Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να μην σε κουράσω θα μπω κατευθείαν στο ψητό.

Είμαι μαθητής της Α' λυκείου και δεν ξέρω τι είδους πορεία θέλω να ακολουθήσω στην ζωή μου. Φοιτώ στο Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων και δεν ξέρω αν θέλω να κυνηγήσω το όνειρο της Ιατρικής ή να ακολουθήσω τη πορεία των Πολυτεχνικών σχολών. Από πάντα λάτρευα τους υπολογιστές και την τεχνολογία, αλλά ποτέ δεν μου άρεσε να τους προγραμματίζω. Από την άλλη, οι γονείς μου δεν με πιέζουν για Ιατρική αλλά ο πατέρας μου πιστεύει πως θα το μετανιώσω εάν δεν ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο. Πιστεύω πως η επαγγελματική αποκατάσταση είναι εξίσου σημαντική με το εάν σου αρέσει το επάγγελμα. Και πάντα μου άρεσε η βιολογία και η χημεία. Το ρίσκο όμως είναι μεγάλο και δεν ξέρω άμα μπορώ να δεχτώ την αποτυχία. Η ερώτηση μου είναι η εξής: 

Ποια κατεύθυνση μου προτείνετε, σύμφωνα με την δική σας εμπειρία και την κρίση σας;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ.

Τον πατέρα σου αςτον απέξω και τη μάνα σου και όλους. ΕΣΕΝΑ τι σου αρέσει.

δες το πρώτα ως μαθήματα κάθε σχολής και βέβαια ως επάγγελμα. 

Πολυτεχνειο σπουδάζεις 5 χρονια και τέλος(σχεδόν..). Ιατρική έχεις τραβήγματα με αγροτικά, ειδικότητες, κλπ καλα 40 αν θες να τα κανεις ολα αυτά στην Ελλάδα. 

Γνωμη μου ειναι να ζητήσεις απο τους γονεις σου να συμβουλευτείς έναν σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού. 

• Like 2
Δημοσ.

Εάν είσαι Α λυκείου, με τέτοιο γραπτό λόγο και επίπεδο κατανόησης συναισθημάτων, τότε μπορείς να βρεις το δρόμο σου. 

Προσωπικά πιστεύω ότι συμβαίνουν τα εξής 2:

α) κάποιος άλλος έγραψε αυτό το μήνυμα και όντως κάποιος της Α λυκείου το έκανε post

β) κάποιος που βρίσκεται πολύ μετά την Α λυκείου το έγραψε και το έκανε post. 

Μου κάνει και λίγο σαν αποτυχημένη προσπάθεια διαφήμισης. Φάση, μήπως πάρετε κανένα πελάτη από το forum, που θα διαβάσει το post αυτό. 

Π.χ, ποιος λέει «φοιτώ» για σχολείο και είναι Α λυκείου; Ποιος Α λυκείου έχει την συναισθηματική νοημοσύνη να καταλάβει το «και δεν ξέρω άμα μπορώ να δεχτώ την αποτυχία»; Και πολλά παραδείγματα μέσα στο κείμενο. 

• Confused 4
Δημοσ.

Απλώς ήθελα να με πάρετε στα σοβαρά γιατι είδα παρομοια post με κακη συνταξη και εκφραση που οδηγησαν σε  απαντησεις τύπου

"Είσαι σοβαρός οτι θελεις να κανεις κατι τετοιο;"

΄'Με τετοια εκφραση που πας'

'Μηπως να το σκεφτεις καλυτερα"

Οποτε εδωσα προσοχη στην εκφραση μου. Αν και μου γεμιζει την αυτοπεποιθηση οτι πιστευεις οτι το εχει γραψει καποιος μεγαλυτερος.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδη τι εννοεις πρεπει να χρησημοποιω εκφρασεις οπως OMG και Lol  για να δειξω οτι ειμαι Α λυκειου; Οκ ειναι κριμα που πιστευεις οτι η γενια μου ειναι τοσο υπαναπτυκτη γλωσσικα.

(προσπαθω να μην το επιδεικνυω αλλα παω στα Αναβρυτα. Το επιπεδο δεν εχει σχεση με αλλα δημοσια)

Edit: θα επιθυμουσα και συμβουλες διοτι νομιζω οτι θεμα της κουβεντας θα γυρισει προς το εαν ειμαι Α λυκειου η οχι

Επεξ/σία από Tha_ded
  • Like 4
Δημοσ.

Tι εννοεις πολυτεχνικες σπουδες ? Αλλο αρχιτεκτονας αλλο χημικος μηχανικος.

Επισης η ιατρικη δεν εχει απαραιτητα μονο ασθενεις και επαγγελματικη αποκατασταση αλλα και ερευνα, βαση της οποιας ειναι τα εφαρμοσμενα μαθηματικα η φυσικη και η χημεια

Εγω θα ελεγα να μελετησεις προσεκτικα τις σχολες, τα μαθηματα και τα μεταπτυχιακα

Δημοσ.

