mader Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 καλησπερα, θα ηθελα τη γνωμη σας για ενα θεμα που με απασχολεί εδω και καιρο με αγορες απο χωρες του εξωτερικού και τελωνείο. συγγεκριμενα αγορασα απο aliexpress ενα fit watch xiaomi Mi band 3 στα 27.99$ δλδ 24€ στο τελωνειο λοιπον με χρεωσαν επιπλεον 20.90€ + ΦΠΑ, στην Ελλαδα κοστιζει 25€ Ο λογος που το αγορασα απο AliExpress ειναι γιατι θελω το Κινεζικο μοντελο και οχι το Global εαν αυτο δεν ειναι απατη και κοροϊδία - εκμετάλλευση, τοτε τι ειναι;; υπαρχει κατι που μπορω να κανω; 1
kormos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, mader είπε καλησπερα, θα ηθελα τη γνωμη σας για ενα θεμα που με απασχολεί εδω και καιρο με αγορες απο χωρες του εξωτερικού και τελωνείο. συγγεκριμενα αγορασα απο aliexpress ενα fit watch xiaomi Mi band 3 στα 27.99$ δλδ 24€ στο τελωνειο λοιπον με χρεωσαν επιπλεον 20.90€ + ΦΠΑ, στην Ελλαδα κοστιζει 25€ Ο λογος που το αγορασα απο AliExpress ειναι γιατι θελω το Κινεζικο μοντελο και οχι το Global εαν αυτο δεν ειναι απατη και κοροϊδία - εκμετάλλευση, τοτε τι ειναι;; υπαρχει κατι που μπορω να κανω; Να το πληρώσεις, αν το θες... Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2018 από kormos 1 1
mader Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, kormos είπε Να το πληρώσεις, αν το θες... και αν δεν το θελω; μπορω να παρω τα χρηματα μου πισω; και ο λογος που με χρέωσαν τοσο πολυ;
kormos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, mader είπε και αν δεν το θελω; μπορω να παρω τα χρηματα μου πισω; και ο λογος που με χρέωσαν τοσο πολυ; Μιλάς με τον πωλητή, αν σταθείς τυχερός ισως και να τα πάρεις όταν του επισταφεί... Υπάρχει και ο τελωνειακός έλεγχος που χρεώνεσαι μαζί με το φόρο που είχες απαλλαγεί... 1
odystam Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Λιγο άκυρο...πως το βρήκες 24€ απο ali? Εγώ γύρω στα 20 το βλέπω συνήθως... Επίσης γιατί δε σου έβαλε μικρότερη τιμή ο Κινέζος στο πακέτο? Οτι έχω πάρει απο ali, ακόμα και πράγματα μικρής αξίας, γράφουν πάνω μικρότερη τιμή απο αυτή που έχουν.
NikosKallithea Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 23 λεπτά πριν, mader είπε 20.90€ + ΦΠΑ Τι ακριβώς ειναι το 20.90;
mader Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε Τι ακριβώς ειναι το 20.90; Δεν ξερω ακριβως, θελω να παρω αυριο τηλ να ρωτησω. οπως και να εχει, ειναι υπερβολικο
spartak1 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 17 λεπτά πριν, mader είπε Δεν ξερω ακριβως, θελω να παρω αυριο τηλ να ρωτησω. οπως και να εχει, ειναι υπερβολικο Μηπως είναι 20.9 συνολικά όσα πρέπει να πληρωσεις; Δηλαδή τέλος ΕΛΤΑ + ΦΠΑ; Αυτό βγάζει νόημα....
mader Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 δεν ξέρω. Στο τηλ μ είπαν 20.90 + ΦΠΑ. το θέμα ειναι αν μπορώ να πάρω τα χρήματα μ πίσω. Δεν θέλω να αγοράσω κάτι που κοστίζει 25€ στην Ελλάδα με 55€+ 1 μήνα αναμονή
turbat0s Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 12 λεπτά πριν, mader είπε δεν ξέρω. Στο τηλ μ είπαν 20.90 + ΦΠΑ. το θέμα ειναι αν μπορώ να πάρω τα χρήματα μ πίσω. Δεν θέλω να αγοράσω κάτι που κοστίζει 25€ στην Ελλάδα με 55€+ 1 μήνα αναμονή Πόσο υπολόγιζες εσύ να πληρώσεις τελωνείο?
mader Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, turbat0s είπε Πόσο υπολόγιζες εσύ να πληρώσεις τελωνείο? Βασικά υπολόγιζα να μην πληρώσω τπτ. Γιατί ήταν 22€ + 3€ μεταφορικά. Δλδ 22€ κόστιζε το αντικείμενο. Τωρα γτ το έκαναν αυτό... Δν ξέρω... Λογικά τα μεταφορικά δεν αθροίζονται στην τιμή
spartak1 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, mader είπε Βασικά υπολόγιζα να μην πληρώσω τπτ. Γιατί ήταν 22€ + 3€ μεταφορικά. Δλδ 22€ κόστιζε το αντικείμενο. Τωρα γτ το έκαναν αυτό... Δν ξέρω... Λογικά τα μεταφορικά δεν αθροίζονται στην τιμή Κάνεις λάθος..
