Salvation81 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Η αξια που δεν περναει κατι τελωνειο ειναι 22ε ΜΑΖΙ με μεταφορικα. Εγω μια εποχη ειχα φερει ποδηλατο και ενω εκανε 550ε το ποδηλατο μου εβαλαν ΦΠΑ στα 622ε γιατι ηταν και τα μεταφορικα μεσα. Περα απο αυτο οχι δεν σε καλυπτει το Aliexpress σε θεματα τελωνειου οποτε τα χρηματα σου δεν τα παιρνεις πισω. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να μην πληρωσεις και να μην παραλαβεις το προιον.
isay Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @mader Το τελωνειο βλέπει τιμη CIF, δηλαδη ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ μαζί με μεταφορικά και ασφάλεια. Για ποσά 22,01-150 ευρω η χρεωση ειναι φπα 24% συν 15 ευρω. Οποτε για εσενα 24 ευρω * 24% +15 = 20,76 πληρωτέο στο ταχυδρομειο. και το ποσο ειναι σχεδον ιδιο με το 20,90 που πιθανον προκυπτει απο μικροδιαφορες στην ισοτιμια. Αυτά ειναι γνωστά πάνω απο 1,5 χρονο και εχουν εφαρμοστεί απο τον σεπτ του 2017 και στα αντιστοιχα θεματα του insomnia τα εχουμε χιλιοαναλυσει. Προφανως πηγες αδιαβαστος και πιαστηκες στη φακα. Μη δοκιμασεις κατι με paypal/aliexpress, δε θα δικαιωθείς λογω τελωνειου. Για να μην την πατησεις πάλι σου προτεινω να διαβασεις προσεκτικά τον οδηγο του makfil -> https://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/ EDIT : To +φπα που εγραψες μαλλον ειναι λαθος ΕΚΤΟΣ αν εχει πραγματικα γινει λαθος χρεωση Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2018 από isay
mader Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, isay είπε @mader Το τελωνειο βλέπει τιμη CIF, δηλαδη ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ μαζί με μεταφορικά και ασφάλεια. Για ποσά 22,01-150 ευρω η χρεωση ειναι φπα 24% συν 15 ευρω. Οποτε για εσενα 24 ευρω * 24% +15 = 20,76 πληρωτέο στο ταχυδρομειο. και το ποσο ειναι σχεδον ιδιο με το 20,90 που πιθανον προκυπτει απο μικροδιαφορες στην ισοτιμια. Αυτά ειναι γνωστά πάνω απο 1,5 χρονο και εχουν εφαρμοστεί απο τον σεπτ του 2017 και στα αντιστοιχα θεματα του insomnia τα εχουμε χιλιοαναλυσει. Προφανως πηγες αδιαβαστος και πιαστηκες στη φακα. Μη δοκιμασεις κατι με paypal, δε θα δικαιωθείς λογω τελωνειου. Για να μην την πατησεις πάλι σου προτεινω να διαβασεις προσεκτικά τον οδηγο του makfil -> https://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/ δεν νομιζω, κατι αλλο παιζει. οπως ειπα και πριν, εχω αγορασει μερικες φορες ακομα με κοστος 26+ € και δεν ειχα θεμα με τελωνειο. τωρα πως εγινε αυτο; κ δεν ειχε γινει τριγωνικη αποστολη, μηπως αλλαξε κατι;;
isay Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, mader είπε δεν νομιζω, κατι αλλο παιζει. οπως ειπα και πριν, εχω αγορασει μερικες φορες ακομα με κοστος 26+ € και δεν ειχα θεμα με τελωνειο. τωρα πως εγινε αυτο; κ δεν ειχε γινει τριγωνικη αποστολη, μηπως αλλαξε κατι;; Είναι ΤΥΧΑΙΕΣ μέρες/ώρες που περνάνε χωρίς σοβαρους (ή και καθολου ελεγχους) και τις περισσοτερες μερες δεν περνα κουνουπι. Ο κανονας ειναι κανονας και αν εσενα σου εκατσαν εξαιρέσεις, αυτο δε σημαινει οτι ετσι ειναι. Απο τον Σεπτ του 2017 εχουν σφίξει πολύ τα πράγματα. 1
mader Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 αυτο που πρεπει να σφίξει ειναι η θηλιά γυρω απο τους πολίτικους που μας τα κανουν αυτα.... Τεσπα. δεν ειναι και πολλα λεφτα αλλα θα ηθελα να το αποφυγω. γτ να πληρωσω 21€ τσαμπε; εχω πληρωσε με pre-paid, οχι με paypal τι θα προτείνατε να κανω τωρα; 2
NikosKallithea Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, mader είπε Βασικά υπολόγιζα να μην πληρώσω τπτ. Γιατί ήταν 22€ + 3€ μεταφορικά. Δλδ 22€ κόστιζε το αντικείμενο. Τωρα γτ το έκαναν αυτό... Δν ξέρω... Λογικά τα μεταφορικά δεν αθροίζονται στην τιμή Καλύτερα να μην κάνεις αγορες απο εξωτερικό αν δεν γνωρίζεις, μια ματια να έριχνες στο φορουμ θα έβλεπες τι έπρεπε να πληρώσεις ή θα μπορούσες να ρωτήσεις πριν την αγορά Η χρεωση 20,90 ειναι στο περίπου σωστή, προφανώς σου είπαν τέλος ελτα συν φπα και δεν το κατάλαβες
mader Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε Καλύτερα να μην κάνεις αγορες απο εξωτερικό αν δεν γνωρίζεις, μια ματια να έριχνες στο φορουμ θα έβλεπες τι έπρεπε να πληρώσεις ή θα μπορούσες να ρωτήσεις πριν την αγορά Η χρεωση 20,90 ειναι στο περίπου σωστή, προφανώς σου είπαν τέλος ελτα συν φπα και δεν το κατάλαβες το θεμα ειναι πως κανω πολλες αγορες απο εξωτερικό και σπανια ειχα προβλήματα. τωρα, με την συγκεκριμένη περίπτωση, κατι περιεργο παιζει. το φορουμ το εχω διαβασει πολυ καλα. δεν αγορασα κατι που εκανε 50+ ευρω, αλλα κατι που για πολυ λιγο ξεπερνουσε το οριο των 22€ και με κρεμασαν. οπως κ η χρέωση 15€ ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ και αδιανόητη απάτη
isay Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, mader είπε το θεμα ειναι πως κανω πολλες αγορες απο εξωτερικό και σπανια ειχα προβλήματα. τωρα, με την συγκεκριμένη περίπτωση, κατι περιεργο παιζει. το φορουμ το εχω διαβασει πολυ καλα. δεν αγορασα κατι που εκανε 50+ ευρω, αλλα κατι που για πολυ λιγο ξεπερνουσε το οριο των 22€ και με κρεμασαν. Καταννοώ την άρνηση σου, αλλά φίλε μου πηγες χωρις ενημερωση. ρίσκαρες και δε σου βγηκε. Θα σου προτεινω πάλι να διαβασεις τον οδηγο που σου ειπα παραπάνω για να μην την πατησεις πάλι ή τουλαχιστον να ξερεις "που σε παιρνει". 2
mader Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, isay είπε Καταννοώ την άρνηση σου, αλλά φίλε μου πηγες χωρις ενημερωση. ρίσκαρες και δε σου βγηκε. Θα σου προτεινω πάλι να διαβασεις τον οδηγο που σου ειπα παραπάνω για να μην την πατησεις πάλι ή τουλαχιστον να ξερεις "που σε παιρνει". μολις κοιταξα ολες τις συναλλαγες που ειχα απο χωρες εκτος ΕΕ και παρατηρησα οτι ολες οι αλλες ηταν απο Κινα και μαλιστα μια ηταν στα 28€ χωρις να εχω θεμα με τελωνειο. αυτη ειναι απο Σιγκαπουρη. μαλλον κατι λεει αυτο....
dkmaster Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Πάμε πάλι ακόμη μία φορά γιατί μάλλον βρίσκεσαι σε άρνηση ενώ όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν. Όλες μα όλες, όλες, όλες, όλες μα όλες όλες οι αγορές με συνολική αξία προϊόντος και μεταφορικών 22.01 ευρώ περνάνε τελωνείο και φορολογούνται. Απλά και ξεκάθαρα. Οι λόγοι για τους οποίους δεν χρεώθηκαν οι προηγούμενες αγορές σου είναι 2. 1) Τριγωνική αποστολή και άλλα παρόμοια κόλπα με μεταφορικές, 2) βαρεμάρα τελωνειακού. Όπως καταλαβαίνεις αυτοί οι λόγοι αποτελούν εξαίρεση και όχι κανόνα. Για φόρους δεν είσαι καλυμμένος από paypal, τράπεζα ή πωλητή. Κατά 99% είτε δεν πληρώνεις και χάνεις τα χρήματα που έδωσες, είτε δίνεις τα χρήματα και παίρνεις το ρολόι στα 50 ευρώ. 2
isay Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, mader είπε μολις κοιταξα ολες τις συναλλαγες που ειχα απο χωρες εκτος ΕΕ και παρατηρησα οτι ολες οι αλλες ηταν απο Κινα και μαλιστα μια ηταν στα 28€ χωρις να εχω θεμα με τελωνειο. αυτη ειναι απο Σιγκαπουρη. μαλλον κατι λεει αυτο.... OK εγινε κατι περιεργο Οταν το πακετο σου ερθει στο ταχυδρομειο, ζητα να δεις τον προϊσταμενο να στο εξηγήσει 1
mader Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 οκ παιδια, ευχαριστω. βρηκα κατι που μπορω να κανω, αλλα δν θα πω τιποτα μεχρι να το σιγουρεψω
Salvation81 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Καλη τυχη αλλα δεν μπορεις να κανεις κατι, ακομα και αναδασμολογηση να ζητησεις απο την στιγμη που το πακετο μαζι με τα μεταφορικα ξεπερναει τα 22ε το ιδιο αποτελεσμα θα εχεις. ΑΝ ειχες παρει τηλεφωνο στο τελωνειο και ειχες παρακαλεσει τον τελωνειακο ΠΡΙΝ βαλει την χρεωση στο πακετο ναι εκει ισως να την σκαπουλαρες. Τωρα οχι. 1
mader Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Καλη τυχη αλλα δεν μπορεις να κανεις κατι, ακομα και αναδασμολογηση να ζητησεις απο την στιγμη που το πακετο μαζι με τα μεταφορικα ξεπερναει τα 22ε το ιδιο αποτελεσμα θα εχεις. ΑΝ ειχες παρει τηλεφωνο στο τελωνειο και ειχες παρακαλεσει τον τελωνειακο ΠΡΙΝ βαλει την χρεωση στο πακετο ναι εκει ισως να την σκαπουλαρες. Τωρα οχι. ευχαριστω, θα σε ενημερώσω εαν "πιασει" αυτο το κολπο που μου ειπαν!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Μίλα με τον πωλητή και πες του τι συνέβη. Πες του όταν επιστραφεί να σου δώσει τα χρήματα μείον τα μεταφορικά (ακόμα και restocking fee)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα