Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, kleo1 είπε

κάτσε να κοπεί η επιδότηση από τον μπαμπά και σου λέω εγώ αν θα περιμένεις για κάτι καλύτερο ή θα τρέξεις.

Απο την τσέπη την δική σου βγαίνουν και ασκείς κριτική; 

Ας σου τα έδινε κι εσένα και ας έλεγες όχι.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, phanispal είπε

Γενικότερα στην αγορά παίζει ανακύκλωση.

Τουλάχιστον σε τέτοιου είδους πόστα.

Μιλάμε για από τις πιο low κατηγορίες. Πιο κάτω από αυτά είναι να δουλεύεις σε πρακτορεία, στη λαχαναγορά, χαμαλίκια σε επεξεργασίες μετάλλων. Μη σου πω ότι σε αυτές τις δουλειές δίνουν πιο ανθρώπινους μισθούς τουλάχιστον.

Δεν κάθεται ο άλλος για 250€ και 4ωρο. Ψάχνει όλη την ώρα για κάτι άλλο.

Συμφωνώ με την ανακύκλωση, διαφωνώ πως είναι κατώτερη των άλλων.

Τα ίδια σκατά είναι παντού σε τέτοιες δουλειές, ίσως να παίρνεις λίγα περισσότερα στη λαχαναγορά ( σιγά βέβαια που θα σε ασφαλίζουν) ή στα μέταλλα μιας και είναι βαριά εργασία αλλά παραμένουν όλες αυτές άθλιες και κακοπληρωμένες. Τα παλιά χρόνια (πριν το 2005) θυμάμαι πόσο παρακατιανό θεωρούνταν το να δουλεύεις σε σούπερ μάρκετ. Πλέον πάρα πολλοί θα κάναν κωλοτούμπες για να μπαίνανε σε κανά Σκλαβενίτη.

Στο εξωτερικό τις δουλειές της κατώτατης βαθμίδας τις κάνουν είτε μετανάστες που δεν έχουν ικανότητες ή δεν ξέρουν καν την γλώσσα, είτε άτομα με χαμηλό κοινωνικό και νοητικό επίπεδο.

Στην Ελλάδα με τέτοια ανεργία δεν υπάρχει τέτοια πολυτέλεια βέβαια και οι πάντες κάνουν τα πάντα. Διάβαζα μόλις πριν λίγα λεπτά στην Καθημερινή ότι το 45% των ελλήνων πτυχιούχων κάνει εργασία αρκετά κατώτερη από το ακαδημαϊκό τους επίπεδο.

Δημοσ.

Ναι, γενικότερα δεν είναι δουλειές της προκοπής.

Στα πρακτορεία ξέρω ότι δίνουν σχετικά καλούς μισθούς, τουλάχιστον εκείνα με τα οποία είχα πάρε δώσε και είχα την ευχέρεια να ρωτήσω, έδιναν ~900€ συν ασφάλιση, αλλά για 11-12ωρα και χαμαλίκι, όχι σε Public με κλιματισμό και πεντακάθαρος. Πάνω-κάτω τα ίδια έχω ακούσει και για λαχαναγορά και μεταλλουργεία. Στους Πακιστανούς δεν ξέρω πόσα δίνουν.

Το θέμα είναι ότι αν εξαιρέσεις ότι είναι βαριές και βρώμικες δουλειές, με αυτά τα χρήματα (όχι ότι είναι πολλά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) μπορείς να προχωρήσεις στη ζωή σου, να κάνεις δυο πράγματα.

Με τα 250€ για 4ωρο ή τα 490 για 8ωρο του (κάθε) Public, πού να πας;

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε

Στην Ελλάδα με τέτοια ανεργία δεν υπάρχει τέτοια πολυτέλεια βέβαια και οι πάντες κάνουν τα πάντα. Διάβαζα μόλις πριν λίγα λεπτά στην Καθημερινή ότι το 45% των ελλήνων πτυχιούχων κάνει εργασία αρκετά κατώτερη από το ακαδημαϊκό τους επίπεδο.