Εχετε δίκιο. Επειδή με ενδιαφέρουν πολλές σχολές, οπως ηλεκτρολογος ή χημικος μηχανικός αποφάσισα να τα συνοψίσω ως πολυτεχνικές σπουδες. Εχω κανει καποια σχετικη ερευνα σχετικα με τις σχολες τα μαθηματα και τα μεταπτυχιακα, αλλα οχι εκτεταμένη. Θα το κοιτάξω περισσοτερο.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Fortistis είπε

Μου κάνει και λίγο σαν αποτυχημένη προσπάθεια διαφήμισης. Φάση, μήπως πάρετε κανένα πελάτη από το forum, που θα διαβάσει το post αυτό. 

Αρχικά να πω πως πρώτη φορά το ακούω σαν σχολείο. 

Νομίζω ότι δεν μπορείς να διαλέξεις το σχολείο που θα πας από την στιγμή που είναι δημόσιο. Πηγαίνεις στο πιο κοντινό σου ( ή τουλάχιστον στην διεύθυνση που δηλώνεις) 

Οπότε πως μπορεί να κάνει διαφήμιση για να πάρει μαθητές? 

Και τέλος υπάρχουν πολλά σχολεία στην Αττική (δημόσια) με καλή φήμη για τις επιτυχίες στις πανελλήνιες. 

Στον TS τώρα: 

Όπως σου είπαν πολλοί αυτές οι δύο κατευθύνσεις είναι αρκετά διαφορετικές και ως εξέλιξη και ως πορεία. 

Άμα σου αρέσει αυτό που κάνεις είναι δύσκολο να μην έχεις καλή πορεία ότι και να διαλέξεις. 

Οι πολυτεχνικες έχουν μεγάλο εύρος : από ναυπηγός μηχ. μέχρι προγραμματιστής μέσω ΗΜΜΥ. Από την άλλη ο γιατρός είναι πιο περιορισμένος (όσο περιορισμένος μπορεί να είναι με τόσες ειδικοτητες τελοσπάντων) απλά πρέπει να σκεφτείς ότι μέχρι να βγεις να δουλέψεις θα είσαι 35+. 

Για εμένα απλά σκέψου που βλέπεις τον εαυτό σου σε 10-15 χρόνια και δίαλεξε με βάση αυτό. 

• Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tha_ded είπε

Οκ ειναι κριμα που πιστευεις οτι η γενια μου ειναι τοσο υπαναπτυκτη γλωσσικα.

Μεταξύ μας, η γενιά σου είναι υποανάπτυκτη γλωσσικά…

Χτες στο 5x5… η μια από τις δυο ομάδες που έπαιζαν είχε 4 μ@λ@κες και έναν Δημήτρη…

• Confused 4
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Μεταξύ μας, η γενιά σου είναι υποανάπτυκτη γλωσσικά…

Χτες στο 5x5… η μια από τις δυο ομάδες που έπαιζαν είχε 4 μ@λ@κες και έναν Δημήτρη…

Το κατανοεις οτι καθε γενια ειναι αποτελεσμα και οχι αιτιο μεχρι ενα σημειο ετσι?

Ως προς το ερωτημα, δεν ξερω για ιατρικη, αλλα μολις τελειωσα τους ημμυ, και πρακτικα μπορεις να κανεις τα παντα. Ο,τι θες θα το βρεις. Αν εισαι δυνατος στα μαθηματικα και τη φυσικη και σου αρεσουν, μη σε απασχολει τιποτα, θα εχεις 5 χρονια να επιλεξεις απο ενα τεραστιο φασμα πεδιων. Επαγγελματικα μη σε κοπτει απο τωρα, πολλα αλλαζουν απο τα 18 ως τα 23 και οι περισσοτεροι αυτο θα σου πουν. Με χαρτι απο ημμυ ομως εχεις την καλυτερη δυνατη βαση που μπορεις να βρεις, και μια ασφαλεια του οτι αν δε σ'αρεσει καποιο αντικειμενο των σπουδων μπορεις πολυ ευκολα να εστιασεις αλλου ( που φανταζομαι στην ιατρικη δε συμβαινει αυτο? ). Το μονο απαραιτητο ειναι να εισαι καλος στα μαθηματικα. Και να διαβασεις μιγαδικη αναλυση για να εχεις μια ιδεα πριν μπεις.

Δημοσ.
1 hour ago, Fortistis said:

Π.χ, ποιος λέει «φοιτώ» για σχολείο και είναι Α λυκείου; Ποιος Α λυκείου έχει την συναισθηματική νοημοσύνη να καταλάβει το «και δεν ξέρω άμα μπορώ να δεχτώ την αποτυχία»; Και πολλά παραδείγματα μέσα στο κείμενο.

Οι άνθρωποι είναι πολυδιάστατα πλάσματα, πόσο μάλλον στα 16 που κάποιοι είναι ικανοί για πράγματα που άλλοι δε θα μπορέσουν όλη τους τη ζωή.

• Like 2
Δημοσ.

ακόμα και να πάει λύκειο και να έχει σωστό λόγο κτλ.. σαν σκέψη δεν είναι και ότι καλύτερο το "να παω ιατρική ή πολυτεχνείο;" Είναι δύο τελειώς άσχετες μεταξύ τους σχολές που ακόμα και του πολυτεχνείου έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους και μοναδικό τους κοινό το "κοινωνικό πρεστίζ". 
"Δεν ξέρω τι να κάνω, καισαρικές ή να λύνω ολοκληρώματα; να χειρουργώ ή να σχεδιάζω προσόψεις κτιρίων; Είναι τόσο όμοια που δεν μπορώ να διαλέξω".

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...