μπροστα απο το pc. Ποια ειναι η σοβαρη αποψη σας? Υπάρχουν βοηθητικά γυαλιά..μαλιστα ειχα παει σε οφθαλμιατρο για αυτον ακριβως τον λογο..παρε, δεν εχεις να φοβηθεις κατι. Οπως κ χρειαζεται καλη ενυδατωση των ματιων, οπως καποιο απλο κολιριο. Με αυτα θα εισαι οκ. Θα αποφυγεις τους πολλους πονοκεφαλους κ ειδικα τους πονους πισω απο τα ματια! 1
defacer Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 17 hours ago, Cosmonaut21 said: Φυσικά και βλάπτει όπως και η τηλεόραση,το κινητό,το τάμπλετ κλπ. Για αυτό ευθύνεται τα μπλε φως. Μπερδεύεις άσχετα τελείως πράγματα μεταξύ τους. Το φως εσωτερικών χώρων πχ είναι σε πάρα πολλές περιπτώσεις πολύ πιο μπλε από της οθόνης, κανείς δεν είπε ποτέ ότι βλάπτει τα μάτια του ο φωτισμός στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής.
stathisp Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 28/10/2018 στις 11:40 ΠΜ, Ninikar είπε Υπαρχουνε γυαλια για υπολογιστη Τα γυαλιά αυτά είναι εμπλουτισμένα με πολυστρωματικές αντι-ανακλαστικές επιστρώσεις, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται απόλυτη διαφάνεια. κανε μια ερευνα στο google και αν καποιος χρηστης εδω εχει και εμπειρια θα σε βοηθησει Πρόσφατα επισκέφτηκα οφθαλμίατρο για γυαλιά για πρεσβυωπία. Όταν τον ρώτησα για γυαλιά με πολυστρωματικές αντι-ανακλαστικές επιστρώσεις μου είπε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητά τους. Το μόνο που τεκμηριώνεται από επιστημονικές έρευνες - μου είπε - είναι τα γυαλιά εκείνα τα οποία έχουν φακούς με blue light filter και είναι τα πιο αποτελεσματικά για όποιον κάθεται πολλή ώρα μπροστά σε οθόνη. ΥΓ - Προσωπική άποψη: Τον συγκεκριμένο οφθαλμίατρο τον θεωρώ αξιόπιστο και σοβαρό Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2018 από stathisp 1
Cummins Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Αγόρασα πριν λίγους μήνες τέτοια γυαλιά με φίλτρα για την μπλε ακτινοβολία που εκπέμπεται από τις led οθόνες. Μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι δεν έκαναν τίποτα, σε μένα τουλάχιστον. Τα είχα αγοράσει γιατί κοκκίνιζαν τα μάτια μου μετά από μία ώρα περίπου στον υπολογιστή. Βασικά, πρώτα πήγα σε οφθαλμίατρο, με εξέτασε και μου λέει δεν έχεις τίποτα. Μου έδωσε όμως κάτι σταγόνες για την ξηρότητα των ματιών, επειδή όταν εστιάζουμε στην οθόνη επί ώρα, δεν ανοιγοκλείνουμε τα μάτια συχνά και δεν υγραίνεται το μάτι. Κάπως βοήθησαν οι σταγόνες αλλά όχι και πολύ. Έτσι αγόρασα ένα ζευγάρι τέτοια γυαλιά γιατί είχα διαβάσει στο νετ ότι βοηθάνε αλλά δεν με βοήθησαν καθόλου. Μόνο η τσέπη μου ελάφρυνε κατά 120 ευρώ. Βέβαια δε γνωρίζω αν βοηθούν μετά από πολύωρη έκθεση στις οθόνες pc/laptops/tablets. 2
margaritagr Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Καλά καμία φορά γράφονται υπερβολάρες. Δεν είναι κακό να ρωτήσει κάποιος γνώμη και να συζητηθεί ένα θέμα με ανταλλαγή προσωπικών εμπειριών. Δεν είπε ο άνθρωπος να μη πάμε στο γιατρό και να τα λύνουμε μεταξύ μας... να κλείσουμε και το θέμα του laser μυωπίας τότε... Εγώ έχοντας μυωπια πάντα στους φακούς που φτιάχνω στα γυαλια μου βάζω Ο,τι επίστρωση υπάρχει για βοήθεια σε χρήση υπολογιστη. Πότε σκόντο €€ σε φακούς. Φυσικά κακά τα ψέμματα οι οθόνες επιβαρύνουν τα μάτια είτε με γυαλιά είτε όχι. Αυτό που βοηθά είναι να κάνουμε διαλείμματα και αν νιώθουμε κοπωση/ξηροφθαλμια να βάζουμε τεχνητά δάκρυα. Προσωπικά στο κινητό έχω μόνιμα on το μπλε φίλτρο. Συνεπώς πας σε οφθαλμίατρο του λες το και το και σου λέει αν για σένα είναι οκ να πάρεις τέτοια γυαλιά και σου προτείνει και κάποιες καλές σταγόνες να έχεις για ώρα ανάγκης. 1
Cummins Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 8 ώρες πριν, splanis είπε 120?😯 40 ευρώ ο σκελετός και 80 ευρώ το ζευγάρι των φακών.
QuantumWanderer Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Η αμήχανη στιγμή που κάποιοι γράφουν (ορθώς) ότι σε ένα τέτοιο φόρουμ δεν ρωτάμε ερωτήσεις τεκμηρίωσης σε άσχετους και καλύτερα να εμπιστευτούμε ειδικούς (εν προκειμένω οφθαλμίατρους), αλλά παρελάζουν αφειδώς σε άλλες συζητήσεις του φόρουμ που επίσης δεν είναι ειδικοί και κάνουν τους ξερόλες παρόλο που δεν έχουν σπουδάσει κάτι σχετικό, αλλά πιστεύουν ότι το γνωρίζουν καλά το θέμα επειδή «πιάνει το χέρι τους».
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα