Προς το περιεχόμενο

Threadripper vs Xeon για Selenium tests

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν πας σε VPS με τέτοιο project θα σε διώξουν λόγω φόρτου και IOs. Μόνο σε dedicated γίνεται, αλλά και πάλι δε συμφέρει. Για παράδειγμα το ακόλουθο build με δύο οκταπύρηνους Xeon και 64GB RAM βγαίνει στα €293/μήνα.

https://goo.gl/aRXDBY

Καλύτερα να δώσω 1,5-2k μια κι έξω και να ξεμπερδεύω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην ξεχνας όμως και τις εργατοώρες του maintainance αλλά ένα μηχάνημα πόσο ποια maintainance να έχει;

Εάν το πας σε GNU/Linux solution δεν σου βγαίνει φτηνά;

Επεξ/σία από PC_MAGAS
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειτε τρέχεις σε VPS, ειτε σε dedicated ειτε on premises, το sysadmin-ιλίκι είναι το ίδιο. Ο μόνος τρόπος να το γλιτώσεις είναι να πας σε CI/CD SAAS αλλά εκεί το κόστος ξεφεύγει τελείως αν χρειάζεσαι υψηλό concurrency.

Το βασικό μειονέκτημα του να εχεις server on premises είναι το μειωμένο bandwidth σε σχέση με ένα datacenter, αλλά αυτό δεν είναι πάντα κρίσιμο, λύνεται με οπτικες ίνες ενώ αν όντως το χρειάζεσαι υπάρχει πάντα η λύση του colocation.

IMHO Η επιλογή του λειτουργικού έχει κυρίως να κάνει με την χρήση του server/workstation και όχι με το κόστος.

Επεξ/σία από pmav99
Δημοσ.

Το project είναι γραμμένο σε C#/.NET. Για να το πάω σε Linux πρέπει να το ξαναγράψω σε .NET Core και δεν έχω ιδέα πόσο θα πάρει. Μπορεί να χρειαστούν 2-3 μέρες, μπορεί κι ένας μήνας. Και δεν υπάρχει και λόγος καθώς το online δεν ήταν ποτέ στις σκέψεις μου γιατί όπως είπα και πριν το κόστος είναι αρκετά μεγαλύτερο. Βέβαια αν προσθέσεις ρεύμα, κόστος για ups-backup, κόστος γραμμής, ενοίκια, υπολογιστές κλπ μπορεί να βγει αρκετά κοντά, αλλά στο βαθμό που όλο αυτό είναι σε φάση testing δεν με απασχολούν γιατί δεν τα πληρώνω, τουλάχιστον τα περισσότερα.

Από την άλλη, το σκέφτηκα το Linux όταν είπε ο pmav ότι ο νέος 32 πύρηνος Threadripper δουλεύει μια χαρά σε Linux. Αλλά είναι overkill για τις ανάγκες μου οπότε προς το παρόν μένει ως σκέψη. Είναι εκπληκτικό πάντως ότι μπορούμε να αγοράσουμε τέτοιους επεξεργαστές για μηχανάκια που έχουμε στο σπίτι.

Για το dev ops κομμάτι ισχύει αυτό που είπε ο pmav. Όπου και να το στήσεις, λίγο-πολύ το ίδιο administration θα κάνεις γιατί και στο online ένα bare metal μηχάνημα παίρνεις. Άντε να γλυτώσεις 2-3 ώρες που θα χρειαστείς για να κάνεις εγκατάσταση το λειτουργικό και την database.

All in all, θα περιμένω 4-5 μήνες μήπως έρθουν οι Epyc Ελλάδα, αλλιώς θα το πάω σε Threadripper.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εντωμεταξύ, μετά κόπων και βασάνων έσκασε κι ο πρώτος Epyc στην Ελλάδα. Ο οποίος είναι λουκούμι από τιμή και επιδόσεις.

https://www.skroutz.gr/s/16135180/AMD-Epyc-7351P-Box.html

Το μόνο που μένει τώρα είναι να φέρει κάποιος τις μητρικές που παίρνουν δύο τέτοιους.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 4/11/2018 στις 5:25 ΜΜ, PC_MAGAS είπε

Μην ξεχνας όμως και τις εργατοώρες του maintainance αλλά ένα μηχάνημα πόσο ποια maintainance να έχει;

Εάν το πας σε GNU/Linux solution δεν σου βγαίνει φτηνά;

Μετά είναι και το άλλο.. πρέπει να είναι 24/7 το μηχάνημα με zero downtime? Αν ναι, τότε πάλι η on-prem λύση δεν είναι ιδανική γιατί ένα cloud service συνήθως παρέχει και redundancy.

Δημοσ.

Το zero downtime δεν είναι και τόσο φοβερό όσο ακούγεται. Στο 90% των περιπτώσεων τα downtimes οφείλονται στο λογισμικό. Έχω υπολογιστή στο σπίτι που είναι ανοιχτός όλη μέρα και κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά κι έχει uptime κοντά ένα οκτάμηνο. Αν ζεις σε περιοχή που δεν έχει συχνές πτώσεις ρεύματος σε συνδυασμό με ένα καλό UPS μπορείς να έχεις μεγάλα uptimes. Παρόλα αυτά δεν είναι ζητούμενο το uptime στη συγκεκριμένη σύνθεση.

Δημοσ.

Ναι ρε μάγκες, αλλά δεν στήνω server room. Έναν standalone υπολογιστή θέλω για να τρέχω Selenium Tests. Αν σκάσει το Internet, έσκασε.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, elorant είπε

Ναι ρε μάγκες, αλλά δεν στήνω server room. Έναν standalone υπολογιστή θέλω για να τρέχω Selenium Tests. Αν σκάσει το Internet, έσκασε.

Ναι κουβεντα να γινεται, δεν ηταν επι του θεματος η απαντηση μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...