Ναι γιατί στην Ελλάδα πολύ παραπάνω από το 45% των πτυχιούχων έχων γνώσεις πολύ κατώτερες από το ακαδημαϊκό τους επίπεδο. Ένα από τα ελάχιστα καλά που έχει η κρίση είναι ότι ξεχώρισε ο καλός από τον μέτριο. 

On topic τώρα. Ο ts δεν μας είπε σε ποια σχολή είναι και με τι σκοπεύει να ασχοληθεί αφού τελειώσει αποφοιτήσει .  Αν πχ θέλει να γίνει προγραμματιστής, και δεν έχει ανάγκη τα χρήματα, τότε θα ήταν καλύτερο γι αυτόν να κάθεται 4 ώρες σπίτι του και να διαβάζει.

• Sad 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, filip123go είπε

Ναι γιατί στην Ελλάδα πολύ παραπάνω από το 45% των πτυχιούχων έχων γνώσεις πολύ κατώτερες από το ακαδημαϊκό τους επίπεδο

Μάστορα, δε σπούδασαν όλοι προγραμματιστές.

• Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ναι οκ, μαζί σου.
Ούτε εγώ σπούδασα προγραμματιστής.
What's your point? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, phanispal είπε

δεν έχει άδικο σε αυτό που λέει.

Ανεξαρτήτως πεδίου οι γνώσεις τους είναι χαμηλές.

Πτυχιούχοι που είναι στα χαρτιά πτυχιούχοι κι αν τους πεις να σου κάνουν κάτι θα σου απαντήσουν ... αυτό δε το μάθαμε στη σχολή.

Βέβαια τώρα ανοίγουμε άλλο κεφάλαιο και θα ξεφύγουμε από το θέμα μας.

Πρόσφατο παράδειγμα:

Είναι δυνατόν απόφοιτος λογιστικής να πηγαίνει σε λογιστή να του κάνει τη φορολογική δήλωση. Αυτοκτόνα ρε φίλε καλύτερα μη πιάνεις χώρο.

Επίσης καλά θα κάνουν κάποιοι θα προσαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα

Επεξ/σία από Γιαούρτι
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

Είναι δυνατόν απόφοιτος λογιστικής να πηγαίνει σε λογιστή να του κάνει τη φορολογική δήλωση. Αυτοκτόνα ρε φίλε καλύτερα μη πιάνεις χώρο.

Για γέλια και για κλάματα αυτό που περιγράφεις αλλά δείχνει πολλά για το επίπεδο των σχολών στην Ελλάδα. 

Είναι μεγαλύτερη κατάντια για μια σχολή να βγάζει στούρνους παρά για τους στούρνους αυτούς καθ'αυτούς που πλέον θεωρούνται και πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το πέρας των ''σπουδών'' τους. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, filip123go είπε

Ναι οκ, μαζί σου.
Ούτε εγώ σπούδασα προγραμματιστής.
What's your point? 

Το point μου είναι ότι υπάρχουν και σχολές (π.χ. τεχνολογικές), που όσα και να μάθεις στις θεωρίες και στα εργαστήρια, κάπως πρέπει να τριφτείς και να αποκτήσεις εμπειρία στον εκάστοτε τομέα.

Όταν η ανεργία είναι σε αυτά τα επίπεδα και θες να μάθεις (δουλεύοντας) αλλά δε μπορείς, τι κάνεις;

Μη μου πεις εθελοντική εργασία, λες και έχουμε λυμένα όλα τα άλλα προβλήματα στη ζωή μας και έχουμε όλοι τη δυνατότητα να δουλέψουμε εθελοντικά για να μάθουμε το αντικείμενο. Που και να θέλαμε, ούτε εθελοντικά δε σε παίρνουν, έχουν ήδη άλλους που εκεί που έχουμε φτάσει τους έχουν και δουλεύουν «εθελοντικά».