Musicfanatic Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mader είπε καλησπερα, θα ηθελα τη γνωμη σας για ενα θεμα που με απασχολεί εδω και καιρο με αγορες απο χωρες του εξωτερικού και τελωνείο. συγγεκριμενα αγορασα απο aliexpress ενα fit watch xiaomi Mi band 3 στα 27.99$ δλδ 24€ στο τελωνειο λοιπον με χρεωσαν επιπλεον 20.90€ + ΦΠΑ, στην Ελλαδα κοστιζει 25€ Ο λογος που το αγορασα απο AliExpress ειναι γιατι θελω το Κινεζικο μοντελο και οχι το Global εαν αυτο δεν ειναι απατη και κοροϊδία - εκμετάλλευση, τοτε τι ειναι;; υπαρχει κατι που μπορω να κανω; Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες, τα πάντα εκτός ΕΕ περνάνε τελωνείο. Εφαρμόζεται μαζικά πλέον. Οπότε στην τιμή που πλήρωσες υπολογίζεις 1.το κόστος εκτελωνισμού (βασικά την εργασία που καταβάλεται για την διαδικασία) το οποίο είναι συγκεκριμένο και 2. το ΦΠΑ το οποίο φυσικά εξαρτάται από το είδος του αντικειμένου και από την αξία του. Πολλές φορές, ακόμη και αν ο κινέζος γράψει μικρότερη τιμή, μπορεί να την αμφισβητήσουν από το γραφείο εκτελωνισμού και να σου ζητήσουν παραστατικά από το paypal ή την κάρτα σου που να φαίνεται πόσα πλήρωσες! Διάβασε εδώ για να ενημερωθείς https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2018 από Musicfanatic
user2163 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Αν δεν το αποδεχθείς δεν ξέρω αν σε καλύπτει το protection του paypal (Αν πλήρωσες με paypal) σε περίπτωση που ο κινέζος δεν θέλει να σου δώσει τα χρήματα σου πίσω. Πάντως να ξέρεις ότι οι τελωνειακές υποχρεώσεις είναι καθαρά δικές σου και οφείλεις να είσαι ενήμερος για αυτές πριν προβείς σε παραγγελία εκτός Ε.Ε. Για να πούμε και του στραβού το δίκιο δεν φταίει ο κινέζος να τον φορτώσεις με έξοδα επειδή δεν θες να πληρώσεις φόρο για να εισάγεις ένα αντικείμενο στο οποίο δεν έχεις πληρώσει φ.π.α. 2
mader Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 59 λεπτά πριν, spartak1 είπε Κάνεις λάθος.. οχι δεν νομιζω... εχω αγορασει μερικες φορες ακομα και δεν ειχα προβλημα. να, το τελευταιο πακετο που ελαβα κοστιζε 20 + 6€ μεταφορικα και δεν περασε καν απο τελωνειο. το ιδιο και ενα αλλο. τωρα πως εγινε αυτο; μηπως αλλαξε κατι; 1 λεπτό πριν, user2163 είπε Αν δεν το αποδεχθείς δεν ξέρω αν σε καλύπτει το protection του paypal (Αν πλήρωσες με paypal) σε περίπτωση που ο κινέζος δεν θέλει να σου δώσει τα χρήματα σου πίσω. Πάντως να ξέρεις ότι οι τελωνειακές υποχρεώσεις είναι καθαρά δικές σου και οφείλεις να είσαι ενήμερος για αυτές πριν προβείς σε παραγγελία εκτός Ε.Ε. Για να πούμε και του στραβού το δίκιο δεν φταίει ο κινέζος να τον φορτώσεις με έξοδα επειδή δεν θες να πληρώσεις φόρο για να εισάγεις ένα αντικείμενο στο οποίο δεν έχεις πληρώσει φ.π.α. ναι συμφωνώ αλλα και αυτος ας εβαζε την πραγματικη τιμη, οχι την τελικη μαζι με το κοστος αποστολης. δικιο δεν εχω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα