Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mader είπε

ευχαριστω, θα σε ενημερώσω εαν "πιασει" αυτο το κολπο που μου ειπαν!!!

Προσεξε απλα μην παρουσιασεις ψευτικη τιμη στο τελωνειο και σε τρεχουν. Δεν εχω ακουσει να γινεται κατι τετοιο αλλα ειναι μεσα στην δικαιοδοσια τους.

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, mader είπε

μολις κοιταξα ολες τις συναλλαγες που ειχα απο χωρες εκτος ΕΕ και παρατηρησα οτι ολες οι αλλες ηταν απο Κινα και μαλιστα μια ηταν στα 28€ χωρις να εχω θεμα με τελωνειο.

αυτη ειναι απο Σιγκαπουρη. μαλλον κατι λεει αυτο....

Από Σιγκαπούρη αγοράζω κάθε μήνα βιντεοπαιχνίδια.

Κατα κανόνα είναι παιχνίδια των 20 ευρώ και μεταφορικά ένα 7ευρω.

Όλα μα όλα εχουν φάει τελωνειο και καταλήγω για κάθε ενα παιχνίδι να πληρωνω συν 1 δώρο! (δυστυχως ειναι σπανια παιχνιδια που μονο εκει υπάρχουν πριν ρωτήσει κάποιος).

Πριν 2 χρόνια δεν είχα φαει ποτέ τελωνειο και αγοράζω συχνότατα από το 2008-2009 από το εξωτερικό. Μετά το χάος. Εξακολουθω από αλλες χώρες (πχ Αμερικη) να μην εχω φαει ποτέ και παίρνω συχνα πακέτα των 200-250 ευρω αλλά αυτό συμβαίνει μάλλον γιατί οι εταιρείες που μου τα στέλνουν εχουν DDP.

Δημοσ.

Πρόσφατα ήρθε στα ελτά παραγγελία από αλι με αντικαταβολή από το τελωνίο κάτι πάνω από τα 20 ευρώ.

Το πραγματικό κόστος του πακέτου είναι 11ευρώ αλλά δεν βγάζω άκρη γιατί κάποιος στο τελωνίο το έδιωξε με χρώση μέσω αντικατάβολής χωρίς να ασχοληθεί πρώτα να ζητήσει αποδεικτικά.

Τι προτείνετε; Καμιά καταγγελία;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, user2163 είπε

Αν δεν το αποδεχθείς δεν ξέρω αν σε καλύπτει το protection του paypal (Αν πλήρωσες με paypal) σε περίπτωση που ο κινέζος δεν θέλει να σου δώσει τα χρήματα σου πίσω.

Πάντως να ξέρεις ότι οι τελωνειακές υποχρεώσεις είναι καθαρά δικές σου και οφείλεις να είσαι ενήμερος για αυτές πριν προβείς σε παραγγελία εκτός Ε.Ε.

Για να πούμε και του στραβού το δίκιο δεν φταίει ο κινέζος να τον φορτώσεις με έξοδα επειδή δεν θες να πληρώσεις φόρο για να εισάγεις ένα αντικείμενο στο οποίο δεν έχεις πληρώσει φ.π.α.

Εχω την εντύπωση ότι αν έχει πληρώσει με PayPal δεν τον ενδιαφέρει τι θα πει ο κινέζος

Επεξ/σία από Alexandros7474
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Alexandros7474 είπε

Εχω την εντύπωση ότι αν έχει πληρώσει με PayPal δεν τον ενδιαφέρει τι θα πει ο κινέζος

Απο που και ως που το Paypal να επιστρεψει τα χρηματα επειδη ο αποδεκτης δεν θελει να πληρωσει τελωνειο;
Ειναι ενα θεμα να εχεις αγορασει κατι και ο πωλητης να λεει πως καλυπτει τυχον τελωνειακα εξοδα και αλλο αυτο να μην υπαρχει Πουθενα.

22 λεπτά πριν, sil_unique είπε

Πρόσφατα ήρθε στα ελτά παραγγελία από αλι με αντικαταβολή από το τελωνίο κάτι πάνω από τα 20 ευρώ.