Εξού και η δουλειά του προγραμματιστή, μιας και είναι από τις κλασικές περιπτώσεις που οι περισσότεροι αποκτούν εμπειρία μόνοι τους στο σπίτι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Το point μου είναι ότι υπάρχουν και σχολές (π.χ. τεχνολογικές), που όσα και να μάθεις στις θεωρίες και στα εργαστήρια, κάπως πρέπει να τριφτείς και να αποκτήσεις εμπειρία στον εκάστοτε τομέα.

Όταν η ανεργία είναι σε αυτά τα επίπεδα και θες να μάθεις (δουλεύοντας) αλλά δε μπορείς, τι κάνεις;

Μη μου πεις εθελοντική εργασία, λες και έχουμε λυμένα όλα τα άλλα προβλήματα στη ζωή μας και έχουμε όλοι τη δυνατότητα να δουλέψουμε εθελοντικά για να μάθουμε το αντικείμενο. Που και να θέλαμε, ούτε εθελοντικά δε σε παίρνουν, έχουν ήδη άλλους που εκεί που έχουμε φτάσει τους έχουν και δουλεύουν «εθελοντικά».

Εξού και η δουλειά του προγραμματιστή, μιας και είναι από τις κλασικές περιπτώσεις που οι περισσότεροι αποκτούν εμπειρία μόνοι τους στο σπίτι.

Έτσι για την ιστορία, και εγώ τεχνολογική σχολή τελείωσα (Ηλ. μηχανικός και Md Μηχατρονική). Και φίλε μου ΝΑΙ! Εθελοντική εργασία είναι μια αρχή! Εγώ δούλευα 2 χρόνια δωρεάν μέσα στην σχολή μου, πριν αρχίσω να πληρώνομαι και μετά αφού έπιασα δουλειά σε μια εταιρία αυτοματισμών, επειδή δεν μου άρεσε πήγαινα κάθε μέρα ΜΕΤΑ την δουλεία ένα 2ωρο σε έναν ηλεκτρονικό στην γειτονιά που επισκεύαζε laptop σε component level. Guess what, χωρίς πληρωμή.! Όταν όμως έσκασε αγγελία στο e-shop.gr για τεχνικός H/Y στα λαπτοπ, κατευθείαν με τσίμπησαν. Είναι αυτό που είπα πριν  η κρίση ξεχώρισε τους καλούς από τους μέτριους. Και έτσι πάλι για την ιστορία, επειδή γούσταρα και προγραμματισμό πολύ, μετά την δουλειά (αφού πήγα στο e-shop) διάβαζα μια ωρίτσα java και android, στο πολύ χαλαρό. Έτσι μόλις άνοιξε θέση μέσα στην εταιρία, επέλεξαν. Αυτά τα λίγα για να δεις πως βρίσκεις δουλεία στην Ελλάδα εν έτει 2018 . 
(Υ.Γ. δεν δουλεύω πια στο e-shop.gr. Πλέον είμαι software engineer στον όμιλο Intra.)  

• Sad 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, filip123go είπε

Ναι γιατί στην Ελλάδα πολύ παραπάνω από το 45% των πτυχιούχων έχων γνώσεις πολύ κατώτερες από το ακαδημαϊκό τους επίπεδο. Ένα από τα ελάχιστα καλά που έχει η κρίση είναι ότι ξεχώρισε ο καλός από τον μέτριο. 

On topic τώρα. Ο ts δεν μας είπε σε ποια σχολή είναι και με τι σκοπεύει να ασχοληθεί αφού τελειώσει αποφοιτήσει .  Αν πχ θέλει να γίνει προγραμματιστής, και δεν έχει ανάγκη τα χρήματα, τότε θα ήταν καλύτερο γι αυτόν να κάθεται 4 ώρες σπίτι του και να διαβάζει.

Σπουδάζω λογιστική και χρηματοοικονομική στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (LUL). Μεγάλη σύμπτωση το παράδειγμα πιο πάνω με τον λογιστή χαχαχα. 