Το πραγματικό κόστος του πακέτου είναι 11ευρώ αλλά δεν βγάζω άκρη γιατί κάποιος στο τελωνίο το έδιωξε με χρώση μέσω αντικατάβολής χωρίς να ασχοληθεί πρώτα να ζητήσει αποδεικτικά.

Τι προτείνετε; Καμιά καταγγελία;

Δεν γινεται να στο χρεωσαν για πανω απο την δηλωμενη αξια ΧΩΡΙΣ πρωτα να σου εστειλαν γραμμα η μηνυμα στο κινητο.

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε

Ναι αλλά τα λεφτά για το προϊόν που θέλεις τα έχεις ήδη πληρώσει όμως.

Τα χάνεις και αυτά?

Ε ναι ενοειται τα χανεις αν δεν το παραλαβεις. Δεν ευθηνεται ο πωλητης αν ο αγοραστης δεν θελει να πληρωσει τελωνειο. Αυτο ειναι αποκλειστικη ευθηνη του αγοραστη,

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Απο που και ως που το Paypal να επιστρεψει τα χρηματα επειδη ο αποδεκτης δεν θελει να πληρωσει τελωνειο;
Ειναι ενα θεμα να εχεις αγορασει κατι και ο πωλητης να λεει πως καλυπτει τυχον τελωνειακα εξοδα και αλλο αυτο να μην υπαρχει Πουθενα.

Δεν γινεται να στο χρεωσαν για πανω απο την δηλωμενη αξια ΧΩΡΙΣ πρωτα να σου εστειλαν γραμμα η μηνυμα στο κινητο.

Αν δεν παραλάβεις γίνετε refund . 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε

Πες μου έναν που δεν θέλει να παραλάβει το προϊόν που ήδη έχει παραγγείλει και πληρώσει?

Εκτός αν τα έξοδα τελωνείου είναι τόσα πολλά που τότε ίσως το σκεφτεί αλλά δεν έχω βρει κάποιον να είναι διατεθειμένος να μην παραλάβει καθόλου το προϊόν λόγο τελωνείου και να χάσει όλα τα λεφτά που έχει ήδη δώσει.

Με βαση την απαντηση σου τωρα καταλαβαινω οτι ρωτουσες τον ts αν τελικα δεν θα παραλαβει καθολου και οχι οτι ρωτουσες ως απωρεια του τι γινεται αν δεν παραλαβεις.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Alexandros7474 είπε

Αν δεν παραλάβεις γίνετε refund . 

Δεν ισχυει αυτο που λες, αν δεν παραλαβεις το τελωνειο θεωρει το πακετο χαμενο και παει για καταστροφη (η το τσεπωνει καποιος εκει).

Καμια ευθυνη δεν εχει ο πωλητης.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλος προϊστάμενος σε ΕΛΤΑ... μου είπε την εξής ιστορία..

Πελάτης των ΕΛΤΑ αγοράζει από Βραζιλία δύο μπλούζες πολύ γνωστής μάρκας από το Internet... τις είχε βρει σε πολύ καλή τιμή..

Στο τελωνείο ανοίγουν το πακέτο και φυσικά διαπιστώνουν ότι οι εν λόγω μπλούζες τρώνε μπανάνες (είναι μαϊμού)...

και του έρχεται ένα πρόστιμο γύρω στα 1000 ευρώ... γιατί είχε αγοράσει ΔΥΟ μπλούζες (πρόστιμο για λαθρεμπόριο κατ' εξακολούθηση...)...

Μεταφέρω την εν λόγω ιστορία όπως μου αναφέρθηκε... απλά για να προσέχουμε.. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε

μα πως μπορεί κάποιος να ξέρει αν αυτό που του ήρθε είναι πραγματικά ότι παράγγειλε αν δε το ανοίξει; 

Και τι λαθρεμπόριο;;;; 

Δεν πήρε ναρκωτικά απλές μπλούζες πήρε μάλλον η μαϊμού είναι η ιστορία που σου είπε ο φίλος σου γιατί να του βάλουν προστημο 1000 ευρώ επειδη απλά παράγγειλε 2 μη αυθεντικές μπλούζες μου ακούγετε τρομερά απίθανο έως τέρμα ψέμα. 

Μεταφέρω ότι άκουσα... :) (και αυτός που μου το είπε δεν είναι π@π@ρολόγος)

Επεξ/σία από solamnic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, solamnic είπε

Φίλος προϊστάμενος σε ΕΛΤΑ... μου είπε την εξής ιστορία..

Πελάτης των ΕΛΤΑ αγοράζει από Βραζιλία δύο μπλούζες πολύ γνωστής μάρκας από το Internet... τις είχε βρει σε πολύ καλή τιμή..

Στο τελωνείο ανοίγουν το πακέτο και φυσικά διαπιστώνουν ότι οι εν λόγω μπλούζες τρώνε μπανάνες (είναι μαϊμού)...

και του έρχεται ένα πρόστιμο γύρω στα 1000 ευρώ... γιατί είχε αγοράσει ΔΥΟ μπλούζες (πρόστιμο για λαθρεμπόριο κατ' εξακολούθηση...)...

Μεταφέρω την εν λόγω ιστορία όπως μου αναφέρθηκε... απλά για να προσέχουμε.. :)

1ον δεν γινεται τα ΕΛΤΑ να κρινουν αν κατι ειναι μαιμου η οχι (για να το κανουν αυτο πρεπει να επικοινωνησουν με την εκαστοτε εταιρεια να στειλει ατομο κτλ κτλ κτλ).

2ον δεν υφισταται εμποριο με 2 κομματια. Επειδη ειμουν καποτε μπροστα σε τελωνειακο που ανοιξε πακετο με ρουχα εμποριο θεωρουν οταν καποιος φερνει πχ 10-20 μπλουζες και πχ χρεωνει 1ε την μια (αν καθε φορα που επερνε καποιος 2 ιδια κομματια απο το ιδιο προιον θεωρηταν εμποριο τοτε αστα να πανε).

3ον εχω 2 προισταμενες σε κεντρικα καταστηματα των ΕΛΤΑ και ουδεμια σχεση δεν εχουν με το τελωνειο (ισα ισα που και εκεινες μεχρι προσφατα δεν ηξεραν τι να κανουν οταν πακετα τους τα κρατησε το τελωνειο).

Με λιγα λογια μαλλον κατι ακουσε καπου και αυτο που ακουσε ηταν εντελως αλλα νταλλων.

Επεξ/σία από Salvation81
  • Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε

Solamnic φιλική συμβουλή μην πιστεύεις ότι ακούς χωρίς να το φιλτράρεις λίγο.

όπως είπα το μετέφερα ως έχει... :)

όποιος θέλει το πιστεύει - όποιος θέλει όχι... ελέυθερη βούληση... 

Δημοσ.

Το βασικοτερο παιδες. Τα ΕΛΤΑ δεν εχουν δικαιωμα να ριχνουν προστιμα ειδικα για παρεμποριο, το μονο που θα μπορουσαν να κανουν ειναι να καλεσουν την αστυνομια και αυτη με τη σειρα της να στειλει την υποθεση στις αρμοδιες αρχες οπου αυτες θα εκριναν για το τι ισχυει και τι οχι. Αντιστοιχα και τα τελωνια δεν μπορουν να επιδικασουν τετοιες αποφασεις παρα μονο να τις στειλουν στις αρμοδιες αρχες.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, primeragt είπε

Το βασικοτερο παιδες. Τα ΕΛΤΑ δεν εχουν δικαιωμα να ριχνουν προστιμα ειδικα για παρεμποριο, το μονο που θα μπορουσαν να κανουν ειναι να καλεσουν την αστυνομια και αυτη με τη σειρα της να στειλει την υποθεση στις αρμοδιες αρχες οπου αυτες θα εκριναν για το τι ισχυει και τι οχι. Αντιστοιχα και τα τελωνια δεν μπορουν να επιδικασουν τετοιες αποφασεις παρα μονο να τις στειλουν στις αρμοδιες αρχες.

Δεν ανέφερα ότι το πρόστιμο ήρθε από τα ΕΛΤΑ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...