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρωστάω πολλά άλλα είμαι ακόμα στο ψάξιμο και στην σκέψη άμα αξίζει να αφήνω για λίγο την σχολή για κάποια έξτρα χρήματα οπότε ακόμα το επεξεργάζομαι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, filip123go είπε

Έτσι για την ιστορία, και εγώ τεχνολογική σχολή τελείωσα (Ηλ. μηχανικός και Md Μηχατρονική). Και φίλε μου ΝΑΙ! Εθελοντική εργασία είναι μια αρχή! Εγώ δούλευα 2 χρόνια δωρεάν μέσα στην σχολή μου, πριν αρχίσω να πληρώνομαι και μετά αφού έπιασα δουλειά σε μια εταιρία αυτοματισμών, επειδή δεν μου άρεσε πήγαινα κάθε μέρα ΜΕΤΑ την δουλεία ένα 2ωρο σε έναν ηλεκτρονικό στην γειτονιά που επισκεύαζε laptop σε component level. Guess what, χωρίς πληρωμή.! Όταν όμως έσκασε αγγελία στο e-shop.gr για τεχνικός H/Y στα λαπτοπ, κατευθείαν με τσίμπησαν. Είναι αυτό που είπα πριν  η κρίση ξεχώρισε τους καλούς από τους μέτριους. Και έτσι πάλι για την ιστορία, επειδή γούσταρα και προγραμματισμό πολύ, μετά την δουλειά (αφού πήγα στο e-shop) διάβαζα μια ωρίτσα java και android, στο πολύ χαλαρό. Έτσι μόλις άνοιξε θέση μέσα στην εταιρία, επέλεξαν. Αυτά τα λίγα για να δεις πως βρίσκεις δουλεία στην Ελλάδα εν έτει 2018 . 
(Υ.Γ. δεν δουλεύω πια στο e-shop.gr. Πλέον είμαι software engineer στον όμιλο Intra.)  

Ποιος σε τάιζε όσο δούλευες εθελοντικά; Πού έμενες;

Θέλω να πω, μην το κάνουμε καραμέλα το «εθελοντική εργασία». ΔΕΝ έχουν όλοι τέτοια δυνατότητα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, phanispal είπε

Ποιος σε τάιζε όσο δούλευες εθελοντικά; Πού έμενες;

Θέλω να πω, μην το κάνουμε καραμέλα το «εθελοντική εργασία». ΔΕΝ έχουν όλοι τέτοια δυνατότητα.

Διαβάζεις αυτά που γράφω;
Η εθελοντική εργασία ήταν ή παράλληλα με την σχολή ή μετά την κανονική μου δουλειά.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, phanispal είπε

Γενικότερα στην αγορά παίζει ανακύκλωση.

Τουλάχιστον σε τέτοιου είδους πόστα.

Μιλάμε για από τις πιο low κατηγορίες. Πιο κάτω από αυτά είναι να δουλεύεις σε πρακτορεία, στη λαχαναγορά, χαμαλίκια σε επεξεργασίες μετάλλων. Μη σου πω ότι σε αυτές τις δουλειές δίνουν πιο ανθρώπινους μισθούς τουλάχιστον.

Δεν κάθεται ο άλλος για 250€ και 4ωρο. Ψάχνει όλη την ώρα για κάτι άλλο.

Έτσι είναι όντως, αλλά για κάποιο λόγο βλέπω τα ίδια άτομα χρόνια. Δεν ξέρω πως τους βολεύει ή αν έχουν άλλου είδους συμφωνία επειδή είναι παλιότεροι ίσως. 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, filip123go είπε

Διαβάζεις αυτά που γράφω;
Η εθελοντική εργασία ήταν ή παράλληλα με την σχολή ή μετά την κανονική μου δουλειά.

Να μου ζήσεις αγόρι μου, να πηγαίνετε όλοι να δουλεύετε εθελοντικά για να αποκτήσετε εμπειρία.

Γιατί όχι να τους πληρώνετε και από πάνω που σας μαθαίνουν πράγματα και σας κάνουν την χάρη να σας απασχολούν σε τέτοιους καιρούς.

Μπράβο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...